Jump to content

Православна слика дана

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Одговори 6.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

165877.b.jpg

Мироточива икона Умекшање злих срца.

http://www.pravoslavie.ru/srpska/69486.htm

Софринска икона почела је да мироточи 1998. године – истог дана када је прислоњена светим моштима новопрослављене блаж. Матроне Московске. Од тог тренутка икона путује по читавом свету, пружајући утеху страдалницима, исцељујући болесне, помажући онима који траже опроштај, милост и помоћ од Христа Спаситеља и Пречисте Мајке Његове. Није први пут да мироточива икона долази у Америку.

165875.b.jpg

Након певања акатиста о. Сергије се обратио многобројним верницима који су се окупили у храму, подсећајући их на то да све нас свети лик учи, пре свега, како да не задржавамо злобу у својим срцима: „За нас је то тешко: људи нас нервирају и ми нервирамо њих. Тада задржавамо гнев у свом срцу и не можемо да опростимо брату или сестри. Царица Небеска поручује сваком од нас: ако желиш да Господ опрости теби, прво опрости ти свом ближњем. То није лако: потребно је прогутати своје ја и постићи смирење. Захваљујући смирењу Господ нам и даје опроштај, тј. кроз смирење се ми надамо да ћемо ући у Царство Небеско.“

165873.b.jpg

Пратилац и чувар иконе Сергеј Фомин испричао је да у току Великог поста икона, по правилу, мало мироточи или сасвим престаје да точи миро. Међутим, ова година представља изузетак: стакло које покрива мироточиви лик у потпуности је прекривено капљицама миомирисног мира. То се дешава већ други пут од почетка мироточења иконе.

165876.b.jpg
Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...