Sofija_ Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Auuuuu, pored takvog imena ti se krijes iza nekog kratosa cccccc Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Auuuuu, pored takvog imena ti se krijes iza nekog kratosa cccccc Pa šta da metnem čaletovo mesto moga? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 a ti? Milan. Несташна је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 A Crkva nema nikakvu odgovornost što svojim sveštenstvom daje katastrofalne uzore prosečnom čoveku?Episkop peder,drugi pedofil,treći krade pare....Oni tim svojim odnosom pokazuju da ustvari i ne veruju u Boga i onda jedan običan čovek može s pravom da kaže ,,Bože pa kad udovi tvoga tela ne veruju u tebe i ne boje se,oni koji treba da budu svetlost svetu i sveća koja se meće na najviša mesta zašto bi ja,jedna iskra u kosmičkom plamenu života činio drugačije?Svrha Crkve i jeste ta,da propoveda Hrista i da podučava narod veri a ne da se blagosiljaju tržni centri po Crnoj nam Gori.So je obljutavila i nema više čime narod posoliti.Čast časnim sveštenicima. Ја не кажем да нема и добрим делом се слажем са тобом, али само наглашавам да то ипак не сме бити изговор, нити оправдање за духовно стање народа. Ми смо итекако уопштено склони за све своје недостатке да кривимо друге и да кривимо опште стање у друштву, а да критички однос немамо према себи. Кратос and Несташна је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Ја не кажем да нема и добрим делом се слажем са тобом, али само наглашавам да то ипак не сме бити изговор, нити оправдање за духовно стање народа. Ми смо итекако уопштено склони за све своје недостатке да кривимо друге и да кривимо опште стање у друштву, а да критички однос немамо према себи. Zapamti nije džaba rečeno teško onom ko sablazni jednog od ovih malih ili kako beše teško onom kroz koga dolazi sablazan. Ненад Р. and Несташна је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Slazem se sa Nenadom. Nema izgovora niti opravdanja. Milane, sablazni imas danas na svakom koraku, to opet nije razlog da se ne ide u crkvu i da se ne zivi po zapovestima Bozjim. Svestenici su samo nasi provodnici ka Bogu. Slazem se da je potreban dobar pastir da se stado ne bi pogubilo(kao sto je sadasnja situacija) ali svako vreme nosi svoje breme. Mislim da je ovo jako bitno: kakvo stado, takav i pastir, i obratno. Рапсоди, Војвода7 and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Nego ja koliko sam primetio na forumu sem Sofije i raspevane žene u plavom nema nešto srpskih nacionalistkinja. Мислим да је то стога што је данас семантика појединих појмова изокренута. Највероватније бркају национализам са шовинизмом, па су у страху да их неко погрешно не протумачи. Националиста није исто што и нациста, националиста је љубав према свом народу и својој нацији, а шовинизам је мржња усмерена према неком другом народу, Као и реч љубавник, мој деда некада ту реч користио за пријатеља, човека којег је ценио и волео братском љубављу,а ми деца погрешно научени смејали се када деда у говору каже за пријатеља/брата/љубавник. Кратос and Sofija_ је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Milan. Bila sam ubedjena da je - Marko . A ako ni to , a ono -Nemanja ili Nikola ... E, pa , Milance , Milan je lepo srpsko ime . Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Постоји изрека Према свецу и миро. Да се не лажемо какав народ такви и политичари какав народ такви и пастири.Да смо ми бољи били би бољи и пастири и политичари. Свештеници имају без обзира какви су /апостолско прејемство/ да нам разрешују и везују грехе , они су проводници Божије благодати. И ми када се исповедамо не исповедамо се њима него пред њима Богу. И зато кад почну те приче типа , оном попу да се исповедим њему да причам моје грехе, а он 100 пута грешнији од мене, повраћа ми се од незнања. Какви смо постали комплет као нација кад видимо да брат падне па био и свештеник, одмах неко чуђење, сашаптавање, осуђивање, а нико да каже брат паде , сутра могу и ја на истом том камену , да се спотакнем.А не дај Боже да се помолимо за брата./искорењено/ Ми не знамо ничији живот, а склони смо одмах да осуђујемо чим видимо да неко згреши, а при том не видимо нечије покајање. Не знамо ми шта значи обући мантију, а олако причамо о томе. Свештеници и монаси имају доста већа искушења, јер су изабрали стрмији пут, и никако не иду утабаном стазом/онај их више саплиће јер су пастири/ Запитајмо се зашто се у диптиху светих увек слави кончина светитеља никако рођење/сем три рођења/. Можда ће баш неко кога осудисмо од свештенства, као недостојног чина који има , наћи се у диптиху светих/житија су пуна таквих примера/. Несташна and Sofija_ је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Jesu, muški se oblače ko ženske a ženske ko muški: https://youtu.be/Q96iSe6Jhm8 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Чекај, како сад ово, кад ти у потпису пише: "Epistemologija lepo objasnjava da se nauka ne bavi ni Istinom, a ni istinom, ponajmanje "cinjenicama". Nauka se bavi objasnjavanjem i predvidjanjem fenomena, to sa istinom nema ama bas nikakve veze (izuzetak je matematika, ali tamo pojam istinitosti ima sasvim drugacije znacenje)." Milan M. Ćirković Исправи, ако си се предомислио. A gde sam ja u tom postu rekao da se nauka bavi istinom? A da se ipak ti malo predomislis i pocnes da razmiljas pre nego sto napises repliku? Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 A gde sam ja u tom postu rekao da se nauka bavi istinom? A da se ipak ti malo predomislis i pocnes da razmiljas pre nego sto napises repliku? И та твоја епистемологија је нека наука, а ти кажеш да се она бави истином и поредиш је са математиком и логиком, док у том цитату којег држиш у потпису се тврди нешто скроз супротно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 И та твоја епистемологија је нека наука, а ти кажеш да се она бави истином и поредиш је са математиком и логиком, док у том цитату којег држиш у потпису се тврди нешто скроз супротно.Епистемологија је грана философије, а философија није наука. Ни математика и логика нису науке. Aquilius Cratus, Ronald and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 И та твоја епистемологија је нека наука, а ти кажеш да се она бави истином и поредиш је са математиком и логиком, док у том цитату којег држиш у потпису се тврди нешто скроз супротно. Nemoj lupati, pocni da citas, evo svaki dan po 20 stranica i za mjesec dana ces procitati: https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi2j6ysleHJAhVifHIKHZSVCrMQFggZMAA&url=http%3A%2F%2Fdeenes.ffzg.hr%2F~bmikulic%2FArhiv%2FZbornik_Epistemologija.pdf&usg=AFQjCNFVNAma_tJ7FcDKb7ayl0pi29fK3Q&sig2=A-s-Q5HE8dA-az_nYNDeng Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Епистемологија је грана философије, а философија није наука. Ни математика и логика нису науке. На интернету пише да јесу науке: http://www.vokabular.org/?search=epistemologija〈=sr-lat http://staznaci.com/matematika http://www.ef.uns.ac.rs/Download/metodologija_nir/02%20logika.pdf Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука