Jump to content

Ovu vest treba zaliti

Препоручена порука

Stvoren novi organ koji će spasiti živote, a ovde se raspravlja o eksperimentima nad životinjama,vegan hrani,košeru, kanonima ... Pitam se da li bi da ne daj Bože nekom od vaših bližnjih zatreba organ, pomišljali na sirote male miševe i eksperimentima na njima ili bi Bogu zahvaljivali na ovakvoj mogućnosti. Strašno.

Pa, moralnim cistuncima nije bas zanimljiv taj organ... jer vecina ljudi koji imaju problema sa njim su pijanci i narkomani... za one kojima se taj organ ostetio na neki drugi nacin (poput mog oca) nema veze... tu cak i doktori imaju predrasude...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Pa, moralnim cistuncima nije bas zanimljiv taj organ... jer vecina ljudi koji imaju problema sa njim su pijanci i narkomani... za one kojima se taj organ ostetio na neki drugi nacin (poput mog oca) nema veze... tu cak i doktori imaju predrasude...
Па није у питању моралисање. Ово са кошером и канонима је био татални офтопик (дакле није везано за тему)...

Међутим, ја сам још на првој страни упозорио да ће да се буне ови активисти за ослобођење животиња (ALF, PETA, ORCA итд.)...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Међутим, ја сам још на првој страни упозорио да ће да се буне ови активисти за ослобођење животиња (ALF, PETA, ORCA итд.)...

naravno da se bunio svako kome sam pričala ili poslala ovu vest. http://www.sloboda-za-zivotinje.org/ tu možete pročitati šta, kako i zašto.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

naravno da se bunio svako kome sam pričala ili poslala ovu vest. http://www.sloboda-za-zivotinje.org/ tu možete pročitati šta, kako i zašto.
Изгледа да имамо и домаће еко-терористе. Не подржава нико овде мучење животиња, напротив, ето ја лично сам вегетаријанац, међутим ми само тврдимо да су људи претежнији.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

dao bi ti amin da si izostavio prvu recenicu, ovako nista jer je sad ceo post eko-zagadjen

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

nemam reči...
Што? Званични је став хришћанства да су људи претежнији од животиња (с обзиром на доктрине Imago Dei и Incarnationis Verbi), мада свакако не дозвољава злостављање животиња (ни остатка природног света) и непоштовање према Божијој творевини.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Вегетаријанство је неприродно за човјека. Човјек је природни сваштојед. Њему је потребна и биљна и храна животињског поријекла, укључујући и месо. Истина је да се данас може без меса, ако се у храну уноси соје која у себи садржи потребне протеине који се прибављају преко меса. Међутим док није било научног прогреса који би омогућио узгајање соје и њену замјену за месо, човјеку је потребно да уноси месо како би му имуни систем био максимално јак. Људски организам није у стању да само из биљних намирница производи све потребне протеине за организам, у односу на то како то раде биљоједи. Може да се живи и на трави што би се рекло, само онај ко овако ради нека пусти друге које неће тако да раде. У посљедње вријеме стварно се искристалисла група људи који другачије не могу да се назову него смарачи, који забрањују другим људима да једу месо или у крајњу руку до бесвести арлаучу или критикују као да су сами творци свијета.

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

У посљедње вријеме стварно се искристалисла група људи који другачије не могу да се назову него смарачи, који забрањују другим људима да једу месо или у крајњу руку до бесвести арлаучу или критикују као да су сами творци свијета.
Чак сам у Београду по градском превозу и станицама виђао рекламне постере организације ORCA...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

po tim organizacijama je veliki broj povredjenih/ razocaranih u ljude, pa onda vise vole zivotinje i tako odu u drugu krajnost

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Вегетаријанство је неприродно за човјека. Човјек је природни сваштојед. Њему је потребна и биљна и храна животињског поријекла, укључујући и месо. Истина је да се данас може без меса, ако се у храну уноси соје која у себи садржи потребне протеине који се прибављају преко меса. Међутим док није било научног прогреса који би омогућио узгајање соје и њену замјену за месо, човјеку је потребно да уноси месо како би му имуни систем био максимално јак. Људски организам није у стању да само из биљних намирница производи све потребне протеине за организам, у односу на то како то раде биљоједи. Може да се живи и на трави што би се рекло, само онај ко овако ради нека пусти друге које неће тако да раде. У посљедње вријеме стварно се искристалисла група људи који другачије не могу да се назову него смарачи, који забрањују другим људима да једу месо или у крајњу руку до бесвести арлаучу или критикују као да су сами творци свијета.

Ja nikada nisam rekla da meso nije bilo neophodno. Međutim, sada je toliko loše, životinje se hrane jako lošim stvarima da bi narasle i nagojile se u što kraćem periodu, tako da je moje mišljenje da ono više nije zdravo. Ja zaista volim životinje, i jedan od razloga zašto sam vege je taj, ali onaj presudni jeste štetnost mesa. Znam da su i biljke koje se prodaju tretirane pesticidima i herbicidima, i da više nije zdravo pojesti ni kupovnu voćku, ali moja porodica(kao i 80% vege ljudi koje poznajem) nije kupila neku voćku ili povrće već duži vremenski period...

P.S. U prirodi ide ovako: biljojedi imaju jako dugačka creva. Mesojedi imaju kratka creva. Čovek ima dugačka creva.

Ja bih sad završila ovu diskusiju, prestaću da pratim temu, jer sam ja za vas beznadežan slučaj, isto kao što ste vi za mene.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Ja nikada nisam rekla da meso nije bilo neophodno. Međutim, sada je toliko loše, životinje se hrane jako lošim stvarima da bi narasle i nagojile se u što kraćem periodu, tako da je moje mišljenje da ono više nije zdravo. Ja zaista volim životinje, i jedan od razloga zašto sam vege je taj, ali onaj presudni jeste štetnost mesa. Znam da su i biljke koje se prodaju tretirane pesticidima i herbicidima, i da više nije zdravo pojesti ni kupovnu voćku, ali moja porodica(kao i 80% vege ljudi koje poznajem) nije kupila neku voćku ili povrće već duži vremenski period...

P.S. U prirodi ide ovako: biljojedi imaju jako dugačka creva. Mesojedi imaju kratka creva. Čovek ima dugačka creva.

Ja bih sad završila ovu diskusiju, prestaću da pratim temu, jer sam ja za vas beznadežan slučaj, isto kao što ste vi za mene.

i ovde bi bio amin da ceo post nije zagadjen poslednjom recenicom :lol:

Подели на овим сајтовима

Да ли је у Христово време било неких (укључујући и Христа) који би за пасхалном трпезом "прескочили" једење пасхалног јагњета? Или, да ли је Васкрсли Господ, кад је рекао "дајте ми нешто да једем" а они му дали мед и рибу-рекао:"фуј то, не једем животињско месо"? Да ли му се васкрсло тело обесветило због те рибе? Да се није разболео после?

Па сам ап. Павле каже и да су идолске жртве "ништа", и слободно их јео, али не пред братијом да кога не саблазни јер ако ће тако бити "нећу јести меса до века" (дакле не зато што је месо лоше, већ да кога не саблазни једењем идолских жртава)

Ја бих волео заиста да разумем ове бранитеље животиња који више воле животињу од ближњег свог где они виде оправдање у Писму за ту логику... Како би ми били живи да нам чукун-чукун-деде и бабе нису облачили крзно?

П.С. Нечисте животиње су оне које имају папке а не преживају и оне које немају папке а преживају (између осталих нечистих животиња). Па сврстај свињу, зеца и камилу према знању... А Апостоли рекоше да они који нису Јевреји а примају Христово крштење не морају да чувају јеврејске законе, већ само да се клоне крви, удављеног и блуда....а што је више од злога је.

Дакле, ако ћемо јеврејски кошер за не-јевреје онда смо већи апостоли од Апостола :)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...