Grizzly Adams Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Па добро свако нормалан је против непотребног злостављања животиња, али ипак је људски живот важнији. На крају крајева, ми једемо животиње свакодневно што исто није лепо с` наше стране... И наравно да ће свака терапија у почетку коштати пуно и бити доступна само имућнима. Све је у почекту скупо док се не усаврши процес производње, па онда постане доступно практично свима. feeble, Milan Nikolic and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 https://www.pouke.org/forum/topic/19324-srpski-naucnici-ce-praviti-organe-od-maticnih-celija/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Zašto bi se postavljalo pitanje ljudi ili životinje? Uz malo truda i ne puno finansijskih sredstava može se dobiti funkcionalna sredina za ove ćelije u kojoj bi mogle da se razvijaju a da životinje ne pate. Изволи, потруди се и измисли. Напретком компјутерских симулација се смањује број неопходних тестова и смањиваће се, али не можеш никада неку ствар потпуно да инспиташ ин витро. Тестови на животињама су неопходни осим ако не одлучимо да се вратимо у 18. век и умиремо око четрдесете у просеку. На крају су неопходни и тестови на људима, често на онима који нажалост немају шта да изгубе. Занимљиви сте ми ви еко зилоти који само критикујете све живо, а никада у животу нисам видео ниједну смислену алтернативу. Нико не мучи те животиње зато што их мрзи. laetitia, Лидија Миленковић, RYLAH and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 bas me zanima kako se oseca neka ribica koju tjapi stuka pa je vrti medju svojim zubima ostrim ko igle i zileti, oseca se neutralno, a kad sluzi coveku onda se cakstavise oseca super a kad neko muci zivotinje iz mrznje onda se zivotinja oseca ne bas dobro kao mladji sam filetirao ribice zive(ne iz mucenja nego iz nehata), a sad im fiknem glavu i onda filetiram... i tad kad sam ih zive filetirao siguran sam da im nije bilo lose evo ovako i to je nista ne boli, Koko i osetljivi ne klikajte lol! http://imagenic.net/...r4yob55bsyq.jpg Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Дакле, залити или жалити? DYNABLASTER and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Takodje, funkcionalna jetra je dobijena, ali koliko je stabilna i da li se nastavlja da se menja i nakon ugradnje u telo ili da li cak menja i druge organe.... :lol: A kako ce to da uradi majke ti? Posto su te celije vec formirane u celije jetre. Stem celije kada dobiju koji tip celija prave one se ne menjaju vise. Ipak, mene interesuje sledece: da li je produzavanje zivota po svaku cenu zaista neko Vrhunsko Dobro koje se ne ispituje. Zivot je svetinja okreni obrni. Bio hriscanin ili musliman, ateista, pagan ili nesto sesto. Tako da to je mozda najveci koncesuz oko koga se ljudi slagali. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 dzaba se produzava zivot kad se vreme ubrzalo, tako da mu dodje na isto, a pitanje je sto se vreme ubrzalo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 dzaba se produzava zivot kad se vreme ubrzalo, tako da mu dodje na isto, a pitanje je sto se vreme ubrzalo A kojom jedinicom meris brzinu vremena? I u odnosu na sta se ubrzalo? Kako si izmerio vreme pre i vreme sada pa zansh da se ubrzalo? Ili pak samo.... osecas. Osecam i ja da ona komsika mene gleda pozeljno al dzaba sto osecam kad osecam ono sto bih hteo da osecam oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Da li je ovo dvosmislen naziv teme? U fazonu sada kada možemo da menjamo jetricu, onda ne žali, nego loči ko kamila. Šta je ciroza?? Nova jetra i puf. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Ne znam šta je tu novo. U hotelu Park pre nekih 5-6 godina bio sam na simposiumu gde je tema bila korišćenje matičnih ćelija. Tada su izneti podaci istraživanja koji su vršeni u Srbiji. To je bio jedan jako ozbiljan projekt koji je iz kozna kojih razloga prekinut. Uglavnom posle statističkih podataka i recimo eksperimenta nad dvanaest osoba koji su imali poodmakli stadijum ciroze jetre jedanaest je rehabilitovano i izlečeno. Ceo problem o kome je raspravljano bilo je da li su korišćene matične ćelije embriona ili adultne ćelije. Naravno da su svi tvrdili da su korišćene isključivo adultne ćelije. Bilo je i šašavih pitanja na kraju simposiuma. Malo je kome u Srbiji poznato da u Beogradu živi i deluje jedna naša časna sestra koja je bila jedan od vodećih genetičara u Švajcarskoj, po dolasku u Srbiju nije se složila, odnosno savest joj nije dozvolila da se bavi daljim istraživanjima kada je videla koliki broj embriona se koristi u istraživanjima. Verovali ili ne otišla je u penziju kao najobičnija čistačica. To je jako osetljivo pitanje etike, da li je sve dozvoljeno, ako jeste onda meni baš nije jasan stav ni mojih zemljaka prema dr. Mengelu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Изволи, потруди се и измисли. Напретком компјутерских симулација се смањује број неопходних тестова и смањиваће се, али не можеш никада неку ствар потпуно да инспиташ ин витро. Тестови на животињама су неопходни осим ако не одлучимо да се вратимо у 18. век и умиремо око четрдесете у просеку. На крају су неопходни и тестови на људима, често на онима који нажалост немају шта да изгубе. Занимљиви сте ми ви еко зилоти који само критикујете све живо, а никада у животу нисам видео ниједну смислену алтернативу. Нико не мучи те животиње зато што их мрзи. Muče ih zato što ih mrze ili su sadisti. Sadisti su svi oni koji jedu meso, koriste proizvode koji su testirani na životinjama, i nose životinjsko krzno i kožu. Normalan čovek ne može svesno da nanese bol nekom ljudskom biću, osim ako to neće tom istom biću pomoći da sačuva svoj život (npr lekari-nekad mora da boli, al' mora). Stojim iza te svoje tvrdnje i gotovo. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Muče ih zato što ih mrze ili su sadisti. Sadisti su svi oni koji jedu meso, koriste proizvode koji su testirani na životinjama, i nose životinjsko krzno i kožu. Normalan čovek ne može svesno da nanese bol nekom ljudskom biću, osim ako to neće tom istom biću pomoći da sačuva svoj život (npr lekari-nekad mora da boli, al' mora). Stojim iza te svoje tvrdnje i gotovo. Екстремизам... RYLAH and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Muče ih zato što ih mrze ili su sadisti. Sadisti su svi oni koji jedu meso, koriste proizvode koji su testirani na životinjama, i nose životinjsko krzno i kožu. Normalan čovek ne može svesno da nanese bol nekom ljudskom biću, osim ako to neće tom istom biću pomoći da sačuva svoj život (npr lekari-nekad mora da boli, al' mora). Stojim iza te svoje tvrdnje i gotovo. hehe koja kolicina gluposti pa jel nam Bog stvorio zivotinje da jedemo i to naglasio... ako cemo realno i biljke isto osecaju al mi nemamo sprave da to potvrdimo, al i one su stvorene coveku na korist uostalom vrlo je moguce da veceras i ti pojedes koju zivotinju tj grinju :P feeble and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Možda, ali ja bar legnem uveče i znam da sam bar malo učinila lepog i za svet, a i za svoje zdravlje i znam da nijedna životinja nije i neće patiti zbog mene. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 e to sam cekao da legnes hahahah 0102_laugh Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука