RYLAH Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Шездесет-и-неки Апостолски канон налаже забрану једења крви, као и меса од угинуле животиње или животиње на неприхватљив начин убијене. У принципу, ово значи да кошер важи и за хришћане, уз ту разлику што ниједна животиња није забрањена по себи. Ајд ми сад наведи неко јело које је својствено нашој култури, које у себи садржи живо месо или распалу стрвину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 eto vidis nije onda cudno ni to sto ja instinktivno sklanjam iz pileta, svinje itd sve krvave zilice cak i one najmanje vadim, tanjir mi posle bude kao neko umetnicko delo i nisam bas prikladan za restorane :lol: katja је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Ајд ми сад наведи неко јело које је својствено нашој култури, које у себи садржи живо месо или распалу стрвину. A jel pršuta košer? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 A jel pršuta košer? Брате, опрано је од крви, надимљено је, дакле није живо месо, нисам мучио свињу док сам је убијао, не дао Бог да се на други начин иживљавам над животињом или месом, није ми стајала на сунцу мртва, тако верујем да је кошер Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Ајд ми сад наведи неко јело које је својствено нашој култури, које у себи садржи живо месо или распалу стрвину.Бифтек и крвавица садрже крв.Брате, опрано је од крви, надимљено је, дакле није живо месо, нисам мучио свињу док сам је убијао, не дао Бог да се на други начин иживљавам над животињом или месом, није ми стајала на сунцу мртва, тако верујем да је кошер Ето ти на Википедији шехита клање. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Бифтек и крвавица садрже крв. Ето ти на Википедији шехита клање. Зависи како спремиш бифтек. Крвавицу не једем. Значи, кошер сам апсолутно. Што је најгоре, горе сам чак и ставио смајлија. Ипак је нешто до мене, нешто друго. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Ако је кошер нешто чега се треба придржавати онда је трансфузија крви или трансплатација органа исто забрањена. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Шездесет-и-неки Апостолски канон налаже забрану једења крви, као и меса од угинуле животиње или животиње на неприхватљив начин убијене. У принципу, ово значи да кошер важи и за хришћане, уз ту разлику што ниједна животиња није забрањена по себи. Ти си баш оно хеви, а? Зилот, само на другој страни спектра. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Ако је кошер нешто чега се треба придржавати онда је трансфузија крви или трансплатација органа исто забрањена. pa to nije jedenje Ivice, to sto je Aleksandar naveo mislim da je zbog zdravstvenih razloga a ne zbog neke vise "nauke" Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Ivice, to sto je Aleksandar naveo mislim da je zbog zdravstvenih razloga a ne zbog neke vise "nauke" Ма не, него за сваку ствар извуче неки апостолски канон који забрањује све. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Stvoren novi organ koji će spasiti živote, a ovde se raspravlja o eksperimentima nad životinjama,vegan hrani,košeru, kanonima ... Pitam se da li bi da ne daj Bože nekom od vaših bližnjih zatreba organ, pomišljali na sirote male miševe i eksperimentima na njima ili bi Bogu zahvaljivali na ovakvoj mogućnosti. Strašno. laetitia and sqny је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 pa to nije jedenje Ivice, to sto je Aleksandar naveo mislim da je zbog zdravstvenih razloga a ne zbog neke vise "nauke" Није једење али је уношење у организам крви која се мијеша са сопственом. Кошер ако није донешен због разлога јер се мислило да би се неодстрањивањем крви из животиње клањем , она помијешала са људском, а наводно је душа животиње у њеној крви па би то било нечисто. Онда због чега је донешен? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Ма не, него за сваку ствар извуче неки апостолски канон који забрањује све. pa mislim bas na smisao tog kanona koji zabranjuje krv i zagadjenu lesinu, zabranjuje s pravom iz ociglednih razloga Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 pa mislim bas na smisao tog kanona koji zabranjuje krv i zagadjenu lesinu, zabranjuje s pravom iz ociglednih razloga Чек мало, а јел ми овде причамо о вампиризму у било ком облику? Или причамо о једењу распалих лешева животиња (који год да је стручан назив за то)? Или причамо да је најнормалније појести животињу која је претходно најнормалније заклана и лепо спремљена? (Пошто смо ваљда апсолвирали да није баш најнормалније противити се напретку медицине када то није скопчано са Менгеле методама) Разумем да су форуми за расправе, али не треба правити расправу тамо где нема потребе за тим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 15, 2012 Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Ти си баш оно хеви, а? Зилот, само на другој страни спектра.Ахахаха .smesko. Ма не, него за сваку ствар извуче неки апостолски канон који забрањује све.Добро, то је у сврху продубљења расправе. Није једење али је уношење у организам крви која се мијеша са сопственом.Кошер ако није донешен због разлога јер се мислило да би се неодстрањивањем крви из животиње клањем , она помијешала са људском, а наводно је душа животиње у њеној крви па би то било нечисто. Онда због чега је донешен? Па канон забрањује само једење крви, меса цркотине, и меса неприхватљиво заклане животиње, није стварно кошер. Не каже ништа о томе зашто је забрањено, нити каже да су животиње нечисте (а један од апостолских канона пре тог, управо је уперен против тога да се било шта сматра нечистим). Могуће да су сматрали то неприхватљивим, због тога што су сматрали да је једина крв коју хришћани треба да пију Христова крв. С друге стране, тело Христово је тело, а не месо па нису инсистирали на вегетаријанизму, иако су многи хришћани во времје оно били вегетаријанци. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука