Jump to content

Постоје две врсте људи...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ali razlika ipak mnogo manja, nego ovo sto je Zvonko okacio. Kad vidis toliku disproporciju, sa razlogom treba biti sumnjiv.

Мислиш "сумњичав"... :)

Пази, ово је анкета на врло ограниченом узорку, мислим око пар хиљада људи. Значи свакако је статистичка грешка доста велика (иф ју ноу вот ај мин), али ипак показује један тренд - који је осим тога и сасвим логична последица њихових ставова...

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Dišem jer u mom telu imam pluća,

i dajem jer u mom novčaniku imam pare.

Ni jedno ni drugo ne smatram .. uspehom.

Prosto - dišem i dajem. Opušteno...

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Па `ајде сад да банализујемо ствари, уместо да покужавамо да разумемо суштину онога што је неко хтео да каже... :(

Нисам желео да кажем да је група бр. 2 апсолутно против личног доброчинства, већ да сматрају да је то примарни посао државе (као што и ти кажеш ако сам добро разумео). Логично је очекивати да ће они дати нешто и лично, али је исто тако логично да ће они дати мање него они који сматрају да је то искључиво лична одговорност.

To bi bilo logicno kada bi obe grupe smatrale da je potrebno podjednako mnogo ulaganja u najsiromasnije slojeve... i kada bi ovi prvi ziveli u iluziji da drzava ne daje nista a ovi drugi u iluziji da drzava daje previse...

И то управо ови подаци показују.

Ne znam zasto i dalje pricas o tome kao da su to nekakvi "podaci" a ne grafikon koji je neko nacrtao lazno se pozivajuci na ozbiljno istrazivanje?!?

Imas link ka istrazivanju... jasno je da iz tog istrazivanja ne proizilaze ti "podaci"... ne znam sta ti je jos potrebno da shvatis da si obmanut?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

сад ми је јасно што се фурају овакви подаци ових дана по нету :D

Almost 1,500 Millionaires Do Not Pay Income Tax

"So how did they do it? Were they scamming the system? Evading the IRS? Stashing their cash in elusive off-shore, untraceable bank accounts?

Actually, they were probably donating to charity, ..."

http://abcnews.go.com/Politics/1500-millionaires-pay-income-tax/story?id=14242254#.T9OupFKmVBl

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1339276305' post='655977]

сад ми је јасно што се фурају овакви подаци ових дана по нету :D

Almost 1,500 Millionaires Do Not Pay Income Tax

"So how did they do it? Were they scamming the system? Evading the IRS? Stashing their cash in elusive off-shore, untraceable bank accounts?

Actually, they were probably donating to charity, ..."

http://abcnews.go.co...54#.T9OupFKmVBl

Е то је за промену веома добар пример извртања података... :)

Прво, у чланку каже још и ово: "A full 46 percent of the population pays zero income tax. The vast majority of these income-tax-free households have low incomes and qualify for child tax credits."

Друго, "порез на приход" је сам по себи најгора врста пореза и требало би га укинути потпуно.

Треће, ти милионери не плаћају "income tax" директно зато што они новац не примају као плату, већ на други начин (преко дивиденди у фирмама и слично). Е сада, фирме - пре него што исплате деоничаре - плаћају "corporate tax" који је 35%, па онда разне друге таксе на нивоу појединих држава...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

звонко, залуђујеш се :D

да је ишта у том тексту нетачно, abc news би престао да постоји ... није то србија да може свако свашта да пише :D

а сети се чије су abc news, тако да ће ти све бити јасно ;)

Подели на овим сајтовима

чек, још ће испасти да IRS греши, пошто су кренули пут потраживања?

а верујем да знаш да је у америци IRS све и свја ...

Подели на овим сајтовима

Па IRS је највећа мафија у САД... :)

Они сада јуре америчке грађане по свету који раде у другим земљама да би им наплаћивали порез. Има људи који никада нису ни били у САД, добили држављанство по родитељима или слично, а сада им они траже да плате порез... То је ван сваке памети. Људи су почели масовно да се одричу држављанства.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Interesantno je da se u SAD cesto najbogatiji ljudi zalazu za povecanje poreza njima bogatima i generalno za vec drzavni intervencionizam.To nije uopste pokret nekih obespravljenih radnika. 68% milionera je u nekim anketama podržalo inicijativu Vorena Bafeta za povecanjem poreza bogatima, koga Obama pokusava da progura. Socijalisticke inicijative krecu pd najbogatijih kapitalista. :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...