Grizzly Adams Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Мора да је била православна мачка... Аурор, Млађони and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 И Едисон је имао добро подневље али није дао доприноса као што је Тесла. Не знам како се то може објаснити него само као Божије откривење или промисао да кроз њега стигну генијална открића. Сигурно да то све не би реализовао да је остао у Смиљану. Нема то никакве везе са Божијим откривењем. Зашто описивати Тесли неко откровење свише? човјек је био геније, због чега унижавати његов рад? Бог је сасвим лијепо овај свијет уредио да људи могу да стварају попут Њега, без Његове нарочите интервенције. Осим тога да није он то урадио, урадио би већ неко други, прије или касније. Тесла је дао велики допринос човјечанству, али није он једини, нити је он 10 мјеста изнад свих осталих. Немјерљив допринос дали су многи западноевропски и амерички научници, попут Њутна, Фарадеја, Келвина, Бернулија, Ајнштајна, Едисона...и то су све стара гарада. Од нових има прегршт њих да их сад не набрајам . Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Да узмемо како је бесмислено спорити да је обављена Света тајна крштења, као и то у које сврхе се "занимао за источњачке"... За идеје су мало заслужна "подневља", јер оне и не настају тамо где "је погодно за реализацију разних иновативних", макар се то звало и "Западни Балкан". Настају у свести, а питање је, колико смо ми уопште и њихови власници? Какво везе има крштење? Па колико је данас крштених на просторима екс ју, који су ем атеисти, ем традиционалисти, ем спиритуалисти итд...? Ако је неко крштен, ту опште не одређује како ће се понашати у животу. Крштење може бити велика ствар, а може остати само мртво слово на црквеном записнику. Подневља нису заслужна за идеје, већ за реализацију тих идеја. А идеје настају усљед разних фактора које је немогуће јасно оцјенити, али немају сигурно никакве везе са вјерском и националном припадношћу. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Rim jeste bio administraticni centar, Novi Rim (senat i patricijske porodice su preseljeni tamo) a grcka kultura je odavno asimilirana u rimsku. Inace vec sam napomenuo da je za zapadni deo administrativni centar najpre bio Mediolanum (Milano), a kasnije Ravena. Stari Rim je odavno pre Konstantina propao i pao u dekadenciju. Zato je i uradio ono sto je uradio. Isto ko sto je Amerika Engleska jer imas Novi london. I govori se engleski. To je jednostavno DRUGA drzava postalo razdvajanjem na istocno i zapadno carstvo. I nema tu neke debele diskusije. Rim vise nije bio "nosioc vlasti" za istocno carstvo. I to je to. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Isto ko sto je Amerika Engleska jer imas Novi london. I govori se engleski. To je jednostavno DRUGA drzava postalo razdvajanjem na istocno i zapadno carstvo. I nema tu neke debele diskusije. Rim vise nije bio "nosioc vlasti" za istocno carstvo. I to je to. Ali Stari Rim nije bio nosilac vlasti ni za zapadni deo Rimskog carstva. Pravis pogresne analogije. To nije druga drzava, nijedan istoricar ti nece to priznati, a ti kako hoces (necu ovo porediti sa negiranjem holokausta, ali svakako jeste ozbiljna zabluda u pitanju)... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Ali Stari Rim nije bio nosilac vlasti ni za zapadni deo Rimskog carstva. Pravis pogresne analogije. To nije druga drzava, nijedan istoricar ti nece to priznati, a ti kako hoces (necu ovo porediti sa negiranjem holokausta, ali svakako jeste ozbiljna zabluda u pitanju)... \Nego ko je bio nosilac vlasti? Gde je bila centrirana vlast ako ne u Rimu? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 ... šta li je tema ove teme... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Види шта су ми урадили од теме мама... коЖељ њацИ , Млађони and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 ... sve je tema, osim teme... коЖељ њацИ and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Nego ko je bio nosilac vlasti? Gde je bila centrirana vlast ako ne u Rimu? Vec sam vise puta rekao u Mediolanumu (danasnji Milano) i to 286–402, pa onda u Raveni 402–476. Znas ono kriza treceg veka, u Starom Rimu dekadencija i haos. Jedini razlog zasto je Stari Rim kasnije u istoriji ostao bitan jeste sto je tamo bio patrijarh zapada, poznatiji kao rimski papa. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 katja, Crveni Baron and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 https://www.pouke.org/forum/topic/19419-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%9B-%D0%BA%D0%BE%D0%B4-%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B0/page__pid__652231#entry652231 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Vec sam vise puta rekao u Mediolanumu (danasnji Milano) i to 286–402, pa onda u Raveni 402–476. Znas ono kriza treceg veka, u Starom Rimu dekadencija i haos. Jedini razlog zasto je Stari Rim kasnije u istoriji ostao bitan jeste sto je tamo bio patrijarh zapada, poznatiji kao rimski papa. Pa to je ujedno i kraj Rima? Sta je problem? Sa padom zapadnog carstva pala je i Rimska civilizacija. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Да узмемо како је бесмислено спорити да је обављена Света тајна крштења, као и то у које сврхе се "занимао за источњачке"... За идеје су мало заслужна "подневља", јер оне и не настају тамо где "је погодно за реализацију разних иновативних", макар се то звало и "Западни Балкан". Настају у свести, а питање је, колико смо ми уопште и њихови власници? Какво везе има крштење? Па колико је данас крштених на просторима екс ју, који су ем атеисти, ем традиционалисти, ем спиритуалисти итд...? Ако је неко крштен, ту опште не одређује како ће се понашати у животу. Крштење може бити велика ствар, а може остати само мртво слово на црквеном записнику. Како ја уопште да знам ове ex yu, em si (mc) hammer статистичке can't touch this податке итсл...? Па шта из тога, ниђе везе, закључујемо? "Опште не одређује како ће се понашати у животу", тачно, ал' одређује припадност коју ти негираш, а чињеница је да ју је стекао крштењем. Реч је о интимном осећању припадности, и некултурно је то било коме спорити. Подневља нису заслужна за идеје, већ за реализацију тих идеја. А идеје настају усљед разних фактора које је немогуће јасно оцјенити, али немају сигурно никакве везе са вјерском и националном припадношћу. Што је и разумљиво, али из овако формулисаног одговора се стиче утисак да сам ја то и тврдио, што је неприхватљиво. Друго, ако "настају усљед разних фактора које је немогуће јасно оцјенити" како си онда сигуран да "немају никакве везе са вјерском и националном припадношћу"? Чисто хипотетички, јер користиш неколико логичких шема кад ми постављаш оваква питања и дајеш овакве одговоре. И да убудуће не би упадао у контрадикторности, да се разумемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Како ја уопште да знам ове ex yu, em si (mc) hammer статистичке can't touch this податке итсл...? Па шта из тога, ниђе везе, закључујемо? "Опште не одређује како ће се понашати у животу", тачно, ал' одређује припадност коју ти негираш, а чињеница је да ју је стекао крштењем. Реч је о интимном осећању припадности, и некултурно је то било коме спорити. Ja nikako ne kapiram pa bih voleo da mi objasnis kakve veze ima to sto je pravoslavac sa njegovim elektroinzinjerskim doprinosom? Друго, ако "настају усљед разних фактора које је немогуће јасно оцјенити" како си онда сигуран да "немају никакве везе са вјерском и националном припадношћу"? Чисто хипотетички, јер користиш неколико логичких шема кад ми постављаш оваква питања и дајеш овакве одговоре. И да убудуће не би упадао у контрадикторности, да се разумемо. Eo ja cu da ti odgovorim posto mora da ti se nacrta (tebi dosta stvari mora da se crta). Da je genijalnost odlika verske i nacionalne pripadnosti videli bi makar uvecan broj genija od strane jedne verske ili nacionalne pripadnosti. Medjuti, veza ne postoji, ni minimalna. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука