Justin Waters Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Нисам само тврдио, тврдњу сам поткрепио аргументом, и то озбиљним. Остало, пошто приметим да те живо "интересује који су то темељи", би могао да погледаш рецимо овде. Не улазећи сад у то колико је wikipedia заправо поуздан извор, цитирао бих оно што ми се чини интересантним: Ово што си цитирао је као кад би смо рекли да је Србија заслужна за проналазак наизмјеничне струје само зато што је Тесла Србин. Дотични учењаци дакле нека су емигрирали у Италију, и тек се након тога нешто као пробудило и почела је ренесанса. Мада не желим да уопште изопштим допринос Византије савременој западној цивилизацији, али рекао бих да уопште није тачно да је тај допринос велик, или чак одлучујући. Одлучујеће је само подневље, и менталитет западних народа. Античком наслеђу као "сировом материјалу" наравно дајем највећу предност. Ту су још у много мањој мјери присутни "византијски и арапски материјал". Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Ово што си цитирао је као кад би смо рекли да је Србија заслужна за проналазак наизмјеничне струје само зато што је Тесла Србин. И из свештеничке породице, генерацијама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Јесте... ако већ имаш намеру да банализујеш, ал' сервирати неком културу или "цивилизацију" коју он већ традиционално баштини је неозбиљно. Бар се надам, пошто верујем да баш нисмо толико неуки. Аха, капирам. Значи твој став је да је Запад само "копија" Византије, па да ми као "прави Византинци" од њих немамо шта да научимо. Нећемо ни да се спуштамо на ниво тамо неких плагијатора... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 И из свештеничке породице, генерацијама. Без коментара... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Нећемо ни да се спуштамо на ниво тамо неких плагијатора... Јашта, долаповићи, трлајићи, гребенаровићи... укратко: лопези-гибанези. sHa_sarcasticlol Бадава ја то причам, кад ћеш ту видети само оно што би ти волео да јесте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Погледај кроз прозор па ћеш видети и ти како јесте. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 И из свештеничке породице, генерацијама. Свака част теслиним прецима, али Тесла није био вјерујући православац, занимао се за источњачке култове, мада није био практицирајући вјерник...али настрану то, највећа заслуга поред теслиног генија је и америчко подневеље, које је било и данас је погодно за реализацију разних иновативних идеја . Он не би могао своје идеје спровести да је остао на простору Лике, или било ког другог дијела "југоисточне Европе". katja је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Не само да није био верујући православац, него то нема никакве везе све и да је био... Тесла је био геније зато што је Никола Тесла, а не зато што је Србин или православац. Можда и упркос томе. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Tesla je bio veci pravoslavac od mnogih koji se tako samodeklarisu коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Свака част теслиним прецима, али Тесла није био вјерујући православац, занимао се за источњачке култове, мада није био практицирајући вјерник...али настрану то, највећа заслуга поред теслиног генија је и америчко подневеље, које је било и данас је погодно за реализацију разних иновативних идеја . Он не би могао своје идеје спровести да је остао на простору Лике, или било ког другог дијела "југоисточне Европе". Да узмемо како је бесмислено спорити да је обављена Света тајна крштења, као и то у које сврхе се "занимао за источњачке"... За идеје су мало заслужна "подневља", јер оне и не настају тамо где "је погодно за реализацију разних иновативних", макар се то звало и "Западни Балкан". Настају у свести, а питање је, колико смо ми уопште и њихови власници? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 И Едисон је имао добро подневље али није дао доприноса као што је Тесла. Не знам како се то може објаснити него само као Божије откривење или промисао да кроз њега стигну генијална открића. Сигурно да то све не би реализовао да је остао у Смиљану. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Провери овај податак: "...да је цар Јустинијан учинио значајан допринос што се тиче правних наука. Његовом кодификацијом римских права настао је Corpus Iuris Civilis, који ће бити темељ правног система многим потоњим Западним земљама" пре него што неког увредиш својим незнањем. Zelenim znam odlichno sta je car Justinijan doprineo pravu, ne znam sto to spominjes? Tvoje sporo kapiranje je valjda uzrok toga da mi ovo sad pises. Та цивилизација, коју данас познајемо под именом Византија, се заправо звала Imperium Romanum што често уме од неупућених да направи свезналице. Mogla je da se zove kako oce idalje ne menja cinjenicu da je administrativno rimsko carstvo podeljeno, da je ona bila istichno deo istog, da je rim centar rimskog carstva bio sve do te administrativne podele i da u Vizantiji rim nije centar rimskog carstva. Takodje ne menja cinjenicu veceg upliva grcke kulture. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Јел ово тема о Николи Тесли ? Па ајд и ја да кажем по неку реч о њему. Тесла је био и Србенда и Православац, његов отац је свештеник, његова породица је дала низ свештеника и владика, сви његови као и он су били верујући Хришћани православци . И да "практиковао" је православље - ма шта да то значило. Неки оци цркве га рачунају у белог монаха. А био је богме и србенда и те какава србенда, све оне касније рвацке пропагандистичке приче о Тесли луди Срби под комунизмом повероваше. Американски Срби пак знају истину. Ако ћемо веровати тој истој пропаганди , онда ћемо веровати и да је св.Владика Николај клерофашиста и антисемита. Ајд сад уздравље, за више информација имате широк НЕТ па се информишите. зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Mogla je da se zove kako oce idalje ne menja cinjenicu da je administrativno rimsko carstvo podeljeno, da je ona bila istichno deo istog, da je rim centar rimskog carstva bio sve do te administrativne podele i da u Vizantiji rim nije centar rimskog carstva. Takodje ne menja cinjenicu veceg upliva grcke kulture.Rim jeste bio administraticni centar, Novi Rim (senat i patricijske porodice su preseljeni tamo) a grcka kultura je odavno asimilirana u rimsku. Inace vec sam napomenuo da je za zapadni deo administrativni centar najpre bio Mediolanum (Milano), a kasnije Ravena. Stari Rim je odavno pre Konstantina propao i pao u dekadenciju. Zato je i uradio ono sto je uradio. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Tvoje sporo kapiranje je valjda uzrok toga da mi ovo sad pises. Пази ово капирање: То што "ti ovo sad pisem" једино и искључиво је узроковано тиме што је Николица из Лике, к'о деца, мазио мачку и приметио нешто занимљиво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука