Иван ♪♫ Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 ... I da ne spamujem, ponovicu ti ono od malopre - jednoumlje, partijski mentalitet, psevdorevniteljstvo za "predanje" - to je ono sto je dovelo do ovakvih groznih pojava... узрок зала је еколошка катастрофа у поднебесју (пс: није уперено ни против кога, већ ми пало на памет па сам мислио да је интересантно да напишем) Miroslav.Nikolic, obi-wan and Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Артемије је показао,и то успешно,слабе тачке ове наше Цркве. А то је заједница и саборност. Где смо,очигледно сви,и клирици и лаици ("мирјани") добро заказали. ??? Што се мене тиче Артемије је једино показао да има љубав према себи. Таман да је хиљаду посто уверен да је у праву требао је из љубави да не допусти сестрама да се овако мрцваре. Шта, оскрнавиће се што су у "екуменистичкој" цркви? Па и он је у тој цркви до недавно био и није изашао из ње због екуменизма него због потпуно петих ствари. А сада је као одједном алармантно. Драгољуб Марјановић and Макрина је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Најлакше је ићи за "зурлотском" причом и црно-белим погледом на ствари где је све или православно или јеретичко. Нажалост многи људи су се "упецали" на ову Артемијеву причу. Orthophill, feeble and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ивановић Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Можда није лоше погледати како се у Московској патријаршији реагује на песудодуховништво: http://eparhijavaljevska.rs/index.php?id=vesti/2011/2011-10-17-001v Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Мислим да је ово мало претеран став. Не разумем разлику између хора и свештеног појања? Хорских песама има веома лепих, али и досадних, али то је само мој укус. Композитор се потрудио, а Црква ће полако проценити колико ће композиција приличити за молитву. Мени је рецимо ово феноманално и ја бих ово певао на свакој Литургији: Kompozitor je Aleksandar Arhangelskij А исто тако волим и оно старо српско појање из Осмогласника које је записао Мокрањац и оно што се назива византијско појање (невероватна енергија). Е сад не знам ко је Говедарица, али знам ко је мадам пиано, и баш лепо пева и увек волим да је чујем E tu dotičnu personu je naš David ISTERAO IZ Crkva u Parizu,Sv Sava.Kada je video šta se radi i šta radi. I ovo je istina što kažem.A dotična peva na Topčideru,Još uvek. Moj "ukus" je E:David. A ti razmisli,da je muziku vizantisku pisalo sveto predanje,tj. sveci.A ovu dawnašnju ko piše. Razmisli ad li može da se peva u Liturgiji bilo šta,ili ono što je utkano u srž Liturgije,svetost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Могу ја да не волим мон.Артемија колико хоћу,али чињеница да је,што неко рече,он људима понудио неку врсту (псеудо)заједнице,осећаја да смо на правом путу и да се у православљу нешто конструктивно дешава... Гледајте само те просте ствари,ако се организује шатор када је слава да народ нешто поједе,рецимо реално колико је то често слика у нашим манастирима ? Где се за славу одржи литургија,а после - куд који. Да не кажем да има ручка - али само за пријатеље манастира. Артемије је показао,и то успешно,слабе тачке ове наше Цркве. А то је заједница и саборност. Где смо,очигледно сви,и клирици и лаици ("мирјани") добро заказали. Није, пријатељу, Артемије никоме ништа понудио, осим уточишта неколицини људи са крајње нездравим погледом на хришћанство, хришћанску духовност и Православље (Виловски, Перановић, Давидивић, и слични). Једина његова заслуга и једино што је показао је неспособност да такве људе и такву болесну духовност препозна... Када се критична маса болести и прелести накупила, покренула се лавина над којом нико више нема контролу, а понајмање Артемије... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 A ko kaze da svi horovi pevaju i postupaju tako kako ti kazes? Na osnovu cega to tvrdis? Sve si ih slusao pa znas? Mi smo npr. vec nekoliko puta pevali kad je vl. Atanasije sluzio i nije imao nijednu primedbu. I da ne spamujem, ponovicu ti ono od malopre - jednoumlje, partijski mentalitet, psevdorevniteljstvo za "predanje" - to je ono sto je dovelo do ovakvih groznih pojava... А што си се пронашао у хоровима кад ти певаш у хору. И ја певам у хору у коме се пева дотична небулоза од песме. Значи осуђујеш човека на празно.Да сам једноуман,ја не бих певао у хору, него бих био на планини Јелици где се сабирају Четници. П.С.Једноуман је човек који види у другима оно што у њему претиче у изобиљу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 На ихтусу се крљају око преласка монахиња код Артемија. Извјесни Калуђер је у међусобном препуцавању дао сјајну дијагнозу шта се код њих заправо дешава: Званично, владика Артемије не иде никуд, не оснива неку своју Цркву. Незванично (?) објављује Устав катакомбне Цркве у Србији. Званично су Кипријановци, Акакијевци, расколници. Незванично се са њима шурује, општи, примају поклони. Званично се одељујемо од Иринеја патријарха као јеретика. Незванично се са њим погађамо око повратка у ЕРП и враћања катедре. Званично смо уопштењу са СПЦ. Незванично не идемо у њихове храмове, не примамо њихове попове, не признајемо им благодат, итд. Званично поштујемо каноне, незванично их качимо мачку о реп. Званично смо гоњени, незванично нас нико не гони, идемо куд хоћемо и кад хоћемо. Хахаха, генијално. Милан Меденица :), Anette, obi-wan and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Није, пријатељу, Артемије никоме ништа понудио, осим уточишта неколицини људи са крајње нездравим погледом на хришћанство, хришћанску духовност и Православље (Виловски, Перановић, Давидивић, и слични). Једина његова заслуга и једино што је показао је неспособност да такве људе и такву болесну духовност препозна... Када се критична маса болести и прелести накупила, покренула се лавина над којом нико више нема контролу, а понајмање Артемије... Није он понудио у оном обичном смислу речи,већ је донео неку новост у људе који очигледно нису имали довољно развијену црквену свест. Врло често срећем такве људе,неки се исповедају у црквама СПЦ,неки долазе на литургије,и више се не причешћују тамо где су се раније причешћивали... Трећи знају у које цркве "смеју" да оду а у које не,где се служи са отвореним или затвореним дверима... Свакако да је то некакав раздор који постоји,и који бојим се,није тако мали као што изгледа. Па можемо такве звати артемијевцима (или не),али они то нужно не морају да буду. Само се понашају на сличан начин,кад траже цркву која није "новотарска" да би се тамо молили Богу и/или причешћивали. Како то мислиш да Артемије нема контролу над људима који га следе ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 E tu dotičnu personu je naš David ISTERAO IZ Crkva u Parizu,Sv Sava.Kada je video šta se radi i šta radi. I ovo je istina što kažem.A dotična peva na Topčideru,Još uvek. Moj "ukus" je E:David. Пази, пази, да раздвојимо две ствари, композицију коју је компоновао Архангелскиј и особу која пева у хору који пева ову композицију. Прво, рекао си да је истеран хор, а не композиција. По мом скромном мишљењу и доживљају, композиција је дивна и лепа. А што се тиче Дивне, ја стварно не знам шта је урадила да се епископ наљути на њу и да ли је то баш било тако или се вест мењала како је ишла од једног до другог. Дивна дивно пева, хор лепо пева и што не би певали. А ако је епископ проценио да нешто није примерено, у реду, ето у Цркви се полако кристализује шта приличи шта не, па се и сам хор може томе прилагодити. Марио Токовић and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 А што си се пронашао у хоровима кад ти певаш у хору. И ја певам у хору у коме се пева дотична небулоза од песме. Значи осуђујеш човека на празно.Да сам једноуман,ја не бих певао у хору, него бих био на планини Јелици где се сабирају Четници. П.С.Једноуман је човек који види у другима оно што у њему претиче у изобиљу. Не бих да спамујем али...Шта фали четницима? Марио Токовић је реаговао/ла на ово 1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Није он понудио у оном обичном смислу речи,већ је донео неку новост у људе који очигледно нису имали довољно развијену црквену свест. ма разумем ја шта си хтео да кажеш. Само сам хтео да нагласим да у целој причи не постоји никакав метод, никакав план, никаква стратегија, да ништа од свега тога није рађено смишљено или планирано, већ да се ствари дешавају стихијски. Врло често срећем такве људе,неки се исповедају у црквама СПЦ,неки долазе на литургије,и више се не причешћују тамо где су се раније причешћивали... Трећи знају у које цркве "смеју" да оду а у које не,где се служи са отвореним или затвореним дверима...Свакако да је то некакав раздор који постоји,и који бојим се,није тако мали као што изгледа. Па можемо такве звати артемијевцима (или не),али они то нужно не морају да буду. Само се понашају на сличан начин,кад траже цркву која није "новотарска" да би се тамо молили Богу и/или причешћивали. То и јесте та болесна духовност која постоји у Цркви, о којој сам већ више пута причао (верујем да сам већ сморио људе на овом форуму том причом)... Артемије у целој тој причи није узрок, већ симптом и последица... Како то мислиш да Артемије нема контролу над људима који га следе ? Артемије је само фигура, за коју су људи склони секташењу истриповали да је нека врста месије. У стварности - он нити вуче конце, нити игра неку важнију улогу у целој причи. Он углавном игра онако како Виловски и екипа свирају, иде где га одведу, врти у круг неколико фраза и живи у свом свету илузија... Осим тога, не знам да ли си приметио, али његови следбеници су се само од епизоде са Дубоким Потоком поцепали на неколико међусобно завађених секти, што би требало да буде јасан показатељ тога колико било ко има контроле над тим циркусом... C.A._R.I.A., Александрида and Драгољуб Марјановић је реаговао/ла на ово 3 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Meni ova monahinja deluje kao da nije bas u vinklu! Александрида, antics, Драгољуб Марјановић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 opet zilotizam Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 22:23 СРБИ НА ОКУП Марко Д.: Владика Артемије послао поруку: слатко је за Господа страдати! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука