Марио Токовић Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Највећа трагедија ће настати када м.Артемије УМРЕ. Подели ће се као Протестанти,на секте и секице. И за пар година од његове смрти ће отићи у заборав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Моје је мишљење да м.Артемије живи у једном слому живаца. Наиме, мислим да Артемије добро зна колико су гадни сви из његове дружине. Мислим да у унутрашњости Артемијеве душе стоји огромно гађење због тога. По психолошком критеријуму, могуће је да Артемије сада несвесно прочишћава Цркву од свих таквих, тј. извлачи такорећи отров из Цркве, расветљује о чему се заправо ради. Разуме се да ни Црква није савршена у начину живота и заједнице. То је Артемије искористио створивши сопствену заједницу помоћу еуфорије и страха од разних завера, док Црква и даље тражи начин да обједини људе у парохијске породице где ће ишчекивање Славног и Другог доласка Господњег бити једини покретач. Дакле, индивидуално хришћанство и спасење провлачи се као отров кроз целокупну Цркву. Привидна снага заједништва артемијеваца заснива се на еуфорији и прелести, док је срж свега тога свакако индивидуализам и идеологија. Тај проблем је уочен директно на једном Руском сабору где су поједини свештеници изнели сликовита објашњења. Кажу да се причешћивање на осуду односи на било кога када се причешћује не марећи за људе поред себе који приступају причешћу - не жели да има личносни однос, пријатељство, нити мари за њихове невоље. Тако се дешава да се неко од нас причешћује, сит и задовољан, док човек поред нас гладује, мучи неку тешку муку. Одлазимо кући са Литургије, и ништа се конкретно не мења у нашем индивидуалном свету. antics, Јефимија Крунић and Јелена Симић је реаговао/ла на ово 3 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Људи, какав би само радост Цркве била да се Артемије врати под окриље Цркве Божије. Овако, само туга и очај помешан са бесом што још људи одвлачи у злосмрадије раскола. Али он то не сме јер је уцењен и то је то. Нема храбрости за тај корак. Жика, antics, bgpj and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Па чиме може да се уцени па да пристане на уцену јер овако како је сад губи душу и још повлачи многе душе са собом...Колико може бити висока или тешка уцена да је претежнија од спасења? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Људи, какав би само радост Цркве била да се Артемије врати под окриље Цркве Божије. Овако, само туга и очај помешан са бесом што још људи одвлачи у злосмрадије раскола. Али он то не сме јер је уцењен и то је то. Нема храбрости за тај корак. Oce vec drugi put pisete da je ucenjen ,kako je ucenjen ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 То морате да питате самог Артемија чиме га то уцењује Виловски. Шта је Виловски толико задужио Артемија да и поред целог Сабора наше Цркве њега оставља у чину и још награђује. Шта га је уценио да је Артемије ишао у Грчку да га брани на суду који btw води блиски рођак Митрополита пирејског Серафима. Шта га је толико задужио да је Артемије морао да стоји миран док га Виловски физички злоставља? Не знам, питајте Артемија... сигурно ће имати неки одговор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Хвала,сад је јасније Може неки инфо у вези традиционалног богослужења за Бадње вече ? То ми никада није било јасно. Још из времена патријарха Германа постоји традиција да представници англиканске цркве на Бадње вече служе своје богослужење у нашој патријаршији. Одавно још СПЦ гаји добре односе са англиканском Црквом, захваљујући, између осталог, везама које је владика Николај остварио током свог боравка у Енглеској, као и чињеници да наша краљевска породица има родбинске везе са енглеском краљевском лозом. Међутим, ова пракса, којој се ни патријарх Павле није противио, није била довољно православна Давидовићу и његовој екипи, па су на бадње вече 2003. године, ако се добро сећам, са иконама у рукама направили кордон испред патријаршије певајући богомољачке песме, када су гости из англиканске цркве, међу којима је био и британски амбасадор, дошли на богослужење. Патријарх Павле је тада изашао да их умири и уразуми, говорећи им да такво ревновање није по разуму, али Давидовић и дружина нису хтели да га саслушају. Гости су се вратили, патријарх и тадашњи председник Коштуница су се извинили гостима, и традиција је настављена следеће године. C.A._R.I.A., RYLAH, Srdjan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 То морате да питате самог Артемија чиме га то уцењује Виловски. Шта је Виловски толико задужио Артемија да и поред целог Сабора наше Цркве њега оставља у чину и још награђује. Шта га је уценио да је Артемије ишао у Грчку да га брани на суду који btw води блиски рођак Митрополита пирејског Серафима. Шта га је толико задужио да је Артемије морао да стоји миран док га Виловски физички злоставља? Не знам, питајте Артемија... сигурно ће имати неки одговор. ko da pita artemija ? ja ? ne pada mi napamet ,jer bi onda morala da odem kod njega ja idem u moju divnu i najlepsu crkvu a ne kod artemija a ovo sam vas pitala jer ste vi dva puta pisali o uceni mislim da ima neko ko to treba da ga pita ,a ne ja a ja jedino sto mogu da se zapitam je zasto on nije rascinjen skroz ali ni to nije moja briga није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Отишле су... http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:381478-Monahinje-napustile-manastir-Vaznesenje Сад су у некој колиби у шумици. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Нисам мислио да баш ти идеш да питаш. Богу хвала, ти знаш где је Црква и нема потребе да се вучеш по буџацима у Православној Србији где свако може да иде у своју Цркву, код свог свештеника и свог Епископа. Питање је постављено онима који мисле да ово није истина. Има разлога зашто то питам. То знају и многи монаси и свештеници из његове бивше Епархије рашко-призренске. Има оних који су гледали то и ужасавали се. Сви доро знају да је Епархију рашко призренску за време Артемија водио Виловски, тј. шенлучио је како му је воља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 туга су коментари... ови из артемијеве парасинагоге су увек организовани и прилично бучни... видите само број лајкова на анти-екуменистичке коментаре... Pravoslavac 26. maj 2012. 21:38 Ove monahinje su dobrovoljno došle u manastir i dužne su da poštuju monaška i manastirska pravila.A one su htele da upravu nad manastirom ustupe nekom ko sa tim manastirom nema nikakve veze.Kako bi to izgledalo da grupa vojnika u nekoj kasarni u Srbiji proglasi da više ne želi da izvršava naredbe svoga načelnika i da kasarnu stavljaju pod upravu nekog načelnika iz Albanije.Da li bi to srpska vojna vlast tolerisala'? Ocenite Preporučujem Ne preporučujem 3 Odgovorite na komentar SAVA 26. maj 2012. 21:01 ,,Bez Episkopa nije dopušteno ni krstiti,niti služiti evharistiju...niko ništa da ne čini bez Episkopa,,,,Svi sledujte Episkopu kao Isus Hristos Ocu i prezviterima kao Apostolima a đakone poštujte kao Božiju zapovest,, Sveti Ignjatije Antiohijski Ocenite Preporučujem Ne preporučujem Odgovorite na komentar sale 26. maj 2012. 21:00 #2003217 Mantijaske budalastine, nemaju oni nazalost uglavnom nikakve veze sa zivotom naroda, a o carstvu nebeskome nije moje da sudim... sve su to licni i sebicni materijalni interesi i stoga sukobi, borbe za cartsvo na zemlji, pomesane sa zatucanoscu, zaostaloscu, neobrazovanjem. Kako sa ovim, tako i sa mnogim desavanjima u crkvi. Muka mi je od vecine nasih mantijasa, cast cestitim bogougodnim izuzecima Ocenite Preporučujem Ne preporučujem 1 Odgovorite na komentar Vernik 26. maj 2012. 20:45 Ovakvo razbijanje pravoslavlja nije ni Josipu Brozu poslo za rukom. Ocenite Preporučujem 5 Ne preporučujem Odgovorite na komentar King 7 26. maj 2012. 15:16 Kanoni Pravoslavne vere nedvosmisleno govore o sasluzivanju sa jereticima i unijacenju sa njima, svaki koji to ucini da se rascini i anatemise. Sveti Pavle kaze da svaki krsteni mirjanin ili svestenik koji pali svecu i sluzi u sinagogama da se rascini i anatemise i sada upravo rascinjeni i anatemisani terorisu verne i proganjaju Hrista kao pre 2000 godina. Vl. Artemije inace, nije prosao cin rascinjenja nego je rascinjen proglasima po novinama. Borba tek predstoji Ocenite Preporučujem 32 Ne preporučujem 8 Odgovorite na komentar Miloje G. 26. maj 2012. 15:13 Сестре, уместо у миру Господу да се помолимо, правите традиционалну поделу међу Србима. Мишљења сам да вам то није потребно и, да је ваш одлазак из света, и ствари одлазак у молитвено тиховање, а не у немир.Од свега само нечастиви има корист. Ocenite Preporučujem 12 Ne preporučujem 24 Odgovorite na komentar King 7 26. maj 2012. 15:12 Sinoc je bio kaubojski upad u manastir od strane hrizostomovih svestenika, obarali su se stolovi, razbijale case i tanjiri uz vrisak zena, vernici i monahinje su iznoseni tokom molitve, neki su i dobili dobre batine, jednoj monahinji je iscupana kosa... Hrabri Miloje i jos jedan brat su privedeni pa pusteni, svedoci nisu bili u istini. Evo sta radi rimski papa, evo kako strada Pravoslavlje... Ocenite Preporučujem 35 Ne preporučujem 11 Odgovorite na komentar loli phabay 26. maj 2012. 15:04 Ekumenizam je svejeres,kaze o.Justin!!! A sve jeresi su vec anatemisane... Ocenite Preporučujem 33 Ne preporučujem 7 Тачно исти људи лајкују све анти-екуменистичке коментаре .. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Отишле су... http://www.novosti.r...stir-Vaznesenje Сад су у некој колиби у шумици. То им је дао Артемије и раскол... пред крај живота, када треба сводити рачуне да оду у раскол! То је довољан показатељ да катихезе обавезно треба да се врше и над монаштвом јер очигледно не знају шта је Црква. Ови монахињама, које су читав живот провеле у манастиру обрађујући земљу, нико није појаснио како се Црква пројављује. Зато ои и прича да "новотарци" причешћују без поста (шта год то њој значило, јер тако јој је неко уши напунио). Ово је страшно и жалосно и срамотно. nishizawa and C.A._R.I.A. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Постоји ли још неки манастир у Србији чије би братство/сестринство могло да се нађе у сличном искушењу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 То им је дао Артемије и раскол... пред крај живота, када треба сводити рачуне да оду у раскол! То је довољан показатељ да катихезе обавезно треба да се врше и над монаштвом јер очигледно не знају шта је Црква. Ови монахињама, које су читав живот провеле у манастиру обрађујући земљу, нико није појаснио како се Црква пројављује. Зато ои и прича да "новотарци" причешћују без поста (шта год то њој значило, јер тако јој је неко уши напунио). Ово је страшно и жалосно и срамотно. а шта мислиш оче колико је још таквих (женских) манастира, (јер су такви проблем) по Србији. Поготово они који по неким чукама, где јеромонаси или други (мушки) који би могли да држе Литургију и да причешћују не долазе тако често. А саме монахиње не стижу ништа друго да раде сем обавезних молитви, јер морају да издржавају манастир обично тешким физичким радом. И онда таквима дође неко споља, ко и сам нема појима, и каже: "видиш мати како бре ови хоће да нам доведу папу уместо патријарха, па да се молимо без 3 прста, него са шаком"... и ето смутње, поготово јер нису у редовном контакту са духовником и ето ти очас посла незнања и раскола. Orthophill, Александрида and C.A._R.I.A. је реаговао/ла на ово 3 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Мени само није јасно како се монаси и монахиње који се подвизавају цео живот дају тако лако преварити??? Увек сам мислио да је њихов духовни вид оштрији од нашег. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука