Jump to content

Догађаји у овчарско-кабларском манастиру Вазнесење Господње

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 27. 5. 2012. at 23:07, Martirije рече

nije ni čudno brate ,

to je svuda tako gde se najviše radi a pogotovo kada non-stop nešto obnavljaš i onda zaista i nisu imale vremena same da pročitaju neke stvari već im bilo lakše da čuju tamo šta neko čuo i to su usadile u njihovim naivnim glavicama!

Baš mi žao ali šta da se radi...

Постоје дани - макар сати - када се не ради. Не може бити оправдања за толико незнање.

Мирјани такође пуно раде па се има макар мало времена за теологију. Него, - за ову монахињу - пре ће бити да је по среди дубљи проблем.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 931
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Шта ви којима је мрска та реч мислите када Владика Атанасије или Патријарх кажу да су екуменисти? Баш ме занима? Да ли за вас значи да су они неко ко хоће да сада скаче око ватре са Абориџанима, да саслужује са разноразним сектама, да се причешћује узајамно са онима који нису у заједници са Православном Црквом или мислите нешто друго0?

Ајде једанпут јасно кажите шта мислите, овако је све мутно и то доводи да ове монахиње оду из манастира јер не разумеју зашто је Патријарх рекао да је екумениста.

И немјоте да врдате, јасно и гласно.

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 23:25, Иван Цветковић рече

Шта ви којима је мрска та реч мислите када Владика Атанасије или Патријарх кажу да су екуменисти? Баш ме занима? Да ли за вас значи да су они неко ко хоће да сада скаче око ватре са Абориџанима, да саслужује са разноразним сектама, да се причешћује узајамно са онима који нису у заједници са Православном Црквом или мислите нешто друго0?

Ајде једанпут јасно кажите шта мислите, овако је све мутно и то доводи да ове монахиње оду из манастира јер не разумеју зашто је Патријарх рекао да је екумениста.

Ја мислим да се они џаба надају да ће једног дана шокци постати православни , али верујем да они то искрено мисле.

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 23:22, Milan Nikolic рече

Постоје дани - макар сати - када се не ради. Не може бити оправдања за толико незнање.

Мирјани такође пуно раде па се има макар мало времена за теологију. Него, - за ову монахињу - пре ће бити да је по среди дубљи проблем.

Боље да не знаш колико мирјани познају теологију. Први ја, нон стоп висим у цркви, знам нешто из јеванђеља и апостола што се чита на богослужењима, прочитао пар књига, пратим форуме (:P) и то је све. И врло мало знам. А колико тек не знају они који оду у цркву неколико пута годишње..

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 27. 5. 2012. at 23:28, Жељко рече

Ја мислим да се они џаба надају да ће једног дана шокци постати православни , али верујем да они то искрено мисле.

То је сасвим антицрквен став брате. Ево, ја верујем да ће и атеисти и исламисти и шокци постати православни...зато то нисам баш читав.. али опет као свештеник ВЕРУЈЕМ да ће се и то десити да ништа што је Бог саздао не пропадне. Зар би ти био срећан да они пропадну сам зато што нису Срби?

Али на то није мислио Владика Атанасије и Патријарх, они су мислили на нешто друго, много дубље и значајније и много вредније и црквеније.

Шта мислиш, шта они подразумевају под тим?

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 23:13, Иван Цветковић рече

Добро Игњатије и Жељко, шта је то за вас екуменизам против кога се ви борите? Ајде коначно нас просветлите

Vrh RKC smatram za jednu zlu i podlu organizaciju koja ima samo jednu zelju i jedan cilj : VLAST i DOMINACIJU.

Istorija je pokazala i dokazala da im je vlast, bogatstvo, uticaj, diktatura pape...... najveca zelja.

Udruzice se i sa samim Hitlerom, bice spremni na sve i svasta da progutaju, samo da im se ne dira u papski primat i nepogresivost.

Njihovi ljudi su okrvavili ruke o nas narod, izopacili ucenja hriscanske vere da bi time imali apsolutnu diktatorsku moc.

Ne verujem da imaju dobre namere prema nama i nasoj Crkvi.Nikada, ali nikada necu prihvatiti ujedinjenje sa njima niti prihvatiti papu ni za svestenika makar me prozvali za najveceg otpadnika i jeretika.

Prihvatam druzenje sa njihovim svecenicima i razgovore, ali ujedinjenje ne.

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 27. 5. 2012. at 23:22, Milan Nikolic рече

nije opravdanje...

ima svega po malo!

meni je bila baba monahinja i znala je samo za rad , tako je bilo kod igumanije i kada su došle godine , pa i pri kraju života stalno mi ovo govorila:

žao mi što sam puno toga propustila , samo zbog tog rada , umreću i biću totalno nepismena. Nekada nisam imala vremena ni da se pomolim od velikog umora , a kamo li da pročitam nešto , ni za žitije nisam stizala , pomolim se samo ono najminimalnije , nemam snege da stojim , umor neviđena, legnem kasno a ustanem rano i opet sve ponovo isto !

To sam samo prepričao ali uglavnom su njene reči i sad eto vidiš kako je kada na kraju shvatiš zašto si u manastir došao i kako odlaziš sa ovoga sveta!

Monaštvu je danas veliko iskušenje tog rada - zanemarajući ono najbitnije zašta su tamo došli-došle a to je militva i duhovno uasavršavanje a to je jedino uz pomoć knjiga !

Ovo je žalosna slika!

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 23:31, Иван Цветковић рече

То је сасвим антицрквен став брате. Ево, ја верујем да ће и атеисти и исламисти и шокци постати православни...зато то нисам баш читав.. али опет као свештеник ВЕРУЈЕМ да ће се и то десити да ништа што је Бог саздао не пропадне. Зар би ти био срећан да они пропадну сам зато што нису Срби?

Али на то није мислио Владика Атанасије и Патријарх, они су мислили на нешто друго, много дубље и значајније и много вредније и црквеније.

Шта мислиш, шта они подразумевају под тим?

Ај објасни , ал укратко и само суштински и својим речима.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 23:25, Иван Цветковић рече

Не мисли нико да ће да се синкретишу.

Само мислим и да не свједоче вјеру. Башка они са римокатолицима причајо о погрешности католика. То ширење праве вјере је само мртво слово на папиру. Па скоро је вл.Игнатије изјавио да помаци у превазилажењу неразумјевања у вјери са католицима не доносе резултате.

Дакле шта мислим да епископи постижу кад се изјасне као екуменисти?

Дипломатију, обичну дипломатију. Корист ради неких. Земљаских циљева...национални интереси итд...

Зато је екуменизам губљење времена.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости

evo, objasnio je Vladika Atanasije na onom video snimku, bas kada govori o pravoslavnom ekumenizmu, a objasnio je i Avva Justin u svojim textovima. Mislim da imamo taj text na forumu. Zapravo, imamo ga sigurno. Neka neko pronadje i postavi ovde.

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 23:36, Јустинијан рече

Не мисли нико да ће да се синкретишу.

Само мислим и да не свједоче вјеру. Башка они са римокатолицима причајо о погрешности католика. То ширење праве вјере је само мртво слово на папиру. Па скоро је вл.Игнатије изјавио да помаци у превазилажењу неразумјевања у вјери са католицима не доносе резултате.

Дакле шта мислим да епископи постижу кад се изјасне као екуменисти?

Дипломатију, обичну дипломатију. Корист ради неких. Земљаских циљева...национални интереси итд...

Зато је екуменизам губљење времена.

Најзад и од тебе да чујем неку из душе...

:)

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 23:37, Иван Цветковић рече

evo, objasnio je Vladika Atanasije na onom video snimku, bas kada govori o pravoslavnom ekumenizmu, a objasnio je i Avva Justin u svojim textovima. Mislim da imamo taj text na forumu. Zapravo, imamo ga sigurno. Neka neko pronadje i postavi ovde.

Немам сад времена да то послушам , то ћу сутра.

Зато сам питао да ми ти објасниш , али без цитата и фраза , већ својим речима, знаш оно као у школици.

Лепо си то прочитао, можда си и схватио , ал сад ти то нама препричај, уосталом зато и јеси поп, ваљда знаш да објасниш кад ти неки из села дође сељанин па пита шта то наше владике шурују са шокачким поповима и каква је то појава екомунизам.

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 23:41, Жељко рече

Немам сад времена да то послушам , то ћу сутра.

Зато сам питао да ми ти објасниш , али без цитата и фраза , већ својим речима, знаш оно као у школици.

Лепо си то прочитао, можда си и схватио , ал сад ти то нама препричај, уосталом зато и јеси поп, ваљда знаш да објасниш кад ти неки из села дође сељанин па пита шта то наше владике шурују са шокачким поповима и каква је то појава екомунизам.

Слажем се да би било корисно да попови помену некад ово или на проповеди или агапама ако то има у парохији, да се људи мање губе око екуменизма..

Подели на овим сајтовима

Екуменизам је суштински појам за Цркву јер се ради о једином начину потврђивања васељенског јединства. Тог јединства сада нема, те екуменизам за то служи да до јединства дође.

Као и Васељенски Сабори, Екуменизам подразумева да учесници буду било које хришћанске заједнице које траже јединство Цркве, тј. да настале поделе буду превазиђене. Пазите, свети Јустин Нови је преокренуо екуменизам из свејереси у свеврлину, јер је објаснио како мора да се то остварује - на православан начин.

Еп. Атанасије Јевтић већ је довољно објаснио. И он, као наследник дела аве Јустина, дословно се стара да тако и буде.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...