nishizawa Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Али и даље ми није јасан екуменизам , ни који му је смисао. По мом мишљењу - то је напросто црквена дипломатија и ствар формалних односа између верских заједница које су настанком секуларних држава принуђене на кохабитацију. Као када имаш комшију којег баш нешто претерано и не готивиш зато што пушта гласну музику, тресе ти мрве на терасу и пас му стално оставља гомилице по степеништу, али му се ти ипак осмехнеш и кажеш добар дан кад га сретнеш на степеништу. А твоја жена онда због тога крене да ти звоца зашто се уопште поздрављаш с њим, и што га не набодеш у вугла, или му макар избушиш гуме или отрујеш кера. И због тога што одбијаш да је послушаш реши да се разведе од тебе. То, наравно, не значи да ти више волиш комшију него њу. Али ако је она спремна да се разведе од тебе због такве глупости, онда значи да пре свега њој нису све на броју, и да у том браку постоји и неки дубљи проблем. Екуменизам је од далеко веће користи зилотима и расколницима, него Цркви, будући да им служи као изговор за њихово дивљање. Међутим, све и кад би се Црква одрекла екуменизма, нашли би они неки други изговор у експресном року, тако да се тиме ништа суштински не би решило. Антиекуменизам није узрок раскола, већ његов симптом. Dragi, Srdjan, jermel and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 I otac Zarko nije sasluzivo sa kliricima Eparhije RP u Egzilu, vec je bio gost kao iskreni prijatelj njihov. Niko mu u SPC ne moze zabraniti da ode tamo i podjeli sa njima radost, niko mu ne moze zabraniti da bude medju svojim Srbima. Za razliku od oca Zarka, u Patrijarsiji primaju redovno kardinale, biskupe, pastore, imame, rabine i ostale otpadnike i bogohulnike. I to je naravno po mnogim vama sve u redu...u redu je grliti se sa pedofilima ali nije u redu biti na osvestenju manastira kod Artemija. Inace ne bih ulazio u nekanonsko rascinjene vladike Artemija, jer to je posebna tema. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Samo svaka zrtva Bogu radi donosi nove plodove. Plodovi Eparhije RP u Egzilu su vidljivi: 120 monaha i monahinja, 15-tak manastira i katakombi. I eto cak prelazak svestenstva i monastva iz drugih Eparhija kod njih. No ja ne bi da sudim tako rano, vrijeme ce sve pokazati ko je u pravu. Vidjecemo na cijem ce se grobu desavati iscjeljenja: Dal na grobu Artemija ili Tase. Vidjecemo cije ce tijelo ostati netrulezno a cije ce se raspasti od smrada i crva...vrijeme ce sve pokazati. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Ставове можеш да износиш онолико дуго колико ти будеш желио и све док се исти не буду косили за Правилником форума. Бан који си имао на овом профилу је истекао, надам се да нећеш брзо зарадити други. Razumijemo se. A ti Vladane slobodno pitaj svoga vladiku Jefrema, jednog od najboljih vladika u SPC, dal ima kontakte sa Artemijem...ali naravno ne zvanicno ga to pitaj, da ti kaze u 4 oka...pa ces vidjeti malo u drugu stranu, da nije sve tako crno bijelo. Mnogo Artemije ima kontakata sa ljudima koji su i dalje u molitvenom opstenju sa patrijarhom Irinejem, cak mnogo i materijalne pomoci dobijaju od tih ljudi... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Семби молим те да КАНОНСКЕ ЕПИСКОПЕ ословљаваш како приличи! Немој да те морамо бановати одмах чим си се вратио, ти и ја смо стари зналци... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Inace isto ovo sto vi pricate za Artemije, to su u SPC govorili i za rascinjenog vladiku Dionisija. A znamo svi lijepo sta je Ava Justin govorio na tu temu... I gdje je sada spor u tome ako ja koji sam i dalje tu gdje sam bio, kazem neki svoj stav koji se kosi sa zvanicnim stavom SPC? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Razumijemo se. A ti Vladane slobodno pitaj svoga vladiku Jefrema, jednog od najboljih vladika u SPC, dal ima kontakte sa Artemijem...ali naravno ne zvanicno ga to pitaj, da ti kaze u 4 oka...pa ces vidjeti malo u drugu stranu, da nije sve tako crno bijelo. Mnogo Artemije ima kontakata sa ljudima koji su i dalje u molitvenom opstenju sa patrijarhom Irinejem, cak mnogo i materijalne pomoci dobijaju od tih ljudi... Акламацију о рашчињењу у расколништво отпаднулог Артемија потписао је и Преосвећени Владика Бањалучки, тако да се о форама "рекла-казала" нема шта расправљати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Семби молим те да КАНОНСКЕ ЕПИСКОПЕ ословљаваш како приличи! Немој да те морамо бановати одмах чим си се вратио, ти и ја смо стари зналци... A kako to prilici?Meni nije problem iza imena staviti +...ako je u tome problem? Владан је реаговао/ла на ово 1 "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Акламацију о рашчињењу у расколништво отпаднулог Артемија потписао је и Преосвећени Владика Бањалучки, тако да се о форама "рекла-казала" нема шта расправљати... Dobro... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 али с друге стране велики је грех ускраћивати људима причешће , поготово у данашње време када је народ наш растројен у потпуности . Па сад ако му се ускрати Бог то је као тешком болеснику ускратити лек и довести га у смртну опасност. Jeste greh uskracivati, ali je i greh biti previse liberalan " Tako koji nedostojno jede ovaj hleb ili pije čašu Gospodnju, kriv je telu i krvi Gospodnjoj. " Moj svestenik me ne pricescuje ako ne postim cele nedelje na vodi ( bez obzira da li je vreme posta ili ne ). To ne trazi od dece i bolesnih. Mislim da je to preterano i da bi trebalo da me pricesti van posta ako postim sredu i petak i ako nisam pocinio neki veci greh. Ali ne bi trebalo da se pricescu svi koji dodju na liturgiju bez obzira da li poste ili ne poste uopste. Nemam nameru da ja odredjujem svesteniku kako treba da radi. Samo sam izneo svoje misljenje. Odluke svestenika postujem. On me je pitao da li mogu da izdrzim da postim cele nedelje na vodi.Odgovorio sam potvrdno, jer zaista to mogu, samo ne bas cesto -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 I otac Zarko nije sasluzivo sa kliricima Eparhije RP u Egzilu, vec je bio gost kao iskreni prijatelj njihov. Niko mu u SPC ne moze zabraniti da ode tamo i podjeli sa njima radost, niko mu ne moze zabraniti da bude medju svojim Srbima. Za razliku od oca Zarka, u Patrijarsiji primaju redovno kardinale, biskupe, pastore, imame, rabine i ostale otpadnike i bogohulnike. I to je naravno po mnogim vama sve u redu...u redu je grliti se sa pedofilima ali nije u redu biti na osvestenju manastira kod Artemija. Inace ne bih ulazio u nekanonsko rascinjene vladike Artemija, jer to je posebna tema. Ти си Артемијевац, јер исповедаш њихову јерес. Кажеш неканонско рашчињење. Ти значи познајеш боље каноне од сабора СПЦ. Исто као што протестанти тврде да боље познају Свето писмо од Православне цркве. Нисте ништа друго до православни протестанти. Можеш ти да признајеш благодат СПЦ колико хоћеш, и папа признаје благодат СПЦ, па опет није једно са нама. Као што папи нема места у СПЦ, тако исто нема ни теби, и онима који као и ти признају учења и тумачење канона Артемијеве секте као исправно, јер по теби су они чувари вере, а по нама је то Сабор СПЦ, и владике које признаје Сабор. Како папа може да се врати у СПЦ, исто тако може и Артемије и сви остали који су отпали од цркве. Дакле покајање, и поштовање одлука сабора СПЦ. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Evo inace snimak gdje zbori otac Zarko: Nego da vas pitam: Znate li vi da mnogi klirici i vjernici u SPC isto razmisljaju kao Artemije, ali jednostavno cute jer znaju sta su posledice (izuzev nekih hrabrih svestenika poput oca Zarka, koju je svoju hrabrost dokazao i kada su mnogi bacali ikone u smece)? Znate li da Artemije ima i otvorenu podrsku +Serafima Pirejskog?Mitropolit ga naziva KANONSKIM EPISKOPOM... Znate li da mnogi Grci novokalendarci a koji su konzervativniji o Artemiju mnogo pricaju kao dobrom pastiru? Znate li da Artemije ne spori blagodat SPC? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Ти си Артемијевац, јер исповедаш њихову јерес. Кажеш неканонско рашчињење. Ти значи познајеш боље каноне од сабора СПЦ. Исто као што протестанти тврде да боље познају Свето писмо од Православне цркве. Нисте ништа друго до православни протестанти. Можеш ти да признајеш благодат СПЦ колико хоћеш, и папа признаје благодат СПЦ, па опет није једно са нама. Као што папи нема места у СПЦ, тако исто нема ни теби, и онима који као и ти признају учења и тумачење канона Артемијеве секте као исправно, јер по теби су они чувари вере, а по нама је то Сабор СПЦ, и владике које признаје Сабор. Како папа може да се врати у СПЦ, исто тако може и Артемије и сви остали који су отпали од цркве. Дакле покајање, и поштовање одлука сабора СПЦ. Nisam Artemijevac. Nikada nisam bio u kontaktu sa Artemijem, a kamoli bio na Liturgiji kod njega. Imam odredjene simpatije prema njemu, i to je to. Reko sam, u odluku o rascinjenu ne bih da ulazim, tu su mnogi mudriji umovi nego ja (otac Zarko) rekli kako stvari stoje. Ali Artemiju nije sudjeno na crkvenom sudu, Artemiju nista nije dokazano. Cak i paravan koji se stvorio, Simeon Vilovski, jer propao, jer ga je Aeropag oslobodio svih optuznica i dokazao da se potjernica temelji na osnovu poltiickog i vjerskog progona. O cemu imamo onda pricati na tu temu?Ali jednostavno, sila Boga ne moli. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Жарко Гавриловић је лажов и кукавица, што сам и посведочио лично. О чему онда причамо? Какво имаш мишљење о људима који су проверени и доказани лажови? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 знаш ли да смо ово прежвакали стотину пута док тебе није било на форуму, обрати пажњу на ширење секташке пропаганде, овакви и слични клипови као и линкови морају бити означени као секташки. Дакле у сваком следећем постављању оваквог и сличног материјала дужан си поставити упозорење црвеном бојом да се ради о просектапшком материјалу/линку. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука