Jump to content

Догађаји у овчарско-кабларском манастиру Вазнесење Господње

Оцени ову тему

Препоручена порука

Vrijeme ce pokazati dal se Crkva cisti od kukolja...vidjecemo to sve nakon smrti Artemija. Dal ce se on posvetiti ili nece. Ako se ne posveti, onda cu reci da si bio u pravu...do tada sam oprezan sa osudama.

А он ће се посветити како? Ко ће то констатовати? Верници епархије у егзилу? За неке се и Степинац посветио, тако да не сумњам да ће се за неке и Артемије посветити.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 931
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

А он ће се посветити како? Ко ће то констатовати? Верници епархије у егзилу? За неке се и Степинац посветио, тако да не сумњам да ће се за неке и Артемије посветити.

Ako mu telo ostane netrulezno, ako se budu desavala cuda Bozija na grobu Artemija, to ce meni biti znak da je on Svetitelj pred Hristom. A dal ce ga neko kanonizovati ili ne, to je druga stvar. Kanonizacija je samo potvrda, a Svetitelj je pred Bogom Svetitelj i prije kanonizacije. I Njegos je Svetitelj a jos nije kanonizovan, ali bice, ubjedjen sam. Mada sve zavisi...mozda Gorski Vijenac smeta velikoj ljubavi izmedju "brace" Pravoslavaca i muslimana...

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Vrijeme ce pokazati dal se Crkva cisti od kukolja...vidjecemo to sve nakon smrti Artemija. Dal ce se on posvetiti ili nece. Ako se ne posveti, onda cu reci da si bio u pravu...do tada sam oprezan sa osudama.

Знаш ко је тражио од Христа знак??? Значи, ако буде знак, онда ћеш веровати у то што причаш, а ако га не буде, нећеш? Ал` је твоја вера јака...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Prelistao sam samo par strana, i koliko samo lupetanja nadjoh, crni Semberac... u gorem si stanju nego pre...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ne poredim ga ja sa Artemijem. Samo ti kazem da je bilo Svetitelja koji su umrli van "zvanicne Crkve"...

A da ne pricamo kolko je bilo episkopa koji su rascinjeni pa opet se ispostavilo da su te odluke Crkve bile pogresne. I Sv. Jovan Zlatousti je rascinjen, Crkva ga rascinila. Nazivaj i njega monahom Jovanom, a ne Sv. Arhiepiskopom grada Carigrada!

Шта то причаш човече? Хајде прoчитај нешто о томе, немам намеру да овде изигравам професора.

P.S. Како је име тог твог „духовника”? Да није можда Веелзевул, Адрамелех или можда Велиар?

Подели на овим сајтовима

I citajte malo znakove koje nam Bog salje. Zbog cega se sve ovo desilo na Kosovu i Metohiji 2011 godine, svo ovo stradanje naroda na severu pokrajine?Mozda i zbog rascinjenja vladike Artemija, mozda se pravedni gnjev Boziji skupio i morala je doci opomena. Zbog cega neki episkopi koji su oklevetali Artemija padaju u nesvest za vrijeme Liturgije?Zbog cega je jedan episkop jedva sacuvao glavu kada je zvono palo pored njegove glave?Citajte malo znakove, a manje mudrujte...niste pametniji od Svetih Otaca.

Подели на овим сајтовима

Будући да овај форум чита на хиљаде људи дневно, ја се укључујем из само једног разлога: да разобличим лажи Жарка Гавриловића и људи који га величају.

Од 2009 до 2011. био сам појац у капели светог Луке Симферопољског, на Војно медицинској академији у Београду.

Имали смо мали хор, који постоји и данас и тамо смо певали сва богослужење, две године без прекида.

Године 2010. имали смо "част" да у капели служи и Жарко Гавриловић, и то два дана за редом: СУБОТЊУ И НЕДЕЉНУ ЛИТУРГИЈУ.

Он сам је служио а ми смо певали.

На ВМА се од почетка СЛУЖИ СА ОТВОРЕНИМ ДВЕРИМА, ЧИТАЈУ СЕ СВЕ МОЛИТВЕ НА ГЛАС, ПЕВА СЕ СТАРО СРПСКО (ткзв. "византијско") ПОЈАЊЕ У ЦЕЛИНИ и скоро се сви причешћују.

Својим именом и презименом и својом личношћу и осталим, могу да посведочим као актер догађаја:

Жарко Гавриловић је ОБА ПУТА наглас читао молитве, служио отвореним дверима и причешћивао без испитивања, а чак нам на крају рекао да му се "свиђа појање".

Дакле, све његове речи о "папском служењу", "новотаријама у Литургији" и осталим приговорима везаним са богослужбени поредак СПЦ падају у воду и лажни су, будући да САМ Жарко Гавриловић јесте служио онако како сада критикује.

Зашто тако ради, то остављам њему самом и његовим епигонима да одговоре и питају се.

Толико.

(а сад назад у ћутање одох)

Naravno da je sluzio kada je tarifa penzionera za sluzenje liturgije 5000din. Sluzio bi i na turskom

Подели на овим сајтовима

Prelistao sam samo par strana, i koliko samo lupetanja nadjoh, crni Semberac... u gorem si stanju nego pre...

Jasta sam nego u "gorem "stanju. Rekoh lijepo, da sam ostao na forumu, potpuno bi zastranio. Medjutim uvidio sam gdje je prava ljubav a gdje licemerna. Vidjeo sam da sam gresio kada sam poceo da upijam neke stvari koje nisam smio upijati.

Подели на овим сајтовима

Шта то причаш човече? Хајде прoчитај нешто о томе, немам намеру да овде изигравам професора.

P.S. Како је име тог твог „духовника”? Да није можда Веелзевул, Адрамелех или можда Велиар?

Otac Zarko, otac Simeon, vladika Nikanor...ima ih jos mnogo.

Подели на овим сајтовима

Sto ga onda RPC ne izbaci iz diptiha Svetih?

Из два разлога је канонизован:

1. Због доприноса личне црквено-политичко-националне борбе против унијаћења.

2. Због личног обожења у Христу.

И ова два разлога нико не спори.

Проблем је његово богословље, које је у многим елементима (а посебно елементима светотајинског богословља, тј. учења о светим тајнама и Евхаристији) попримило римокатоличке утицаје.

Кажем ти, први су руски богослови почели да критикују и исправљају поменуте ствари.

Мислим да владике Атанасије то критикује, а не његову светост у уношење његовог имена у диптихе.

И код светих отаца има свега и свачега (у мањој или већој мери).

Ako mu telo ostane netrulezno, ako se budu desavala cuda Bozija na grobu Artemija, to ce meni biti znak da je on Svetitelj pred Hristom.

Добро је што си ово написао, ту сам те чекао.

Будући да си "нетрулежност тела" и "чуда" успоставио као критерујме светости, шта онда кажеш о овоме:

300_77747.jpg

johnvianney.jpg

pio7_dce.jpg

St-John-Vianney-Cure-of-Ars-incorruptible.jpg

НАПОМЕНА: на сликама су нетрулежна тела римокатоличких "светитеља"!

Naravno da je sluzio kada je tarifa penzionera za sluzenje liturgije 5000din. Sluzio bi i na turskom

Наравно, то је то :)

Подели на овим сајтовима

Jasta sam nego u "gorem "stanju. Rekoh lijepo, da sam ostao na forumu, potpuno bi zastranio. Medjutim uvidio sam gdje je prava ljubav a gdje licemerna. Vidjeo sam da sam gresio kada sam poceo da upijam neke stvari koje nisam smio upijati.
Да, сада си зрео за егзорцизам. А да си још мало остао можда не би сада био незнабожац - идолопоклоник.
  • Волим 1
Подели на овим сајтовима

PA STA TRAZIS OVDE ONDA ? ? ?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Знаш ко је тражио од Христа знак??? Значи, ако буде знак, онда ћеш веровати у то што причаш, а ако га не буде, нећеш? Ал` је твоја вера јака...

U pravu si. Trenutno je moja vjera takva da sam u SPC i ne idem na Liturgije kod Artemija. Ali ne sporim im blagodat, smatram i njih da su dio SPC.

Подели на овим сајтовима

Из два разлога је канонизован:

1. Због доприноса личне црквено-политичко-националне борбе против унијаћења.

2. Због личног обожења у Христу.

И ова два разлога нико не спори.

Проблем је његово богословље, које је у многим елементима (а посебно елементима светотајинског богословља, тј. учења о светим тајнама и Евхаристији) попримило римокатоличке утицаје.

Кажем ти, први су руски богослови почели да критикују и исправљају поменуте ствари.

Мислим да владике Атанасије то критикује, а не његову светост у уношење његовог имена у диптихе.

И код светих отаца има свега и свачега (у мањој или већој мери).

Добро је што си ово написао, ту сам те чекао.

Будући да си "нетрулежност тела" и "чуда" успоставио као критерујме светости, шта онда кажеш о овоме:

300_77747.jpg

johnvianney.jpg

pio7_dce.jpg

St-John-Vianney-Cure-of-Ars-incorruptible.jpg

НАПОМЕНА: на сликама су нетрулежна тела римокатоличких "светитеља"!

Наравно, то је то :)

Rimokatolici balzamiraju te svoje jeretike, nije prirodnim putem.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...