Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Иако нисам склон да видим светост у знацима, нека буде да се начелно слажем. Само што ти и сам рече: сачекајмо да видимо. Чини ми се да ти већ видиш монаха Артемија као светог унапред и већ знаш чијим ће се молитвама ко исцељивати. Наравно, можда ће монах Артемије и бити светитељ, али САМО КАДА СЕ БУДЕ ПОКАЈАО, ТРАЖИО ОПРОШТАЈ ОД ЦРКВЕ И АКО НЕ БУДЕ ИЗОПШТЕН ДО КРАЈА ЖИВОТА. Iskreno, djeluje mi kao neko ko ima Boga u sebi. Ali djelovali su mi i neki drugi, pa se ispostavilo da su vukovi u jagnjecoj kozi. Opet kazem: Moguce da je i Sabor ucinio gresku a ne Artemije...vidjecemo. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Upravo je Bog strplijiv i covekoljubiv, jer ih samo opominje...nije dozvolio da nastradaju, ceka njihovo pokajanje za sve sto su ucinili u SPC i doveli do toga da vjerni narod vise ne zna kome da vjeruje. Mnogo je sablazni u SPC, medju glavnim sablazniteljima su upravo ova dvojca episkopa. Eto mene licno sablaznjavaju, mnogo vise nego Artemije. Ја сам саблажњем шта је иза Артемија све урађено на Косову Србима за вријеме његовог столовања. Саблажњен сам његовим састанцима са Тачијем, Клинтоном, рокфелеровом комитету, разним кардиналима и хоџама, ненамјенском трошењу средстава епархије за лобирање за државне послове, продајом имовине Албанцима, лажним одбијањима да неће Албанци да граде светиње само да би паре ишле преко Раде Неимара без икаквог књижења и вођења финансија, накарадном праксом одбијања причешћивања грађански вјенчаних људи, гајењем банде сајберкриминалца у његовим монашким редовима, окупљањем пробисвејта око њега којима даје благослове како га ко измузе, његовом хоћу-нећу карактеру, потписаћу одлуку сабора, па ћу је послије погазити, допуштањем Симеону да служи на његовом антиминису у другој помесној Цркви, што уопште није санкционисао, изваљивањем да епископ столује до смрти у епархији, да се може ширити на читав свијет са својим егзило(т)ом итд итд... Па ипак судити кога Бог трпи кога не трпи, кога не опомиње кога опомиње, кога руши у несвјест кога не, коме пријети убиством звоном коме не....Пођимо од себе најпре. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Семберца за председника! Овај, патријарха! w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misha Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 No da zavrsim sa ovom diskusijom: Ja i dalje vjerujem da smo mi braca u Hristu, da smo dio jedne Svete, saborne i apostolske Crkve. Ja sam vjeran svojoj SPC, volim svoju SPC i za nju bi zivot dao. Ali i kritikujem neke stvari. Imam saosjecanja sa slucajom Artemija i smatram da je nerpavedno protjeran sa Kosova i Metohije. Molim Boga da se sve ovo zavrsi kao u Americi, potpuno pomirenje. Ali prije toga SPC mora omoguciti crkveni sud Artemiju. Ali ako se dokaze nevinost Artemija, onda moraju klevetnici da odgovaraju za sve ovo, onda njih treba rasciniti. To je i jedan od uslova Artemija da ukine svoje katakombe. Naravno oni koji su ga klevetali, nece biti spremni na fer sudjenje...tako da je veoma tesko da ce se sve ovo brzo rijesiti. ALi narod barem ima nekoga kome se moze obratiti kada ne moze da podnese vise nepravdu u SPC. Ja se mogu nekako podnijeti, jer sve ovo gledam kao promisao Boziji. Bog nam je dao takve vladike jer nismo ni mi kao narod nista bolji. Kakav narod- takvi i episkopi. Ima malo dobrih Srba, tako ima i malo dobrih vladika...sve je to normalno. Разумеш ли ти да је то што ти причаш контрадикција. Не можеш да будеш веран СПЦ, а да признајеш Артемијеву (ускоро вероватно Маркову - ето и новог назива ове јереси: марковити) секту за Цркву. Та два пута су међусобно искључива (можеш да одабереш само један)... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Nije jedino netruleznost tela neki znak...ali ako se budu ljudi lijecili na grobu Artemija kao sto se sada lijece na grobu Sv. Ave Justina, onda je to ipak malo jaci znak, zar ne? Па лијече се и код оваквих будиста будисти и Католици се лијече на својим "чудотворним изворима". Много се људи лијечи и код шамана, и вуду врачева...Није ти то никакав знак. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 No meni licno su pravi uzori ljudi koji su i dalje u molitvenom opstenju sa patrijarhom nasim Irinejem, ali su unutar toga ipak cvrsci u stavovima, u pogledima na ekumenizam i reforme neke itd. Tamo gdje ja idem na Liturgiju, spominje se patrijarh Irinej, i tu je stvar jasna. Ja nisam nikada bio u nekoj katakombi Eparhije RP u Egzilu. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Семберца за председника! Овај, патријарха! Neka...moze za predsednika, dovoljno je. Onda ce SPC i sa mnom biti u bliskoj vezi, i onda cemo zajedno smjenjivati vladike koje se meni ne dopadaju:))) "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Iskreno, djeluje mi kao neko ko ima Boga u sebi. Ali djelovali su mi i neki drugi, pa se ispostavilo da su vukovi u jagnjecoj kozi. Opet kazem: Moguce da je i Sabor ucinio gresku a ne Artemije...vidjecemo. Видели смо да је Сабор био у праву. О евентуалној грешки би можда било речи, да је Артемије наставио да живи молитвено, хришћанским, монашким животом, у послушности, и мислио на своје спасење, а не проглашавао себе месијом и спаситељем српског рода од "злог" Синода, Патријарха и Сабора. Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misha Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 No meni licno su pravi uzori ljudi koji su i dalje u molitvenom opstenju sa patrijarhom nasim Irinejem, ali su unutar toga ipak cvrsci u stavovima, u pogledima na ekumenizam i reforme neke itd. Tamo gdje ja idem na Liturgiju, spominje se patrijarh Irinej, i tu je stvar jasna. Ja nisam nikada bio u nekoj katakombi Eparhije RP u Egzilu.Какве реформе, шта то причаш човече?! Не постоје реформе, већ само одбацивање УНИЈАТСКЕ (римокатоличке) форме коју је увео Петар Могила, и повратак на служење оригиналне, СВЕТОСАВСКЕ, православне и правоверне литургијске форме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 No meni licno su pravi uzori ljudi koji su i dalje u molitvenom opstenju sa patrijarhom nasim Irinejem, ali su unutar toga ipak cvrsci u stavovima, u pogledima na ekumenizam i reforme neke itd. Tamo gdje ja idem na Liturgiju, spominje se patrijarh Irinej, i tu je stvar jasna. Ja nisam nikada bio u nekoj katakombi Eparhije RP u Egzilu. Хм, а људи који сањају екуменизам, боје га се као заразне болести, губе нерве, духовно се растроје, униште породицу због страха...они су чврстих ставова? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Разумеш ли ти да је то што ти причаш контрадикција. Не можеш да будеш веран СПЦ, а да признајеш Артемијеву (ускоро вероватно Маркову - ето и новог назива ове јереси: марковити) секту за Цркву. Та два пута су међусобно искључива (можеш да одабереш само један)... Разумеш ли ти да је то што ти причаш контрадикција. Не можеш да будеш веран СПЦ, а да признајеш Артемијеву (ускоро вероватно Маркову - ето и новог назива ове јереси: марковити) секту за Цркву. Та два пута су међусобно искључива (можеш да одабереш само један)... Nisam jedini. Nisam ja rekao da je Artemije posebna Crkva, ne, govorim da je on u SPC, isto kao i svi ostali. Opet ponavljam: Nisu ni svi sledbenici vladike Dionisija bili sektasi, naprotiv, bili su casni antikomunisti. Ili recimo da pomenemo odnos MP i RZC... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Rimokatolici balzamiraju te svoje jeretike, nije prirodnim putem. ovakvo pisanje ne dopuštamo,to znaš i sam,tako da te molim da se držiš pravila forma.Naravno ako želiš da pišeš,pošto znaš kako će se završiti sve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Какве реформе, шта то причаш човече?! Не постоје реформе, већ само одбацивање УНИЈАТСКЕ (римокатоличке) форме коју је увео Петар Могила, и повратак на служење оригиналне, СВЕТОСАВСКЕ, православне и правоверне литургијске форме. Kako je sluzio Ava Justin?Jel on drzao otvorene Dveri i citao molitve na glas i skratio Liturgiju na pola sata? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Разумеш ли ти да је то што ти причаш контрадикција. Не можеш да будеш веран СПЦ, а да признајеш Артемијеву (ускоро вероватно Маркову - ето и новог назива ове јереси: марковити) секту за Цркву. Та два пута су међусобно искључива (можеш да одабереш само један)... Може он то. "Семберити" тј следбеници семберца све могу. Само им не треба то дозволити. Као што не треба дозволити римокатолицима да се причешћују у Православној цркви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Kako je sluzio Ava Justin?Jel on drzao otvorene Dveri i citao molitve na glas i skratio Liturgiju na pola sata? А како су служили Апостоли? Или гомила светитеља док није било двери нити тајних молитви? Ако већ постављаш питања и критикујеш, питај нешто смислено и критикуј са расуђивањем. feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука