nishizawa Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Pitam se gde o.Žarko Gavrilović pripada?! Zvanično-nezvanično je još u SPC , onda nasupa scena sa Kiprijanovcima - ljubi im ruke, sad sa m.Artemijem , sutra dan sa kozna kim... samo se pitam kakva mu je uloga pored toga što eto stao protiv crkve u kojoj je još zvanično-nezvanično zlan ako se ne varam ?! О. Жарка познајем лично, и, на жалост, могу рећи да ни он сам не зна где је... Он је једна трагична личност - неостварен и на професионалном и на другим плановима, и то због тога што је тотално неспособан да увиди стварност онакву каква је, а не онакву каква њему одговара да буде... Њему памет не смета да данас на сва уста јавно тражи смену патријарха, да сутра предводи "молитвену" поворку која би требала да "сачува достојанство" истог тог патријарха, а онда да сутра изда књигу у којој, опет, истог тог патријарха чије је "достојанство чувао" оптужује да је комуниста, блудник и агент ДБа... Нити да данас јавно прича о римокатолицима као о усташама и кољачима, и Јеврејима као о виновницима свог зла на овоме свету, а да сутра од папског нунција у Београду и богатих јеврејских породица тражи новчане донације за своју енциклопедију... Данас прича једно, сутра друго, прексутра треће - човек изгубљен у простору и времену... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Pitam se gde o.Žarko Gavrilović pripada?! Zvanično-nezvanično je još u SPC , onda nasupa scena sa Kiprijanovcima - ljubi im ruke, pa Slobodna SPC u dijaspori, sad sa m.Artemijem , sutra dan sa kozna kim... samo se pitam kakva mu je uloga pored toga što eto stao protiv crkve u kojoj je još zvanično-nezvanično član ako se ne varam ?! Артемијев доушник, пријатељ Милојев који је "ктитор цркве расколнице"... а ко зна за кога све ради. Свакако ради против Цркве. Као и цела компанија око Артемија, многи свесно а многи и несвесно. Уз све то, човек веома несрећан и неостварен. Такви су главна мета артемијеваца. Као и свих осталих секташа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Možda spamujem ovu temu ali ipak treba se podsetiti bliske prošlosti... http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7jrewxm7Ag8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 ја... ја немам обичај да зборим ништа док немам све информације... а за сада немам... мој статус је неутралан за сада... а из мог искуства знам да клевете боле...па немам намеру никога да клевећем.. посебно не о.Николаја код кога сам био доста пута на саветовању духовном... ја сам убеђен да ово нису чиста посла... мислим на тајне службе... да је ситуација пренапухана...и да је то довело до овог усијања... ревнитељи на свим странама долевају уље на ватру...и за то ће пред Богом одговарати... то сам једино сигуран... јер осудити невиног...је тежаг грех... а исто тако грех рукополагања...је тежак преступ... саблажњавање верних... итд...итд све у свему чекам...и молим се Богу да ми да знања да правилно расуђујем у овим ситуацијама... А да ли си свестан да Негослав није отац... да је под најтежом епитимијом.. и да то није брате клевета него одлука Цркве.. ? Нисам приметио да је неко клеветао било кога ... него је само понављан небројено пута став Цркве, Сабора, .. јел то има неку тежину .. или су то та дела , како кажеш клеветника и ''тајних служби'' .. Заиста ме интересује.. јер то нису ни мало небитна питања.. Напротив.. Према њима човек, који претендује да је у Цркви, заиста мора да има изграђен став.. у противном .. незнам колико је на страни Хришћанског етоса.. ИДЕНТИТЕТ је брате у питању.. И Егзистенцијална реалност.. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 А да ли си свестан да Негослав није отац... да је под најтежом епитимијом.. и да то није брате клевета него одлука Цркве.. ? Нисам приметио да је неко клеветао било кога ... него је само понављан небројено пута став Цркве, Сабора, .. јел то има неку тешину или су то дела , како кажеш клеветника и ''тајних служби'' .. Заиста ме интересује.. јер то нису ни мало небитна питања.. Напротив..Према њима човек који претендује да је у Цркви, заиста мора да има изграђен став.. у противном .. незнам колико је на страни Хришћанског етоса.. ИДЕНТИТЕТ је брате у питању.. И Егзистенцијална реалност.. слабо си приметио брате... мало прелистај теме... а одлуке Цркве.. па мењале су се често..кроз историју... имамо доста примера... а ја сам изнео свој став.. пренапухана ствар која је узпомоћ тајних лужби довела до оваквог стања... још нису изнети докази о Неимару и многим другим стварима...за које су оптуживани тадашњи управници ЕП.Р-П Комбинације са понављањем чланова скупа: Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Да будемо јасни (нек неко каже ако нисам у праву), Артемије није враћен у ред монаха и протеран са КиМ због пара већ због расколничког деловања. А Виловски је можда и петљао са парама. Забрана присуства Артемију на Косову је донесена да се умањи штета и предупреди раскол. Мислим да је било и неке документације која је приложена Сабору у вези овога, неко је то постављао овде. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 па мењале су се често..кроз историју... имамо доста примера... а ја сам изнео свој став.. Pa brate Mihajlo ne možeš sedeti u isto vreme na dve stolice, ovamo kažeš da si neutralan pa sada ovo pišeš, pa kad Sabor donese drugačiju odluku onda ponovo će biti o.Nikolaj a zada nije tako , već onako kako je Sabor doneo jednoglasnu odluku! Ili poštuješ osluke Sabora ili ne , nema treće , ta neutralnost može samo maska da bude , simpatija prema nekome i ko neće da prizna i prihvati istinu i odluku cele crkve! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Валтере, хоћеш да ти ја кажем који је став Михајла? Михајло је притајени артемит. То је одувек био и њему је џаба сва појашњења и одлуке Цркве. Он ће увек наћи оправдање а ово што сада покушава ра релативизује оно што Црква каже (а заборавља да је многе одлуке сам Артемије потписао, све одлуке је потписао и Владика Јефрем на кога се он позива) је његова чувена фора... док једног дана не оде да опада људе који овде пишу код Владике... а заправо оде и покаже му своје поруке као да их је неко други написао. Он је овде не што воли ово место, то је одавно показао лажљивим пријавама код Владике Јована. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Као што правила налажу, м.Артемија морамо ословљавати монахом. Међутим, велика вероватноћа је да од ускоро неће бити ни монах. Поставља се питање како ћемо онда звати тог човека. По мени, прилично би било да после свега буде назван ,,грешни Марко''. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Oprostite. Brat Mihajlo malopre postavi jednu izjavu coveka koji je posetio monahinje i kome su rekle da su pune modrice od svestenickih ruku. Gde je taj post? Da li je bio postavljen u ovoj temi ili sam se pogubio malo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Oprostite. Brat Mihajlo malopre postavi jednu izjavu coveka koji je posetio monahinje i kome su rekle da su pune modrice od svestenickih ruku. Gde je taj post? Da li je bio postavljen u ovoj temi ili sam se pogubio malo? Обрисан је јер је лажан... артемијевска подвала (и Михајлова подвала), зато нема места на форуму. Ово је озбиљна тема и озбиљно разговарамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 слабо си приметио брате... мало прелистај теме... а одлуке Цркве.. па мењале су се често..кроз историју... имамо доста примера... а ја сам изнео свој став.. пренапухана ствар која је узпомоћ тајних лужби довела до оваквог стања... још нису изнети докази о Неимару и многим другим стварима...за које су оптуживани тадашњи управници ЕП.Р-П Комбинације са понављањем чланова скупа: ОК.. Дубоко поштујем твој став, и твоја убеђења..Што потпуно исто важи и за Артемија - монаха и брат Негослава.. као и остале из те екипе, да не ређам сад .. заиста.. А поводом доказа о којима говориш.. и на које се позиваш подупирући свој став о неприпадању некаквој страни или шта већ.. Још нема никаквог доказа (а тврдим да га неће ни бити до Свршетка Века ) да је Христос Васкрсао... Можда се то не може рећи за Апостоле поготову не за Тому.. Али ми... ''ми не видесмо'' ''те'' доказе.. Исто важи и за остале основне ствари, премисе и догађаје у Хришћанству.. не почивају на некаквим доказима него на Ставу ВЕРЕ.. Ти очигледно ВЕРУЈЕШ - да је Негослав - Отац Николај ..иако ТВОЈА Црква тврди да није. .. Јел да? Зар мислиш да је и монах Артемије владика? Немој да мислиш да провоцирам, ..НЕ, .. просто ми није јасан твој став и одакле црпиш материјал за ВЕРУ у исти... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Као што правила налажу, м.Артемија морамо ословљавати монахом. Међутим, велика вероватноћа је да од ускоро неће бити ни монах. Поставља се питање како ћемо онда звати тог човека. По мени, прилично би било да после свега буде назван ,,грешни Марко''. Је ли онда треба писати и мирјанин Милан Николић Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Валтере, хоћеш да ти ја кажем који је став Михајла? Михајло је притајени артемит. То је одувек био и њему је џаба сва појашњења и одлуке Цркве. Он ће увек наћи оправдање а ово што сада покушава ра релативизује оно што Црква каже (а заборавља да је многе одлуке сам Артемије потписао, све одлуке је потписао и Владика Јефрем на кога се он позива) је његова чувена фора... док једног дана не оде да опада људе који овде пишу код Владике... а заправо оде и покаже му своје поруке као да их је неко други написао. Он је овде не што воли ово место, то је одавно показао лажљивим пријавама код Владике Јована. ево на ово клеветање мислим... човек ме оптужи..слаже да сам нешта шта нисам и на крају осуди... три у један... и после да имам поверења у све одлуке СПЦ... па њега је неко рукоположио... неко му је дао благослов да буде Свештеник СПЦ... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Као што правила налажу, м.Артемија морамо ословљавати монахом. Међутим, велика вероватноћа је да од ускоро неће бити ни монах. Поставља се питање како ћемо онда звати тог човека. По мени, прилично би било да после свега буде назван ,,грешни Марко''. Не сумњам да ће тада његове присталице рећи да је то Божији промисао јер је он по њима нови Марко ефески. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука