Jump to content

Догађаји у овчарско-кабларском манастиру Вазнесење Господње

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 931
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Narod nikad nije odlucivao direktno vec se priklanjao jednoj ili drugoj strani.

Siguran sam da ta "nova" liturgija nema nista toliko zastrasujuce kao sto se po pricama protivnika moze na prvi pogled uciniti.

Medjutim , mislim da joj nije vreme. Sve se oko nas ubrzano menja, na zalost na gore. Mnoge vrednosti gube svoje znacanje. Sve sto je sveto, casno, iskreno.... se svakodnevno ismeva.

Narod zapljuskuju ogromni talasi negativnih promena sa svih strana, a sad bi i da menjamo jedinu mirnu luku u covecijem zivotu, liturgiju.

Razumem ja vas mlade ljude. Puni ste i znanja i samopouzdanja i zadivljujuca je vasa odanost. Zaista sam imponiran.

Takodje gledam i nalicje cele ove price jer kad danas sutra,svetska stampa sa podsmehom pocne da ispira usta sa onim sto se desava kod nas.... da bar znam sta da kazem ljudima koji me okruzuju.

Novine mogu doneti neka dobra ali treba sacekati. Nije im vreme.

Литургија коју су сви у СПЦ служили до прије деценију-двије, никога није саблажњавала. Данас Литургије гдје има нешто што прије није било (што се народ вјерни сјећа), доводи до немира, саблазни. Ја не разумијем владике и свештеника што барем из љубави према овом народу и вјерницима не престану са увођењем новина, зар не види докле је све то довело?

Ако вам сметају двери, па имате РКЦ, тамо двери и не постоје...али немојте вјернике саблажњавати глупостима и непотребним мудровањем, јер то мудровање није на корист спасења.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

N.Petrovicu ukolni proxy. :)

Ал су почели да се роје.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1. Сајтови на којима се на највулгарнији начин нападају канонски Епископи Цркве Божије никада не могу да се сврстају у оне који бране Предање а још је тужније ако текстове пишу монаси. Ако постоје замерке на неке Епископе онда постоји канонски поредка како се то ради: обрати се писмено преко надлежног Архијереја САСабору и он онда тужбу размотри. Нико од тзв.ревнитеља се никада није обраћао ни Синоду ни Сабору редовним путем већ увек преко мас медија што -свети канони оштро осуђују и наређују да они који преко световних институција решавају проблеме и изазивају јавне саблазни да се рашчине уколико су клирици а одлуче ако су лаици.

2. Владика Атанасије је на савремени српски превео све свете каноне ( Свештени канони Цркве, Београд,2005-са благословом пат.Павла) и наш је најбољи познавалац догмата и канона и светоотачког богословља због чега је био дугогодишњи професор Патрологије на -БФ СПЦ-е у Београду. -треба да прочитате то дело и његове фусноте,са колико знања и љубави пише и колико сам живи по светим канонима,

3.У Евергетиносу се спомиње случај када Епископ једног града није примио на конак једнога човека ( у питању је буио прерушени демон) а видевши то један хришћанин је осудио владику и примио овага незнанца у свој дом а овај га је одмах запосео и овај несрећник постаде ђавоиман. Свети оци ово често цитирају када неко соуђује Епископе. Несрећни грешни Милоје то исто чини показујући се већи ,,праведник,, од целе пуноће наше Цркве.

4. По канонима Васељнских сабора Епископу не суди Црквени суд већ Сабор. Сабор је одлуку донео и монах Артемије је требао смирено прихватити а не цепати ризу Христову-по Светим оцима грех раскола се не може опрати ни мученичком крвљу.

5. Никада у историји Црква није спала на једног Епископа и никада неће: и у време Св,Максима и у време -св,Марка Ефеског било је много правсолавних владика само се ова двојица именованих били предводници борбе са јересима и сви су у њих гледали- дакле било је мноштво Епсикопа уз њих. бившег владику Артемија не подражава ни један од сигурно готово 1000 владика у васељени. То говори све

6. Подсећам артемите да њиховом вођи није суђено због антиекуменизма или бореба са папизмом ( јадан папа сав се тресе од страха- својим деловањем нисте ни једног католика обратили али сте зато милионе православаца саблазнили) већ због финансијких малверзација,неканонских поступака и непослушноти САСабору пуних 6 година по свим захтевима. Он и Виловску су могли бити рашчињени десетак пута али је САСабор показао огромно снисхођење и љубав све у жељи да не прави саблазан. Колико су само суза пролили и мит.Амфилохије и вл.Атанасије за братом Артемијем,колико су пута ишли код њега и молили га али...прелест је страшна ствар. Господе помилуј

Подели на овим сајтовима

ОБАВЕШТЕЊЕ!!!! Под пуном свештеничком савести изјављујем следеће- По информацијама које сам добио у току је "акција" убеђивања монаштва (по мојим сазнањима СТАРИЈЕГ женског монаштва у неколико манастира овчарско-кабларски и фрушкогорских у које долазе цивили и "убеђују" монахиње како ће папа 2013 у Нишу бити проглашен за "врховног",како је православље издато,како су ово последња времена.Чак се деле и наводне новине (очигледно фалсификати) у којима то све пише.У питању су новине попут ПОЛИТИКЕ,ВЕЧЕРЊИХ НОВОСТИ и других.Акција је смишљена и случај "ВАЗНЕСЕЊА" је само почетак.Сви знате да сам увек био уздржан по питању "илегалаца у егзилу" али ово нисам могао да прећутим.Врбују се старе и необразоване монахиње

Jedno od statusa sa fejsbuka.

Semberac,verujem da je otac Joil vrlo iskren i dobronameran čovek ali ipak ne bi kometarisao njegovu duhovnost niti poglede na istoriju :)

.

Подели на овим сајтовима

Семберац,

Ти си најнижа врста гастарбајтера: викенд хришћанин, интернет националиста и рођени ауслендер који ће заувек остати између светова. Да ли си био ту, да на тебе падају NATO бомбе? Да ли су те гонили шиптарски терористи? Да ли си макар био у војсци Србије, да макар одслужиш у миру што држави следује под капом са њеном ознаком?

Не. Ти си гастарбајтер у удобном свету, који воли да наводи шиптарске сајтове. А образовање ти не треба... Сигурно да ти не треба. Ево ти једна прича о томе...

Кажу да је у Русији био неки свети старац, коме су анђели прислуживали док је служио литургију. Чуо то о њему његов надлежни владика, па не верује. И оде у манастир где се старац подвизавао. Почела литургија, старац проскомидише, анђели изговарају ђаконове прозбе. Кад - старац не извади честицу за Богородицу. Али, владика не сме ништа да каже ради анђела, па ћути и гледа. Воскликну старац Благословено Царство... и све по реду, а уз братство и анђели одговарају, звони Црква од њихових гласова, старцу кадионицу додају... Владика се само крсти и чудом чуди. Заврпила се литургија, старац дарове употребљава, а владика не могаше више да издржи, па га пита: "Оче, морам да питаш што ниси извадио честицу за Богородицу?" Старац поцрвене, па пребледе, па се окрену једном од анђела и вели му: "Зашто ме ниси подсетио да извадим честицу за Пресвету?" А анђео му рече:"Не могу ти ја причати оно, што је у богословији требало да научиш".

А што клевећеш ПБФ, рећи ћу ти само да ти тај факултет можеш само да сањаш. Није лоше да човек буде аматер, али ти си од оне опасне сорте аматера, оних што чине штету. Ненаучен учиш некога нешто и проповедаш од своје незнавености. Све што знаш, чуо си од некога ко није мањи аматер од тебе.

А све то ти не смета ни најмање да преносиш шиптарско рекла-казала. А што не пренесе како је Артемије сарађивао са шиптарима и узимао паре од њих, које су у таму отишле? Што не кажеш како Марко Радосављевић (јер се тако потписао) има милионски рачун у комерцијалној банци? Што не кажеш да Марко Радосављевић има некретнину на Булбулдеру? Срам те било...

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

1. Сајтови на којима се на највулгарнији начин нападају канонски Епископи Цркве Божије никада не могу да се сврстају у оне који бране Предање а још је тужније ако текстове пишу монаси. Ако постоје замерке на неке Епископе онда постоји канонски поредка како се то ради: обрати се писмено преко надлежног Архијереја САСабору и он онда тужбу размотри. Нико од тзв.ревнитеља се никада није обраћао ни Синоду ни Сабору редовним путем већ увек преко мас медија што -свети канони оштро осуђују и наређују да они који преко световних институција решавају проблеме и изазивају јавне саблазни да се рашчине уколико су клирици а одлуче ако су лаици.

2. Владика Атанасије је на савремени српски превео све свете каноне ( Свештени канони Цркве, Београд,2005-са благословом пат.Павла) и наш је најбољи познавалац догмата и канона и светоотачког богословља због чега је био дугогодишњи професор Патрологије на -БФ СПЦ-е у Београду. -треба да прочитате то дело и његове фусноте,са колико знања и љубави пише и колико сам живи по светим канонима,

3.У Евергетиносу се спомиње случај када Епископ једног града није примио на конак једнога човека ( у питању је буио прерушени демон) а видевши то један хришћанин је осудио владику и примио овага незнанца у свој дом а овај га је одмах запосео и овај несрећник постаде ђавоиман. Свети оци ово често цитирају када неко соуђује Епископе. Несрећни грешни Милоје то исто чини показујући се већи ,,праведник,, од целе пуноће наше Цркве.

4. По канонима Васељнских сабора Епископу не суди Црквени суд већ Сабор. Сабор је одлуку донео и монах Артемије је требао смирено прихватити а не цепати ризу Христову-по Светим оцима грех раскола се не може опрати ни мученичком крвљу.

5. Никада у историји Црква није спала на једног Епископа и никада неће: и у време Св,Максима и у време -св,Марка Ефеског било је много правсолавних владика само се ова двојица именованих били предводници борбе са јересима и сви су у њих гледали- дакле било је мноштво Епсикопа уз њих. бившег владику Артемија не подражава ни један од сигурно готово 1000 владика у васељени. То говори све

6. Подсећам артемите да њиховом вођи није суђено због антиекуменизма или бореба са папизмом ( јадан папа сав се тресе од страха- својим деловањем нисте ни једног католика обратили али сте зато милионе православаца саблазнили) већ због финансијких малверзација,неканонских поступака и непослушноти САСабору пуних 6 година по свим захтевима. Он и Виловску су могли бити рашчињени десетак пута али је САСабор показао огромно снисхођење и љубав све у жељи да не прави саблазан. Колико су само суза пролили и мит.Амфилохије и вл.Атанасије за братом Артемијем,колико су пута ишли код њега и молили га али...прелест је страшна ствар. Господе помилуј

1. Вјерни народ је прикупио 15 000 потписа да се владика Артемије врати у своју Епархију. У Патријаршији нису хтјели ни да приме петицију.

2. Не желим коментарисати владику Атанасија, али нисам неки љубитељ лика поменутог владике.

3. Не мора значити да су та два случаја повезана. Можда Милоје управо чини добру ствар.

4. Наведите ми те каноне. Ја знам да владику СПЦ могу уклонити са катедре под два услова: 1. Да је болестан. 2. Да је црквени суд пресудио у вези неке малверзације.

5. Није ни сада спала на једног епископа, и то нико и не тврди. Али је истина спала на мањину међу епископима. Иначе +Серафим пријески је јавно рекао да је за њега једини КАНОНСКИ ЕПИСКОП РП ЕПАРХИЈЕ, Г.Г. АРТЕМИЈЕ.

6. Због антипапизма и антиекуменизма је Артемије највише настрадао. Али није само због тога (то је што се тиче страдање од стране јерархије СПЦ директно). Али и због политичких и геополитичких разлога је морао бити уклоњен (Владика на Косову који је таквог става био, није одговарао ни Бриселу, ни Вашингтону ни Приштини, а нажалост ни Београду). Што се тиче клевете за финансијске малверзације: Суботички је ослобођен и пуштен из притвора, јер нема доказа. Симеон Виловски је ослобођен на грчком Аеропагу јер нема никаквих доказа. Република Србија није могла ни један документ навевсти који би дао основе да Грчка испоручи Симеона Виловског. Отац Иван Цветковић рече, да је судија био рођак од +Серафима. Која неистина!Да је тако, што онда оног прогнаника са Свете Горе (о. Јосиф) добри пастир +Серафим није спасио?

Најжалостије је што у свим овим клевата, интригама, лажима и обманама учествује врх СПЦ!

Подели на овим сајтовима

Као прво одавде не удаљавамо никога чије писање нију у складу са ставом форума, нико овде није малоуман па да падне на овакве "случајне" опаске. Прокси уклањаш на свом интернет претраживачу или ту или искључи програм који ти је неко инсталирао на ПЕРСОНАЛНИ рачунар.

Подели на овим сајтовима

А што се тиче тих несрећника и ђаволових слугу што иду и подбуњују монашто... Уместо да монаси буду молитвеници за свет, да се ми на њих духовно ослањамо, зар да бринемо да ли ће неко да заведе монаштво??? Зар ћемо ми, обремењени проблемима овог света, монаштво - које се Богу заветовало за вечност, да чувамо? Зар не треба монаштво нас да упозорава на такве синове погибли, који растурају цркву?

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Ocekujem izvinjenje Justinijane. Zar ne vidis smajli ili kako se vec zove. .smesko.

Владан је врло озбиљан. Немам се шта извињавати. Сумња је на мјесту све док кријеш прокси.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Иначе сви ви добро знате да је Артемије чист што се тиче финансијских малверзација, али због јудејског страха од казне, морате тако да говорите. Ја вас не осуђујем, међутим, дал је то хришћански?Дал је Христос проповједао да требамо стати на страну неправде ако је наша задњица угрожена?Не, Христос позива да страдамо за истину!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...