Jump to content

Кад љубав изда... РАЗВОД

Препоручена порука

...

Uvek ključaju kockice. Vriju situacije. Mi takvi kakvi jesmo kuvamo se u tome, pa šta bude. Ako se projavi nečija hrabrost bilo gde pa i tu - milina. Uglavnom, niko nikoga ne čeka. Sve se događa sada, pa na šta izađe. Svako ukovitla svoj život sa što širim srcem u bilo šta što radi, i ako tog trena ne naiđe na odgovarajući odgovor možda se smori više nego što bi inače, pa uradi nešto što najčešće ne bi.

Stvari idu svojim tokom. Sastavimo se često mnogo kasnije. Ali dobro.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 341
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Provlači se kroz temu, ako je brak loš treba ovo ili ono. Po meni nije brak ni dobar ni loš sam po sebi, Nije to lutrija pa dobio sam sedmicu ili trojku ili ništa... Brak je onakav kakvi su ljudi. Kad se sklapa brak ne treba imati očekivanja već treba shvatit da dvoje svojom slobodnom voljom postaje jedno pa tako kao jedno sa svojom ženom, ili žena sa mužem, dalje graditi život. Kad supružnici ne misle tako, ili jedno od njih ne misli tako, ne može da uspe. Znam da ima teških slučajeva, čitam i ovde i to je stvarno teško preživljavati. 

Ako postoji preduslov da su ljudi zaista slobodnom voljom stupili u brak jer su voleli jedno drugo i ako su oboje u potpunosti psihički zdrave ličnosti (ne narcisoidne, psihopate, sociopate), onda se slažem u potpunosti - brak je onakav kakvi su ljudi i koliko se trude u onome što je +Porfirije govorio - treba služiti jedno drugome, jer je brak takmičenje u poslušanju (kad su ga jednom pitali ko treba koga da sluša).

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ljudi obicno izgledaju po forumima i u zivotu sasvim drugacije, neke stvari podrazumevamo, najvise od svega da neko misli kao i mi. A onda zagrebes malo dublje i shvatis da ne samo da se to ne podrazumeva nego da ste na sasvim drugim krajevima.

Sreca je ovde i sada, imas kompjuter, sedis na internetu dakle u toploj sobi, relativno si zdrav cim pises i dovoljno dobro vidis da kuckas po tastaturi, toliko od toga. Sve preko toga je nase OCEKIVANJE da ako se nesto ispuni onda cemo mi. Neko kaze kad postanem svet onda cu voleti sve sad ne mogu, neko kaze e da samo imam srece onda bi nasao nekog i tako dalje...

Jedan vrstan psihijatar je to jako slikovito objasnio sa ljudima koji kazu da im treba samopouzdanje, sedeo je na stolici, klatio se prekrstenih ruku iznad glave i kaze "jaoj, ja sam baja, jaoj sto sam ja samopouzdan, jao kako ja samopouzdano sedim na ovoj stolici i sta sad?". Sve to dodje kada znamo sta hocemo da sa tim uradimo, kada razmisljamo o tome sta zelimo da mi uradimo, da mi pruzimo, da mi budemo ti od kojih zavisi. Nista se "nece desiti" mimo nas.

Posto je ovo jelte tema o razvodu, dakle o neuspelim brakovima, treba reci da brak nije ni sladak ni lak. Ko misli da je eto osvojio muza il zenu svog zivota i da ce sve drugo biti relativno lakse jer se eto kao volimo, gresi jaojjj koliko samo gresi. Brak je svakodnevni krst i svakodnevno saobrazavanje i upodobljavanje, svakodnevna borba protiv svoje volje, svojih ocekivanja, svojih slabosti i svojih dobrih strana, svakodnevna borba sa osecanjima i sa razumom i sa svim zivim i nezivim. Ja ne znam zasto ljudi tako lako davno prihvatise taj romantizam i to poimanje ziveli su srecno do kraja zivota. Brak je i tezak i mukotrpan i realan, zivotno realan. A njegova divota i njegova radost i njegova sreca i osecaj da su dvoje zaista jedno upravo dolazi u tim mukama. Nije brak lep kad je sve potaman, brak je dar od Boga jer je lep i kad je "ruzan". I tad mozemo sesti i videti gde mi gresimo i sta mozemo da uradimo da popravimo i da vidimo koliko smo blisko svakom celijom povezani sa drugim. 

Upravo je to lepota braka, ni mimo muka ni uprkos mukama nego sa njima. 

Sve one ruzne stvari, manje lepe stvari, ne treba ni potisnuti ni zaboraviti onako bez da ih prozivimo, a sama cinjenica da su dvoje jedno i sama cinjenica da vam niko nije blizi od najblizeg i svega onoga sto delite zajedno je dovoljna da budete srecni vise nego sto mozete zamisliti.

I lepa i ruzna osecanja treba preziveti podjednako, doziveti u punoci.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Кад љубав изда

А како то може да изда? Љубав је та која бива издана. Али, такође, морамо бити свесни да на овом свету и онако нико није савршен, и очекивања су често нереална, и самим тим изневерена очекивања су неминовност. Зато треба да праштамо једни другима, и да смирујемо, а онда ће љубав лакше доћи до изражаја. Ако не, сујета ће бити преча, и уништиће све.

Подели на овим сајтовима

А како то може да изда? Љубав је та која бива издана. Али, такође, морамо бити свесни да на овом свету и онако нико није савршен, и очекивања су често нереална, и самим тим изневерена очекивања су неминовност. Зато треба да праштамо једни другима, и да смирујемо, а онда ће љубав лакше доћи до изражаја. Ако не, сујета ће бити преча, и уништиће све.

Kada strast izda onda razvod.Da ima ljubavi do razvoda nikada ne bi ni došlo jer bi se uvek gledalo da se iz ljubavi brak sačuva.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ljubav 'izda', kao što snaga izda, iscrpi se, nestane, odumre; u smislu neprelaznog glagola. Ljubav ne izdaje, već ljudi izdaju kad ljubav odumre. To bi bio precizno pojašnjen smisao naslova, a inspirisan i ovom pjesmom. Kad ljubav izda, sva vrata se zatvore, proleće kasni, a oči ne govore. Jednom se ljubi, a ti razvenčavaš se, prsten od želja bacaš u oblake...

Postovi o ljubavi i drugim motivima za ulazak u brak, odnosima prije braka i slično su prebačeni ovde https://www.pouke.org/forum/topic/772-zaljubljenost-ljubav-brak-ilirastanak/page-7

Ovo je tema o razvodu, sa svrhom podrške, ozbiljna, što rekoše, 'smor'. 

Zahvaljujem na razumijevanju. 

Подели на овим сајтовима

Zato sam uvek za razlaz, ako već neko od supružnika neće da se dovede u red, jer poremećeni porodični odnosi utiču na celu porodicu i ostavljaju trajne posledice na njene članove.

овде је добро наведено, ако неће да се промени...довиђења

неко нешто може да трпи, а неко пропада...свако према мери, а верујем да човек не треба да дозволи да пропада и назадује због трпљења другог

знам случај брака (католичког) где је свештеник дозволио развод кад је видео да крви има и на плафону

можда је могло и раније...ал ајде 

• Волим 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

težak je stres za onu stranu koja je u ljubav verovala.

Kad od ljubavi napravi idola, to je veliki problem.U ljubav se ne veruje. Ona se dozivljava ,svakodnevno,kroz razne zivotne situacije.
Подели на овим сајтовима

Kad od ljubavi napravi idola, to je veliki problem.U ljubav se ne veruje. Ona se dozivljava ,svakodnevno,kroz razne zivotne situacije.

A Bog je ljubav pa sad kako on može bit idol i nešto u šta se ne veruje? :)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...