Juan Valdez Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Ивице и Аквилио, ако вам није мрско да одговорите, чиме се бавите? Или, како сте научили о овим стварима? Већ смо писали о томе. Посвећени смо у тајне еволуције у кокакола илуминатској ложи. Тајно знање се преноси с колена на колено и сеже до самог Дарвина, превеликог мајстора и оснивача ложе. Milan Nikolic, Анастасија, Grizzly Adams and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 ajvanho8, за May 21 2012 - 19:51, каже: Ивице и Аквилио, ако вам није мрско да одговорите, чиме се бавите? Или, како сте научили о овим стварима? ahahha. big lajk za ivichin odgovor, eo ja cu ti kazem :P ivica je elektrokobasicar a aqilio cuva ovce na procenat :P oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Већ смо писали о томе. Посвећени смо у тајне еволуције у кокакола илуминатској ложи. Тајно знање се преноси с колена на колено и сеже до самог Дарвина, превеликог мајстора и оснивача ложе. браво, браво, баш си кул Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 толико о дијалогу и компетентности Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 21, 2012 Пријави Подели Написано Мај 21, 2012 Ja se bavim naukama bliskim temi. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Овде се свашта пише. Све је то лепо што неки овде тврде да се разумеју у ове ствари. Али ко ће вам веровати да уопште тачно преносите научна сазнања? Не иде то тако. За то се учи школа. Ивице и Аквилио, ако вам није мрско да одговорите, чиме се бавите? Или, како сте научили о овим стварима? Ako neki "tvrde da se razumeju u ove stvari" onda mi mozemo da im verujemo ili ne verujemo da se oni razumeju ili ne razumeju u ove ili one stvari, i onda mozemo da ih dozivljavamo kao autoritete ili sarlatane. Ako imamo poverenja u njih, ako ih dozivljavamo kao autoritete, onda neredovno (cak i nerado) proveravamo iznete informacije koje prihvatamo. Sarlatanske izjave, obicno, ne proveravamo, ali ih odbacujemo. Mozda Ivica i Akvilio kopaju kanale kao fizicki radnici, mozda su nobelovci koji ubijaju vreme pod pseudonimima, mozda su trololovi, kako god. Nadji neki metod za filtriranje bulsita koji se ne oslanja previse na licna uverenja ovog ili onog. Recimo, Tajson (autoritet!) ima da ponudi neka test pitanja za proveru. Intervju nije u vezi sa temom, ali daje neke osnovne smernice koje se iznenadjujuce cesto zanemaruju po forumu... www.youtube.com/watch?v=YXh9RQCvxmg Na 1h10m25s postavljeno je tvoje pitanje: How do you figure all this out? Neguj radoznalost. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 толико о дијалогу и компетентности I ti svasta pitas oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Бог има одговоре на СВА питања. Jos kad bi bio raspolozen za (dvosmernu) komunikaciju, to bi bilo skorz odlicno. Recimo, jednom mesecno patrijarh izvlaci iz bubnja cedulju sa neodgovorenim pitanjem, cita ga javno, zatim se osamljuje i kroz sat-dva dolazi sa detaljnim odgovorom! oleeeee Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Ako neki "tvrde da se razumeju u ove stvari" onda mi mozemo da im verujemo ili ne verujemo da se oni razumeju ili ne razumeju u ove ili one stvari, i onda mozemo da ih dozivljavamo kao autoritete ili sarlatane. Ako imamo poverenja u njih, ako ih dozivljavamo kao autoritete, onda neredovno (cak i nerado) proveravamo iznete informacije koje prihvatamo. Sarlatanske izjave, obicno, ne proveravamo, ali ih odbacujemo. Mozda Ivica i Akvilio kopaju kanale kao fizicki radnici, mozda su nobelovci koji ubijaju vreme pod pseudonimima, mozda su trololovi, kako god. Nadji neki metod za filtriranje bulsita koji se ne oslanja previse na licna uverenja ovog ili onog. Recimo, Tajson (autoritet!) ima da ponudi neka test pitanja za proveru. Intervju nije u vezi sa temom, ali daje neke osnovne smernice koje se iznenadjujuce cesto zanemaruju po forumu... www.youtube.com/watch?v=YXh9RQCvxmg Na 1h10m25s postavljeno je tvoje pitanje: How do you figure all this out? Neguj radoznalost. Ивицу и Аквилија познајем већ годинама, са разноразних форума на којима смо заједно писали још пре него што је ЖРУ основан, често се дописујем с обојицом, и из њихових писанија сам у протеклих неколико година много тога научио. За обојицу могу да, на основу тог искуства, гарантујем да нису тролови, да не причају напамет, и да, када о нечему причају са научне тачке и гледишта, то што причају треба узети за озбиљно. Наравно, нико не мора ни њима двојици да верује на реч зато што се баве науком, ни мени зато што сам админ - ја сам први за то да треба размишљати својом главом, и да све треба проверити. Проблем је у томе што велики број људи не жели да верује људима који се јесу показали као ауторитет, а желе да верују у СФ приче без икакве намере да уложе трунку мисаоног напора у проверавање било чега. Justin Waters, Млађони, Анастасија and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Проблем је у томе што велики број људи не жели да верује људима који се јесу показали као ауторитет, а желе да верују у СФ приче без икакве намере да уложе трунку мисаоног напора у проверавање било чега. Point made. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 У чему је проблем што вас питам чиме се бавите? Овде је проблем је у томе што се све претвори у препуцавање, подсмевање и цинизам. Надао сам се да ћу нешто паметно прочитати на овој теми, али као и обично ништа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Ивицу и Аквилија познајем већ годинама, са разноразних форума на којима смо заједно писали још пре него што је ЖРУ основан, често се дописујем с обојицом, и из њихових писанија сам у протеклих неколико година много тога научио. За обојицу могу да, на основу тог искуства, гарантујем да нису тролови, да не причају напамет, и да, када о нечему причају са научне тачке и гледишта, то што причају треба узети за озбиљно. Наравно, нико не мора ни њима двојици да верује на реч зато што се баве науком, ни мени зато што сам админ - ја сам први за то да треба размишљати својом главом, и да све треба проверити. Проблем је у томе што велики број људи не жели да верује људима који се јесу показали као ауторитет, а желе да верују у СФ приче без икакве намере да уложе трунку мисаоног напора у проверавање било чега. Ne poznajem ni njih ni tebe, ali volim da citam pisanije sve trojice! Iz vasih postova reverse-engeneeringujem dovoljno kvalitetnih osobina da su mi pitanja cime se bavite, da li su to vasa prava imena ili koji sampon koristite pomalo nevazna. Aferim! Cini mi se da dosta ljudi nema alate za proveru, razlikovanje i sortiranje ideja po vaznosti, pa to rade na osnovu autoriteta. У чему је проблем што вас питам чиме се бавите? Овде је проблем је у томе што се све претвори у препуцавање, подсмевање и цинизам. Надао сам се да ћу нешто паметно прочитати на овој теми, али као и обично ништа. Zanemari podsmehe i cinizam, nece ti biti bolje od njih. Uostalom, avatari su tu da prime sibanja umesto nas za tastaturom, zar ne? Ima u onih sat vremena nekih odlicnih smernica. sqny је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Jos kad bi bio raspolozen za (dvosmernu) komunikaciju, to bi bilo skorz odlicno. Recimo, jednom mesecno patrijarh izvlaci iz bubnja cedulju sa neodgovorenim pitanjem, cita ga javno, zatim se osamljuje i kroz sat-dva dolazi sa detaljnim odgovorom! Пријатељу,када сам ја расположен за двосмерну комуникацију,не можеш ни да замислиш колико је тек Бог спреман. Радио,телевизија је Стари Завет,интернет је Нови Завет. У Старом Завету се само слуша и гледа,у Новом се разговара. Када Бога будеш доживео као Оца,имаћеш шта да га питаш. А Он ће наћи начина да ти одговори.Можда и преко интернета. Кроз разне форуме и људе. А онда ћеш већ поћи први пут са Оцем на Јутрење. Драшко and bgpj је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Прича из документарца је заиста занимљива, али то је само један узак поглед, и могуће са много недостатака. Не би се требало превише бавити детаљима који су тамо изнети више ради сензационализма. Емисија је корисна због једног интересантног приступа еволуцији из нама најближег периода. Спектар спекулација може бити разноврсан, што показује да је еволуцију у целости знатно теже разоткрити. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Пријатељу,када сам ја расположен за двосмерну комуникацију,не можеш ни да замислиш колико је тек Бог спреман. Радио,телевизија је Стари Завет,интернет је Нови Завет. У Старом Завету се само слуша и гледа,у Новом се разговара. Када Бога будеш доживео као Оца,имаћеш шта да га питаш. А Он ће наћи начина да ти одговори.Можда и преко интернета. Кроз разне форуме и људе. А онда ћеш већ поћи први пут са Оцем на Јутрење. Koliko je ko raspolozen ne znam, ali sa tobom mogu da se razgovaram, evo bas ovako. Ne moram da osluskujem kreket zaba i gledam u plecku da bih protumacio tvoj odgovor koji je svuda oko mene, u osmesima ljudi i sapatu lisca. Prosto procitam i to je to. Cak i sa Provajderom Njegovim je moguca najnormalnija komunikacija, ali ni Provajder ocigledno nema direktan link. Sva komunikacija koja se desava je korisnik-korisnik, korisnik-Provajder i Provajder-Provajder. I to je sve. To nikako nije malo, ali tu nema svih odgovora... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука