Душко Дугоушко Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 A kako je jos u starome zavetu kralj Saul isto bio opsednut demonima?Умоболан. Зар мислиш да су људи пре четири, пет хиљада година поседовали знања о неурологији која ми данас поседујемо? Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Наравно да не може да запоседне човека. То је немогуће, и никада се и није ни дешавало. Исус је лечио умоболне. Демони имају веома, веома, веома ограничену моћ деловања (наговарање, подсећање, клеветање итд.)... А онај што се зове Легеон? Или оно кад су се свиње сјуриле у језеро па сељаци замолили Христа да напусти крај? Је ли то нека метафора у јеванђелској причи или се умоболност пребацила из младића у крдо свиња? Apis, Интегра and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 a ne, pobrkao sam nije Emili Rouz nego ovaj slucaj sam gledao na nemackoj tv gde su namucili i ubili jadnu devojku slabasni nemoj da gledaju, ne pada mi napamet da pogledam taj klip http://badassdigest....fatal-exorcism/ a sto se tice slucajeva pravih zaposednutosti, video sam sliku nekog robijasa gde su se u zatvoru desavale cudne stvari, i svi su ga se plasili i osecali bukvalno da je demonizovan, gledao sam razne horore i dzudzabajce, ali kad sam video sliku tog lika nisam mogo da spavam, oci demonske ali zlo bukvalno, nista strasnije nisam vido Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Умоболан. Зар мислиш да су људи пре четири, пет хиљада година поседовали знања о неурологији која ми данас поседујемо? Znaci Hristos je lagao ? Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2012 jeste o slucajevima, ali ne o mass pojavama, vec sam komentarisao na ovakve teme, kako je moguce da se opsednutost javlja uvek u nekim selima(i zabitima) i to kad bude onda je masovno, zasto u vecim gradovima gde ima mnogo vise ljudi i vladaju mnogo ludji uslovi toga nema... to su demonolozi koji sami natovare zrtvu a onaj slucaj jadne devojke Emili Rouz sto je cak i ekranizovan(ako nisam nesto pobrkao), kad sam video tog pacovskog popa sve mi je bilo jasno, suze su mi isle dok sam gledo dokumentarac kako je upropastio jadnu devojku i jos se usput i smejo dok se hvalio- opasno ludilo pa ja sam vidjela nesto slicno i u sred gradske crkve u Banja Luci. A u selima i konkretno tom manastiru ih ima puno jer ih tu dovode ne bi li im nasli pomoci. a izgleda da im, hvala Bogu i pomaze. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2012 jeste o slucajevima, ali ne o mass pojavama, vec sam komentarisao na ovakve teme, kako je moguce da se opsednutost javlja uvek u nekim selima(i zabitima) i to kad bude onda je masovno, zasto u vecim gradovima gde ima mnogo vise ljudi i vladaju mnogo ludji uslovi toga nema... to su demonolozi koji sami natovare zrtvu a onaj slucaj jadne devojke Emili Rouz sto je cak i ekranizovan(ako nisam nesto pobrkao), kad sam video tog pacovskog popa sve mi je bilo jasno, suze su mi isle dok sam gledo dokumentarac kako je upropastio jadnu devojku i jos se usput i smejo dok se hvalio- opasno ludilo pa ja sam vidjela nesto slicno i u sred gradske crkve u Banja Luci. A u selima i konkretno tom manastiru ih ima puno jer ih tu dovode ne bi li im nasli pomoci. a izgleda da im, hvala Bogu i pomaze. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Ово су појаве које се дешавају и у градским црквама.Лично знам за такве.Рецимо,у Пожаревцу. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Vezano za ovog oca Isaiju, mislim i ubijeđen sam da je u velikoj prelesti i samoobmani, i da ga treba u širokom krugu zaobilaziti. Čudim se kako Crkva do sada nije intervenisala po pitanju raznih nenormalnosti što se dešavaju u tom manastiru Ilinje. Kolegica mi je tamo često boravila i znam mnoge informacije koje nemaju veze sa zdravom pameću a kamoli sa pravoslavljem. U tom Šapcu su ljudi izgleda skloni spiritizmu, jer je do skora na zlu glasu bio manastir Pribina glava, gdje je mislim sada i smijenjen iguman koji se bavio svim, svačim i radio svašta, a sada se sve izgleda preselilo u Ilinje. Taj Isaija nije nikakav veliki duhovnik već čovjek koji je pao u veliku prelest i u svom padu povlači i druge sa sobom, ali ljudi su željni magije pa i oni koji nikada nisu bili u crkvi polete da saznaju "budućnost", skinu kakvu magiju ili sl. Taj čovjek, majkama, ženama blagosilja da napuste porodicu i ostanu u manastiru po godinu dana da bi se navodno izliječili od opsjednutosti. Ne kažem da nema istinskih takvih slučajeva, ali je to mahom onog hajvana predstava. Tamo udate žene ulaze u kojekave intimne veze sa narkomanima koji se navodno tamo liječe, i obrnuto. Taj otac tamo skoro svakodnevno vrši jeleoosvećenje a postoje precizna pravila kada, kako i ko to služi. On umišlja da je egzortista. Takvi cirkusi tamo traju već godinama i ne mogu da vjerujem da Crkva ništa nije čula o tome i na poduzima ništa. Izbjegavajte to mjesto u širokom krugu, i ako već vam znatiželja ne da mira a meni ne vjerujete pa se odlučite ići. Molim vas prvo svratite kod nekog normalnog sveštenika, monaha ili vašeg duhovnika pa se posavjetujte i prenesite mu utiske kada se vratite, da bi vas čovjek mogao zadržati na pravom putu, inače vam prijeti opasnost da padnete pod prelest i uticaj oca Isaije. u prelesti moze biti samo onaj koji drugima to prisiva bez ikakve osnove i sa losim namjerama. a ni pljuvaci crkve, monastva, manastira i duhovnika nisu rijetkost, nazalost. no, svako iz riznice srca svog iznosi sta ima, i svako ce za svaku praznu a kamoli losu rijec dati odgovor. jeleosvecenje se tamo vrsi svake druge subote. jeleosvecenje i svaka druga sluzba su velicanstveni. sve je manje tih nesretnica/ ka koji zavijaju, hvala Bogu koji djeluje kroz te trudbenike i molitvenike (o.Isaiji pomazu dvojica starih svestenika). tu dolaze vjernici i nevoljnici, nema tu nikakvog spiritizma, ali zarke, prostodusne vjere bez imalo licemjerja ima. ne moze se Ilinje porediti sa Pribinom glavom, gdje je starjesina uzimao silan novac nevoljnicima za svoju 'prozorljivost'. u Ilinju se dobija besplatno osvestani jelej, ikona na drvetu moze se uzeti za 2 KM (13x10cm) a najveca velicina 20 KM cini mi se. (samo drvo je mnogo skuplje, cini mi se). O.Isaija ne uzima nista, besplatno je dobio, besplatno i daje, lijeci, krijepi i duhovno uzdize. o. Isaija ne prorice buducnost nego tacno cita duhovno stanje, 'vidi' ko je krsten ko nije, i lijeci ono sto je potrebno. onaj sto mu ime ne pominjemo voli da mi vjerujemo da ne postoji on i njegova svita i da oni bas nama ne mogu nista, i narazgovaraju se siti u nasoj glavi, vladaju nam jezikom, srcem i upravljaju rukama... Желе Зека, Саша M. and Margareta је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 О овоме смо већ причали пре неки дан... Православна демонологија није тако једноставна ствар. Као што су наша сазнања о неурологији напредовала, па данас знамо да, на пример, епилепсија, није стање поседнутости демоном, као што се мислило у Христово време (види - Лк. 9, 38 - 42), тако знамо и много штошта више о томе на који начин демони делују на човека, и (требало би да) можемо да оваква стања боље разликујемо. То, наравно, не значи да је Исус лагао - то само значи да се својим савременицима обраћао језиком и терминологијом коју су могли да разумеју, будући да се у то време за свако обољењље за које се није знао конкретан повод говорило да је у питању обузетост злим духом - што не значи нужно и демоном. Богато искуство подвижника првих векова, а и оних каснијих, учи нас да демони немају могућност да надјачају слободну вољу коју је човеку Бог даровао. О томе, на пример, сведочи и старац Клеопа: Tim metodom sam obmanuo vrlo mnoge. Ubacujem im pomisao, jer drugu silu nemam! Druga nam se sila nije dala iz pakla. Rajski anđeli imaju od boga silu samo da ubacuju čoveku misao da čini dobro. Mi imamo silu samo da ubacujemo čoveku pomisao da čini zlo. Ali da ga prisilimo ne možemo, jer čovek ima samovlasnost koju mu je bog dao. Ne možemo da ga prinudimo da zgreši; samo ako je glup i sluša misao koju mu ubacujemo. Ни код других Светих Отаца, као што је, на пример, Свети Јован Лествичник, за којег се слободно може рећи да је васељенски ауторитет по питању подвижништва, и који је у Лествици сакупио целокупно вишевековно искуство египатских монаха, нећете нигде наићи случај да ђаво овладава човеком на овај начин. Natasa., Justin Waters and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Ali cekaj Hristos se obracao necistom Duhu i izgnao ga iz coveka!Da li ti hoces da kazes da Bog(Hristos) nije znao da je to neka fizicka bolest pa je mislio da isteruje demone? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Stojim iza svega što sam rekao, i ako je pravilo sajta da je potrebno da to potvrdim objavom svoga stvarnog imena i prezimena, javite mi i objaviću. Imam potrebu ovom prilikom da odgovorim i Aleksandru Bogdanoviću na njegove tvrdnje da onaj ne može da ima uticaj i zaposjedne čovjeka. To nije tačno uopšte, može da zaposjedne i dijete a kamoli ne čovjeka, naravno to se sve desi kroz Božiju promisao i dopuštenje. Bez toga on ne može činiti ništa. U žitijama imate dosta slučajeva gdje se o tome govori, na Ostrogu je bilo slučajeva egzortizma o kojima i otac Joil svjedoči, u Studenici mi je prijatelj bio prisutan tokom jednog slučaja, postoje i snimci o tome. Tako da zaposjednutost nije ništa nepoznato ili nemoguće. Ovde nije problem u tome da li tamo stvarno dođe neko ko je posjednut, jer sigurno da dođu i takvi. Problem je u prelesti Isaije gdje ga je hajvan obmanuo i on se nafurava na nekakve egzortizme i misli da ima vlast nad njima. Što je suludo. Takve darove vlasti nad njima je Bog davao samo vrlinskim svetiteljima. A on se ne ponaša ni blizu svetitelja, vrši sam ili kako ovde jedan čovjek kaže uz pomoć dvojice sveštenika tajnu jeleosvećenja, a to se vrši samo u prisustvu 7 sveštenika, mislim da je potrebno da tome prisustvuje i vladika, nisam siguran ali bez direktne dozvole vladike to sveštenik ili monah ne može samovoljno da radi. To nisu jedine nerazumne odluke koje on radi, naveo sam prije neke. Ovde hajvan takoreći oca raklamira, a on sam pada u sve veću prelest, i kroz njega mnogi ljudi. Upamtite ovo pa ćete i sami vidjeti kako će se to na kraju završiti kroz par godina. Demonizovane ljude ne možeš da odvedeš na Ostrog, moraju da se vežu koliko se protive, a njemu navodno sami dolaze i pjevaju u crkvi. Navedite imenom i preimenom kada tražite moje ime, jednog narkomana koji se izliječio kod njega, ili nekoga iz koga je on istjerao onog luđaka. Ja ne pljujem Crkvu, a ako meni ne vjerujete otiđite na Ostrog pa se posavjetujte sa monasima ili kod oca Joila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Ali cekaj Hristos se obracao necistom Duhu i izgnao ga iz coveka!Da li ti hoces da kazes da Bog(Hristos) nije znao da je to neka fizicka bolest pa je mislio da isteruje demone? Не, него да су апостоли описали догађаје којима су присуствовали на начин на који су могли и умели да их посведоче, на основу својих знања, образовања, схватања и претпоставки. Justin Waters and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 А шта значи: "Овај род се изгони само постом и молитвом?" Одакле се изгони, а има и прича из јеванђеља која описује изгоњење нечистог духа кад су апостоли били немоћни. Нешто ми се не уклапа то претерано рационалисање, али добро. Ионако ће на крају свако мислити како је и мислио те не вреди даље причати. Joca Mitrovic је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 А шта значи: "Овај род се изгони само постом и молитвом?" Одакле се изгони, а има и прича из јеванђеља која описује изгоњење нечистог духа кад су апостоли били немоћни. Нешто ми се не уклапа то претерано рационалисање, али добро. Ионако ће на крају свако мислити како је и мислио те не вреди даље причати. ОК, хајде онда овако - како замишљаш да се моли и да пости неко ко је опседнут демоном?! Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Не, него да су апостоли описали догађаје којима су присуствовали на начин на који су могли и умели да их посведоче, на основу својих знања, образовања, схватања и претпоставки. Ali ja pricam o onome sta je Hristos rekao ili smatras da oni nisu to bas adekvatno preneli pa sad moze i ovako i onako da se tumaci?Hristos se obraca necistom duhu i kaze mu da izadje iz coveka i ode u svinje.O kakvom znanju ti pricas?Savremenom znanju? Mozda ga je Hristos operisao ili mu dao neki lek a ovi to nisu razumeli? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука