VaSa110 Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Утолико горе по твој материјалистички став. Добро, пошто ово сад већ прелази у терање мак на конац и надгорњавање, хватање у речи итд, рећи ћу ти нешто што не желим да звучи грубо, али просто не знам други начин да ти саопштим. То што си ти сада, то биће које си ти сада, у односу на оно које си стварно, не вреди ни жижљивог грашка. Веруј ми. А твој став (који није само твој већ је широко распрострањен) јесте одбрана од "налета" те другости. Јер налет те другости је у старту јако болан, а разум не трпи бол па се брани гордошћу. Nije mi nikakva namera nekakvog teranja mak na konac......... Mislim da mi je pitanje umesno. Zašto bi postojao još samo taj "drugi" svet. Ja se ne branim ni od čega. Kada dođe (ako dođe) do toga, sam čin branjenja je dokaz te "drugosti" i opet što bi se branio. Problem je u tome što nema "naleta" te drugosti (barem je niko nije dokazao - ne računam ono problematično "majke mi"). Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Izvinjavam se ali moram da napustim razgovor. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Kad ateista prica o smislu..... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Kad ateista prica o smislu..... Sto? Jel zabranjeno? Jel vernici imaju monopol nad tim terminom? I bolje da nisi dosao u raspravu sa ovim zajedljivim komentarom, tolko su judi lepo diskutovali na prethodnim stranicama, i ja sam se povukao i samo citao... Sto ljudi tolko obozavaju da mrace i sire negativu ne mogu da razumem nikako... Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 I mnogi indijski mudraci su se smejali hrišćanima. Čitali su o Hristu, a od hrišćana suprotnost. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Sto? Ateizam gusi svaki smisao - i to je neosporena cinjenica - to je zeleo da kaze, a ti ospori ako imas argument. Volim_Sina_Bozjeg and Дуња је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Ateizam gusi svaki smisao - i to je neosporena cinjenica - to je zeleo da kaze, a ti ospori ako imas argument. Pravoslavlje je religija o krofnama i to je apsolutna istina a ti ospori ako umes kako... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Ateizam gusi svaki smisao - i to je neosporena cinjenica - to je zeleo da kaze, a ti ospori ako imas argument. Ni hrišćani nisu daleko od besmisla. Postoji razjedinjenje između predanja i ličnog opita. Дуња је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Pravoslavlje je religija o krofnama i to je apsolutna istina a ti ospori ako umes kako... Pravoslavlje je mozda i religija o krofnama, neka ti bude, ali ispoveda smisao postojanja sveta i coveka, jer pre svega ispoveda Boga, a bez Boga nista nema smisao. Hajde sad ti odgovori, kakav smisao ispoveda ateizam? U njemu je upravo suprotno - sve je obesmisljeno. Koji je smisao sto postojis? Evo najbanalnije - kakav je smisao roditi se i radjati kada ce sve propasti i nestati? Ako kazes da je smisao roditi se da bi uzivao ili saznavao, i to je obesmisljeno ateizmom jer znanje i uzivanje (isto kao i uzdrzavanje), ako odbacis Boga, besmisleno je jer ce nestati. CEMU TO SVE? Volim_Sina_Bozjeg and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Hajde sad ti odgovori, kakav smisao ispoveda ateizam? U njemu je upravo suprotno - sve je obesmisljeno. Koji je smisao sto postojis? Evo najbanalnije - kakav je smisao roditi se i radjati kada ce sve propasti i nestati? Ako kazes da je smisao roditi se da bi uzivao ili saznavao, i to je obesmisljeno ateizmom jer znanje i uzivanje (isto kao i uzdrzavanje), ako odbacis Boga, besmisleno jer ce nestati. CEMU TO SVE? Ateizam ne ispoveda ništa. Ovo postaje mučno stalno ponavljati. A to što ja ne znam "čemu sve to" ne znači da treba izmišljati smisao. Mnogo toga nismo znali, a još više je ostalo toga što ne znamo (mnogo više) pa saznačemo (mislim na ljudski rod). пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Odgovor je bio apropo odbrane Volim_Sina_Bozjeg. Dakle, on je bio u pravu, pa i ti to potvrdjujes, da je apsurdno da ateista prica o smislu..... Vi jednostavno ne vidite smisao. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Sto se tice teme "Sveta Trojica - jedan Bog"- U pocetku bese Smisao, i Smisao bese u Bogu i Bog bese Smisao (Jn1,1). ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Pravoslavlje je mozda i religija o krofnama, neka ti bude, ali ispoveda smisao postojanja sveta i coveka, jer pre svega ispoveda Boga, a bez Boga nista nema smisao. Hajde sad ti odgovori, kakav smisao ispoveda ateizam? U njemu je upravo suprotno - sve je obesmisljeno. Koji je smisao sto postojis? Evo najbanalnije - kakav je smisao roditi se i radjati kada ce sve propasti i nestati? Ako kazes da je smisao roditi se da bi uzivao ili saznavao, i to je obesmisljeno ateizmom jer znanje i uzivanje (isto kao i uzdrzavanje), ako odbacis Boga, besmisleno je jer ce nestati. CEMU TO SVE? A koji je smisao postojanja Boga? Da budes dobar na zemlji da posle mogao celu vecnost da provedes plutajuci u eshatonu? Da, da kako da ne... izem ti smisao zivota. Pojam Boga je apsolutno lisen svakog smisla i znacaja... Jdini cilj mu je obesmisljavanje ljudskog individualizma i ubijanje svakog ljudskog potencijala... to svi znaju пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 I mnogi indijski mudraci su se smejali hrišćanima. Čitali su o Hristu, a od hrišćana suprotnost. Brate el ti vidis smisao van Hrista? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 22, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2015 Sto? Jel zabranjeno? Jel vernici imaju monopol nad tim terminom? I bolje da nisi dosao u raspravu sa ovim zajedljivim komentarom, tolko su judi lepo diskutovali na prethodnim stranicama, i ja sam se povukao i samo citao... Sto ljudi tolko obozavaju da mrace i sire negativu ne mogu da razumem nikako... Не мрачим ја, нити више мислим да си ти ипак на неки начин добронамерно ту, тако да..... Прошли пут сам видео твој коментар да те неке ствари у вези православља занимају, међутим после прегледа теме видим да ништа ама баш ништа те није дотакло, чак шта више људи су се потрудили стрпљиво одговарали, дали ти да прочиташ једну страну текста не више како би ушао у дискусију барем са мало више разумевања. Јадан ти кад те мрачимо ел да? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука