Juan Valdez Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Капиталисти уништили Православље, а не комунисти. sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol Јао, па ти си надмашио и овог попа! Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Јао, па ти си надмашио и овог попа! Ај будите искрени и признајте када су настали атеисти, у комунизму(социјализму) или у капитализму? Веќина комунисти(мислим на наше, југословенске, не на советске) су били Хришќани у срцу и делали су према Христове заповеди, мада можда и нису веровали у Христа. С друге стране веќина капиталисти су иродовци, који глуме да су верници. (Истинит пример: крате радничке плате да би славили градску славу.) dragisa and Жика је реаговао/ла на ово 2 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Ај будите искрени и признајте када су настали атеисти, у комунизму(социјализму) или у капитализму? Искрено, ни у једном ни у другом ни у трећем. Веќина комунисти(мислим на наше, југословенске, не на советске) су били Хришќани у срцу и делали су према Христове заповеди, мада можда и нису веровали у Христа. sHa_sarcasticlol Одлично, само настави, добро дође да се одмори човек од ове кампање. С друге стране веќина капиталисти су иродовци, који глуме да су верници. (Истинит пример: крате радничке плате да би славили градску славу.) Капитализам је економска доктрина, а не морални систем. Сам капиталиста може да се понаша неморално или морално. Капиталиста лажни верник је исто што и шахиста лажни верник. То ништа не говори о шаху или капитализму као таквима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Ај будите искрени и признајте када су настали атеисти, у комунизму(социјализму) или у капитализму? U doba robovlasnistva. Pocev od Demokrita. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Ај будите искрени и признајте када су настали атеисти, у комунизму(социјализму) или у капитализму? Веќина комунисти(мислим на наше, југословенске, не на советске) су били Хришќани у срцу и делали су према Христове заповеди, мада можда и нису веровали у Христа. С друге стране веќина капиталисти су иродовци, који глуме да су верници. (Истинит пример: крате радничке плате да би славили градску славу.) У истој реченици си издовјио одређене комунисте, дакле направио си селекцију, а док си у наставку све капиталисте подвео под исти плашт и осудио. Контрадикторно ти је размишљање. А што се тиче начиш југословенских комуниста, они ништа са вјером нису имали, већ су били традиционални вјерници, такви су били и њихови дедови прије комунизма, такви су и они остали, а са искреним хришћанским вјеровањем држали су се само појединци, јако мало појединаца, и то они сви који су имали разума, напустили су ту бившу југославију. Дакле ни ти твоји комунисти, нити ти твоји капиталисти нису искрени вјерници. Али капитализам је економска доктрина, и нема никакве везе са моралом. Комунизам је исто економска доктрина и нема везе са моралом. Разлика је што је први одржив, други не одржив. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Ај будите искрени и признајте када су настали атеисти, у комунизму(социјализму) или у капитализму? Веќина комунисти(мислим на наше, југословенске, не на советске) су били Хришќани у срцу и делали су према Христове заповеди, мада можда и нису веровали у Христа. С друге стране веќина капиталисти су иродовци, који глуме да су верници. (Истинит пример: крате радничке плате да би славили градску славу.) pa ima tacnosti u ovome... mozda nisu bili toliko svesni toga ali je (verovatno kao posledica kakvo-takvog blagostanja) ipak bilo vise duha solidarnosti i brige za coveka nego danas, sto je svakako blisko hriscanskom pogledu na svet. i stvarno dolazi se do paradoksa da oni koji su zvanicno bili protiv takvog pogleda na svet su u svojoj ideologiji i ekonomskoj doktrini imali vise toga protiv cega su bili , nego ovi koji se danas ne bore protiv takvog (hriscanskog) pogleda na svet ali ga svakako niti promovisu (bar ne svojom ekonomskom doktrinom) R.Žiskar and Apis је реаговао/ла на ово 2 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Овај прота није из Шапца, ко зна одакле су га довели на промоцију. Било је свега у комунизму, добро се сећам, свештеника што су робијали, јер су скупљали прилог за обнову цркве без дозволе СУП-а, или причестили на болесничкој постељи неку баку, чији је син као комуниста поднео тужбу. А и таквих који су добијали плату од државе преко Удружења, јер су казивали тајне што сазнају од парохијана или ко се тајно венчао или крстио дете. Као богослова приводила ме полиција и испитивала ради неких безвезних ствари, војни рок сам провео у кажњеничком батаљону и сад да ми неко прича бајке..... RYLAH, Јанко and Andre Williams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Prva ljubav zaborava nema,toliko o ovom svešteniku... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Mantija i partija. Ne ide. Nema sveštenika koji je se bavio politikom, a da nije naneo štetu. Čuveni o.Žarko Gavrilović je bio osnivač Svetosavske Stranke, a njegovo delovanje i stranačko, a kasnije i svešteničko je samo na bruku. 90-tih mogu slobodno da kažem da je 90 posto sveštenstva bilo pristaša lažnog proroka iz Hercegovine. I ako je politička pripadnost privatna stvar, mislim da je sada neka pro-demokratska opcija, izbor većine u mantijama. Iz ne tako davne istorije mogu da navedem primere bivšeg ministra u poratnoj vladi Josipa Broza, popa Vlade Zečevića. Čuvenog popa sa petokrakom, a iz doba okupacije naravno bivšeg popa Momčila. O njihovoj ulozi i ne znam toliko puno, tek da ne mogu da budem na strani ni jednoga ni drugoga, ili da bar zauzmem neutralnost. Sveštenstvo je iznad svih partija, iznad svih ratova. Ako te je Bog već udostojio da se sažinješ i drugima budeš sluga i predstavnik pred Bogom, svešteniče moj, nemoj biti gospodarem a i nemoj odbacivati tu blagodat pa oltar menjati za političku govornicu. Nije Đujić Momčilo bio neophodan, mislim da je bio potrebniji kao pop. Našao bi se neki drugi ko bi bio komandant. Niti je Zečević morao da umesto vladiki ljubi ruku Joži. Svako je vreme teško i nezahvalno je osuđivati bilo koga od njih. Sam Bog zna zašto pop padne, a mislim da je bilo kakva politika u mantiji, zapravo pad mantije. Ne može se ljubiti dva gospodara. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 Posle izbora nova molitva! Oče naš, mi ti se kunemo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука