w.a.mozart Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 Ne znam gde da stavim ovu temu al me zanima vaše mišljenje... U Srbiji, kako skoro javiše na nekoj TV, crn hleb (pravi) može se kupiti na 1 mestu u Bg i na 1 u N.Sadu... verovatno da je cena crnog hleba viša od belog koga privatnici prodaju i za 20 dinara... da li biste platili...recimo i 100-120 dinara za pravi,crn hleb... od celog zrna pšenice ili raži Ovaj hleb je svakako zdraviji i ukusniji a i manja količina istog zasićuje ali mu cena ne ide u prilog Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 pa sad ukusi su to, meni nije ukusniji, ili eventualno na istom mestu sa belim samo druge kakvotje, dao bi te pare al redje... u Nemackoj dok sam bio mali i tamo ziveo bilo je cesce tog hleba za Fruehstueck tako da sam se najeo a takav hlebac mozes da jedes bez icega sam po sebi je ukusan i zanimljiv, jos ako je pomesan sa nekim zitaricama super, ima i tezinu i hranljivost w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
arizan Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 Ne znam gde da stavim ovu temu al me zanima vaše mišljenje... U Srbiji, kako skoro javiše na nekoj TV, crn hleb (pravi) može se kupiti na 1 mestu u Bg i na 1 u N.Sadu... verovatno da je cena crnog hleba viša od belog koga privatnici prodaju i za 20 dinara... da li biste platili...recimo i 100-120 dinara za pravi,crn hleb... od celog zrna pšenice ili raži Ovaj hleb je svakako zdraviji i ukusniji a i manja količina istog zasićuje ali mu cena ne ide u prilog а што би га ти, брате, куповао? Не умеш да умесиш? А ни твоја жена? Кило пшенице кошта 15 дин, 0.5 дин нека оде на млевење, печење нека кошта још 5 и додатни трошкови нека су још 10...то је 30 дин. Није ли ово јефтиније од 100 или 120? И то за цело кило. Нисам сигуран да се по продавницама продаје баш кило, мислим да је тежина мања. Поред тога, знаш шта стављаш унутра. Са осталим се слажем. Здравије није увек и скупље. Напротив Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 7, 2012 Ја углавном купујем само црни хлеб или ражани, мада знам да они то нису у правом смислу речи. Свакако да је најбоље да се меси кући. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Април 7, 2012 Пријави Подели Написано Април 7, 2012 Тај хлеб познат у широким применама као црни је заправо обичан бели са доста боја и јако штетних емулгатора (само трагична симулација црног), тако да се нутриционисти слажу са тим да је мање штетно јести обичан бели. Добар савет је пустити хлеб да обајати и јести га након трећег дана јер као такав нема способност лепљења - што је његова највећа мана (до не баш јако давно се такво тесто употребљавало као лепак). А 100 - 120 дин. за прави црни хлеб није много (узмимо у обзир колико је густ), макар и ишао новац на уштрб нечег другог. Иначе, бели хлеб није уопште здрав, ако изузмемо мало витамина Б који је сконцентрисан у корицама. Једемо га из навике, титрамо непцу тј. волимо тај укус, а и брзо засити. Нутритивна вредност је изразито ниска, занемарујуће ниска. Углавном се говори о штетном утицају хлеба. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Диана Ђорђевић Написано Април 7, 2012 Пријави Подели Написано Април 7, 2012 ima da se kupi bar ovde u Banja Luci ,razeni,ili od heljde ali ja volim kupiti crno i integralno brasno pa umjesim w.a.mozart, pink panter and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 7, 2012 Пријави Подели Написано Април 7, 2012 Hleb goji , redukujmo ga ! katja је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 7, 2012 Пријави Подели Написано Април 7, 2012 Боље је куповати бијели хљеб осим ако не познајете пекара и знате да сигурно користи црно брашно, а не боје и адитиве како би обојио бијело брашно. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 7, 2012 Пријави Подели Написано Април 7, 2012 moze se lako razlikovati pravi crni hleb od laznog, po tezini, isti slucaj kao i sa dobrim naponskim bakarnim i novim aluminijumskim bofl kablovima Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Април 7, 2012 Пријави Подели Написано Април 7, 2012 imate one pekače hleba, rade ko sat. nakupujete negde brašna koje vam se sviđa i šibnete ga po recepturi u taj pekač, tempirate vreme kad želite da bude pečeno (recimo ujutro pre posla) i ete ga... radi svakakve mešavine itd. nisu ni skupi u principu za jedno 30 evra mogu se naći. Ратко :(, Milan Nikolic and arizan је реаговао/ла на ово 3 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 7, 2012 Пријави Подели Написано Април 7, 2012 Ражани леба, и уопште раж, убрзава рад црева. Да се то узме у обзир. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 7, 2012 Пријави Подели Написано Април 7, 2012 ааа, видим ја да је мој друг Моzz стварно решио да се здраво храни.... 0202_238 у сваком случају не верујем да и кад платиш тих 120 дин добијеш здравао и квалитетно, на жалост...код нас је све превара... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 7, 2012 Пријави Подели Написано Април 7, 2012 Ко је једном пробао прави црни хлеб не може нико да га превари. И на око се одмах види. katja је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 7, 2012 Пријави Подели Написано Април 7, 2012 Боље је куповати бијели хљеб осим ако не познајете пекара и знате да сигурно користи црно брашно, а не боје и адитиве како би обојио бијело брашно. Те боје најчешће нису опасне , а емулгатори (неко их горе помену) нису уопште опасни и мислим да их има и у правим црним хлебовима. Проблем је у томе што нас продавци обмањују и још наплаћују више. Плус, опасно је по здравље оних којима су из неких разлога доктори препоручили да избегавају бели хлеб, а они га и даље једу мислећи да је црни. Не знам од када су те преваре почеле и на коју фору трговци заобилазе закон. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Април 7, 2012 Пријави Подели Написано Април 7, 2012 Ovo su emulgatori (aditivi) koji su opasni i zabranjeni u EU:-vise od 2% nitrita-kancerogeno (u odredjenoj kolicini izaziva rak) - vise od 3% polifosfata – veoma opasno E -102 opasan E-103 zabranjen E-104 sumnjiv E-105 zabranjen E-110 opasan - vestacka boja E-111 zabranjen E-120 opasan E-121 zabranjen E-123 veoma opasan E-124 opasan - vestacka boja E-125 zabranjen E-126 zabranjen E-127 opasan E-130 zabranjen E-131 kancerogen E-142 kancerogen E-171 sumnjiv E-173 sumnjiv E-180 sumnjiv E-210 kancerogen E-212 kancerogen E-213 kancerogen E-215 kancerogen E-216 kancerogen E-217 kancerogen E-221 izaziva poremecaj creva E-222 izaziva poremecaj creva E-223 izaziva poremecaj creva E-224 izaziva poremecaj creva E-226 izaziva poremecaj creva E-230 stetan za kozu E-231 stetan za kozuE-232 stetan za kozu E-241 sumnjiv E-250 izaziva poremecaj pritiska u krvi E-251 izaziva poremecaj pritiska u krvi E-330 limunska kiselina (klinika za pedijatersku onokologiju u Dizeldorfu tvrdi da izaziva rak) E-311 izaziva osip po kozi E-312 izaziva osip po kozi E-320 holesterol E-321 holesterol E-322 napada zeludac,lecitin E-338 napada zeludac E-339 napada zeludac E-341 napada zeludac E-407 izaziva poremecaj creva E-450 izaziva poremecaj creva E-462 napada zeludac E-463 napada zeludac Konzervansi:-izazivaci zlocudnih tumora:E-105, E-121, E-123, E-125, E-131, E-142, E-152, E-210-217, E-240, E-330, E-447-izazivaci oboljenja zeludacno-crevnogtrakta:E-221-226, E-320, E-338-341, E-405, E-407, E-461-466-izazivaci alergije: E-230, E-239, E-311-313,-izazivaci bolesti jetre i bubrega: E-171-173, E-320 Постоје и емулгатори који нису штетни, али су у далеко мањем броју у односу на штетне. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука