Jump to content

Smrtna kazna - da ili ne?

64 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за увођење смртне казне

• Да, обавезно! За све тешке злочинце!
    • Не, највећи цивилизацијски напредак је укидање смртне казне
    • Немам став
    • То се коси са основним хришћанским начелима

Препоручена порука

Веруј ми , смртна казна није награда ни за кога . У Америци се робијаши осуђени на смрт боре до краја да добију доживотну уместо смртне казне јер , сладак је живот, посебно таквим људима. Ја сам за смртну казну . Не из освете, него једноставно , такви људи су већ мртви , неће се покајати . Успе ли да изађе, а са нашим законима хоће,урадиће исто , зато је боље трајно га уклонити из друштва . 

Tako je. I ne samo to, ako ce da se pokaje, to ce najpre da uradi kad ga pritisne prpa za sopstveni zivot.

Ovako je opusten jer ga cuva nakazni sistem.

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 313
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

A evo tebi pitanje ako se izvrsi egzikucija i ovaj lik ubije,to je dokaz da je zivot jadne Tijane vredniji od njegovog koja je samo izasla u grad i imala tu nesrecnu sudbinu da naleti na ubicu,koji ce je muciti i na kraju ubiti i golu zakopati?

Siroma ubica. Sta je trebalo detetu da naleti na njega, samo je krivo... winter

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Mislim, da li ste se stavili u polozaj tih roditelja bar na minut? Mozete li sebi da predstavite bar na taj minut u kakvom su oni sad paklu?

Da li uopste razumete sta vas pitam?

Подели на овим сајтовима

Лепо је неко приметио,да је просто невероватно за оволику медијску кампању са детаљним анализом злочина,плус изузетно уплитање политичког и полицијског врха...

Понекад имам осећај да власт "ужива" у свим несрећама овог народа,типа поплава,убистава, скандала,и слично,не би ли заборавили на 

стање у земљи,које и јесте један од битнијих узрока  лудила међ људима...

И још једну ствар би напоменуо...има ли где на свету да  малолелтна деца излазе после поноћи у провод,а да изгледају ко старлете?

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Siroma ubica. Sta je trebalo detetu da naleti na njega, samo je krivo... winter

Covece al' si ti zlonameran! ne mogu da verujem... To sam napisao da bi on egzekucijom bio kaznjen za ono sto je uradio,a da Tijana nije nista uradila i da je prosla opet kroz najgore strahote,a ti to stavljas u istu ravan u znak jednakosti i da ako se ubica ubije to znaci da je Tijanin zivot jednak,nije i ne moze nikada biti i nijedna kazna ne moze da "pokrije" ono sto je ubica uradio.

I Bogu hvala da ne mozemo ni zamisliti u kakvom paklu se nalaze roditelji i rodbina male Tijane,ali ne mozes ni ti covece. I prestani da budes zlonameran i da izvrces necije reci i stavljas ih u bolestan kontekst

Подели на овим сајтовима

Знам једног човека који ради у затвору годинама. Најтеже је затворенику био период док чека извршење смртне казне. Толико га то мучи да једва чека сам чин извршења како би се решио психичког притиска. Зато треба смртну казну извршити након одређеног периода тешког робијања. То време допушта затворенику да се преиспита, па можда и да се покаје, ако је то уопште могуће код монструма. А мислим да није зато што они ту и не виде ништа лоше.

Укидање смртне казне даје осуђенику неку наду. Нада значи олакшање И то знају потенцијални зликовци. Увођењем смртне казне осуђеник робија без икакве наде са знањем шта га чека. И то мучење док чека сигуран датум смрти је највећа казна за њега.

Та мучења по затворима од стране робијаша и стражара је прича из прошлости. Сада се састав робијаша променио драстично. Највише су тешке будале и наркомани сличног размишљања. За сваку примену силе треба да се пише образложење, лекарски извештај...

Робијање сада и некада је сасвим другачије. Због тога и имамо пораст робијаша и криминала. Мада није то једини узрок.

Подели на овим сајтовима

I Bogu hvala da ne mozemo ni zamisliti u kakvom paklu se nalaze roditelji i rodbila male Tijane,ali ne mozes ni ti covece. I prestani da budes zlonameran i da izvrces necije reci i stavljas ih u bolestan kontekst

Moj problem je što mogu da zamislim taj pakao... i pakao tog deteta ako je bila svesna onog što joj se dešava.

Подели на овим сајтовима

Covece al' si ti zlonameran! ne mogu da verujem... To sam napisao da bi on egzekucijom bio kaznjen za ono sto je uradio,a da Tijana nije nista uradila i da je prosla opet kroz najgore strahote,a ti to stavljas u istu ravan u znak jednakosti i da ako se ubica ubije to znaci da je Tijanin zivot jednak,nije i ne moze nikada biti.

I Bogu hvala da ne mozemo ni zamisliti u kakvom paklu se nalaze roditelji i rodbila male Tijane,ali ne mozes ni ti covece. I prestani da budes zlonameran i da izvrces necije reci i stavljas ih u bolestan kontekst

Nisam ja brate zlonameran. Ali iduci za onim sto sam procitao maltene ovako ispadne. Nemoj da mi zameris, nista nemam licno protiv tebe, daleko bilo, ali ne shvatam da mozete ovako nonsalantno da pricate o necem tako neiskazano teskom. Jesi li ti roditelj?

Lako je pricati, a jos lakse kad se to nesto ne dotice nas licno. Ja zato i pitam jeste li pokusali da zamislite pakao u kom su svi njeni sad?

Ne znam, meni je to vise nego zastasujuce...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Po meni za ovog monstruma i za sve slicne jeste dozivotna robija bez mogucnosti pomilovanja,a da ako se igrom slucaja i desi da budu zivi posle isteka tih 40 godina,da se posle tog isteka vremena sastane komisija od vise clanova lekara i mnogih koja ce proceniti da li je bezbedno doticnog pustiti napolje ili ne.

Подели на овим сајтовима

И још једна ствар . Гледајући како је убица лежерно извршио злочин стичем утисак да је имао искуство са таквим стварима од раније и да му ово није први пут .

Подели на овим сајтовима

Не убити, већ спалити монструма...

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Nisam ja brate zlonameran. Ali iduci za onim sto sam procitao maltene ovako ispadne. Nemoj da mi zameris, nista nemam licno protiv tebe, daleko bilo, ali ne shvatam da mozete ovako nonsalantno da pricate o necem tako neiskazano teskom. Jesi li ti roditelj?

Lako je pricati, a jos lakse kad se to nesto ne dotice nas licno. Ja zato i pitam jeste li pokusali da zamislite pakao u kom su svi njeni sad?

Ne znam, meni je to vise nego zastasujuce...

Ja sam objasnio ono sto sam napisao,a ti si napisao da ja krivim malu Tijanu sto je naletela na bolesnika?! to jeste zlonamerno. Ja jesam roditelj i ne mogu zamisliti taj osecaj kod Tijaninih roditelja,zato sto to ne mozes zamisliti kako je kad izgubis dete i jos na takav nacin gde se jedan bolesnik izivljava na njoj.

Samo moras shvatiti da mi pricamo sada svi i ti i ja i ovaj i onaj i da svi olako pricamo i da nema razlike u odnosu na ono sto se odvija u glavama Tijanine rodbine i da to nema veze sa time ko je pobornik smrtne kazne a ko dozivotne robije.

I na kraju da li mislis da bi roditeljima bilo lakse kada bi taj ubica bio pogubljen? mozda u tom trenutku,ali posle i kasnije i pre i za vek vekova ne bi,jer time se njihovo dete ne bi vratilo,niti bi se promenila istina o tome na koji nacin je zavrsila svoj zivot.

Подели на овим сајтовима

Po meni za ovog monstruma i za sve slicne jeste dozivotna robija bez mogucnosti pomilovanja,a da ako se igrom slucaja i desi da budu zivi posle isteka tih 40 godina,da se posle tog isteka vremena sastane komisija od vise clanova lekara i mnogih koja ce proceniti da li je bezbedno doticnog pustiti napolje ili ne.

To su sve price iz nekog idealnog drustva, koje ovde prosto ne postoji. Tako da ne kapiram zasto jos o tome pricate.

Подели на овим сајтовима

Знам једног човека који ради у затвору годинама. Најтеже је затворенику био период док чека извршење смртне казне. Толико га то мучи да једва чека сам чин извршења како би се решио психичког притиска. Зато треба смртну казну извршити након одређеног периода тешког робијања. То време допушта затворенику да се преиспита, па можда и да се покаје, ако је то уопште могуће код монструма. А мислим да није зато што они ту и не виде ништа лоше.   Укидање смртне казне даје осуђенику неку наду. Нада значи олакшање И то знају потенцијални зликовци. Увођењем смртне казне осуђеник робија без икакве наде са знањем шта га чека. И то мучење док чека сигуран датум смрти је највећа казна за њега.

Taко је! 

Подели на овим сајтовима

I na kraju da li mislis da bi roditeljima bilo lakse kada bi taj ubica bio pogubljen? mozda u tom trenutku,ali posle i kasnije i pre i za vek vekova ne bi,jer time se njihovo dete ne bi vratilo,niti bi se promenila istina o tome na koji nacin je zavrsila svoj zivot.

Oni bi bar imali jasan osecaj da nisu ostavljeni sami u drustvu manijaka i monstruma, ako nista drugo.

A kazna bi svakako predupredila niz slicnih zlocina, i to je ono sto je najvaznije.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...