Jump to content

Русија и(ли) Запад

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

овако како је сад, Русија.

пре би живео тамо него на Западу.

у међувремену, добра си мајко Србијо, љубим ти оне који су нам овај Пут утрли.

колико год да изгледа као темпирана бомба, нигде није нешто посебно боље, него је све у глави и ТВ-у.

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

Русија или (За)пад

Дефинитивно Русија,ако би смо наставили овим путем и ушли у ту Еу,ми би смо начисто пропали,били би смо још једна у низу колонија западних држава и изгубили би смо свој индетите а о нашој будућности би одлучивали неки тамо људи удаљени стотинама километара од нас.

Уласком у Еу би смо можда добили новац од њих који би смо требали да им вратимо по изузетно великој камати,подразумева се да ми то не би вратили и самим тим држава би се задужила тако да можда никада не би вратили тај дуг ако би смо наставили тим путем.Наше фирме би порпале,дошле би неке европске где би људи радили као у фијату,а већини људи је непознато да наши грађани раде тамо у нехуманим условима.Полако би смо губили свој национални индетите,ћирилица  би вероватно потпуно нестала,пошто је и оваку у ризичном стању.И на крају у некој даљој будоћности ја не видим србију.

Међутим,одустајењем од Европске уније и ократањем Русији,овде би све кренуло на боље,наишли би на економску помоћ од руса и вероватно би економски зависили од њих,али би ћирилица сигурно опстала пошто у Русији 99% се користи њихово писмо а код нас само 25%.Почели би да истажујемо нашу историју,што нам је забрањено од стране немачке као један од услова за улазак у еу,и знали би да су руси потекли у ствари са балкани као што и уче они у школи,открили би невероватно чињенице за наш народ које су измењене на берлинском конгресу.

Замолио бих вас да подржите страницу,можете да прочитате поучну причу сваки дан и да видите јако добре постере: http://www.facebook.com/Zasvemojeljude

Подели на овим сајтовима

Дефинитивно Русија,ако би смо наставили овим путем и ушли у ту Еу,ми би смо начисто пропали,били би смо још једна у низу колонија западних држава и изгубили би смо свој индетите а о нашој будућности би одлучивали неки тамо људи удаљени стотинама километара од нас.

Ne.

ласком у Еу би смо можда добили новац од њих који би смо требали да им вратимо по изузетно великој камати,подразумева се да ми то не би вратили и самим тим држава би се задужила тако да можда никада не би вратили тај дуг ако би смо наставили тим путем

Ne.

Наше фирме би порпале,дошле би неке европске где би људи радили као у фијату,а већини људи је непознато да наши грађани раде тамо у нехуманим условима.

Ne postoje "nase firme" osim ako maksi ne smatras "nasom firmom"

Firma ima svog vlasnika, kao i kuca. Moja kuca nije nasa kuca.  

Полако би смо губили свој национални индетите,ћирилица  би вероватно потпуно нестала,пошто је и оваку у ризичном стању.

Ne. 

Међутим,одустајењем од Европске уније и ократањем Русији,овде би све кренуло на боље,наишли би на економску помоћ од руса и вероватно би економски зависили од њих,али би ћирилица сигурно опстала пошто у Русији 99% се користи њихово писмо а код нас само 25%.

Epsko-naucna fantastika. Odakle ti podatak da se kod nas cirilica koristi 25%? 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Русија или (За)пад

Уласком у Еу би смо можда добили новац од њих који би смо требали да им вратимо по изузетно великој камати,подразумева се да ми то не би вратили и самим тим држава би се задужила тако да можда никада не би вратили тај дуг ако би смо наставили тим путем.Наше фирме би порпале,дошле би неке европске где би људи радили као у фијату,а већини људи је непознато да наши грађани раде тамо у нехуманим условима.Полако би смо губили свој национални индетите,ћирилица  би вероватно потпуно нестала,пошто је и оваку у ризичном стању.И на крају у некој даљој будоћности ја не видим србију.

Pusti ti ove što te negiraju, jedino što si, možda, pogrešio je što govoriš u prošlom vremenu, a zapravo sve to što si rekao nam se već događa.

Подели на овим сајтовима

IZVOR

• Russia is the third trading partner of the EU and the EU is the first trading partner of Russia.
  • Trade between the two economies showed steep growth rates until mid-2008 when the trend was interrupted by the economic crisis and unilateral measures adopted by Russia, which had a negative impact on EU-Russia trade. Since 2010 mutual trade has resumed its growth reaching record levels in 2011.
  • EU exports to Russia are dominated by machinery and transport equipment, chemicals and agricultural products.
  • EU imports from Russia are dominated by raw materials, in particular, oil (crude and refined) and gas. For these products, as well as for other important raw materials, Russia has committed to freeze or reduce  its export duties.
  • The EU is the most important investor in Russia. It is estimated that up to 75% of Foreign Direct Investment stocks in Russia come from EU Member States.

Imajući ovo u vidu, da li stvarno mislite da postoje suštinski konflikti između EU i RF. Interes, interes i samo interes. (Kao i uvek u politici i ekonomiji.)

944528_10151568645482440_1674994958_n.jp

Подели на овим сајтовима

Духовно на Истоку, политички на Западу.

Duhovno svoji, poltiicki svoji, saveznici sa zapadom, ekonomska saradnja sa svima sa kojima moze.

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ja bi mješavinu Ruske nauke, duhovnosti i kulture i zakone Teksasa.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Epsko-naucna fantastika. Odakle ti podatak da se kod nas cirilica koristi 25%? 

Ево одмах ћу ти кажем да сам то прочитао у једном истраживању,а и довољно је да изађеш на улицу и да видиш колико је заступљена ћирилица.

Ако се не слажеш са свиме ониме што сам рекао,наведи разлоге,свако може да се прави паметан и да каже не слажем се,али да ни он сам  не зна зашто.

Замолио бих вас да подржите страницу,можете да прочитате поучну причу сваки дан и да видите јако добре постере: http://www.facebook.com/Zasvemojeljude

Подели на овим сајтовима

Ако се не слажеш са свиме ониме што сам рекао,наведи разлоге,свако може да се прави паметан и да каже не слажем се,али да ни он сам  не зна зашто.

Ne slazem se zato sto mi vec imamo solidne odnose sa rusijom, a nikakav izvoz u Rusiju. A malo malo - eto neki nov ruski prozivod na srpskom trzistu a nikakva investicija, nista konkretno.... a moze se... samo jednostavno ruski biznismeni nece u Srbiju.

Dok naprimer Nemacki hoce.

Za cirilicu ne znam ali mi 25 % deluje bas jadno. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ne slazem se zato sto mi vec imamo solidne odnose sa rusijom, a nikakav izvoz u Rusiju. A malo malo - eto neki nov ruski prozivod na srpskom trzistu a nikakva investicija, nista konkretno.... a moze se... samo jednostavno ruski biznismeni nece u Srbiju.   Dok naprimer Nemacki hoce.   Za cirilicu ne znam ali mi 25 % deluje bas jadno. 

25% јесте мало,а и да је 50% опет треба да се запитамо где то води.Заборавићемо наше писмо.а један од глaвних  иговора људи на питање зашто не пишу ћирилицом је то да је лакше латиницом.

Ја мислим да морамо да имамо бољи однос са њиховим властима,а не да се окрећемо западу који жели да нас потпуно уништи.

Један пример,ако су из приштине довели немачку да присуствује преговорима и да им буде саветник,како то да ми нисмо довели неког руса да стане на нашу страну,да преговара са нама,а стално се жале како су сами против свих у преговорима.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...