Jump to content

Препоручена порука

• Одговори 133
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Сабирање и одузимање... :)

Ja sam svo vreme pokusavao neko vizelno resenje da nadjem. Ne secam se tacno postavke, a i ne kapiram kako sabiranje i oduzimanje mada nemoj da pises ovde, kvaris ljudima zabavu. :D

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Одличан скор Дарко! :)

Hvala najlepše, Zvone! :)

За овај 39 се фигуре у сваком кораку крећу с лева на десно за по једно поље:

1 2 3

4 5 6

7 8 9

Постаје:

9 1 2

3 4 5

6 7 8

Онда се "трансформишу" X => O, O => Trougao, Trougao => X

:)

Uu, super zapažanje!

Ja sam probao mnogo mnogo pristupa, uključujući i jedan i drugi pojedinačno, ali eto, svaka čast za revelejšn.

@Iuris

Sabiraš kuglice unutra i kuglice spolja:

uzmimo da je kugla unutra +1, a kugla spolja -1 => O sa 2 unutra + O sa 2 spolja = prazno O

I u prva 2 slučaja je, je li, ta logika.

Подели на овим сајтовима

Imam ja neke Short term memory i working memory testove, bacicu vam posle zanimljive stvarcice.

@Iuris

Sabiraš kuglice unutra i kuglice spolja:

uzmimo da je kugla unutra +1, a kugla spolja -1 => O sa 2 unutra + O sa 2 spolja = prazno O

I u prva 2 slučaja je, je li, ta logika.

Vidis ja to nisam primetio ja sam se razmisljao da ima nesto u rotaciji tackica. :)

Подели на овим сајтовима

У осталим има пуно ротације и геометријског комбиновања, па вуче да размиљаш на исти начин. :)

Dap, zato sam i pomislio prvo na ovo.

U svakom sluchaju ja sam zadovoljan svojim rezultatom. :D

Подели на овим сајтовима

Šta niste bili sigurni u prvom testu, da vam kažem ja? :pravisevažan:

Mislim, očigledno ste omašili nešto.

Ja sam ti reko sta nisam siguran. :D

Mislim da se resenja vrednuju. Da ima dva ili tri moguca resenja naprimer od onog koje nema veze sa mozgom do onog koje je apsolutno tacno preko onih koja su na putu da budu tachna ali ih nismo bas skapirali.

Подели на овим сајтовима

33 и 39 сам лупио... :)

?

33:

Pazi indžinuiti sada!

Dakle, u svakoj vrsti ćemo imati dve spiralne linije i jednu osmicu, right? I sada, pronađeš prosto neku vrstu ose pošto je očigledno stvar do angularne pozicioniranosti. Za spiralne linije bi osa bila kada povučemo liniju koja prolazi kroz krajeve te duži/krive linije. Dakle u svakoj vrsti imaš jednu vertikalno, jednu koso i jednu horizontalno postavljenu figuru , i kao odgovor uzimaš vertikalno postavljeno 8.

39:

Horizontalno u kockama su u grupama po tri, grupe idu nadole i menja se raspored unutar njih.

Dakle - crna, siva i bela su bile gore, pa su u sredini, pa su dole, a raspored je bio prvo bela pa siva, pa je onda dole sigurno crna. A zaključio si da je desno od crne siva pa bela, izuzev kada je crna na kraju, pa ona koja je trebalo da bude desno od nje bude levo. Isto primeniš i na ostale boje.

Подели на овим сајтовима

33:

Pazi indžinuiti sada!

Dakle, u svakoj vrsti ćemo imati dve spiralne linije i jednu osmicu, right? I sada, pronađeš prosto neku vrstu ose pošto je očigledno stvar do angularne pozicioniranosti. Za spiralne linije bi osa bila kada povučemo liniju koja prolazi kroz krajeve te duži/krive linije. Dakle u svakoj vrsti imaš jednu vertikalno, jednu koso i jednu horizontalno postavljenu figuru , i kao odgovor uzimaš vertikalno postavljeno 8.

Al si zakomplikovao objasnjejne! :D

Ozbiljno ti ovo nije bilo jasno? jednsotavno se kombinuju krive da se dobiju osmice na kraju ostaju samo dve krive.

39:

Tu imaš u jednoj kocki sa 3 vrste, unutar svake svega 3 varijacije sa 3 boje, kombinacije boja su iste u vrsti (znaš razliku između varijacija i kombinacija, ofc). Nije baš najpravilnije to pomeranje sada, jer svaka vrsta obojenih kockica u svakoj vrsti kocki bude različitog rasporeda, tj. počinje drugom bojom, zadržavajući raspored jedna u odnosu na drugu.

Dakle - crna, siva i bela su bile gore, pa su u sredini, pa su dole, a raspored je bio prvo bela pa siva, pa je onda dole sigurno crna. A zaključio si da je desno od crne siva pa bela, izuzev kada je crna na kraju, pa ona koja je trebalo da bude desno od nje bude levo. Isto primeniš i na ostale boje.

pa kazem ti ja ko rubikova 'ebati.

Подели на овим сајтовима

33:

Pazi indžinuiti sada!

То сам онда погодио "по осећају".

39:

Tu imaš u jednoj kocki sa 3 vrste, unutar svake svega 3 varijacije sa 3 boje, kombinacije boja su iste u vrsti (znaš razliku između varijacija i kombinacija, ofc). Nije baš najpravilnije to pomeranje sada, jer svaka vrsta obojenih kockica u svakoj vrsti kocki bude različitog rasporeda, tj. počinje drugom bojom, zadržavajući raspored jedna u odnosu na drugu.

Аха, јасно. Ја сам покушавао исту логику као за онај други 39, па сам на крају одустао. Паметнији попушта... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ozbiljno ti ovo nije bilo jasno? jednsotavno se kombinuju krive da se dobiju osmice na kraju ostaju samo dve krive.

Било ми је јасно да је осмица, али ме мрзело да тражим логику. Највише ми "личила" усправна па сам то ставио... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Било ми је јасно да је осмица, али ме мрзело да тражим логику. Највише ми "личила" усправна па сам то ставио... :)

Vidis meni te vizuelne gde su neke kombinacije vizuelnih delova ocas posla one gde ima zapravo matematike u slici meni su one bile problematichnije. :D

Reko bih da je kod tebe bilo suprotno. :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...