Лазар Нешић Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 i ja teologa koji drzi satanisticki simbol na svom avataru ne shvatam ozbiljno Драги мој, па ово није сатанистички симбол, одакле ти то? Зашто би ја то држао као свој аватар? Јел' си видео шта овај симбол стварно представља? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Mislis da je bilo moguce ukinuti bilo sta iz Svetog Pisma i sta bi to trebalo da nas raduje jer moze drugacije? Мислим да није, нити ја желим ишта да укидам, где сам то написао? Рекао сам 1000 пута: Црква може без Писма, хипотетички гледано (!!!), без Христа не може ни хипотетички. Не желим ишта да укидам, Свето Писмо је моја омиљена књига и себе не могу да замислим без ње. Миљан Крстић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Mora da je hriscanski... ... neka pravoslavna antropozofija...... :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Мислим да није, нити ја желим ишта да укидам, где сам то написао? Рекао сам 1000 пута: Црква може без Писма, хипотетички гледано (!!!), без Христа не може ни хипотетички. Не желим ишта да укидам, Свето Писмо је моја омиљена књига и себе не могу да замислим без ње.Opet mi pricas da je Bogu sve moguce.... Molim te kako nikad nije izgubljen papir starog zaveta cak ni onda kad ga je Hristos dosao da ispuni a ne da menja.... Hristos je dosao i ispunio stari zavet nije cekao da se ukine Knjiga vec je trebalo prvo On sam da je Ispuni. Tako je i sa Novim Zavetom. A da nema Predanja? A da nema obecanja i ostalih Hristovih Reci koje nikada nece proci ponavljam nikada! Bi ih mi saznali bez Svetog Pismo mozemo li ih Propovedati bez Svetog Pisma i Predanja? Kazi mi da li je volja Bozja Pismo i Predanje ili su to Apostoli sami smislili. Ako je od Hrista to je za mene Vecnost.Moze bez papira ali ne moze bez Pisma. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Црквеним правилима је забрањено комуницирати са јеретицима, па морам да прекинем комуникацију са њима, тј. са Мидрашом,. Midrash-u sam od ranije već dao do znanja da ako vec vodimo dijalog, a dijalog treba da shvati u pravoslavnom smislu: pravoslavac izlaže monolog bezkopromisnog iznošenja pravoslavnih istina, da me slučajno barem ne pozdravi sa -Hvaljen Isus i Marija, ili nekim pozdravnim blagoslovom i sl. (i rekao je da ce voditi racuna o tome), jer jeretikoslovci, sveštenici RMKc, mogu ti tako preneti prokletstvo, njihov ,,blagoslov" naše je prokletstvo. Što se tiče samog dijaloga možemo ga nastaviti, no svakako, kao sa jeretičeskim knjigama - pažljivo i obazrivo. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 ... ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Mora da je hriscanski... ... neka pravoslavna antropozofija...... :good2: Онда немој брзати у доношењу судова и прозивању за оно што не знаш, посебно кад имаш неког ко може да ти објасни. Јесте, хришћански је и то чак врло древни. Заборављен је и зато можда данас изгледа чудно и "антропозофски". Ипак, није, и има дубоку символику. Овај символ је припадао кругу хришћанства који није био византијски, већ још древнији и старији, изворнији, и нама данас је чудан, будући да смо ми Срби (и Словени генерално) примили хришћанство од Византије, а овог символа тамо није било. Био је заборављен, јер су прошли векови. Символ који сам поставио је из миљеа палестинско-сиријско-египатског хришћанства и на сликовати начин покушава да објасни тајну познања Једног, тј. Бога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Zar ovo gore nije Titovka? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Jedno?To nesto poput kabalistickog koncepta Boga ,neoplatonizam i emanacije? Hm.... voleo bih da mi objasnis tu simvoliku ukratko i njenu vezu sa Hriscanskim ucenjem....i njenim temeljom Hristom Bogocovekom..... 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 om Ма, то је била пука шала, ово са јеретицима. Ја само хоћу да покажем да су наши зилоти већи римокатолици од самих римокатолика. Што се мене тиче и мог става о РКЦ, цела моја каријера као теолога довољно говори за себе шта стварно мислим о њима. И ту управо лежи цела комика ове теме: наши вајни православци - без да прочитају иједну страну неког РКЦ штива - задојени су њиховом сладуњавом теологијом, док мени као православном либералу - који је превео књигу римокатолика Етјена Жилсона, пар чланака папе Рацингера и писао о њему најпохвалнији могући мастер рад о њему на ПБФ-у, а сад спремам и зборник превода о Nouvelle Theologie - све то није сметало да останем по страни од њихових РКЦ крајњости, као што је да "нема Цркве без Писма" (сиц!), што уосталом ни не чуди, јер је код њих изгледа Христос лик који збија "штосеве" и где је потпуно небитан као такав. Зато је ту папа да га одглуми. Sherlock H. and Миљан Крстић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Nije velečasni ni mislio da Sveto Pismo Novog Zaveta prethodi ovaploćenju (utjelovljenju) Crkve, jer Crkva postoji od sabiranja i nisposlanja Duha Svetog na dan Pedesetnice (kada nije bilo ništa napisano, što Midrash, ni papa, ni RMK:)c ne spori). Mislim da si Πρόκλος ὁ Διάδοχος ipak preterao. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Jedno?To nesto poput kabalistickog koncepta Boga ,neoplatonizam i emanacije? Hm.... voleo bih da mi objasnis tu simvoliku ukratko i njenu vezu sa Hriscanskim ucenjem....i njenim temeljom Hristom Bogocovekom..... 8086.gif Да, Једно, као једно од имена Божијих. Сети се шта сам Христос каже у Јеванђељу: "Нико није добар осим једнога" (тако је буквално на грчком у критичком издању Светог Писма, а то значи да је у највећем броју рукописа НЗ тако написано, док византијска рецензија касније додаје "осим једнога Бога", што је заправо исто, и што је код нас Срба у Јеванђељу остало). Па, на жалост, сличних термина има код кабалиста и неоплатониста, али је садржај сасвим другачији. Тако је то са религијама, има пуно сличних имена, концепата, појмова, али битан је садржај. Врло радо, али за то треба времена, а ја сад морам да идем. Ових дана ће бити цела тема о томе, а ја се извињавам што изазивам овакве забуне, вероватно ћу променити слику док не дам објашњење Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Nije velečasni ni mislio da Sveto Pismo Novog Zaveta prethodi ovaploćenju (utjelovljenju) Crkve, jer Crkva postoji od sabiranja i nisposlanja Duha Svetog na dan Pedesetnice (kada nije bilo ništa napisano). Mislim da si ipak preterao. Могуће да јесам, али шта је мислио он је написао. Не умем технички да пребацим тачно пост који је написао, али је било овако нешто: "Црква НЕ МОЖЕ ПОСТОЈАТИ без Светог Писма". То ипак није исто са овим што ти кажеш и врло је експлицитно речено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Онда немој брзати у доношењу судова и прозивању за оно што не знаш, посебно кад имаш неког ко може да ти објасни. Јесте, хришћански је и то чак врло древни. Заборављен је и зато можда данас изгледа чудно и "антропозофски". Ипак, није, и има дубоку символику. Овај символ је припадао кругу хришћанства који није био византијски, већ још древнији и старији, изворнији, и нама данас је чудан, будући да смо ми Срби (и Словени генерално) примили хришћанство од Византије, а овог символа тамо није било. Био је заборављен, јер су прошли векови. Символ који сам поставио је из миљеа палестинско-сиријско-египатског хришћанства и на сликовати начин покушава да објасни тајну познања Једног, тј. Бога. Гуглах и нађох ово: http://en.wikipedia.org/wiki/Sigillum_Dei Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Гуглах и нађох ово: http://en.wikipedia.org/wiki/Sigillum_Dei Srednjevekovni magicni simbol....a pricamo o Hriscanstvu.... :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука