Jump to content

Bil Gejts: Kapitalizam čini svet boljim

Оцени ову тему

GeniusAtWork

Препоручена порука

A jeli to kapitalizam neka ideologija i nauka pa postoje neka pravila i krsenja istih ?

Капитализам је економски систем који се заснива на приватној својини и владавини права појединца. Има више "школа" које су се развиле на тој основи (Аустријска школа, Чикашка школа и сл.). Утицај корпорација на власт значи у суштини кршење права појединаца што је по дефиницијји супротно капитализму.

Jedan novcic siromaha vredi vise nego milijarda coveka koji ih ima stotinu.Zvuci poznato ?

Исто каже и - не осућујте и нећете бити осуђени.

Taj radnik je bio okupiran od Zapadne drzave koja ga je iskoriscavala i pre toga i koja ga je i ucinila siromasnim.Ako smo svi jednaki zasto nam je vrednost rada toliko razlicita? Sta je nemac toliko bolji od rumuna.Sta je to u nemcu sto cini da njegov jedan radni dan afrikanac ne moze da zaradi za godinu dana? I jedan i drugi su ljudska bica,samo sto svaba to ne gleda tako odavno.

1. Који је то Кинез био окупиран од западне државе? Они су окупирани од своје државе.

2. Цену рада одређује услови на тржишту. Да држава Кина не држи свој народ у ланцима, Кинези би имали пуно више могућности и веће плате.

3. Немац није ништа бољи од Румуна, али је Немачка боља од Румуније. Док је Чаушеску држао Румуне у ропству и беди, Немци су живели слободно и стварали.

4. Немац живи у држави која се заснива на поштовању приватне својине и права појединца. Зато су људи у могућности да зарађују и своје имање развијају и умножавају. Африканац живи у држави која не поштује приватну својину, ако нешто и зарадиш сутра ти неко отме и све испочетка. Ако ти не у претходном процесу не одруби главу, наравно...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Да, али ја не знам ниједног другог, осим Американаца, који могу да кажу реченицу: ”Леп је Рим, али је све много старо.”

Ja sam jednom bio u jednom društvu gde je bila jedna devojka iz Kanade (mislim da je iz Srbije, ali je tamo od malih nogu, nisam siguran). I tako povede se priča o filmovima i muzici (sve ovo se dešava pre jedno 13-14 godina). Ona nas gleda nešto belo i tek će: "Ne razumem zašto pričate o tome, ko to uopšte gleda i sluša, to je sve staro".

Подели на овим сајтовима

Треба бити критичан према капитализму, здраво критичан. Међутим, не треба губити из вида чињеницу да људи из сиромашнијих земаља желе да живе у Америци, Западној Европи, Аустралији, Канади да би живели колико толико пристојно. И то све говори. Неће да иду у Кину, нпр.

Подели на овим сајтовима

Ма дајте људи, а нама Србима из уста излази само Шекспир и Достојевски... :)

Који ли је ово "менталитет":

Lol, kakav non sequitur :)

Подели на овим сајтовима

"Кад гледаш Американце на филму - они то раде перфектно, али су глуму учили од Руса - од Станиславског. И онда гледаш Русе, и видиш да они то раде исто тако перфектно, али само још боље, још увек раде мало боље, само за ту једну искру, за ту искру која се појави негде у оку, у носу, у обрви. Ето, само то имају мало више него Американци. То је то.” (Зоран Радмиловић)

Подели на овим сајтовима

Да, али ја не знам ниједног другог, осим Американаца, који могу да кажу реченицу: ”Леп је Рим, али је све много старо.” О томе причам. Похлепа је најмањи проблем, него претварање конзумирања у најдубљи начин живота. Све се посматра кроз вредност, све до последњег детаља.

Узгред, не бих рекао да је Бразил нешто претерано левичарски.

Раде они то. Мислим да је томе разлог изолованост САД од остатка свијета. Огромна су земаља, тако да због тог двога могу бити један посебан свијет за себе. У једном историјском моменту сав свијет се сливао у САД. То их је нахранило у увјерењу да су они нешто ново, и претјерано добро. Шта их брига за Рим и остатак свијета по том.

Мислим опет да је то својствено њима, али је потрошачко друштво својствено свим континентима.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ad hominem na stranu, za ovo sada je isto tako 100% u pravu.

Није. Јер ја не поредим реднеке са српским писцима, па тако ни он не треба да пореди ове балване одозго са америчким интелектуалцима. Поредим два радикално различита приступа свету, животу, стварању... Погледај цитат Зорана Радмиловића. Он пореди једне и друге врхунске глумце. Али је Звонко увек спреман да све демагошки изврне, па ме ни ово не чуди.

Подели на овим сајтовима

Раде они то. Мислим да је томе разлог изолованост САД од остатка свијета. Огромна су земаља, тако да због тог двога могу бити један посебан свијет за себе. У једном историјском моменту сав свијет се сливао у САД. То их је нахранило у увјерењу да су они нешто ново, и претјерано добро. Шта их брига за Рим и остатак свијета по том.

Мислим опет да је то својствено њима, али је потрошачко друштво својствено свим континентима.

Odgledaj prvih 28 sekundi ovog klipa - meni je to zastrasujuce kada su oni u pitanju.

Подели на овим сајтовима

Ма дајте људи, а нама Србима из уста излази само Шекспир и Достојевски... :)

Који ли је ово "менталитет":

koji pakao 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha e ali mozda je ovo saosecanje

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...