Jump to content

Bil Gejts: Kapitalizam čini svet boljim

Оцени ову тему

GeniusAtWork

Препоручена порука

Ево га дежурна савест форума.

Добродошао!

Па и то је мања оптужба од оне да си сатаниста, зар не?

Која конкретно клевета у мом безобразно келветничком посту вама посебно није по вољи, ваше величанство?

Rekao si - odgovarajuci na solomonov post - da je ono sto on kaze u stvari rasizam. A covek je napisao nesto sasvim drugo.

Ako citiras neciji post, onda odgovori na njega, ako ga nisi razumeo to je ok, samo se vratis i procitas ga ponovo.

Nista strashno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Звонко мораш овај видео превести на српски - иако је енглески данас стандардни језик комуникације на планети поред матерњег језика, већина наших социјалиста је девољно лења да га учи, па неће разумети. А јако ми је стало да га разумеју.

Дечко, зар ти није доста предрасуда и омаловажавања?

Подели на овим сајтовима

Звонко мораш овај видео превести на српски - иако је енглески данас стандардни језик комуникације на планети поред матерњег језика, већина наших социјалиста је девољно лења да га учи, па неће разумети. А јако ми је стало да га разумеју.

Прави капиталисти не говоре српски. Сувише звучи источно и социјалистички. Пих.

Подели на овим сајтовима

Дечко, зар ти није доста предрасуда и омаловажавања?

dobro mu ide, jos malo pa klimaks i onda ce se uklopiti u novu sredinu :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Rekao si - odgovarajuci na solomonov post - da je ono sto on kaze u stvari rasizam. A covek je napisao nesto sasvim drugo.

Ako citiras neciji post, onda odgovori na njega, ako ga nisi razumeo to je ok, samo se vratis i procitas ga ponovo.

Nista strashno.

Не знам зашто ти имаш потребу да будеш дежурна савест форума и исправљаш неправде на истом.

Сад ја кад би хтео да будем намерно малициозан могао би да кажем да због тога што ти упадаш у разговор других људи и исправљаш друге људе, тј. зато што ти из слабости показујеш неке лоше особине као човек, да је овај цео форум лош, или ако хоћемо још један корак даље да је цео концепт форума лош.

А то наравно није тако. Форум је добар а на форуму има разних људи и разних догађаја.

Иста логика стоји иза критике предузетништва: то што је неки предузетник употребио свој зарађени новац на жене, брза кола и шампањац не значи да је предузетништво лоше.

Предузетништво је добро а у предузетништву има разних људи и разних догађаја.

Подели на овим сајтовима

У овом случају имамо доказане конкретне узрочно-последичне везе. Узроци тренутне финансијске кризе су конкретне акције (инспирисане социјализмом) западних држава. Људи који нису заслепљени том идеологијом су то све јасно видели и до детаља предвидели годинама пре него што се десило. На пример:

Јел можеш да укратко објасниш које су то акције и у чијем интересу, јер овај видео је предугачак.

Подели на овим сајтовима

Ранди, ова екипа је старо друштво на форуму, сви су супер. Само опуштено. ;)

У ствари, био сам изненађен колико је људи разумело и прихватило те ствари када смо први пут о томе разговарали. Рекао бих пар пута више од просека. Има овде још десетак трулих капиталиста који се не јављају...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ранди, ова екипа је старо друштво на форуму, сви су супер. Само опуштено. ;)

У ствари, био сам изненађен колико је људи разумело и прихватило те ствари када смо први пут о томе разговарали. Рекао бих пар пута више од просека. Има овде још десетак трулих капиталиста који се не јављају...

Наравно, имају људи преча посла - одмор од напрног дана да би од понедељка опет могли да, понукани поривом среброљубља и жеље за седењем на столици мамона, могли да зарађују своје омиљене зелене, плаве и црвене новчанице.

Подели на овим сајтовима

Не знам зашто ти имаш потребу да будеш дежурна савест форума и исправљаш неправде на истом.

Сад ја кад би хтео да будем намерно малициозан могао би да кажем да због тога што ти упадаш у разговор других људи и исправљаш друге људе, тј. зато што ти из слабости показујеш неке лоше особине као човек, да је овај цео форум лош, или ако хоћемо још један корак даље да је цео концепт форума лош.

.........................................

1) Ja sam kao sto vidis clan urednistva, sto ce da kaze da mi je duznost izmedju ostalog da vodim racuna da niko nikog ne vredja po bilo kojoj osnovi. Dakle, ponasma se prilicno prirodno, ili mi se bar tako cini. Ne znam samo odakle ti ideja da imam nesto protiv tebe licno...

2) Losa osobina je pre svega kad ucestvujes na javnoj raspravi, a ne mozes da trpis da neko kritikuje tvoje pisanje. I uz put mi se jos i rugas, iako za tako necim bas nema potrebe.

...

Dakle, uopste ne osporavam pisanje, samo napred, ali neki osnovni nivo u tome ipak treba da se drzi.

Sa ovim se recimo u potpunosti slazem:

Нажалост већина људи бира пут лењости, учмалости, депресије, изговора, неактивности у поправљању себе а велике активности у поправљању других и света око себе, тј. вађењу трунова из туђих очију, па је због тога и већиа људске историје стање мизерије, ропства и контроле, када су најсиромашнији патили под чизмом уске елите "добротвора" (социјалиста краљева, тирана, деспота, кејнзијанаца и државних бирократа).

Inace, ja na forumu mnogo vise citam nego sto pisem, i uvek volim da istaknem koliko sam od raznih ljudi puno naucio ovih godina, i to iz mnogo raznih oblasti zivota.

Zato i pratim ovu i druge neke teme, da nesto naucim, ne da uhodim tebe ili nekog drugog, ako si na to mislio.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Јел можеш да укратко објасниш које су то акције и у чијем интересу, јер овај видео је предугачак.

ОК, краћа верзија - држава САД је желела да свим грађанима обезбеди да могу да купе куће. Идеја је 100% социјалистичка - богата смо држава, можемо да свима обезбедимо кућу, држава треба да интервенише да то обезбеди. То онда, кроз низ државних акција, изазива балон на тржишту некретнина који пуца и изазива светску финансијску кризу. Милиони људи остају без кућа, без посла итд.

Школски пример. Људи попут Рон Пола су то предвидели и детаљно објаснили узроке неколико година пре него што се десило. Социјалистички настројени економисти, укључујући и нобеловце, ево већ пет година након што се десило још увек покушавају да схвате зашто...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1) Ja sam kao sto vidis clan urednistva, sto ce da kaze da mi je duznost izmedju ostalog da vodim racuna da niko nikog ne vredja po bilo kojoj osnovi. Dakle, ponasma se prilicno prirodno, ili mi se bar tako cini. Ne znam samo odakle ti ideja da imam nesto protiv tebe licno...

2) Losa osobina je pre svega kad ucestvujes na javnoj raspravi, a ne mozes da trpis da neko kritikuje tvoje pisanje. I uz put mi se jos i rugas, iako za tako necim bas nema potrebe.

...

Dakle, uopste ne osporavam pisanje, samo napred, ali neki osnovni nivo u tome ipak treba da se drzi.

Sa ovim se recimo u potpunosti slazem:

Inace, ja na forumu mnogo vise citam nego sto pisem, i uvek volim da istaknem koliko sam od raznih ljudi puno naucio ovih godina, i to iz mnogo raznih oblasti zivota.

Zato i pratim ovu i druge neke teme, da nesto naucim, ne da uhodim tebe ili nekog drugog, ako si na to mislio.

Танка је линија између вређања са једне стране, и кад се неко повреди кад га заболи истина, са друге стране. Неки људи просто не могу да поднесу да нису у праву. (А и пре сам говорио о механизмима жртве кад желе да се одбране.)

Само напред, и ја учим. Ту смо да свако нешто ново научи.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...