Grizzly Adams Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Није ни израда пословних програма пуно "финија". На пример, пројекат са екипом Индијаца који се радио око шест месеци, сваки дан - интерни састанак у поноћ до 1am са њима, састанак са клијентом у 7am. Онда до подне договарање са Индијцима, поподне са клијентом - углавном масирање због кашњења и лошег квалитета. Брутално. На крају су отпустили читав тим, само су мене задржали још годину дана да завршимо посао, али онда су ми дали да радим од куће, без радног времена, за веома добру плату, без било каквих питања - само да се заврши посао. Није то "временска непогода" па да ти треба некаква "заштита"... То је посао који можеш да прихватиш или не. Нико те не присиљава. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Ја хоћу да кажем да рокови нису временска непогода, већ последица немилосрдне трке на тржишту, а на крају људи испаштају. То је нешто што друштво, цивилизација таква каква јесте намеће. До којих граница људске издржљивости та трка може да иде? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Е, да, они који одређују темпо трке унајме раднике да трче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Па такав је живот. Суров и немилосрдан. И још на крају све те муке пандркнеш и закопају те... Послодавац људима нуди "трчање", тј. посао. Мислим, сваки радник је дошао на посао тако што је видео негде оглас, сам дошао и јавио се на интервју... Својом слободном вољом. Нити га ико присиљава да остане, увек може да да отказ ако му се не свиђа. Да не мислиш да не знам шта је мука. Веруј ми, у односу на мене пре десет, петнаес` година ви сви који се јављате овде сте аристократија. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Нема никакве логике. Ако ми је економска ситуација таква онда је сасвим нормално да треба да радим више. Ко неће да ради не мора, али онда не треба да се жали због своје економске ситуације. Сам је изабрао. Било би да је рад од 16 сати подједнако ефективан као рад од 8 сати. Запамти да су то себи само бројке али да је човек организам који има границу издржљивости. Ја се искрено надам да си некад радио неки монотон и досадан посао. Па да те питам да ли би га радио 16 сати и да ли би био упола ефикасан. Ово је толико бесмислено да не би требало ни коментарисати... Ако ја желим да радим више, то је моја ствар и никога се другог не тиче. Исто као што се мене не тиче колико он жели да ради. Новаче, немој толико да тренираш, Надал не може да победи од тебе... Јесте твоја лична ствар али свака твоја акција вуче неку друштвену реакцију. Ако један попусти пред газдама за рабљење урадиће то и неко други. Та прича новаче немој толико да тренираш је срање јер човек има своје лимите. Преко осам сати рада је превише. Т.ј гурање лимита, које може само у непрофит да одведе. Радно време прековремено би требало бити дозовљено уз повећане минималне исплате за прекомеран рад. Знаш ако си икад ишта тренирао знаш да је одмор важан колико и тренинг да би тренинг давао резлтате. Самим тим претпостави колико се са превише сати рада повећава човекова непродуктивност и колико га стиже умор. Послодавцу не треба закон да му то објасни, он то зна пуно боље од дебелих лењих бирократа који читав живот живе на туђ рачун. Многим послодавцима посебно у србији треба то закон да им објасни. Јер су наши послодавци углавном неискусни. До скоро је требао закон да им објасни да не смеју да не пријављују раднике. Т.ј рад на црно. То свако одлучује за себе. Не одлучује. Није то нешто што бираш. То је нешто што можеш или не можеш. Има људи који могу али многи не могу да раде преко 10 сати активног посла посебно неког монотоног и досадног. О трећим сменама да не причам. Можда ти тако ниси радио али ја јесам и видео сам своје и могућности људи са којима сам радио. То је релативно. Ако је неко хтео да ради 16 сати да би зарадио за своју децу, онда је њему то боље. Послодавцу је у принципу исто - њему је важно да се заврши посао, баш га брига да ли си радио сам или си позвао и комшилук да радите заједно. Послодавцу није битно да се заврши посао већ да се добро заврши посао. Више ти се исплати да платиш два радника по осам сати него једног да плаћаш по 16. Узмимо на пример радника који ради 6 дана у недељи по 10 сати. Ајде повежи шет дана рада по 10 сати? Колико си ефективан? Узми насупрот тога пример 2 радника који раде по пет сати. Ко ће да буде ефективнији један који ради 10 или двојица који раде по пет? Ко ће већу продуктивност да има? Закључак ти се намеће сам. Другим речима тих 16 сати које ти насилиш себе да радиш отимаш неком потенцијалних осам сати посла. Управо тако. Кад имам неки посао кажем "има да се уради то и то за толико пара". Уопште ме не интересује колико људи ће да ради, важан ми је само резултат. Ради се о томе да веровао или не послдавце у србији занима. Друга ствар такође нису свесни појма продуктивност. Спомињао сам ти већ мог старца. Бизнисмени у србији су криминалци који су дошли до пара током деведесетих. њима је дакле појам продуктивност стран. Грешиш. Послодавца изузетно интересује продуктивност сваког радника, посебно оних који се покажу вредни, иновативни и вешти у управљању ресурсима. Има примера где су конобари и чистачице догурали до менаџера и директора. Добро звонко јеботе, што си толико тврдоглав? Занима можда оног у америци где је послодавац неко искусан ко је дигао кредит и уложио своје паре. Криминалца у србији који је на паре дошао лоповлуком и сад је бизнисмен занима само де да га узтера да покраде још мало. То мораш да схватиш. Послодавцу је све једно. Она може да ради 8 сати и добије пола плате. Проблем је што нема више понуда за посао на тржишту и више могућности за њу. За то су криви управо такви закони. Ја ти кажем да нису криви такви закони. И поменуо сам ти социјалну одговорност са својих 16 сати рада ти крадеш неком другом осам сати рада. Мора да се нађе биланс између тога. поред капиталистичког ентерпрајза мора да се има и мака трунка социјалне одговорности. Према себи и према другима. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Па такав је живот. Суров и немилосрдан. И још на крају све те муке пандркнеш и закопају те... Послодавац људима нуди "трчање", тј. посао. Мислим, сваки радник је дошао на посао тако што је видео негде оглас, сам дошао и јавио се на интервју... Својом слободном вољом. Нити га ико присиљава да остане, увек може да да отказ ако му се не свиђа. Да не мислиш да не знам шта је мука. Веруј ми, у односу на мене пре десет, петнаес` година ви сви који се јављате овде сте аристократија. Верујем ти Звонко. Овде се сад вртимо у круг. Ја разумем твоје ставове, а да ли ти разумеш моје? Ми смо људи, разумна бића, живимо у заједници и удружујемо се да лакше све урадимо. Не морамо један другоме отежавати. Али сад, тако је како је. Само што ја овде нећу рећи: то је у реду и тако треба да буде. Не, то није у реду. Али ја нећу никоме наметати своју вољу. Свет се не мења на силу. Све што силом покушаш да урадиш испадне још горе. Господ Исус Христос мења свет. Да свако почне од себе, то би био велики помак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Јурис, То су све небулозе што пишеш. Ако немаш шта да једеш мораш да радиш и крај приче. Срби виде Немца како живи добро па би хтели и они тако, али да не мрдну дупе с` места. No free lunch. Све мора да се заради. Немци су радили као стока док нису дошли овде где су сада. Ако нећеш да радиш, онда немој ни да једеш. Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Овде се сад вртимо у круг. Ја разумем твоје ставове, а да ли ти разумеш моје? Ми смо људи, разумна бића, живимо у заједници и удружујемо се да лакше све урадимо. Не морамо један другоме отежавати. Али сад, тако је како је. Само што ја овде нећу рећи: то је у реду и тако треба да буде. Не, то није у реду. Али ја нећу никоме наметати своју вољу. Свет се не мења на силу. Све што силом покушаш да урадиш испадне још горе. Господ Исус Христос мења свет. Да свако почне од себе, то би био велики помак. Не само да разумем твоје ставове, него се са њима и слажем. Као људи и као Хришћани. Не слажемо се само у једној ствари - све то морамо да решавамо без насиља. Нико нема права да државном силом (тј. пендреком) другима намеће, условљава и отима. Ако видиш сиромашног, помогни му, али немаш права да силом отмеш од другог да би њему дао. Исто као што не желиш да неко теби отима. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 ... Не слажемо се само у једној ствари - све то морамо да решавамо без насиља. Нико нема права да државном силом (тј. пендреком) другима намеће, условљава и отима. Ако видиш сиромашног, помогни му, али немаш права да силом отмеш од другог да би њему дао. Исто као што не желиш да неко теби отима. Сад измишљаш! Па где сам ја то рекао? Да ли си прочитао шта сам написао: ... Али ја нећу никоме наметати своју вољу. Свет се не мења на силу. Све што силом покушаш да урадиш испадне још горе. Господ Исус Христос мења свет. Да свако почне од себе, то би био велики помак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Онда се потпуно слажемо. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Онда се потпуно слажемо. Не слажете се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Питање за Звонка: објавиш конкурс за радно место од 16 сати и јави се неки мученик што деца немају да му једу. Нема присиле, може да оде ако му се не свиђа и бла бла бла... Тај мученик убрзо умре на послу од преоптерећености. Ко је крив по хришћанској и људској етици, а ко по капиталистичкој? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Звонко мораш овај видео превести на српски - иако је енглески данас стандардни језик комуникације на планети поред матерњег језика, већина наших социјалиста је девољно лења да га учи, па неће разумети. А јако ми је стало да га разумеју. Ја хоћу шпански, португалски, немачки и грчки до сутра у подне. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Питање за Звонка: објавиш конкурс за радно место од 16 сати и јави се неки мученик што деца немају да му једу. Нема присиле, може да оде ако му се не свиђа и бла бла бла... Тај мученик убрзо умре на послу од преоптерећености. Ко је крив по хришћанској и људској етици, а ко по капиталистичкој? А ко је крив ако му нико не понуди никакав посао и цела породица умре од глади? Живимо у свету страдања и смрти. Свако од нас је одговоран да помогне. Зашто нису помогли рођаци, комшије, пријатељи? Зашто је одговоран послодавац (који је нешто урадио), а нису одговорни сви остали (који нису урадили ништа)? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука