Баба Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Има оно кад је св.Петар Цетињски ишо у Русију да искамчи неку црквицу за Црну Гору , па су га возали по неким администрацијама месецима и на крају се вратио празних руку и са брдом лажних обећања. Тада је светитељ причао како су га Руси испалили и био је веома жалостан , али је на крају додао да ко шта буде говорио против Русије АНАТЕМА НА ЊЕГА! Ето то је вако једно светитељско размишљање. Знам овде ће неки квазирационалисти рећи како је то све некакво русофилство па је оно ето светитеља спутало да заиста каже шта мисли. Али ја кажем то су речи светитеља Божијега , значи човека коме је јасна и садашњост и прошлост и будућност , човека који познаје времена и знакове. Русија има велику улогу у свету и то се не сме заборавити ,а један Курајве није сва Русија. Е сад како ће они одиграти ту своју улогу то је нешто сасвим друго, исто ко и Срби што имају своју улогу па ми се нешто чини да је у последње време више отаљавају него што су се уживели у њу. mirjanap, DYNABLASTER and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 @Александар Не бих да звучим препуцавачки и самозадовољно, брате, али морам рећи, сходно томе кога све познајем и са киме се дружим свакодневно (а то, наравно, није мали број људи, нити су њихова имена за ширу јавност) да чисто сумњам да имаш потпуније информације од мене. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 @Александар Не бих да звучим препуцавачки и самозадовољно, брате, али морам рећи, сходно томе кога све познајем и са киме се дружим свакодневно (а то, наравно, није мали број људи, нити су њихова имена за ширу јавност) да чисто сумњам да имаш потпуније информације од мене. Ма у реду је, не слажемо се у том делу, и то је то. Нема потребе да се даље настављамо. У здравље до куцкања, брате! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Ne znam dal je neko imao prilike da gleda predavanja Alekseja Iliiča Osipova.On je profesor Moskovske duhovne akademije i njegove lekcije se prenose na pravoslavnoj televiziji (www.tvsoyuz.ru) i jako su popularne. Evo kanala na youtubu sa njegovim predavanjima http://www.youtube.c...stantinBelenkov. Koga mrzi da pogleda ima i ove klipove od dva tri minuta Превише се осипа ... Аконтекстуални теолог ... Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirjanap Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Превише се осипа ... Аконтекстуални теолог ... Више разумем што на руском збори (а нисам учила руски) него тебе .... е свашта ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Више разумем што на руском збори (а нисам учила руски) него тебе .... е свашта ... hahhaha razumeces, ima vremena ... Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Има оно кад је св.Петар Цетињски ишо у Русију да искамчи неку црквицу за Црну Гору , па су га возали по неким администрацијама месецима и на крају се вратио празних руку и са брдом лажних обећања. Тада је светитељ причао како су га Руси испалили и био је веома жалостан , али је на крају додао да ко шта буде говорио против Русије АНАТЕМА НА ЊЕГА! Ето то је вако једно светитељско размишљање. Знам овде ће неки квазирационалисти рећи како је то све некакво русофилство па је оно ето светитеља спутало да заиста каже шта мисли. Али ја кажем то су речи светитеља Божијега , значи човека коме је јасна и садашњост и прошлост и будућност , човека који познаје времена и знакове. Русија има велику улогу у свету и то се не сме заборавити ,а један Курајве није сва Русија. Е сад како ће они одиграти ту своју улогу то је нешто сасвим друго, исто ко и Срби што имају своју улогу па ми се нешто чини да је у последње време више отаљавају него што су се уживели у њу. Нема то везе са русофилством - већ са реалношћу... Светом Петру је било јасно да је једно руски народ, друго руска држава, а нешто сасвим треће руско државно руководство... И, као што постаје све очигледније - да је једно руска Црква, а друго руска црквена администрација и јерархија... Код нас се, на жалост, љубав према народу - било свом или неком другом - мери нереалношћу и идеализацијом истог. Због тога се код људи који себе доживљавају као патриоте наизменично смењују уздизање свог/туђег народа у небеса и разочараност и пљувачина по њему... Нема претерано велике разлике између већине домаћих патриота/русодупељубаца и другосрбијанаца/евроулизица - и једни и други пројављују скоро идентичну сервилност, бескомпромисну жељу да Србија постане европска колонија/руска губернија, и спремност да оплету по Србији и Србима чим им неки ЕУ/руски званичник да интонацију... Баба, Ромејац and Marjanovic је реаговао/ла на ово 3 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Нишизава је лепо рекао. Мислим да нас убијају крајности. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Сетимо се како је почео Први светски рат, који су браћа Срби започели. Браћа Срби су га започели. При чему су браћа поступила са нама по свињски. Они су специјално организовали убиство престолонаследника Фердинанда у Сарајеву, управо ради тога да би испровоцирали Аустрију на неизбежан, у том случају, упад у Србију, а Русију на неизбежну, у том случају, објаву рата Аустрији, што значи и Немачкој. То се зове вадити кестење из ватре туђим рукама, и то заиста није хришћанска позиција. Чиме се завршио Први светски рат за Русију – свима је добро познато, посебно у Јекатеринбургу, зато не бих желео да се то и сада понови. Zanimljivo da sam ja baš sinoć razmišljao da postavim takvu anketu s pitanjem: Šta mislite, da nije bilo sarajevskog atentata na nadvojvodu Franza Ferdinanda da li bi došlo do 1ww a s tim i do oktobarske revolucije 1917. u Rusiji itd. (i ne znajući za ovaj post na Forumu i ovaj članak, nezavisno na tome) Gospodin protođakon Kurajev možda zna mnogo činjenica iz istorije ali nije u stanju interpretirati ih ispravno, ta tema je vrlo komplikovana a ja vam odgovorno mogu potvrditi da se cesta prvom svjetskom ratu i revoluciji u Rusiji i padu obojih imperija i ruskog i habzburškog utirala davno prije nego što su Princip, Čabrinović, Čubrilovič, Grabež i Mehmedbašić ili Lenjin i Staljin bili rođeni. Sada nemam vremena da to naširoko dokazujem, svaka tvrdnja bi izašla na cijelu knjigu ali kao čovjeku koji se baš tom problematikom i upravo tim pitanjem aktivno zanima i bavi već 30 godina (hobby) i slijedi, prati sve knjige, muzeološke zbirke, originalne dokumente, časopise i publikacije na raznim jezicima na tu temu mi možete vjerovati da je to tako. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 ne znam koliko je pametna ali je 1000 odsto tacna; RPC je samo produzena ruka KGB diktatora koji trenutno vlada Rusijom. Zbogom razume... Boba and Ромејац је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Pa nije bas da nema veze, vrati se i procitaj pojedine komentare pazljivije, recimo zeebeedeeja i justinijana - po njima cela patrijarsija moskovska je zapravo samo produzena ruka kgb-a. Sad lepo promisli koliko je takva izjava pametna, o smislenosti necu ni da govorim. Не знам јел продужена рука КГБ. КГБ је угашен колико је познато падом Совјетског Савета. Не занимам се са КГБ-ом, али да Руска Црква јесте продужена рука Руске власти на челу са Владимиром Путином, то ме неће нико разувјерити. О.Тихон је управо изјавио како Црква ужива невиђу слободу од револуције на овамо. Ништа чудо, у Русији ће готово па завладати симфонија виђена у феудализму Западне Европе, док много народа који припада тој истој Цркви бива свакодневном изложено корупцији те државе која је у спрези са Црквом. Но ни мене то не интересује, нека раде шта хоће, оно шта ја констатујем је да Руски клирци другују са расколницима, праве овакве ноншалантне изјаве и да врх Руске Цркве шути. Исто тако Руска Црква умје да покаже зубе, да се зна које наводно тата када је у питању дочек папе први пут у историји у Србији или Русији. Зафућка ми се за папу наравно, али и овдје констатујем колико Руска Црква умје да буде безобзирна. Они као да не би могли поднијети да Србија има ту част да угости све поглаваре помесних Црква са папом као гостом. Она таква не би била да није синхорнизована са врхом Руске власти која има даје подршку. То смо већ видјели у историји, шта је радила Цариградска Патријаршија када је имала моћну Византију иза себе. И опет ако некоме ово личи на русофобију, нека изволи тако да вјерује. Ја лично немам против руског народа ништа. Имам против симфоније руске световне и духовне власти. Дакле критичар сам руске власти и понашања Руске Цркве. Мислим да то води ка једном цезаропапизму, а трпи ће они мањи попут нас, какво је већ виђено у историји само у грчкој варијанти. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марјанн Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Pitajmo se samo ovako: Ako Kurajev odobrava Maćedoncima jednu autokefalnu Crkvu, da li odobrava i Ukrajincima jednu autokefalnu Crkvu? Aha! Ali ne bih sada vezivao srpske-ruske odnose za jednog Kurajeva, ovde bi mi Srbi preterivali i nerazumno bi se ponašali. I kao što postoje kod nas nekoliko pravaca, te i kod Grka, i kod Rimokatolika itd., verovatno isto tako postoje različiti pravci i u Ruskoj Pravoslavnoj Crkvi. Ne verujem da Kurajev govori za celu rusku Crkvu. A to što ima ili uređuje vodeću pravoslavnu internet stranu u Ruse, pa i ŽRU je, vele, vodeća pravoslavna internet strana u Srbe, ali ne bih rekao da ŽRU odražava sliku Srpske Pravoslavne Crkve ili većinu pravoslavnih Srba. Naravno da su Rusi činili neke nama nerazumljive stvari, recimo davanje ordena jednom Tuđmanu, Mesiću, Vujanoviću itd., ali ne moramo mi sve da razumemo. Za nas je važno da smo svoji, da znamo ko smo i šta smo, a ostalo će da se pokaže.. Mislim, kao kod Amera ili Britanaca možemo i kod Rusa da nađemo loše, a možemo da nađemo i dobro, ono što nas deli, ali i ono što nas zbližava i sjedinjuje - na nama je šta ćemo da tražimo. A nacionalna država je izraz demokratije, ne nacionalizma. Nacionalizam je nastao tek kasnije. U vezi Maćedonaca, moj stav je da se Maćedonci u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi uvaže, jer dokle je naša Crkva samo "srpska", Maćedonci će naravno da se brane.. Naša Crkva jeste srpska, narodna, ali moramo da naučimo da naša Crkva obuhvata i druge narode, i ove narode treba jednako uvažiti i poštovati. 1413_love prstgore . А, што сте тиче оних који се служе термином РАСКОЛНИЦИ (што је истина), молим ВАС чините то без мржње .hvala. . ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Не знам јел продужена рука КГБ. КГБ је угашен колико је познато падом Совјетског Савета. Не занимам се са КГБ-ом, али да Руска Црква јесте продужена рука Руске власти на челу са Владимиром Путином, то ме неће нико разувјерити. Zbogom razume, jos jednom... Ромејац је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Zbogom razume, jos jednom... На здравље. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Ali ne bih sada vezivao srpske-ruske odnose za jednog Kurajeva, ovde bi mi Srbi preterivali i nerazumno bi se ponašali. I kao što postoje kod nas nekoliko pravaca, te i kod Grka, i kod Rimokatolika itd., verovatno isto tako postoje različiti pravci i u Ruskoj Pravoslavnoj Crkvi. Ne verujem da Kurajev govori za celu rusku Crkvu. A to što ima ili uređuje vodeću pravoslavnu internet stranu u Ruse, pa i ŽRU je, vele, vodeća pravoslavna internet strana u Srbe, ali ne bih rekao da ŽRU odražava sliku Srpske Pravoslavne Crkve ili većinu pravoslavnih Srba. Не, само се нико из Московске Патријаршије није огласио поводом Курајевљевог биваковања са Македонцима. Или се у МОСПАТУ потпуно слажу са таквим чином, или су претјерано лежерни да не примјећују да се уопште такве ствари догађају. Што је лоше у оба случаја. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука