Благовесник Написано Мај 30, 2019 Пријави Подели Написано Мај 30, 2019 Ја верујем светитељима и њиховим речима и сведочанствима. Bokisd and Предраг М је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 30, 2019 Пријави Подели Написано Мај 30, 2019 пре 6 минута, Благовесник рече Ја верујем светитељима и њиховим речима и сведочанствима. Isto kao i ja. Kao sto rekoh, to nije dogmatsko pitanje i nemoj sada praviti od toga spin. Ti si odlucio da u to poverujes super, ali oni koji nisu takodje veruju svetiteljima i njihovim svedocanstvima. Da ne pricamo o tome da biti svetitelj ne znaci imati nepogresive stavove. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 30, 2019 Пријави Подели Написано Мај 30, 2019 пре 5 минута, Јелена011 рече @Благовесник Slozicemo se da se ne slazemo. Svako veruje u ono sto zeli. Mitarstva nisu dogma Crkve i svakom na volju zeli i hoce li da veruje u njih. Iz kojih god razloga. To i Bokisd bih rekla, ja ne verujem u to da demoni znaju nase misli, da postoje carinarnice i slicno al sta sad, videcemo svi u svakom slucaju jednog dana. Imalo nemalo prepisivanja nema Dobro, da ne analiziram onda,..... psiholosku stranu licnosti i dusevna stanja koja mogu da nas ocekuju na tajanstvenom sudjenju na tkzv. mitarstvima po svedocanstvinma i ucenju svetitelja i podviznika blagocasca ...(al' sam srocio.. ). Samo da dodam, da su svetitelji i podviznici iz price oko tkzv. mitarstvima koje su oni zvali,.... kao tajanstveni sud nad dusom.... izvalicili pouke za svoj duhovni zivot na tom njihovom putu ka' savrsenstvu kroz pokajanje od grehova,.... koji grehovi upravo mogu da budu tezak teret koji ... vlasti i sile u podnebesju,..(apostol Pavle)... tj. pali andjeli ispituju i traze nesto od onoga kod nas, sto oni vec imaju. to be continued.... Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 30, 2019 Пријави Подели Написано Мај 30, 2019 Kako se u Pravoslavlje uklapa Nil Donald Vols sa svojim duhovnim iskustvom koje je opoisano u knjizi Kod kuce sa Bogom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 30, 2019 Пријави Подели Написано Мај 30, 2019 пре 8 минута, grigorije22 рече Kako se u Pravoslavlje uklapa Nil Donald Vols sa svojim duhovnim iskustvom koje je opoisano u knjizi Kod kuce sa Bogom? Ko ce' ga znati, ... treba to malo da se proanalizira sta i kako.... Јелена011 and Благовесник је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 12, 2019 Пријави Подели Написано Јун 12, 2019 Šta mi ova tema iskače svaki čas? Mora da tu nešto Rodoljub petlja. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 12, 2019 Пријави Подели Написано Јун 12, 2019 On 30.5.2019. at 15:57, grigorije22 рече Kako se u Pravoslavlje uklapa Nil Donald Vols sa svojim duhovnim iskustvom koje je opoisano u knjizi Kod kuce sa Bogom? Meni je davno jedan bas dobar i cenjen monah rekao da procitam knjigu "Kaludjer koji je prodao svoj Ferari"... Slicno stivo. grigorije22 је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 14, 2019 Пријави Подели Написано Јун 14, 2019 Nil Donald Wolš negira postojanje raja i pakla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јун 14, 2019 Пријави Подели Написано Јун 14, 2019 On 24.7.2009. at 12:46, Дејан рече Филипе имам питање за тебе,да ти можда ниси из епархије банатске? 0104_cheesy А шта фали ако је неко којим случајем из Баната ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јун 14, 2019 Пријави Подели Написано Јун 14, 2019 On 30.5.2019. at 15:57, grigorije22 рече Kako se u Pravoslavlje uklapa Nil Donald Vols sa svojim duhovnim iskustvom koje je opoisano u knjizi Kod kuce sa Bogom? Јел ти само постављаш питања? Без икакве малициозности - јеси ли ти православан или агностик, или...? Не видим да си на неком чврстом тлу. Увек недоумице, питања, проблематизација... Поред толиког "облака сведока" (ап. Павле) ја треба да понирем у Нилово искуство? "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 14, 2019 Пријави Подели Написано Јун 14, 2019 пре 44 минута, Родољуб Лазић рече Јел ти само постављаш питања? Без икакве малициозности - јеси ли ти православан или агностик, или...? Не видим да си на неком чврстом тлу. Увек недоумице, питања, проблематизација... Поред толиког "облака сведока" (ап. Павле) ја треба да понирем у Нилово искуство? Da, ja samo postavljam pitanja kao Li Strobel. Postavljajući pitanja dobijaju se odgovori i tako se gradi apologetika. Nije dovoljno reći ja verujem svetom Justinu a ne tebi. Da, ja sam pravoslavan, dušepoklonik koji veruje da duh izlazi iz tela, koji ne prihvata da su dokumenta dušepogubna ali traži objašnjenja u vezi staraca. Koji opovrgava da je u paklu bukvalna vatra bez obzira ne iskustvo starca Amvrosija Lazarisa. Onda je naš Bog kao i Alah u Islamu koji se sadistički sveti neposlušnima. Onda su tu naravno nedoumice sa savremenom naukom koja kaže da sve potiče iz mozga i da on komanduje telom te je duša nepotrebna. Starotarski teolozi su dužni da odgovore. Da sam kojim slučajem ateista pitao bih te koji su dokazi van Biblije da je apostol Pavle postojao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јун 14, 2019 Пријави Подели Написано Јун 14, 2019 Добро, како хоћеш. Али ако се завлачиш у свачија искуства и разматраш их, чини ми се да губиш важније ствари. Плус што своје недоумице, када то постављаш на форум, преносиш и на друге, а није искључено и да некога саблазниш. Paradoksologija and Августин је реаговао/ла на ово 1 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Јун 14, 2019 Пријави Подели Написано Јун 14, 2019 пре 2 часа, grigorije22 рече Da, ja samo postavljam pitanja kao Li Strobel. Postavljajući pitanja dobijaju se odgovori i tako se gradi apologetika. Nije dovoljno reći ja verujem svetom Justinu a ne tebi. Da, ja sam pravoslavan, dušepoklonik koji veruje da duh izlazi iz tela, koji ne prihvata da su dokumenta dušepogubna ali traži objašnjenja u vezi staraca. Koji opovrgava da je u paklu bukvalna vatra bez obzira ne iskustvo starca Amvrosija Lazarisa. Onda je naš Bog kao i Alah u Islamu koji se sadistički sveti neposlušnima. Onda su tu naravno nedoumice sa savremenom naukom koja kaže da sve potiče iz mozga i da on komanduje telom te je duša nepotrebna. Starotarski teolozi su dužni da odgovore. Da sam kojim slučajem ateista pitao bih te koji su dokazi van Biblije da je apostol Pavle postojao? Погрешно му постављаш питања јер он не размишља.Он само цитира. grigorije22 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Јун 14, 2019 Пријави Подели Написано Јун 14, 2019 @grigorije22 Evo ti kod Rodoljuba na SS. https://stanjestvari.com/2019/06/10/shiarhimandrit-ilij-nozdrin-pokajanje-i-vrlina-uvode-u-raj/ Цитат У паклу нема ничега – ни окова, ни боли – цело биће хвата ужас од демонског смрада, паралише – ништа се не догађа, и тако то траје целу вечности, и тако је одвратно, а ђаво се тамо више не може отелотворити, само та одвратна реалност гута и у свој својој мржњи се свети људској души, која је трајна. Немогуће је то пренети. Чак ни тренутак тога, а не целу вечност. То је нешто тако одвратно и тешко подношљиво. Ни са чим се не може упоредити то небиће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 14, 2019 Пријави Подели Написано Јун 14, 2019 1 hour ago, Родољуб Лазић рече Плус што своје недоумице, када то постављаш на форум, преносиш и на друге, а није искључено и да некога саблазниш. Na koju foru je 'sablazan' imati nedoumice i postavljati pitanja?! Августин је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука