DYNABLASTER Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 bas me zanima koji je smisao tog vaseg verovanja ni u sta koje su to, po vama, prednosti naspram hriscanstva, za i posle ovog zivota? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Ateizam postade najpopularniji na pravoslavnom forumu. Ko posle sme da kaze da je nasa vera konzervativna thank_you777 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 nekad je u modi bilo mnogobostvo, a sad je ateizam Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 nekad je u modi bilo mnogobostvo, a sad je ateizam Ideologije dolaze i odlaze,a mi smo uvek tu victory78 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Meni je prednost za pocetak to sto mi knjiga stara 2000 godina ne kroji moralni kodeks, vec iskustveni odnosi sa ljudima. Druga mi je prednost to sto sam svestan da ljudi i kad se kunu svestan sam da mogu da lazu. Treca to sto nemam takozvani bealiving brain, ovo nemaju svi vernici nego pojedini, vremenom potrebu da mistifikuju sve. To je meni bio veliki problem. Sve objasnavaju Bogom npr. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 No real purpose, we are created without real intent, the reason for our living is just coincidence... http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Meni je prednost za pocetak to sto mi knjiga stara 2000 godina ne kroji moralni kodeks, vec iskustveni odnosi sa ljudima. Druga mi je prednost to sto sam svestan da ljudi i kad se kunu svestan sam da mogu da lazu. Treca to sto nemam takozvani bealiving brain, ovo nemaju svi vernici nego pojedini, vremenom potrebu da mistifikuju sve. To je meni bio veliki problem. Sve objasnavaju Bogom npr. meni ne kroji moralni kodex, jer gle ovo http://www.youtube.com/watch?v=RaDTWZIXfLU&list=FLFEcChhc_25Vy21YfyEcf3A&index=93&feature=plpp_video to sto si naveo za prednost nije prednost, tu smo realno u najmanju ruku jednaki, i vernici imaju iskustvene odnose sa ljudima, i ta stara knjiga ne kroji moralni kodex nego daje smernice jer svaka individua je jedinstvena sama po sebi i razumeva na sebi svojstven nacin druga prednost- to mi nije jasno, ne znam ni za kakvo kunjenje da ima veze sa pitanjem tj hriscanstvom treca stvar believing brain i mistifikacija, postoje mnoge stvari koje ne mozes da objasnis naukom, a oko toga ti i ja polemisemo non stop, al ni to nema veze sa prednostima, pitao sam da mi navedes konkretne primere po cemu su atiesti u prednosti u ovom zivotu, posto si se odlucio da budes ateista i da verujes u nista, a posebno je bitna stvar sto si odlucio da verujes da posle ovog zivota nema nista- e sad ako to nema nista posle ovog zivota, ti se trudis da radis najbolje sto mozes za ovog zivota, isto kao i hriscani sto se trude da rade sto bolje mogu za ovog zivota, samo sto se kod vas ateista na tome i zavrsava, e to me zanima gle, jednostavno je voditi konverzaciju sa ateistima, daleko teze je voditi konverzaciju sa vernicima ako nisi upucen u tematiku, ateista kaze "ja ne verujem ni u sta", to svako moze sebi da predstavi, ali da bi razumno mogao da razgovaras i razumes hriscanina, treba da proucis o cemu se radi i to bez predrasuda, znaci da shvatis sta je smisao, a ne da se vatas za neke detalje koji nisu sustina Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 bas me zanima koji je smisao tog vaseg verovanja ni u sta koje su to, po vama, prednosti naspram hriscanstva, za i posle ovog zivota? Verovanje u (ne)postojanje nekih entiteta ne zahteva smisao i prednosti. Koji je smisao verovanja ili neverovanja u postojanje zeceva, vestica, Australije, duhova ili teniskih reketa? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Verovanje u (ne)postojanje nekih entiteta ne zahteva smisao i prednosti. U pravu je avocado, ali da se zna da to zavisi od coveka do coveka. Za mene lichno ne verovanje u nepostojanje ima prednost. Doduse smisao toliko i nema, ali prednosti ima, mojoj lichnosti jednostavno ne odgovara religiozno verovanje. Sad da me pitate da objasnim zasto ne znam bolje bi to uradio mozda neki psiholog ili psihijatar, medjutim ja se lichno bolje i lepse i slobodnije osecam od kad ne verujem. I to sam tebi Dyno pokusao da objasnim. Dok sam bio vernik upravo sam razmisljao ovako kao ti: treca stvar believing brain i mistifikacija, postoje mnoge stvari koje ne mozes da objasnis naukom, a oko toga ti i ja polemisemo non stop, al ni to nema veze sa prednostima, pitao sam da mi navedes konkretne primere po cemu su atiesti u prednosti u ovom zivotu, posto si se odlucio da budes ateista i da verujes u nista, Apsolutno ima veze sa prednostima ja sada ne mogu da ti nabrajam neke moje lichne benefite jer su lichni ali mogu samo da trazim da mi verujes da ih ima na gomile. Apsolutno ima veze sa prednostima. Nis isvestan koliko prednosti ima - imati skepticni pogled naspram verujuceg. A verujuci pogled prema bogu u mom sluchaju vuce verujuci pogled prema drugim stvarima. Ako dozvolim svom mozgu da veruje u jednu stvar za koju nema dokaza krenuce da veruju i u drugu stvar. A verovanje u stvari koje nema dokaza, moze da te kosta josh posebno ako se ispostavi neistinito a verovanje bude jako. a posebno je bitna stvar sto si odlucio da verujes da posle ovog zivota nema nista- e sad ako to nema nista posle ovog zivota, ti se trudis da radis najbolje sto mozes za ovog zivota, isto kao i hriscani sto se trude da rade sto bolje mogu za ovog zivota, samo sto se kod vas ateista na tome i zavrsava, e to me zanima Posle ovog zivota nema nista za mene ali u ovom zivotu ima svasta za mene. Dalje znam da ne znam sta ima i sta sleduje mislim da ne sleduje nista, ali necu svoje odluke u ovom zivotu da baziram na necemu sto mi drugi namecu da mislim nego cu sam da odlucujem sta je najbolje u trenutku. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Verovanje u (ne)postojanje nekih entiteta ne zahteva smisao i prednosti. Koji je smisao verovanja ili neverovanja u postojanje zeceva, vestica, Australije, duhova ili teniskih reketa? dobro, sve u svemu, znaci dosli smo do toga da ateizam u globalu nema prednosti u odnosu na hriscanstvo? (naravno, ne vaze se primeri kvazihriscanstva i svih ostalih koji sebe nazivaju hriscanima a to nisu, to je van ove price) Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 dobro, sve u svemu, znaci dosli smo do toga da ateizam u globalu nema prednosti u odnosu na hriscanstvo? ne, ti si malo pogresno postavio postavku. Ja ne mislim da za svakog ima ateizam prednost u odnos na hriscanstvo. Mislim da iam za mene i mislim da bi imalo za tebe, ali recimo ne mislim da bi imalo za Medenicu naprimer, za medenicu je bolja bilo kakva religija nego ateizam (po mom misljenju) mislim da bi za njegov um i njegovu lichnost biti nereligiozan bilo pogubno. Niti ja a poprilichno sam siguran niti avocado nismo rekli da Ateizam ima prednosti u odnosu na hriscanstvo kao sto burek sa sirom nema prednostu u odnosu na burek sa mesom. Stvar je ukusa i potrebe. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Apsolutno ima veze sa prednostima ja sada ne mogu da ti nabrajam neke moje lichne benefite jer su lichni ali mogu samo da trazim da mi verujes da ih ima na gomile. Apsolutno ima veze sa prednostima. Nis isvestan koliko prednosti ima - imati skepticni pogled naspram verujuceg. A verujuci pogled prema bogu u mom sluchaju vuce verujuci pogled prema drugim stvarima. Ako dozvolim svom mozgu da veruje u jednu stvar za koju nema dokaza krenuce da veruju i u drugu stvar. A verovanje u stvari koje nema dokaza, moze da te kosta josh posebno ako se ispostavi neistinito a verovanje bude jako. Posle ovog zivota nema nista za mene ali u ovom zivotu ima svasta za mene. Dalje znam da ne znam sta ima i sta sleduje mislim da ne sleduje nista, ali necu svoje odluke u ovom zivotu da baziram na necemu sto mi drugi namecu da mislim nego cu sam da odlucujem sta je najbolje u trenutku. sve je bitno ako ocemo smisleno da razgovaramo, ne moras da otkrivas svoje licne stvari, ali je bitno da par stvari od te gomile benefita navedes, pa da vidimo kolko su te stvari ili nisu u sukobu sa verovanjem, a skepticizam nije reservisan samo za ateiste ti kao individua koja ume da razlikuje ispravno od neispravnog, ne vidim kako to moze nesto da te "zaglupi" i "ogranici" ako verujes u nesto sto je bas u suprotnosti toga sto kazes, znaci verujuce u beskrajno i beskonacno moze da te ogranici? posle ovog zivota po tvom verovanju nema nista, ali za zivota ima svasta, a sto mislis da za verujuce nema isto svasta za ovog zivota, mislis da se covek verovanjem ogranicava? e tu je greska u tvom "logickom" razmisljanju, ne ogranicava se verujuci, nego gleda da prepozna sta je dobro za njega i sta mu je na korist, takodje vazi i za sopstvene odluke i sta je najbolje u datom trenutku da skratim pricu- ako cemo iskreno i realno, pokazite mi nekog mudraca ateistu, coveka sa iskustvom i mudroscu a da je ateista, takvih ima mozda par na svetu, ako uopste i tolko, ma nema nijedan Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 ne, ti si malo pogresno postavio postavku. Ja ne mislim da za svakog ima ateizam prednost u odnos na hriscanstvo. Mislim da iam za mene i mislim da bi imalo za tebe, ali recimo ne mislim da bi imalo za Medenicu naprimer, za medenicu je bolja bilo kakva religija nego ateizam (po mom misljenju) mislim da bi za njegov um i njegovu lichnost biti nereligiozan bilo pogubno. Niti ja a poprilichno sam siguran niti avocado nismo rekli da Ateizam ima prednosti u odnosu na hriscanstvo kao sto burek sa sirom nema prednostu u odnosu na burek sa mesom. Stvar je ukusa i potrebe. pa ja i da ocu da budem ateista ne mogu, jer ne verujem ni u sta, niti verujem u to da posle zivota nema nicega burek sa mesom i burek sa sirom nije bas neki primer, al sam te shvatio sto se tice ukusa i potrebe ali i dalje nisam dobio odgovor na pitanje sta vam je smisao tog neverovanja, a to je tema Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Smisao ateizma je da nema smisla :lol: DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 evo dobih odgovor, iako nije bas verodostojan :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука