Jump to content

U cemu je smisao ateizma?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ateizam je daleko od pukog negiranja i uzaludan poso a ja imam poprilichno licnog benefita i zarade ovoj mojoj ateistickog strani.,

A tvoja postavka sto izjednacavas ideju boga, sa verovanjem u tacnost iste je debeo intelektualni falus i neiskrenost.

Ako se tebi svidja da verujes u boga veruj, al nemoj da kalis svoju veru na nama nevernicima. Isto i za ateiste vazi.

sad sam se ulogovao,pa mogu da odgovorim :)

Nema potrebe da se ovoliko ljutiš ako već imaš toliko benefita.

Ono što sam probao da odgovorim Magdaleni,nije bila provokacija upućena tebi,

već iskustvo koje ja poznajem,a to je ako vjeruješ u tačnost i intelekt,

onda pojam Boga je ono što ne možeš da mimoiđeš ni da previdiš.

Onda ti ostaje samo da se rvaš,kao onda Jakov :)

Neću dalje da ne bi prozivao i pozivao se na zaštitu svojih ateističkih prava

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

ne zanima me me ako neko kaze crkve mi, boga mi i slichno komotno mogu da lazu jer bog ne postoji i nece apsolutno nista da im uradi. :)

Nece da ih pogodi grom niti ista slichno. Religija vodi u takva sujeverja da ljudi ako se zakunu eto kao to je neko osiguranje da ne lazu.

Sto i vi Hriscani koji generalno nemate potrebe za sujeverjima verujete.

Sa druge strane ako se odreknem toga mogu da se ne peglam time i realno salgedam situaciju.

Potpuno pogrešno sagledavaš situaciju,jer si pristrasan.

Ljudi se kunu većim od sebe da bi dali na važnosti svojih riječi,tj "garanciju".

Oni koji se kunu i lažu su već kažnjeni jer je Bog istina,i ne mogu u istini prebivati :)

Zato,kao što reče Obi," ne kunite se nikako" ,jer se na istinu ne daje "depozit".

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

Vulgaran si,a to ne pristoji ljudima koji su u pravu :)

Klin se klinom izbija.

Potpuno pogrešno sagledavaš situaciju,jer si pristrasan.

Ljudi se kunu većim od sebe da bi dali na važnosti svojih riječi,tj "garanciju".

Sto izbegavate poentu price, da kunjenjem ne dajes nikakav depozid. Niko nikad nista nije dobio negativno zato sto se kunuo.

Nema potrebe da se ovoliko ljutiš ako već imaš toliko benefita.

Ne vidim kakve veze imaju moji benefiti ateizma sa ljutnjom na tvoje neiskreno i neposteno ponasanje?

Oni koji se kunu i lažu su već kažnjeni jer je Bog istina,i ne mogu u istini prebivati

Eh te kazne koje niko nikad ne vidi. Vidim bogati prevaranti su skroz u mukama.

A posteni sve pucaju od srece.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Klin se klinom izbija.

da li se ti to osjećaš ugroženim??

Sto izbegavate poentu price, da kunjenjem ne dajes nikakav depozid. Niko nikad nista nije dobio negativno zato sto se kunuo.

Eto sad bih se zakleo da si ti maločas polagao na istinu

Ne vidim kakve veze imaju moji benefiti ateizma sa ljutnjom na tvoje neiskreno i neposteno ponasanje?

Nismo dEca :)

Klin se klinom izbija.

Je li ti ovo želiš nesreću drugima?

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

bogati prevaranti su vec itekako kaznjeni, ali posto ti teziste stavljas na materijalni plan, tj na neko kaznjavanje koje se meri godinama iza resetaka, onda i ne mozes da ukapiras kako su oni to vec kaznjeni, i jesu u mukama, seti se sta smo rekli o paklu, da to nije mesto nego stanje

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

bogati prevaranti su vec itekako kaznjeni, ali posto ti teziste stavljas na materijalni plan, tj na neko kaznjavanje koje se meri godinama iza resetaka, onda i ne mozes da ukapiras kako su oni to vec kaznjeni, i jesu u mukama, seti se sta smo rekli o paklu, da to nije mesto nego stanje

JA NE ZNAM ZA DRUGI. Kao ni ti ti se samo nadas i verujes da postoj idrugi Plan.

Подели на овим сајтовима

oces TI prestati da MENI solis pamet? ajde malo se ponasaj :D

ili da izucis na brzaka hipnozu da dodas u opus tvojih neprikosnovenih vestina i znanja :lol:

prilepku jedan 1413_love upomoooooooooooooooc! 0110_hahaha

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

da li se ti to osjećaš ugroženim??

to bi ti voleo.

Eto sad bih se zakleo da si ti maločas polagao na istinu

Ne polažem supernaturalne sile kao depozit na istinu. To je posao onih koji veruju u iste sile.

Je li ti ovo želiš nesreću drugima?

ne. Želim pravdu.

Подели на овим сајтовима

,,Пробудим се кукавац, од јада ми се занебесало

Па све мислим шта би било да се не дај Боже појави Бог.

Да лијепо бане, па да више нема, има ли га нема ли га?

Ђе је, јеси ли га видио!? Но да дође, да га сви виде.

Ако га има друге му и нема но да сиђе, представи се ја сам тај и тај.

Коме мило знати. Нег то видим и мој би се живот испунио. А не знам

Што би због тога и долазио, небеса отваро, толики пут потезо.

И без њега знам шта би било, ко да очима гледам.

Волио бих да га нема па да дође, но да га има па да не долази.

Докле ће ово зна ли ико? Да ми је неко причо , да ће ово оволико

Не бих вјерово ни ово. Ово ти је ово, све ти је ово од овога, од овога ми зуби попадаше....''

Подели на овим сајтовима

У чему је смисао ове теме?

И не само ове, већ сваке теме где се писаним речима покушава наметнути сопствени став човеку другачијег поимања живота ? Шта то ми верујући чинимо добро Христа ради, ако разговорима са неверујућим и иноверним, не само њих удаљавамо од себе, а самим тим и од Господа, већ и сами истискујемо из себе смирење, основне подлоге Љубави, уступивши место необузданом доказивању, њима недоказивог ?

Сведочење Христа није ни у сили, ни у понизности, већ у љубави. Самим тим, зар не постоји ниједна тема нити део живота у којима се потпуно слажемо и са атеистима, и са римокатолицима, и са муслиманима, и свим осталим вероисповестима, у коју нећемо безразложно помињати име Господње ? Шта заиста постижемо расправом која је унапред осуђена на пораз, или неодговорним снисхођењем зарад некаквог вишег циља, које је такође унапред осуђено, али овај пут само на сопствени пораз?

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

to bi ti voleo.

pa ne bih,ali se ponašaš kao da si ugrožen

Ne polažem supernaturalne sile kao depozit na istinu. To je posao onih koji veruju u iste sile.

Sam si zapetljao sam i razmrsi

ne. Želim pravdu.

Kakvu pravdu ti želiš,zemaljsku?

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

pa ne bih,ali se ponašaš kao da si ugrožen

Ugrožen jesam predrasudama drugih vernika.

Sam si zapetljao sam i razmrsi

Najjače da sam ja zapetljao.

Kakvu pravdu ti želiš,zemaljsku?

Druga dok se ne vidi dokaz za istu ne postoji. Niti je ikome garant sem samom verniku.

A ni ne sprečava nasilje patnju i bol ovde na zemlji.

Ta ideja pravde je možda za vernika logična i korisna, ali u praksi je neodrživa i beskorisna.

Zato je jako sebično od vernika kao što si ti ili dynoblaster koji nam daruju taj koncept da se njime zadovoljimo. Jer je eto sve to božlja volja i on će sve da sredi.

Подели на овим сајтовима

Ugrožen jesam predrasudama drugih vernika.

Čekaj,jel jesi ili nisi ugrožen?Odluči se.

Najjače da sam ja zapetljao.

Pitao si o "zakletvama".Odgovorio sam ti.Ako nisi zadovoljan reci,pa da pojasnimo ako treba

Druga dok se ne vidi dokaz za istu ne postoji. Niti je ikome garant sem samom verniku.

A ni ne sprečava nasilje patnju i bol ovde na zemlji.

Naravno da sprečava :)

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...