Ignjatije Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 evo dobih odgovor, iako nije bas verodostojan :lol: Zasto nije verodostojan? 0212_rolleyes Sami ateisti tvrde da se sve desava slucajno bez necije svesne namere,dakle bez smisla. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 pa nisi ateista zato nego spomenuo sam vec da je lako komunicirati i razumeti ateiste, e sad, da li ste vi uzeli da procitate Novi Zavet, i to bez predrasuda, nego bar sa pokusajem razumevanja sustine, a ne da se vatate za neke prizemne i nebitne detalje? ako jeste onda biste vec shvatili da je u sustini sve tacno i ispravno sto pise, a sto ste razumeli, jer neke stvari koje ne razumete i koje vam nisu jasne, postaju jasne tek sazrevanjem u razumevanju Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 pa ja i da ocu da budem ateista ne mogu, jer ne verujem ni u sta, niti verujem u to da posle zivota nema nicega Ja najsikrenije mislim da je za tvoju psihu religija pogubna. JA mogu da ti kazem sta ja imam na tebi je na kraju da odlucis ipak ti sebe znash bolje neg osto te ja znam ja ti rekoh kako se meni cini. Jer si previse ne skeptican i u previse stvari koje nemaju veze sa religijom a ti u njih verujes. To je posledica tvoje religioznosti t.j tvog bealiving braina. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Smisao ateizma je da nema smisla :lol: Smisao je isti kao i tvoj. I mene i tebe guraju isti hormoni i ista neuronska kola kroz zivot. Samo razlicito rasporedjena pa im dajemo razlicit znacaj i nazivamo ga smislom. Ali obojcia imamo impusle i potrebu da prezivimo sto bolje sto kvalitetnije da ostavimo potomstvo, da se pobrinemo za njega i da nam bude lepo i da uvek budemo nahranjeni i zadovoljni. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Smisao je isti kao i tvoj. I mene i tebe guraju isti hormoni i ista neuronska kola kroz zivot. Samo razlicito rasporedjena pa im dajemo razlicit znacaj i nazivamo ga smislom. Ali obojcia imamo impusle i potrebu da prezivimo sto bolje sto kvalitetnije da ostavimo potomstvo, da se pobrinemo za njega i da nam bude lepo i da uvek budemo nahranjeni i zadovoljni. Govorim o nastanku sveta i zivota.Po ateizmu nije bilo nikakve smislene namere da sve to nastane.Ako je prapocetak svega bez smisla kako rezultat toga moze imati bilo kakav smisao,otkud on u besmislu svega ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Govorim o nastanku sveta i zivota.Po ateizmu nije bilo nikakve smislene namere da sve to nastane.Ako je prapocetak svega bez smisla kako rezultat toga moze imati bilo kakav smisao,otkud on u besmislu svega ? Otkud uopste ideja smisla? iz coveka. Pa ce covek da mu daruje smisao. Koji je smisao naredjanog drveca iz mora koje je nenela plima? Apsolutno nikakav. A ako to drvece uzmes naredjas sa ciljem da ti bude zid da te neprimer stiti od vetrova - eto ti smisao. UI prinicpu bioloski organizmi su stvoreni sa smislom - smisao i mje prezivljavanje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Otkud uopste ideja smisla? iz coveka. Pa ce covek da mu daruje smisao. Pa sigurno nije iz simpanze,nego iz coveka kao ikone Bozije. Koji je smisao naredjanog drveca iz mora koje je nenela plima? Govorimo o zivotnim stvarima.To dvrece koje je se naredjalo nije se slucajno naredjalo.Delovali su odredjeni zakoni koji su uslovili da bude tako naredjano.Voda koja nosi drvece nije zivo bice koje svesno razmislja, aman Juris. UI prinicpu bioloski organizmi su stvoreni sa smislom - smisao i mje prezivljavanje. Ko ih je stvorio?Koji je smisao prezivljavanja? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Ja najsikrenije mislim da je za tvoju psihu religija pogubna. JA mogu da ti kazem sta ja imam na tebi je na kraju da odlucis ipak ti sebe znash bolje neg osto te ja znam ja ti rekoh kako se meni cini. Jer si previse ne skeptican i u previse stvari koje nemaju veze sa religijom a ti u njih verujes. To je posledica tvoje religioznosti t.j tvog bealiving braina. a odjednom, i pored toga sto sve znas najbolje, postade ti i prozorljivi mudrac, zaista, svakim danom sve vise napredujes u svakom pogledu znam ja na koje stvari mislis, tipa da ja verujem da zvucnik svira bolje kad ga sklepas sa ljubavlju nego isti takav zvucnik sklepan na traci u fabrici, za moju psihu takva verovanja nisu pogubna- cak naprotiv- daju pun smisao onome sto radim, ti i ja smo dva razlicita sveta, ti se uzdas u merenja, brojeve i opipljive stvari da kazem materiju ili ajde sve sto je dokazivo, ja se uzdam u ono sto se ne da niti izmeriti niti videti i cuti osim ako nemas oci i usi za to... ili pak mislis na one teorije zavere i slicne stvari, ne mozes ti da shvatis na koji nacin ja to gledam i pojmim, jer nemamo ti i ja isto vidjenje na svet oko sebe, cak i da pokusam da ti objasnim nece to dopreti do tebe jer kao sto rekoh ne razumevamo na isti nacin, nadnaravne pojave necu ni da ti spominjem, a ko je sad tu u pravu to takodje ne moze da se dokaze kako bi ti izvoljevao, jer ne postoji referentni sistem za tako nesto... samim tim sto si ti ateista a ja verujuci, ne postoji spona preko koje bi mogli da se razumemo, e to ti je glavna stvar nesporazumevanja izmedju ateiste i vernika, tako je oduvek bilo, da ne ispadne da te nipodastavam ili slicno ali "ko ima usi da cuje, neka cuje" mozda i ti jednog dana uhvatis frekvenciju, trenutno si na placebu i autosugestiji, sta znas, jednog dana prevazidjes to pocetno stanje i onda shvatis o cemu pricam imamo dijametralno suprotne poglede na svet, evo sad citam sta si ignjatu odgovarao pa mi je jasno PS: a sto se tice tvog tanusnog znanja i iskustva u nekim stvarima kojima si se bavio pa si na osnovu toga formirao neprikosnoveno misljenje- to je vec druga prica, i nemoj da mislis da nesto uopste i znas o tome, iako su ubedjen da si shvatio nesto tj sve- realnost je da nisi ni zagrebo pokoricu ledenog brega, al kao sto sam ti vec rekao i bolje je tako Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Динабластер, зашто мислиш да атеисти не верују ни у шта ? Они баш имају слободу да верују у шта хоће - у виле, чаробњаке, да дрвеће говори, у хороскоп, у ванземаљце... То што не верују у Бога заиста не искључује да верују у нешто друго. Ако он у том свом веровању види смисао, по чему се разликује од тебе,који у вери налазиш свој смисао ? Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Динабластер, зашто мислиш да атеисти не верују ни у шта ? Они баш имају слободу да верују у шта хоће - у виле, чаробњаке, да дрвеће говори, у хороскоп, у ванземаљце... То што не верују у Бога заиста не искључује да верују у нешто друго. Pa ja lichno npr verujem u sebe i ljude oko sebe. Svu svoj uveru polazem u njih(mene) i nase kvalitetne osobine. Verujem da mozemo da budemo jos bolji etc. A dyno nije svestan koliko ga isto muci boljka koja je mucila mene. a odjednom, i pored toga sto sve znas najbolje, postade ti i prozorljivi mudrac, zaista, svakim danom sve vise napredujes u svakom pogledu Brate moj kada sam ja rekao da sve znam najbolje? branim svoje stavove argumentima koje imam i to je to. Neko me sabije nekog ja sabijem... irelevantno je. imamo dijametralno suprotne poglede na svet, evo sad citam sta si ignjatu odgovarao pa mi je jasno Ono sto pokusavam da ti kazem, jeste da sam ja pre god i po dve bio deo tvog sveta i tako sam isto mislio. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Po mojem mišljenju ateizam je potpuno promašen onog trenutka kada čujete za Boga, posle toga pojam ateizma je beskorisan koliko i white elephant! "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Po mojem mišljenju ateizam je potpuno promašen onog trenutka kada čujete za Boga, posle toga pojam ateizma je beskorisan koliko i white elephant! Ako ocemo da budemo egoisticni onda je po mom misljenju bog je potpuno promasen od onog trenutka kada vidimo kak osvet funkcionise. A religija je besmisleno verovanje za ljude bez hrabrosti koji svoje delovanje opravdavaju visim silama. Milim stvarno svasta od tebe Oglo... teras prosto na bezobrazluk.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Огло, ај то исто само мало детаљније, није ми баш најјасније шта си хтео да кажеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Ako ocemo da budemo egoisticni onda je po mom misljenju bog je potpuno promasen od onog trenutka kada vidimo kak osvet funkcionise. A religija je besmisleno verovanje za ljude bez hrabrosti koji svoje delovanje opravdavaju visim silama. Milim stvarno svasta od tebe Oglo... teras prosto na bezobrazluk.... Teško žabu u vodu naćerat @Magdalena Ateizam je pojam i termin vezan za Boga, tj bez pojma Boga ateizam i ne postoji,već je opet vjerovanje kao i svako drugo. Dakle čovjek može da živi ovaj život sasvim normalno i obično i bez pojma Boga, može i da se nazove ateistom,ali do onoga trenutka do kada čuje za pojam Bog, posle toga sva filozofija ateizma je puko negiranje,ili uzaludan posao,jer sva "zarada" ide "suprotnoj strani" obi-wan је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Динабластер, зашто мислиш да атеисти не верују ни у шта ? Они баш имају слободу да верују у шта хоће - у виле, чаробњаке, да дрвеће говори, у хороскоп, у ванземаљце... То што не верују у Бога заиста не искључује да верују у нешто друго. Ако он у том свом веровању види смисао, по чему се разликује од тебе,који у вери налазиш свој смисао ? Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука