Млађони Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Ateizam je pojam i termin vezan za Boga, tj bez pojma Boga ateizam i ne postoji,već je opet vjerovanje kao i svako drugo. Dakle čovjek može da živi ovaj život sasvim normalno i obično i bez pojma Boga, može i da se nazove ateistom,ali do onoga trenutka do kada čuje za pojam Bog, posle toga sva filozofija ateizma je puko negiranje,ili uzaludan posao,jer sva "zarada" ide "suprotnoj strani" Ateizam je daleko od pukog negiranja i uzaludan poso a ja imam poprilichno licnog benefita i zarade ovoj mojoj ateistickog strani., A tvoja postavka sto izjednacavas ideju boga, sa verovanjem u tacnost iste je debeo intelektualni falus i neiskrenost. Ako se tebi svidja da verujes u boga veruj, al nemoj da kalis svoju veru na nama nevernicima. Isto i za ateiste vazi. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 ................. A religija je besmisleno verovanje za ljude bez hrabrosti koji svoje delovanje opravdavaju visim silama. ................. c, c, c, kakav kolosalni apsurd... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 .................................. Druga mi je prednost to sto sam svestan da ljudi i kad se kunu svestan sam da mogu da lazu. .................................. ? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Ateizam je daleko od pukog negiranja i uzaludan poso a ja imam poprilichno licnog benefita i zarade ovoj mojoj ateistickog strani., A tvoja postavka sto izjednacavas ideju boga, sa verovanjem u tacnost iste je debeo intelektualni falus i neiskrenost. Ako se tebi svidja da verujes u boga veruj, al nemoj da kalis svoju veru na nama nevernicima. Isto i za ateiste vazi. ??! "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 ? ne zanima me me ako neko kaze crkve mi, boga mi i slichno komotno mogu da lazu jer bog ne postoji i nece apsolutno nista da im uradi. Nece da ih pogodi grom niti ista slichno. Religija vodi u takva sujeverja da ljudi ako se zakunu eto kao to je neko osiguranje da ne lazu. Sto i vi Hriscani koji generalno nemate potrebe za sujeverjima verujete. Sa druge strane ako se odreknem toga mogu da se ne peglam time i realno salgedam situaciju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 ne zanima me me ako neko kaze crkve mi, boga mi i slichno komotno mogu da lazu jer bog ne postoji i nece apsolutno nista da im uradi. Nece da ih pogodi grom niti ista slichno. Religija vodi u takva sujeverja da ljudi ako se zakunu eto kao to je neko osiguranje da ne lazu. Sto i vi Hriscani koji generalno nemate potrebe za sujeverjima verujete. Sa druge strane ako se odreknem toga mogu da se ne peglam time i realno salgedam situaciju. "A ja vam kazem ne kunite se nikako, nego neka vase da bude da i ne da bude ne, sto je vise od ovoga od zla je..." Ovo su reci Hristove* koje za (normalne, prave) vernike neprestano vaze... tako da si ti nesto tu malo pobrkao... ... * Mt. 5,34 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 c, c, c, kakav kolosalni apsurd... To ne mislim stvarno to sam rekao cisto da pokazem oglu kako i ja mogu da lupetam bezobrazno. Ako vec hoce tako. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 "A ja vam kazem ne kunite se nikako, nego neka vase da bude da i ne da bude ne, sto je vise od ovoga od zla je..." Ovo su reci Hristove koje za (normalne, prave) vernike neprestano vaze... tako da si ti nesto tu malo pobrkao... Pa sto onda ne radite tako. Evo teolog Aleksandar u jednoj diskusiju o homoseksualcima reko "crko da bog da ako nije tako" Dakle hoces da kazes da Aleksandar nije pravi vernik? Zanimljivi mometi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Pa sto onda ne radite tako. Evo teolog Aleksandar u jednoj diskusiju o homoseksualcima reko "crko da bog da ako nije tako" Dakle hoces da kazes da Aleksandar nije pravi vernik? Zanimljivi mometi. Mislio sam da vi ateisti znate za sleng, zargon, i tako to. Jer je vise nego jasno i ocigledno da Aleksandar nema nikakve veze sa sujeverjem, nego bas totalno naprotiv... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Jer je vise nego jasno i ocigledno da Aleksandar nema nikakve veze sa sujeverjem, nego bas totalno naprotiv... Ako se kune ima. Sad mozemo da spekulisemo da nije mislio ozbiljno. Ali meni je delovao ozbiljno i iskreno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Ako se kune ima. Sad mozemo da spekulisemo da nije mislio ozbiljno. Ali meni je delovao ozbiljno i iskreno. HAHAHA! OK, sad vidim koliko ti u stvari ne poznajes veru, i koliko je brkas sa sujeverjima i religiozama... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 HAHAHA! OK, sad vidim koliko ti u stvari ne poznajes veru, i koliko je brkas sa sujeverjima i religiozama... meni u principu dodju isto. Verovanje u nesto bez razloga da mislimo da je istina. Vera u astrologiju se u sustini ne razlikuje puno od vere u boga. Ili vera u zevsa.... npr. podjednako nema dokaza ni za jedno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 meni u principu dodju isto. Verovanje u nesto bez razloga da mislimo da je istina. Vera u astrologiju se u sustini ne razlikuje puno od vere u boga. Ne da se razlikuje, nego nema bas apsolutno nista zajednicko sa njom. Ali ne ocekujem da jedan ateista to moze da razume. Ponovicu: sustinsko poznavanje vere nemoguce je bez zivog ucestvovanja u njoj. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Ne da se razlikuje, nego nema bas apsolutno nista zajednicko sa njom. Ali ne ocekujem da jedan ateista to moze da razume. Ima. Trazi isto od tebe nivo vere bez znanja. Ne ocekujem od jednog vernika da to prizna. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2011 Динабластер, зашто мислиш да атеисти не верују ни у шта ? Они баш имају слободу да верују у шта хоће - у виле, чаробњаке, да дрвеће говори, у хороскоп, у ванземаљце... То што не верују у Бога заиста не искључује да верују у нешто друго. Ако он у том свом веровању види смисао, по чему се разликује од тебе,који у вери налазиш свој смисао ? pravis lakrdiju i offtopic od mog pitanja, nisam to pitao, zna se tacno na sta sam mislio Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука