Jump to content

U cemu je smisao ateizma?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Druga dok se ne vidi dokaz za istu ne postoji. Niti je ikome garant sem samom verniku.

A ni ne sprečava nasilje patnju i bol ovde na zemlji.

Ta ideja pravde je možda za vernika logična i korisna, ali u praksi je neodrživa i beskorisna.

Zato je jako sebično od vernika kao što si ti ili dynoblaster koji nam daruju taj koncept da se njime zadovoljimo. Jer je eto sve to božlja volja i on će sve da sredi.

Ne mogu da odgovaram u potpunosti kada dopunjavaš misli naknadno

Elem,

Sve možeš da kažeš za tu pravdu,osim da je logična :D

:)

Onoga trenutka kada je spoznaš,i kada vidiš kolika je ljubav,sve prošlo postaje nebitno.Zbilja pa gdje je tu pravda :D

Na žalost ne darujemo (ja i Dyna) nikakav koncept,jer koncept ne postoji.U tome je i poenta :)

I kao što reče i Dusha,nikakav problem što si ti ateista,kada ti ne bi bio zarobljen samim konceptom :)

(Zvuči poznato zar ne :D)

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Sve možeš da kažeš za tu pravdu,osim da je logična :D

:)

Ma nemoj?

Onoga trenutka kada je spoznaš,i kada vidiš kolika je ljubav,sve prošlo postaje nebitno.Zbilja pa gdje je tu pravda :D

Pa ybog tog tvog VEROVANJA mi treba da oblikujemo ovaj svet?

Na žalost ne darujemo (ja i Dyna) nikakav koncept,jer koncept ne postoji.U tome je i poenta :)

i onda se pitate sto vas neki ateisti prozivaju? oces da vam kazem zasto? Zato sto namecete tu vasu ideju od koje nemamo nista. I to ocete svima da nam nametnete. Tu neke misticne price jos sirite pricu da je to istina.

I kao što reče i Dusha,nikakav problem što si ti ateista,kada ti ne bi bio zarobljen samim konceptom :)

(Zvuči poznato zar ne :D)

Eh to vase egoisticno postavljanje vi znate istinu vi osecate ljubav vi imate ovo vi imate ono. Po meni ste vi samo slabi krijete se iza nekih ideja....vasi koncepti su bazirani apsolutno na verovanju sto necete da priznate. Zemaljska pravda je bogami bazirana na drugim stvarima.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Jurisprudencijo,

Evo, dobijas od mene priliku da mislis o meni sta god ti je milo em drago kao...da sam budala, da sam zaostala, da sam neobrazovana, da sam kukavica, da...nemam ideju sta sve ateista misli o pravoslavnom verniku.

Ali te molim da se obratis Gospodu sa pitanjem da li postoji i da ti, ako postoji, da neki znak.

I onda te, dalje, molim da nekoliko dana obratis paznju na to tako sto ces da se setis ovog razgovora i prisetis se sta ti se sve desavalo i da li ti je mozda Bog poslao poruku o sebi...

Samo toliko.

Ali, molim te, budi posten jer je vazno i zbog tebe i zbog mene koja verujem da ce ti Bog poslati znak.

Kako ce taj znak da izgleda ja ne znam.

Ti ces biti taj koji ce ga prepoznati.

Evo, jedan glupi primer...ti mu dodjes kao neki covek koji zivi u planinama ili pustinji gde nema vodenih tokova i koji se zbog toga nikad u svom zivotu nije kupao u vodi i ne zna da pliva...

Drugi covek koji dolazi iz daleka kaze ti kako je to lepo i kako to svakome prija i nudi ti da te nauci da plivas...

Ti kazes; necu, to ne postoji nigde jer ja to nisam video, a necu ni da idem sa tobom da me naucis to plivanje jer nemas nikakav dokaz da je to lepo.Evo, probao sam to u pesku i nista ne valja...

Kako to moze da bude kad ja nisam video...?

Ako pristajes, javi mi...hocu odmah da pocnem da se radujem.

Подели на овим сајтовима

У чему је смисао ове теме?

И не само ове, већ сваке теме где се писаним речима покушава наметнути сопствени став човеку другачијег поимања живота ? Шта то ми верујући чинимо добро Христа ради, ако разговорима са неверујућим и иноверним, не само њих удаљавамо од себе, а самим тим и од Господа, већ и сами истискујемо из себе смирење, основне подлоге Љубави, уступивши место необузданом доказивању, њима недоказивог ?

Сведочење Христа није ни у сили, ни у понизности, већ у љубави. Самим тим, зар не постоји ниједна тема нити део живота у којима се потпуно слажемо и са атеистима, и са римокатолицима, и са муслиманима, и свим осталим вероисповестима, у коју нећемо безразложно помињати име Господње ? Шта заиста постижемо расправом која је унапред осуђена на пораз, или неодговорним снисхођењем зарад некаквог вишег циља, које је такође унапред осуђено, али овај пут само на сопствени пораз?

manje vise si u pravu, omasio si u optuzbama da ja namecem nekome svoj stav, sto naravno nigde niti pise niti moze da se izvuce iz ove teme i mog pisanja jer je svrha bila samo da pokazem prazninu ateisticke "vere" tj verovanja u nista za i posle ovog zivota... a takodje si omasio i za ljubav, jer me posredno optuzujes za nedostatak iste prema ljudima(u ovom slucaju ateistima) sto naravno nije tacno...

da si drugacije srocio sve bi bilo tacno tako da moze lock teme jer je sam pristup u startu bio pogresan- e jedino to priznajem jer je istina

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

A verujuci pogled prema bogu u mom sluchaju vuce verujuci pogled prema drugim stvarima. Ako dozvolim svom mozgu da veruje u jednu stvar za koju nema dokaza krenuce da veruju i u drugu stvar.

Posle ovog zivota nema nista za mene ali u ovom zivotu ima svasta za mene.

0102_laugh 0110_hahaha 0110_hahaha e ne rugam se,vec mi bas simpaticno

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Posle ovog zivota nema nista za mene ali u ovom zivotu ima svasta za mene.

raka.jpg

gringrin

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Ali te molim da se obratis Gospodu sa pitanjem da li postoji i da ti, ako postoji, da neki znak.

Obratio sam se vise puta do sada evo ovog trenutka cu.

I onda te, dalje, molim da nekoliko dana obratis paznju na to tako sto ces da se setis ovog razgovora i prisetis se sta ti se sve desavalo i da li ti je mozda Bog poslao poruku o sebi...

Samo toliko.

ok.

Ti ces biti taj koji ce ga prepoznati..

Ako bude bilo znaka odmah postajem vernik.

Ako pristajes, javi mi...hocu odmah da pocnem da se radujem.

Pocni obratio sam se cekam znak.

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...