Jump to content

Како трпите усамљеност, самоћу?

Препоручена порука

Раније, мислим на период тинејџера, чини ми се да ни минут нисам бивала усамљена. Другарице, весело ћаскање, са браћом кући такође е спроводила нека организација дана. Међутим, први проблеми и промена начина живота, удаја, мајчинство, запослење , донели су и лагано отуђење. Касније, код пада стандарда деведесетих из којег се још нисам опоравила, донела је готово тотално отуђење. Временом, полако се уклопиш и сваким даном си све више огрезао у усамљеност а да ни сам ниси свестан, На жалост, овај начин комуникације још више људе изолује једне од других. 

код мене је заправо обрнуто, што се тиче усамљености....(што се тиче самоће, о томе сам већ писала)...ја сам у свом детињству имала периоде усамљености, остављености....од периода студирања, се то коначно променило....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 213
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Како издржати самоћу када човек није у браку?

...са интернетом никад ниси сам.... ^-^

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Totalno sam društvena osoba, pa teško podnosim usamljenost

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Totalno sam društvena osoba, pa teško podnosim usamljenost

усамљеност као усамљеност је сваком тешка....нарочито мислим да то важи за старије особе....и још кад си болестан и немоћан....:(

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Sve je ovo individualno,kao što reče mitropolit Antonije Blum,treba čovek da bude dovoljno zreo da bi mogao biti sam...

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Zato sto je sve naopako i uskoro ce apokaliptus... osim ako ne preumimo...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ranjivi smo, neki bi odmah rekli sujeta, samozivost

Ok moze i to, ali mi deluje da je to brza osuda, a malo razumevanja

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Зато што много гледамо телевизор, па тако најчешће нисмо задовољни собом. А онда када кренемо по себи да урламо (а то је опет крива телевизија и фикција) онда смо потпуно неспособни да прихватимо и друге око нас.

Пријатељи нам нису лепи довољно, као пријатељи са телевизије.

Момци нису довољно згодни, лепи, шармантни, луцкасти, обдарени и слично...

Девојке нису згодне и лепе као Моника Белучи, немају атрибуте као даме из филмова за одрасле, или нису довољно умиљате и храбре као хероине из историјских филмова (које бај д веј) имају све атрибуте једне богиње лепоте...

Све у свему, унапред вештачки смо прихватили моделе које јако тешко проналазимо у стварном животу. А све се своди на фикцију у којој смо ми најбољи глумци.. 

У вези са тим -

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

А шта ће да се деси када на дужи временски период нестане струја , онда нема ни гледања телевизора , ни компјутера а ни Монике Белучи. :)))  :)))

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

А шта ће да се деси када на дужи временски период нестане струја , онда нема ни гледања телевизора , ни компјутера а ни Монике Белучи. :)))  :)))

Onda Monika Belucci u casopisu  0703_read 

:))) 

• Волим 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Onda Monika Belucci u casopisu  0703_read 

:))) 

Или помислимо да је наша супруга Моника Белучи. ;)  ;)  :D  :D

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

Или помислимо да је наша супруга Моника Белучи. ;)  ;)  :D  :D

Bogami moja je jos malo pa ko Mona  :D  pored mene samo tako i izgleda  :)) 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Благо теби.  :)))

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...