Jump to content

О контрацептивним средствима

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Bavim se biologijom razvica, a proucavanje istorije (sa fokusom na poreklo, razvitak (sosijalni i bioloski) i evoluciju coveka) mi je velika strast. Ne mozesh proucavati razvitak coveka (socijalni aspekt), a da se ne informises o SVIM religijama (od pra vera poput munja, vatre, sunca, meseca, preko totema, politeizma, monoteizma...) Religija je imala, a i dalje ima, veliki uticaj na socijalni razvoj drustva -nekada los, a nekada dobar-

Da li ovo pruza dobar odgovor na vase pitanje, ili je potrebno da pojasnim?

Хвала на одговору. Веома је добро и корисно за нова научна достигнућа која ће бити свакако на користи човеку да се и даље бавите овим питањима. Опет, ја се помало бавим библистиком и проучавањем Библије са свих могућих страна, као свештеник и теолог. Када причамо о Библији причамо о једној конкретној књизи за коју Ви кажете да је књига где су приче "рекла-казала". Са тим се не слажем и имам озбиљне аргументе за ово што износим. Зато сам Вас питао да ли се бавите херменаутиком и егзегезом Библије. Ваш одговор ми је рекао да се не бавите, већ на Библију гледате као на религијски феномен. Имате право, али Ваше мишљење као и Ваша вера како рекосте, јесте Ваше мишљење али не значи одмах и да је истинито. Да би Ваше мишљење као научника било ваљано потребно је да буде подржано од научне заједнице као валидно. Зар не?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 614
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

Kako si ti pametna i nenamentljiva...ja sada moram ozbiljno da .mislise.

Cak imas i svoj stav i odnos prema vrhovnom bicu... a ovi jadnici blebecu u prazno...i to kroz bajke...da se stidite svi vi sto dve hiljade godina verujete u bajke... i jos niste svoj stav izgradili...Sramota jedna!

Vi smatrate da je 2000 godina dug period?! Svasta. Prvi pra-covek datira iz vremena pre 400 000 godina. To sto neki veruju u nesto tek 2000 god, je stvarno malo. Hinduizam se npr. pominje jos u "gvozdenom dobu" (3000 p.n.e.), i sta sad? Nekada se verovalo se i da je zemlja ravna ploca...

Untitled-1.jpg.4fcc18c084a9de833f3bebac4116b9bc.jpg

"Humanity's first sin was faith; the first virtue was doubt." - Mike Huben

Подели на овим сајтовима

Хвала на одговору. Веома је добро и корисно за нова научна достигнућа која ће бити свакако на користи човеку да се и даље бавите овим питањима. Опет, ја се помало бавим библистиком и проучавањем Библије са свих могућих страна, као свештеник и теолог. Када причамо о Библији причамо о једној конкретној књизи за коју Ви кажете да је књига где су приче "рекла-казала". Са тим се не слажем и имам озбиљне аргументе за ово што износим. Зато сам Вас питао да ли се бавите херменаутиком и егзегезом Библије. Ваш одговор ми је рекао да се не бавите, већ на Библију гледате као на религијски феномен. Имате право, али Ваше мишљење као и Ваша вера како рекосте, јесте Ваше мишљење али не значи одмах и да је истинито. Да би Ваше мишљење као научника било ваљано потребно је да буде подржано од научне заједнице као валидно. Зар не?

Hvala na finom i kulturnom odgovoru, to je ovde retkost.

Naravno, sasvim ste u pravu. Ponavljam, ja sam iznela svoje misljenje i , sem nekih naucnih cinjenica u drugom postu, bila sam subjektivna. Ponavljam vec ko zna koji put, postujem svacija pravo na izbor i misljenje, sem ako neko ne pokusa meni silom da nametne svoje.

A sada me izvinite, moram da se vratim poslu. Prijatno vece svima.

Untitled-1.jpg.4fcc18c084a9de833f3bebac4116b9bc.jpg

"Humanity's first sin was faith; the first virtue was doubt." - Mike Huben

Подели на овим сајтовима

Нико овде не прича о калупљењу људи. Неопходно је назначити припадност или неприпадност да не би долазило до неспоразума - што је чисто практичан разлог. Ипак, без обзира на широк спектар тема, ово је ПРАВОСЛАВНИ форум, а не форум општег карактера.

Уколико је терминологија проблематична, може бити и описног карактера, нпр: Форумаш са својственим, унутрашњим доживљајем бога, како се остали, у забуни, не би млатили верујући да дискутују са хришћанима.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

• Гости

Верујте, овде није реткост фин и културан одговор, мислим да је ипак потребан период да заједница Вас прихвати а и Ви ову заједницу. Овде је свако добродошао, то гарантујем као неко ко је овде и одговоран за рад сајта.

Наравно да нико никоме не сме да наметне силом своје мишљење, то је једно од основних начела постојање Цркве као заједнице слободних личности. Верујем да постоје многа незнања о Цркви и ту лежи највећи проблем. Када будте имали времена обратите мало пажњу на теме које се тичу хришћанске вере. Наравно, ако желите, слободно без икакве присиле.

Срећан посао, па се чујемо.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Нико овде не прича о калупљењу људи. Неопходно је назначити припадност или неприпадност да не би долазило до неспоразума - што је чисто практичан разлог. Ипак, без обзира на широк спектар тема, ово је ПРАВОСЛАВНИ форум, а не форум општег карактера.

Мислио сам да направимо опсију да се при учлањењу сами чланови опредељују по својој верској припадности. То ћемо урадити сигурно.

Подели на овим сајтовима

Може и тако оче,али и овако се одмах види орјентација верска или припадност.

Ја као жена немам проблем да разговарам о овој теми и сличним темама,са било ким,ко дође на овај форум,чак сматрам корисно по све нас да се укључимо у живу дискусију,поготово,кад су озбиљне теме у питању као што је абортус.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Уколико је терминологија проблематична, може бити и описног карактера: Форумаш са својственим, унутрашњим доживљајем бога, како се остали, у забуни, не би млатили верујући да дискутују са верујућима.

Zanemariću ironiju koja se oseća,a i "čita" u tvojoj poslednjoj rečenici. :)

Svi imaju naznaku kojoj veri pripadaju,ali obzirom da je Teresa relativno nova članica foruma,a uz to je malo i pisala , do sad to nije urađeno.Iz njenih pisanja se moglo veoma lako zaključiti da nije hrišćanka,a i sama je to napomenula. A kojoj "religiji" pripada i kako se izjašnjava videćemo.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Hvala na finom i kulturnom odgovoru, to je ovde retkost.

Naravno, sasvim ste u pravu. Ponavljam, ja sam iznela svoje misljenje i , sem nekih naucnih cinjenica u drugom postu, bila sam subjektivna. Ponavljam vec ko zna koji put, postujem svacija pravo na izbor i misljenje, sem ako neko ne pokusa meni silom da nametne svoje.

Није баш ријеткост. Овдје има стрпљивих, добрих и доста образованих људи. Има их који су напрасити хоће ђоном, али људи смо сви гријешимо, па и ви нисте лишени тога гђице.

Оно што је јако битно запамтити је да је ово првенствено православни форум. Овај форум је јако толерантан и према другим вјерама и увјерењима, тако да је дозвољено да и они учествују, и не само да учествују него и да износе и бране своје ставове у односу на правосланво исповједање. Али оно што свако треба да упамтити је кад се дискутује на православном форуму да треба да се уважавају увјерења православних хришћана. Рећи да је, па макар и за тебе св.Писмо "рекла - казала" књига је мало нападно према осјећањима људи овјде, а пре свега није ни из неког најсубјективнијег академског погледа "рекла казала". Може се изаћи и са разноразним ставовима, и да је човјек обична животиња, и да Исус Христ није постојао, и да је Црква завјереничка организација..итд...али онда је питање чему учешће на овом форуму?

Дакле мислим да треба обје стране да покажу уважавање саговорника и да поштују његово религијско опредељење и да ако је могуће настоји се научити од другога нешто, а никако да један буде наметљив према другом.

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Bavim se biologijom razvica, a proucavanje istorije (sa fokusom na poreklo, razvitak (sosijalni i bioloski) i evoluciju coveka) mi je velika strast. Ne mozesh proucavati razvitak coveka (socijalni aspekt), a da se ne informises o SVIM religijama (od pra vera poput munja, vatre, sunca, meseca, preko totema, politeizma, monoteizma...) Religija je imala, a i dalje ima, veliki uticaj na socijalni razvoj drustva -nekada los, a nekada dobar-

Da li ovo pruza dobar odgovor na vase pitanje, ili je potrebno da pojasnim?

Kod prof. Curcica :)?

Подели на овим сајтовима

Teresa, за January 12 2012 - 17:19, каже:

И ја сам спреман.. нисам ни скидао шлем...

O0 :cheesy3:

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Не знам зашто спопасте Тересу - мени делује као изузетно коректан и потпуно уљудан саговорник, а уз то и занимљив и на овом форуму јединствен; неки људи су потпуно безвезе (без увреде!) реаговали (у најмању руку)...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Nekada su bezboznici kamenovali hriscane, a sad hriscani kamenuju bezboznike :wacko: :wacko: :wacko: :blink: :blink: :blink:
Толико се често заборави на Христа...

pharisees.jpg

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...