Jump to content

Посни Плазма кекс !

Препоручена порука

Кад је Господ постио Он није постио уздржавањем од лоших речи,мисли и дела, него се уздржавао од хране.

Зар није Он једини узор који треба да следимо?

Лоше мисли речи и дела су оно чега треба свакодневно,био пост или не ,да се ослобађамо.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Komplikovano...voda, ulje, riba, sreda, petak, vikend, ovaj post, onaj post...SMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOR!!!!!!!!!!!!!! :wacko: :wacko: :wacko:

Мени је мој духовни отац рекао да постим на уљу,укључујући и рибу-увек...средом,петком,сва четири поста,на било ког Светитеља...тако да ми то одавно не пада тешко!Нисам тражио,сам је тако благословио.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Ajde nek meni neko objasni kako neko ko se bavi bilo kakvim oblikom sporta i rekreacije

može da posti po kanonima?

Па никако. 3ато што је посна храна богата мастима или шећерима, или пак угљеним хидратима,

а катастрофално сиромашна протеинима.

Једино можеш да узимаш соју и да колико-толико унесеш протеина

(свакако, опет далеко испод задовољавајуће границе). Међутим, соја није добра за исхрану,

нарочито када је у питању мушка популација (из више разлога).

Значи шта ти остаје од хране у којој има протеина?

Ништа!

И та правила сам нашао у оном Рукумијском календару. Постим, по некад по томе,

и то само Васкршњи пост, али сматрам да не треба сада свима наметати такав пост и говорити како је тако једино правилно постити.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ajde nek meni neko objasni kako neko ko se bavi bilo kakvim oblikom sporta ,rekreacije može da posti po kanonima?

Просто, ако мислиш на рекреативно бављење спортом, ја доста волим бициклу, фудбал, кошарку... И никад ми није сметао пост за тако нешто. Истина је да има момената у Великом Посту кад не могу да пружим ни пола на фудбалу, али-хеј, ја сам рекреативац!

За професионалце је још лакше-испричајте се са духовником и добићете одређена разрешења (ако у њему има барем "и" од исповедника или "д" од духовника).

Кад сам `99 у марту пошао у тзв рат за време Часног Поста, стари прота Слобо ме тог јутра причестио, а мој парох, такође старији прота, ми дао разрешење на сву храну која ми је тамо доступна, а неопходна. " Кад се иде у рат, рекао је, на првом месту је да извршиш своју дужност. Шта ти се да да једеш једи, а пост држи духовни пре свега, а телесни кад и колико осећаш да можеш, и кад имаш са чим...". Тако је и било. Војска донесе кантицу мармеладе и ето мени доручка за 10 дана, пошто нико не воли сем мене. Кад је било густо да нема нигде да се купи сардина или нешто посно, ја оно што је скувано (пасуљ са месом, купус са месом и сл) сипам без меса, помолим се и заблагодарим па клопам без икаквог узнемиравања, чим имам благослов. Главно ми је било да су молитвеник и Свето Писмо уз мене.

Зато, професионалци-на исповест и по благослов за разрешење према потреби, и нема узнемиравања, само молитва. "Паки и паки миром Господу помолимсја..."

@ angst:

Хвала за текст, скинуо. Владика је чудо...Нажалост, финансије ми не дозвољавају да набавим његове наречене књиге, па ми је ово што си урадио непроцењиво, нарочито за мејловање некима...

• Волим 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Ovde u Sremu niko ne razmislja o posnoj trpezi sad u petak za Svetog Jovana! :huh:

Istina ziva. Bas sam pre nekoliko dana o tome pricala sa drugaricom koja slavi.

Zamisli, od kad je to sv. Jovan posla slava...nema sanse..kaze ona nesiguran

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...