Jump to content

Посни Плазма кекс !

Препоручена порука

Može biti ,

mada,možda dodatno mistifikujem,ima nešto i do samih riba ( :D )

ipak su to hladnokrvne životinje (kao i insekti,gmizavci itd,tj nijesu sisari) i samo redukovanu krv u organizmu

Има и овога, што нису топлокрве животиње, па се тиме малте не сматрају биљкама. Са морским плодовима је тако. Лигње нису животиње него биљке...можеш их јести када је разрешење на уљу, исто као и шкољке, рачиће, шкампе итд...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

O ne, samo ne Mojsije winter winter winter winter winter winter

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

O ne, samo ne Mojsije winter winter winter winter winter winter

O da Mojsije! :D

Pitaću te za Preobraženje šta Mojsije ovo ono :D

Mrzi me da preturam,ali baš Mojsije (i knjiga levitska) imaju nagovještaj odgovora.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

А зашто онда, Јустинијан, сме шећер, и то сме без неких већих ограничења,

шећер - храна за коју имамо велику жељу и на коју смо навикли..

А друго, питају и ово, када се пости строго - зашто сме шећер, а не сме уље (и једно и друго је биљног порекла)?

А имам и једно своје питање.

Како извршити канон (правило) у вези поста који је прописао сам Господ наш Исус Христос:

"Када постиш освежи лице своје и намажи уљем, и да нико не зна да постиш,

а Отац који види тајно наградиће тебе јавно"?

Добро питање. Стварно разлика између шећера и уља практички нема, оба су вјештачки произовд добијени рафинисањем одређене биљке.

Кристални шећер је иначе производ новијег датума и није био присутан на древним трпезама, тако да превазилази ово објашење које сам дао. Тј шећер изостаје јер се појавио релативно у новијем добу.

Нема одговора на сва питања, вјероватно зато што од тих свих силних правила и подјела није могуће ни извући неко генерално правило.

Ако постоји забрана на уље, онда би ту требао да спада и шећер. Међутим, како је старо средњевјековно сладило нестало, а шећер је неизоставни дио кухиње онда се то допушта. Шећер практички дође као и хљеб, он нема посну категорију, као и со и зачини.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

O da Mojsije! :D

Pitaću te za Preobraženje šta Mojsije ovo ono :D

Mrzi me da preturam,ali baš Mojsije (i knjiga levitska) imaju nagovještaj odgovora.

O ne, samo ne Knjiga Levitska winter winter winter

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ја сам рекао шта је пост - све остало назови како хоћеш, али то није пост... зато и настају парадокси.

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Ја сам рекао шта је пост - све остало назови како хоћеш, али то није пост... зато и настају парадокси.

sve ostalo je snishođenje,

a paradoksi nastaju od sitničarenja

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

Има и овога, што нису топлокрве животиње, па се тиме малте не сматрају биљкама. Са морским плодовима је тако. Лигње нису животиње него биљке...можеш их јести када је разрешење на уљу, исто као и шкољке, рачиће, шкампе итд...

Pa to je diiiivno!! bliss jeeee

Two wrong doesn't make it right

Подели на овим сајтовима

Значи, млеко не сме јер има везе са крвљу.

А зашто једна врста крви може а друга не сме (какве то везе има)?

Можда је ипак најбољи одговор:

тако треба :)

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Значи, млеко не сме јер има везе са крвљу.

А зашто једна врста крви може а друга не сме (какве то везе има)?

Можда је ипак најбољи одговор:

тако треба :)

Može i tako :)

Nego ima tu i druga stvar,recimo Gospod se simvolom predstavlja znakom ribe.A? ;)

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...