Анастасија Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Planira se da ovakvi dnevni centri budu otvoreni u većini Beogradskih opština,pa i kod železničke stanice,gde se slažem da je možda i najpotrebnije.Ipak ohrabrujuće je što je nešto ovako zaživelo uopšte,obzirom da nam je država ovakva kakva jeste i da je mnogo dece na ulici, i to ne samo Romske dece,a pravih podataka koliko ih je, još nema,ali se radi i na tome. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Цитат Pi.....ne ... ovu vest je pročitalo 17 ljudi od kada je postavljena, a da je možda naslovljena kao PRAVOSLAVNI PEDERI TUKU MUSLIMANSKU LEZBEJKU pročitalo bi je sto puta više.. Kakva beda i blam. Da li je vera to što teološko prdenje o Artemiju, vantelesnoj oplodnji ili vanzemaljcima se razglaba na sto i jedan način, a jednu ljudsku i totalno "pravoslavnu" brigu za bližnjeg ne udostojimo ni pogleda. Bar pogleda. Ne samo ovu temu nego svaku gde vidimo da nije pravoslavlje čitanje Zizija, Artemija ili drugih pravoslavnih legendi, nego da je pravoslavlje pre svega ljubav. Šta će mi hiljadu samospoznaja Zizijevih ili Avinih, ili Nikolajevih. Šta će mi Velika Srbija ako moj sused crkava od hladnoće. Ja kontam da će Isus da pita na onome svetu ne da mu izdeklamujemo Oče Naš ili da li je ljudska duša smrtna ili ne, nego će nas pitati za komšiju koji je umro od gladi i hladnoće.. Svaka ti je Njegoševa, odavno sam ovo primjetila, i zaista je tužno i žalosno ovakvo naše ponašanje, a nazivamo sebe hrišćanima, i samtramo da to radimo s pravom. 1000000001010 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Djecu do 14 godina bi prema zakonu imala odvest policija s ulice istog momenta čim ih tamo vidi i ustanovi da nemaju gdje stanovati. Imali bi bit predani socijalnim ustanovama i procesuirani što znači da bi njihov pravni status trebao biti sudski raspravljen a u zavisnosti od toga bi bili oduzeti biološkim roditeljima ako bi se dokazalo da se oni za njih nisu u stanju brinuti. Ne razumijem kako je moguće da vam trčkaraju djeca do 14 godina po Beogradu sama na ulici kao po Indiji? To nije više ni stvar ikakvog hrišćanstva ili nehrišćanstva već normalnih građanskih zakona i njihove primjene! Srbija je potpisnica te Deklaracije o pravima djeteta a to je veliko kršenje te Deklaracije. Ne znam kakva je situacija u ostalim republikama bivše Jugoslavije s tim danas, ako je isto takva, onda je to strašno nešto, vraćamo se u srednji vijek a potom to što sam napisao važi i za svaku drugu državu u kojoj je to isto tako kao u Srbiji. A nema to veze ni sa komunizmom ili socijalizmom, jednostavno smo do kraja 2.000. g. u cijeloj Evropi dostigli jedan određeni civilizacijski nivo tičući se socijalnih prava, zdravstvenog i socijalnog osiguranja - penzija itd. koji naravno da nešto stoji ali ne smijemo ga više srozavati dole. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Цитат Djecu do 14 godina bi prema zakonu imala odvest policija s ulice istog momenta čim ih tamo vidi i ustanovi da nemaju gdje stanovati. Imali bi bit predani socijalnim ustanovama i procesuirani što znači da bi njihov pravni status trebao biti sudski raspravljen a u zavisnosti od toga bi bili oduzeti biološkim roditeljima ako bi se dokazalo da se oni za njih nisu u stanju brinuti. Ne razumijem kako je moguće da vam trčkaraju djeca do 14 godina po Beogradu sama na ulici kao po Indiji? To nije više ni stvar ikakvog hrišćanstva ili nehrišćanstva već normalnih građanskih zakona i njihove primjene! Srbija je potpisnica te Deklaracije o pravima djeteta a to je veliko kršenje te Deklaracije. Ne znam kakva je situacija u ostalim republikama bivše Jugoslavije s tim danas, ako je isto takva, onda je to strašno nešto, vraćamo se u srednji vijek a potom to što sam napisao važi i za svaku drugu državu u kojoj je to isto tako kao u Srbiji. A nema to veze ni sa komunizmom ili socijalizmom, jednostavno smo do kraja 2.000. u cijeloj Evropi dostigli jedan određeni civilizacijski nivo tičući se socijalnih prava, zdravstvenog i soijalnog osiguranja - penzija itd. koji naravno da nešto stoji ali ne smijemo ga više srozavati dole.Među ovom decom najviše je Romske dece,što je i razumljivo jer je Srbija jedna od retkih zemalja koja je Rome ovde prihvatila za razliku od drugih koji ih proteruju svakodnevno.Ne znam šta tu ima za nerazumevati.Zna se kako i u kojim uslovima žive Romi,i samim tim kako Romska deca žive...uličare,ne idu u školu,prose...Što se tiče zakona ne znam da li takav ovde postoji ali i ako postoji,takođe se zna kako se u Srbiji zakoni sprovode.Nikako.Naročito kada su najugroženiji u pitanju.Dakle ti zakoni koji verovatno važe i sprovode se u Evropi,daleko su još od Srbije,tako da su ovi centri za dnevno prihvatanje dece za sad najbolje rešenje. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Цитат Djecu do 14 godina bi prema zakonu imala odvest policija s ulice istog momenta čim ih tamo vidi i ustanovi da nemaju gdje stanovati. Imali bi bit predani socijalnim ustanovama i procesuirani što znači da bi njihov pravni status trebao biti sudski raspravljen a u zavisnosti od toga bi bili oduzeti biološkim roditeljima ako bi se dokazalo da se oni za njih nisu u stanju brinuti. Ne razumijem kako je moguće da vam trčkaraju djeca do 14 godina po Beogradu sama na ulici kao po Indiji? Управо то се и ради, тј. кад се дете нађе у току дана, радник Центра за социјални рад смешта дете у Прихватилиште, полиција то ради само ноћу, јер Центри не дежурају ноћу. Искрено, ни мени није баш најјаснија та идеја, зато сам раније на једној теми рекла да не знам како је идеја Свратишта уопште прошла и реализовала се. Једино што ми пада на памет да је ово више за ромску децу, и за децу која побегну из дома/Прихватилишта, да имају неко склониште на кратке стазе (да се не скривају по улицама,пролазима, улазима од зграда,поготово зими,да се не смрзавају), док опет не буду враћени у дом/Прихватилиште ( па онда опет побегну одатле, и тако, игранка без престанка greengrin) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
roolle Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Цитат Pi.....ne ... ovu vest je pročitalo 17 ljudi od kada je postavljena, a da je možda naslovljena kao PRAVOSLAVNI PEDERI TUKU MUSLIMANSKU LEZBEJKU pročitalo bi je sto puta više.. Kakva beda i blam. Da li je vera to što teološko prdenje o Artemiju, vantelesnoj oplodnji ili vanzemaljcima se razglaba na sto i jedan način, a jednu ljudsku i totalno "pravoslavnu" brigu za bližnjeg ne udostojimo ni pogleda. Bar pogleda. Ne samo ovu temu nego svaku gde vidimo da nije pravoslavlje čitanje Zizija, Artemija ili drugih pravoslavnih legendi, nego da je pravoslavlje pre svega ljubav. Šta će mi hiljadu samospoznaja Zizijevih ili Avinih, ili Nikolajevih. Šta će mi Velika Srbija ako moj sused crkava od hladnoće. Ja kontam da će Isus da pita na onome svetu ne da mu izdeklamujemo Oče Naš ili da li je ljudska duša smrtna ili ne, nego će nas pitati za komšiju koji je umro od gladi i hladnoće.. Apsolutno se slazem....nazalost ,takvo smo drustvo postali i neke osnovne ljudske kvalitete kao sto su briga za bliznjeg , potpuno nepravedno zapostavljamo a bavimo se kao "nebeskim" temama i razoblicavanjem zabluda.....u kakvoj smo zabludi.... Hristos voskrese, radosti moja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Цитат Управо то се и ради, тј. кад се дете нађе у току дана, радник Центра за социјални рад смешта дете у Прихватилиште, полиција то ради само ноћу, јер Центри не дежурају ноћу. Искрено, ни мени није баш најјаснија та идеја, зато сам раније на једној теми рекла да не знам како је идеја Свратишта уопште прошла и реализовала се. Једино што ми пада на памет да је ово више за ромску децу, и за децу која побегну из дома/Прихватилишта, да имају неко склониште на кратке стазе (да се не скривају по улицама,пролазима, улазима од зграда,поготово зими,да се не смрзавају), док опет не буду враћени у дом/Прихватилиште ( па онда опет побегну одатле, и тако, игранка без престанка ) To je u redu, i mi imamo mnogo takvih dnevnih centara i kriznih prenoćišta prije svega za odrasle beskućnike, pa takozvane niskopragove centre za omladinu na ulici od 14 i starije dakle 14+ a također i dnevni boravak za djecu do 14 godina. Ja sam sam radio u jednom takvom centru za odrasle u Pragu nekoliko godina. Kod tih dječijih dnevnih boravaka su naprosta većina djece i kod nas romska. Ali kod nas je to tako da kad se u bilo kojem od ovih centara pojavi dijete pod 14 godina svaki socijalni radnik koji ga ne bi prijavio uredima ili policiji bi išao sjediti u zatvor "natvrdo" na nekoliko mjeseci ili čak pola godine! Postoji obaveza prijave takvih slučajeva što znači da bi svaki socijalni radnik koji bi tom djetetu samo dao hranu ili odjeću a ne poduzeo dalje korake predviđene zakonom bio krivično gonjen. Naravno da se to odnosi samo na tu djecu koju vidi po prvi puta a ne zna uopšte ko su i odakle su i zašto su sama. S djecom koja imaju svoje porodice i zbrinuta su onda takav dnevni boravak služi u sasvim druge svrhe, edukativne i za freetime aktivnosti i nije predviđen za zbrinjavanje djece na ulici. Isto tako i policijska patrola ili pojedini pripadnici policije koji bi kraj tog takvog djeteta samo prošli ne ustanovivši tko je odakle je i zašto je samo na ulici mogli bi čak dobiti i otkaz. Kod nas su zakoni strašno pooštreni posljednjih desetak godina što se tiče naprosto svega oko djece do 14 godina, bilo nesavjesnih roditelja, bilo policije na terenu i socijalnih radnika bilo te djece same. A zašto? Zato što uz svu tu nesreću su ta djeca počela biti metom pedofila, kidnapera, trgovaca djecom u razne svrhe pa sve do tražitelja raznih organa. Što znači da ako se s tim u korijenu radikalno ne poduzme nešto na to sve će se kao na grudvu snijega nagomilavati i sve druge zamisliteljne vrste kriminala dok se od tog ne stvori ogromna kugla ili čak lavina. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Цитат – Mi smo dali ovaj prostor, a sekretarijat će finansirati aktivnosti. Nadamo se da će deca koja se nalaze na ulicama, a koja se zloupotrebljavaju za bogaćenje pojedinaca, naći put ka ovom prostoru i iz njega se integrisati u društvo. Pozivam sve svoje sugrađane da ne podstiču tu zloupotrebu tako što će davati novac na ulici jer taj novac ne ide deci već ljudima koji ih upošljavaju i zloupotrebljavaju – rekao je Nenad Milenković, podsetivši da većina dece nije sa teritorije Beograda i da su ona predmet trgovine i iznajmljivanja kako bi pojedinci dobro zaradili. Otvoren Dnevni centar za decu ulice u Novom Beogradu http://www.dsnbgd.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=162:otvoren-dnevni-centar-za-decu-ulice-u-novom-beogradu&catid=35:aktivnosti-optine-novi-beograd&Itemid=71 Nema druge nego te kriminalce koji ih vode u organiziranu prošnju pozatvarati da odu tamo sjediti sve dok ne pocrne a djecu vratiti njihovim porodicama ako je to moguće a ako nije poslati u dom za nezbrinutu djecu. U Češkoj je to trgovina ljudima, to se ovdje više nitko ne usuđuje jer je "tarifa" zadnjih godina vrlo "poskupila", bez problema za takvo nešto nafasuju i 10 godina. :cheesy: bendoff Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 ПОЗДРАВИ НЕКОГ Ово ће бити врло тужна тема. Преносим предговор и аутентичне делове из књиге "ПОЗДРАВИ НЕКОГ" кооаутора Весне Огњеновић и Будимира Нешића (аутори књиге "Оловка пише срцем"), у издању ИРО "Градина". Четврто издање је изашло 1979. године.(Текст из књиге сам прекуцавала латиницом)___________________________________________ PREDGOVOR Materijal za ovu knjigu sakupljen je tokom našeg redovnog rada na radnim mestima psihologa u Centru za socijalni rad - Zemun i Prihvatilišta za decu i mladež u Beogradu. Obe ustanove su socijalne i tretiraju probleme počev od socijalne ugroženosti do najtežih slučajeva maloletničkog prestupništva.Tokom rada na knjigi korišćeni su odgovori sa testova ličnosti, sa testova inteligencije i spontani dečiji iskazi dobijeni preko psihološog intervjua. Dogadjaje smo rekonstruisali iza obavljenih intervjua, pa samim tim nije moglo da se izbegne izvesno "glačanje" materijala. Ipak smo se trudili da, koliko je to moguće, sačuvamo autentičnost.Podaci ispod teksta su iz zvanične dokumentacije ustanova. Njih smo dodavali da bismo kompletirali sliku i da bismo pokazali da postoje psihološke doslednosti u ličnosti i ponašanju. Neke tekstove smo ostavili bez dopunskog dela jer smatramo da sasvim dovoljno sami govore.Tokom čitavog rada na knjizi, vodili smo računa o jednom važnom momentu: da ih ne povredimo ako se prepoznaju.Mart 1971.O.V. - N.B.___________________________VENČANICANe znam ja zašto se ljudima koji stupajuu brak izdaje venčanica. Moja mama jeotišla od nas a venčanica je ostala. Enoje u kuhinji na prozoru. ali šta će nam.Ne treba nam venčanica. Stvarno ne znamzašto im daju venčanicu.Dečak, 11 godina.Odgovor sa testa inteligencijena pitanje: Zašto se ljudimakoji stupaju u brak izdaje venčanica.HOŠTAPLERJa mislim da sam ja jedan od retkih.Smatram to zato što se svi tuže na mene. Jasam, kako bi rekla moja baba, hoštapler,koji se druži sa lošim društvom koje gatera da puši i krade, mada ja neću.Samo ponekad hoću.Dečak, 14 godina.Učestvovao u dve provalne kradje.KAD BI SE TO MOGLOZnate, ja bih hteo da budem tolikoozbiljan da se više nikad, ama bašnikad ne nasmejem.Narod bi posle pričao o meni, a tata bise sigurno kajao.Dečak, 14 godina."Rodjen samu Beogradu, 1.VI 1958.godine. Moji roditelji kažu da samtada bio mnogo lepši."(Beleška psihologa)ČOVEK KOJI SE SMEJEKada mi je najteže, ja se smejem.I to bezobraznoADRESA NEPOZNATAMoji roditelji su se razveli kada sam pošaou prvi razred osnovne škole. Tata je jedno-stavno otišao a da mi ni ruku nije pružio.Išao sam kod njegove sestre, ali ona mi jerekla da zna da se javljao iz Švedske, ali daje adrsu negde zaturila. Pričala mi je da jetata prošlog avgusta dolazio u Beograd naodmor i da je tu bio mesec dana.Ljutio se što nisam došao da ga vidim.A ja sam ceo prošlogodišnji avgust biou bolnici. Možete i da proverite ako hoćete.Moj tata nije ni pitao za mene. Posle samišao i kod bake. Mama je išla sa mnom,ali je ostala ispred zgrade. Baba se istoljutila što nisam posetio tatu kad je biokod nje. Dala mi je samo dinar za sladoled,a adresu neda zato što se tata ponovooženio i ima srećan brak. Kaže, ako ti damadresu sigurno ćeš mu pisati, pa možeš brakda im pokvariš.Jedva sam sišao niz stepence.Uz put smo mama i ja zajedno plakali,ali to je bilo poslednji put da plačem za njim.Dečak, 12 godina.Prima socijalnu pomoć.Majka teško bolesna.U školi dobar i disciplinovanučenik. * * *Čuo sam da se čovek može kretati po mahovini,možda je to bolje, ali ja ne znam kako.Kada bih se izgubio u šumi, prvo bih se okrenuooko sebe i potražio senku. Kad bih je našao,pošao bih za njom. Kuda ide senka išao bih i ja.Tako bih valjda negde stigao.Dečak, 15 godina, zvani "Banana".Smešten u Prihvatilište zbog skitnje i prošnje."Juče smo vodili decu u pozorište. Svi su biliveoma disciplinovani. Uz put je "Banana" rekao:- Nastavnice, neko će možda da pomisli da smo mi djaci."(Beleška vaspitača)* * *draga nastavnice mojaja bih vas molila da mi čuvate zimske cipeleostale su mi dole na spratu i da mi pošaljetetatinu sliku ja sam je zaboravila a vi stezaboravili da mi date vašu.nenaPismo iz Centralnog zatvora***Da sam ponovo dete, volela bih da imamdruge roditelje.* * *ja moram da odemčujete limoramu meni za menenema životavi tugu ne poznajtea ako ikadzaželieda je upoznatezavirite miu dušuDevojčica, 17 godina.Dva puta pokušala samoubistvoi kao hitan slučaj primljena napsihijatrijsku kliniku._______________________Наставиће се Драган Јашић, -Владимир- and Ратко :( је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 BRANKO MOJ OČUH Udario me ovako karatom u vrat i ja sam pao. Posle me je vodio pod česmu i sipao vodovod na mene, a ja sam plakao. Poslao me po zejtin a ja sam se zbunio pa uzeo belu flašu od kisele vode i kad sam se vratio bez zejtina, udario me belom flašom po glavi. Meni sve teče, a on kaže: - Otkud ti krv na glavi. Ja mu kažem: - Pa sad si me flašom udario a on ne veruje. Kaže: - Ne verujem ja, to si se ti negde usput uudario, ništa ne vodiš računa - kaže Branko, moj očuh, pička mu materina. Dečak, 7 godina. Privodjen nekoliko puta u Centar za socijalni rad zbog bekstva od kuće. ČISTA FIZIKA Moj otac nema nikakvo ponašanje. Kad se uveče vratim kući, on se sav pretvori u fizički izgled. Odmah znam šta me čeka. Dobijao sam od njega batine dok se obojica ne onesvestimo. Dečak, 16 godina. Stalno nastanjen u Beogradu. Zajedno sa maloletnim D.M. i B.B. osumnjičen: "...da su dana 19. maja 1970. godine u S. nasilno otvorili vrata u dečijem vrtiću „Kekec“, ul. Zagorska 2, potom ušli u prostorije vrtića i za sebe zadržali 40 dinara, tri ćebeta i jedan sapun, sve u vrijednosti od 260 dinara. Iste noći i u dogovoru, pritiskom na ventilaciono staklo kioska Dunav sačinili otvor, potom kroz nastali otvor ušli u kiosk, te iz ovog uzeli i za sebe zadržalai 25 paketa peperminta, 4 kutije sira „Zdenka“, 6 ribljih konzervi, 11 komada dvojnog C, 20 paketa slanih štapića, 4 čokolade po 15 grama „Životinjsko carstvo“.“ (Deo optužnice) ŽELJE 1. Kad bih imao para sazidao bih kuću za mamu, da je izvučem odande. 2. Ja bih želeo da moj otac nije šofer, nego da je neki službenik u Skupštini. 3. Ja bih želeo da svako dete bude srećno. I da ne luta. 4. Ja bih učio za kauboja. 5. Kad bismo otac i ja jednom zajedno otišli u bioskop. 6. Ja sam želeo da živim kao i sva druga deca, ali dobijao sam batine više nego i jedno drugo. 7. Želeo bih da moja mama prestane da živi noćnim životom. 8. Ja hoću lutku koja se smeje. Odgovori devojčica i dečaka na testu nedovršenih rečenica. ŽALBA Išao sam u opštinu kod jedne tetke da se žalim a ona mi kaže: - Kaži majci i očuhu da sam ja rekla da ne smeju više da te tuku. Posle me još više prebili. Dečak, 14 godina „Prošle nedelje dolazila majka da ga poseti. Pita me: - Kako je moj sin, koliko je star?“ (Iz razgovora sa vaspitačem) SANDUK Nisam kivan na miliciju, dobri su to ljudi, a sa barabama kao što smo mi, ne treba drukčije. Niko nije lud da bije poštenog gradjanina. A kad smo onda od ukradenih para kupili mrtvački sanduk za Krezinog ćaleta, i kad su nas povatali, nisu nas ni prstom takli. Samo su rekli: - Dobro, idite kući i da vas više ne vidimo. Što onda da budem kivan na njih. Dečak, 17 godina. DEČACI PAVLOVE ULICE PISMENA VEŽBA IZ SRPSKOG (prepričavanje) Ja mogu da kažem da ne znam ništa o ovoj pripoveci niti sam slušao kad ste čitali. Nastavniče ja vam se izvinjavam što nisam naučio i što me mrzlelo da slušam a isto vam se izvinjavam i za ono juče što sam napravio onu gužvu. I molim a ko hoćete da mi oprostite i da mi ne dajete keca. Ovu pismenu vežbu nisu radili učenici: - A.V. već drugi put na sličan način prepričava tzadatu temu. - Z. D. (A. B. mu bacio knjige u vatru) - R.D. (nema olovku) - T. R. (V. K. mu zaključao tašnu i bacio ključ u kanalizaciju) - Ž. M. (nije uopšte doneo torbu) - V. R. (neće da piše) - V. K. (ukrali mu torbu – nema baš ništa) - H. D. (prodao knjige, sveske i olovke) - S. L. (neće da troši olovku - P. J. (Ima nekoliko svezaka koje su neupotrebljive. Sipali mu neku mast u torbu) - G. O. (mrzi ga da piše) - T. J. (izgubio torbu sa knjigama) (Beleška profesora) DOBAR DAN KOMŠIJA Tata je odjednom počeo da pije. Stalno me tera da idem u komšiluk da zajmim, a meni je teško – jer znam da nema da vrati. Devojčica, 13 godina. RODJACI Pošli mi kod neke žene, a on mi usput kaže: - Kad odemo tamo, nemoj da kažeš da sam ti ja otac nego stric. I ja budala, pristao. Kad smo došli, on predstavio toj ženi da ima jednog sina, ali ne mene, nego onog sa maćehom. I ja budala, ćutao. Dečak, 15 godina. "Insistirao je da ga vodim u dom. Prvo smo otišli u Centar po stvari koje mu je poslao otac. Sve je stalo u jednu mrežu.“ (Beleška socijalnog radnika) _________________________________ Nastaviće se Ратко :(, Драган Јашић and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Септембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2011 РМилице оће ли бити наставка ? Лепа је тема и потресна нажалост али би можда требало да се настави 1000000001010 Давидова and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2011 јадна деца...много тужно... :o tuzansmajli8904 треба што више људи да ово прочита и да се замисли...то су нам показатељи шта треба да мењамо код себе...и свет би био много лепши... Sanja Т. and Давидова је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2011 Свакако, преклуцала сам целу књигу и пренећу је јер је више нема у продаји, макар када сам је ја тражила. Заиста је жалосно и увек када прочитам спонтане, искрене изјаве деце које су неки родили да ли из љубави, "омашком", реда ради или ко зна чега још, у мени завлада осећај туге и увек сузе. Знам да још увек има младих и несрећних душа, а ја сам немоћна и то ме тишти. ________________________________ * * * Moji roditelji ne mogu da shvate da ja mrzim njihovu mržnju. TIŠINA Poša bih u svim pravcima Jer znam Da negde postoji jedna reka Puna tajanstvenih krugova Jedna lipa puna tajanstvenih mirisa Jedan čamac ostavljen u pesku Koji čeka Pošao bih u svim pravcima Dečak, 17 godina. Sudjeno mu zbog ubistva oca. Poginuo januara 1968. u saobraćajnoj nesreći prilikom vožnje ukradenim kolima. "Većinu vremena u prihvatilištu provodio je crtajući. Krio je da je ubio oca jer se plašio da će deca da beže od njega. U jednom trenutku rekao: "Brzo mi prodje detinjstvo". (Beleška psihologa) * * * Ja znam da je to besmisleno ali se plašim straha. * * * Ljudi se sreću razgovaraju a zatim odlaze svako na svoju stranu čemu onda ti susreti Slobodni sastav. Devojčica, 17 godina. Privodjena zato "što je nadjena u društvu nepoznatih muškaraca". * * * Da li ste zadovoljni što ubiste Sve ljudsko u meni Ako ste zadovoljni Ostavite me samu Ako niste Recite koliko će to još trajati Devojčica, 17 godina. Lečena od narkomanije. Za deset meseci boravka u prihvatilištu, majka je ni jednom nije posetila. "Nije trebalo da se rodim, ali majka zbog slabog zdravlja nije smela da me pobaci". (Iz razgovora sa psihologom) MOJ OTAC Ne valja mu što voli da se tuče i što pije mnogo. Ali kada se lepo obuče, kad veže mašinu i kad se obrije - da vidite vi kakav je to čovek. * * * Dragane, pozdravi ... pozdravi nekog! (По овој поруци, можда најснажнијој, књига је добила наслов. ) _______________ Наставиће се Драган Јашић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Септембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2011 РМилице мени је ово што пишеш или ти прекуцаваш је ЈАКО тужно и да ли можеш ту књигу некако да скенираш и поставиш је на ЖРУ ? ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2011 On 9. 9. 2011. at 9:43, јашадр рече РМилице мени је ово што пишеш или ти прекуцаваш је ЈАКО тужно и да ли можеш ту књигу некако да скенираш и поставиш је на ЖРУ ? Могу књигу да скенирам, и гледаћу што пре. Има око 150 страница. У уводној поруци сам објаснила да сам је прекуцала баш онако како пише у књизи, нисам исправила ни једну грешку, као што то нису ни аутори књиге. Ако је неко заинтересован, књигу могу посудити уколико је мој суграђанин, па чак и да није, пошта још увек ради. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука