Jump to content

O Istini Sudu i Ljubavi

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 22 часа, Ralex рече

Čovek priprema srce ali je od Gospoda šta će usta govoriti, 

Ili ne znaš da su dela pripremljena još pre stvaranja sveta.

To nesto predodredjenje, deluje malo protestantski, ok, vidim nov si dobrodosao, vec si napisao dosta poruka, nisam video da si 1 pomenuo nekog svetitelja ili neki citat, eto to mi zapalo za oko.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bokisd рече

To nesto predodredjenje, deluje malo protestantski, ok, vidim nov si dobrodosao, vec si napisao dosta poruka, nisam video da si 1 pomenuo nekog svetitelja ili neki citat, eto to mi zapalo za oko.

A mene niko nikad nije nagrdio, a pričala sam baš svašta... Valjda znate da sam naša. Koji god ti naši bili. Elem pozdrav dragi ljudi. 

• Свиђа ми се 1

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Bokisd рече

Ovo šta verujem da je meni Bog otkrio nisam nigde drugde našao mada mi podmeću da sam sektaš, ali toga nema ni među proptestantima niti, adventistima niti JS. Niti sam igde drugde našao, Te stoga ne mogu da citiram nikoga jer ne znam da je Bog ikome ovako otkrio stvari.

Ja sam mislio da kad ljudi vide koliko to balgodati donosi u njihov život da će oberučke zgrabiti ovo. Ali sam se prevario. Da bih posle razumeo da je to zato što odgovornost za naš život Bog je stavio u naše ruke, A ljudi ne žele odgovornost.

Za mene je ta odgovornost bila spas; jer ako sam ja kriv za sve zlo u mom životu onda je to super; Ja mogu i da popravim to menjajući sebe.

Bog me je učio kako da menjam sebe i ispunio je moj život blagodaću. Ali kad poželiš to spasenje da podeliš sa bližnjima naiđeš na zid, 

Ja sam se u početku čudio da ljudi ne žele da prihvate takvo jedno bogatstvo koje će obogatioti njihov život, ali nije svima posiveo život kao što je meni bio, ja sam očajnički tražio izlaz i Hristos mi je to dao.. A kad ti daš napitome vodu neće li te odbiti, i neće ti bit zahvalan, Ali kad daš onome ko umire od žeđi biće ti zahvalan do kraja života.

Tako da je ova moja priča za ljude koji očajnički traže spasenje, i oni će videvši spasenje koje im Hristos nudi to i prihvatiti. 

Za sve druge ova moja priča je sektašenje. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ralex рече

Ovo šta verujem da je meni Bog otkrio nisam nigde drugde našao mada mi podmeću da sam sektaš, ali toga nema ni među proptestantima niti, adventistima niti JS. Niti sam igde drugde našao, Te stoga ne mogu da citiram nikoga jer ne znam da je Bog ikome ovako otkrio stvari.

Ja sam mislio da kad ljudi vide koliko to balgodati donosi u njihov život da će oberučke zgrabiti ovo. Ali sam se prevario. Da bih posle razumeo da je to zato što odgovornost za naš život Bog je stavio u naše ruke, A ljudi ne žele odgovornost.

Za mene je ta odgovornost bila spas; jer ako sam ja kriv za sve zlo u mom životu onda je to super; Ja mogu i da popravim to menjajući sebe.

Bog me je učio kako da menjam sebe i ispunio je moj život blagodaću. Ali kad poželiš to spasenje da podeliš sa bližnjima naiđeš na zid, 

Ja sam se u početku čudio da ljudi ne žele da prihvate takvo jedno bogatstvo koje će obogatioti njihov život, ali nije svima posiveo život kao što je meni bio, ja sam očajnički tražio izlaz i Hristos mi je to dao.. A kad ti daš napitome vodu neće li te odbiti, i neće ti bit zahvalan, Ali kad daš onome ko umire od žeđi biće ti zahvalan do kraja života.

Tako da je ova moja priča za ljude koji očajnički traže spasenje, i oni će videvši spasenje koje im Hristos nudi to i prihvatiti. 

Ralex, kao što rekoh, nisi sam... samo ljudi imaju različita interesovanja. Bog je stvorio svet bogat i raznolik. Prosto ljudi imaju druge interese... ali to ne znači da ne znaju Boga i da njima Bog ne govori kao što govori tebi.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, sanja84 рече

Ralex, kao što rekoh, nisi sam... samo ljudi imaju različita interesovanja. Bog je stvorio svet bogat i raznolik. Prosto ljudi imaju druge interese... ali to ne znači da ne znaju Boga i da njima Bog ne govori kao što govori tebi.

Setih se koga bih iz pravoslavlja mogao da citiram;  "Kakve su ti misli takav ti je život"

Verujem da svi znate ko je u pitanju. 

E vo šta pričam je samo nadogradnja te ideje gde ja objašnjavam kako misli izgledaju, odakle dolaze, i šta možemo da uradimo da sredimo svoj um da bude izvor blagodati u nama.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Ralex рече

Setih se koga bih iz pravoslavlja mogao da citiram;  "Kakve su ti misli takav ti je život"

Verujem da svi znate ko je u pitanju. 

E vo šta pričam je samo nadogradnja te ideje gde ja objašnjavam kako misli izgledaju, odakle dolaze, i šta možemo da uradimo da sredimo svoj um da bude izvor blagodati u nama.

Dobro, samo što jednostavnije i što sažetije... maloumna sam.

Подели на овим сајтовима

On 18. 7. 2024. at 17:48, Ralex рече

Ok, ali, ovaj, to je tvoja prica, imam i ja neku svoju pricu ili sanja84, ali smo mi nasu pricu proverili i uskladili sa crkvom i krstenjen i liturgijom, i sa ucenjem i predanjem svetitelja koji si pisali kako da mi upravo te sve nase price uskladimo sa tom crkvenom pricom koja najbolje moze da protumaci koju pricu prica Sveto Pismo.itd.

Mislim da ne moze drugacije.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bokisd рече

Ok, ali, ovaj, to je tvoja prica, imam i ja neku svoju pricu ili sanja84, ali smo mi nasu pricu proverili i uskladili sa crkvom i krstenjen i liturgijom, i sa ucenjem i predanjem svetitelja koji si pisali kako da mi upravo te sve nase price uskladimo sa tom crkvenom pricom koja najbolje moze da protumaci koju pricu prica Sveto Pismo.itd.

Mislim da ne moze drugacije.

Nama tu usklađivanja priče sa crkvenim učenjem, jer crkve su predstavljene u Bibliji kao žene, žene bludnice, seti se je Eva prevarena prevarila i Adama. Bog je postavio zakone koji vladaju i po kojima svet i život funkcionišu, 

Hristos je došao i pokazao nam kako da se uskladimo sa tim zakonima da bi imali život večni i nasledili carstvo. Nauka polako otkriva zakone po kojima funkcioniše naše telo i ako pogledamo suštinu možemo da razumemo kako ti zakoni funkcionišu. 

I kad to vidimo razumećemo da je Hristos svojim propovedima govorio da se uskladimo sa zakonima života.

I pošto smo mi udi Hristovog tela to mi uskalđujući se sa zakonima života počinjemo da funkcionišemo kao jedno telo jedna zajednica gde nema moje tvoje, nego je sve naše. 

I prva crkva je tako i radila, niko nije imao ništa svoje sve su prodavali i ulagali u zajednicu, zajednica nije bila samo molitvena zajednica kako se danas u crkvama objašnjava zajednica, Crkve su češale ljude kako ih uši svrbe i ugađajući ljudima izgubilo se Hrišćanstvo.

Danas vernici nisu usklađeni sa zakonima života i nemoral koji vidimo na svakom koraku je ogledalo toga.

Ovo je kao Hrišćanska država, a nemoral na svakom koraku, od vlasti do onog najmanjeg, 

I kad neko pomene da to ne valja i da će nam se obiti o glavu onda svi skoče na njega ti si sektaš i došao si da rušiš našu idealnu crkvu.

Crkva Hristova, ili telo Hristovo su svi koji žive usklađeni sa zakonima života,  Oni koji na šamar okrenu i drugi obraz, koji su milostivi, zahvalni, puni ljubavi prema bližnjima, pa i prema neprijateljima, koji kad ih kunu blagosiljaju...

Подели на овим сајтовима

Најбоље и јесте када Бог човековом срцу открије радост. То не мора да буде исто искуство за сваког. Треба знати да човек тежи да негде апсолутизује своје искуство. 
Нпр., читам да се Божији Син зачео у утроби без семена. И врло добро схватам да је то баш тако, јер се то управо у мени десило. Вера, духовно семе, пада на добру земљу срца и зачиње се Бог. Јасно као дан. Све што сам схватио, Aј дид ит мај веј.
Поента приче је да мислим за себе да сам гностичар. :mahmah:

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Милошшш рече

Најбоље и јесте када Бог човековом срцу открије радост. То не мора да буде исто искуство за сваког. Треба знати да човек тежи да негде апсолутизује своје искуство. 
Нпр., читам да се Божији Син зачео у утроби без семена. И врло добро схватам да је то баш тако, јер се то управо у мени десило. Вера, духовно семе, пада на добру земљу срца и зачиње се Бог. Јасно као дан. Све што сам схватио, Aј дид ит мај веј.
Поента приче је да мислим за себе да сам гностичар. :mahmah:

Sto bi to bio brate Milose? Biblija je viseslojna otkrivaju se razlicita znacenja istih mesta u razkicitim periodima zivota. To sto je to duhovno seme vere ne mora da ide nasuprot tome da se zacece odigralo i zapravo fizicki. Inace pogledaj samo sta je iznedrio gnostizicam u istoriji pa ces videti da se sve najhulnije jeresi i protosatanizmi vezuju za takva ucenja. U redu je ne slagati se sa svakom odlukom Crkve, ali kao jedinka odsecen od predanja Crkve covek je nista. Trska na vetru. Predanje Otaca je nasa Spona sa samim apostolima i Gospodom. To su hiljadw godina zivotom osvedocene Istine. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...