Jump to content

Литијум

Оцени ову тему

Препоручена порука

Тешко је на души и срцу када видимо да само  Црква ништа о овоме говори. Сви ( и радници, и службеници,  и, нарочито, сељаци, пензионери, естрада,...) имају став и мишљење (нека је и погрешно, површно, овакво или онакво), само Црква нема. Имали су и Синод и патријарх мишљење и коментаре о много мање важним стварима. Сада баш ништа. Видимо из беседе еп. Фотија да епископи међусобно о томе причају, а и са другима. Али нико, осим њега, није рекао ништа јавно. Зар није логично да Црква позове да се спрече даље конфронтације двају страна (за и против рудника литијума), тако што би се одржала јавна стручна дебата, где би институције и појединци "укрстили аргументе" и могли би сви да виде да ли је и ко "страни плаћеник" и остале етикете. Није исто када се о овоме препуцава преко друштвених мрежа и ако, са друге стране,  Црква, без прејудицирања ко је у праву, позове да се то питање јавно расправи (на медијима са националним фреквенцијама). Значи, не мора Црква да се изјасни ни за ни против, ако већ неће. Него да се позове да није стручна за то питање и да се заложи за расправу оних који јесу стручни. То би била, по мени, нека активна неутралност. Овако, када Црква ћути, то се у већини, и црквеног и нецрквеног народа, схвата као подршка Вучићу. А за тим следи и (дис) квалификација да је Порфирије Вучићев патријарх. 

Подели на овим сајтовима

Маните се политичарења, него треба као м.Фотије да укажете само на струку и ту да буде готова прича. 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Milan Nikolic рече

Маните се политичарења, него треба као м.Фотије да укажете само на струку и ту да буде готова прича. 

Struka kojoj je posao da se bavi eksploatacijom sta kaze za eksploataciju? Ili mozda da konsultijes struku kojoj je posao ekologija? Nego sta je pricala struka za vakcine i zakljucavanje gradjana? Sta kaze struka za homoseksualce i ostale sekusalne devijacije? Sta kaze struka za neoliberalni kapitalizam? Sta kaze struka za vestacku inteligenciju? 

Dizgine svoga uma predao si mesto Hristu mocnicima ovoga sveta. Ekspertima i strucnjacima za ovo i ono koji te sa malog ekrana naucavaju kojoj agendi i kad treba prikloniti glavu. Kao na liturgiji kad bude vozglas, tako bi ti strukama da priklanjas glavu i poverenje. 

Ne ide brate ne ide. Za sitan gros kazem ti. Mastas o nekoj mocnoj Srbiji. Fantaziju si svoju angazovao da nadomescuje odsustvo realnosti. Mesto carstva nebeskog tebi je jaka drzava eshaton. Naopako sve naopako. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Није фора да се разнесеш, него да живиш мушки. Где си видео да Христос не поштује власт? Ми сви имамо Христа једни у другима и међу нама, ако се не боримо за такво друштво онда боље да се не мешамо у Божије ствари. 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ko kaze da ne postujemo vlast time sto se protivimo zlu? Ja da ne postujem vlast ja bih je rusio na ulici. Vlast je takva kakva je ne znaci da se sa svakom odlukom treba slagati. Kud ne postovase Karadojrdje sultansku vlast pa da lepo svi sa fesom hodimo onaokolo? 

Pritom ovo je stvar nepostovanja nemacke i briselkse vlasti vise nego nase. Nasa samo ttrba da se seti cija je i kome sluzi. 

Подели на овим сајтовима

Ne mogu da sporim tu konstataciju. Molitva je isceliteljski metod u ondosu prema bilo kome i zavredjuje je svako ko sa tobom ima dodir. Protivljenje osobi smatram trosenjem energije i rastakanjem odnosa. Medjutim protivkjenje izvesnim postupcima bez mrznje i nekog licnog animoziteta vidim normalnim. 

Pa i supruznici mogu da se ne slazu jedno sa drugim po nekim konkretnim pitanjima a da im odnos ljubavi ostane nenarusen. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Milan Nikolic рече

Свака власт је од Бога, за њу се бориш и њу поштујеш.

Учи се од покојних Атанасија и Амфилохија, као и од њиховог Аве Јустина где су те границе поштовања власти.

Подели на овим сајтовима

@Владимир Владимирович Цар1 @Вукашин

Ај људи, нисам испратио, мрзи ме да тражим - како су то на сабору решили за епархија/митрополије. Које су нове митрополије/епархије?

Подели на овим сајтовима

STANJESTVARI.COM

Марина Булатовић: Писмо епископу Јеротеју и СПЦ поводом копања литијума у Србији - Стање ствари

Подели на овим сајтовима

WWW.FACEBOOK.COM

Српски свештеник Саша Петровић позвао остатак Српске Православне Цркве да стане уз народ и одбрани Србију...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...