Vesna Milovic Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Evo jedan jednostavan, brz i jeftin recept... DOMAĆI EUROKREM :oke: 500 gr šećera i 3 dl vode kuvati na umerenoj vatri.* Kad provri kuvati još 7 minuta na tihoj vatri, pa skloniti sa ringle. U tome istopiti 1 margarin (srebrni Dijamant je ima manje masnoće). Kad se ohladi dodati 350 gr mleka u prahu, sjediniti varjačom, dodati kakao 100 gr, sjediniti varjačom. Zatim, 5 minuta mutiti mikserom da se razbiju grudvice. Sipati u kanticu od 1kg, pa staviti u frižider da se stegne. Na kraju dobijete punu kanticu od 1 kg, za oko 250 dinara! ________________________________ * Moj šporet je stariji pa najjača ringla kuva na 3... tako da šećer i vodu kuvam na 2, a posle smanjim na 1,5. Dugo godina imam ovaj recept (do prošle zime), ali nisam pravila jer sam mislila da nema dovoljno dobar ukus kao kupovni eurokrem. Međutim, ovo mi je već 12 kantica kako ga pravim. Kupovni eurokrem ima mnogo više emulgatora, skup je, a kantica nikad nije puna do vrha. Ja nekad dobijem kanticu punu do vrha, a nekad i više... zavisi koliko je vode isparilo dok se špinovao šećer (i da li sam na vreme smanjila ringlu). Eurokrem je vrlo ukusan, a pogotovo sa palačinkama Neša_, badenac and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna Milovic Написано Октобар 28, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2014 Кестен ролат (једноставно и брзо) Умесити: 1 кг кестен-пиреа, 200 гр маргарина, 2 кесице ванил-шећера, 150 гр млев. ораха, и 1 до 1,5 кашику прах-шећера (може и не мора). Поделити на 2 дела. У један део сипати 100 гр истопљене црне чоколаде. На пек-папир утапкати смесу као за ролат (четвртаст облик) – прво тамнију, па на њу светлију. Уролати уз помоћ папира. По жељи, колач се може прелити глазуром од чоколаде. Напомена: Кестен-пире је јефтинији код препродаваца на пијаци него у продавницама; мађарски кестен-пире од 250 гр је сладак! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna Milovic Написано Октобар 28, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2014 Америчка пита (веома укусно и посно) Тесто: Умесити 250 гр брашна, 170 гр маргарина (сребрни Дијамант - мање масан) и 6 кашика хладне воде. Тесто треба да одстоји у фрижидеру 30-60 мин. (или преко ноћи). Фил: 1,5 кг киселих јабука ољуштити и исецкати на танке листиће у ванглу. Додати у то 4 кашике шећера, 3 кашике густина, сок од лимуна, 100 гр сувог грожђа (које је претходно стајало мало у руму или води). Промешати кашиком, па додати пола каш. цимета, мускатног орашчића и ванил-шећер. Све добро измешати. Припрема: Поделити тесто на 2 дела. Један део изваљати оклагијом у круг, и обложити тепсију. Сипати фил. Изваљати и други део теста, па тистави преко фила и ''ушушкати''. Пећи у рерни 50-60 мин. на средњој ватри. Кад се извади из рерне, нека се колач охлади. Затим, размутити сок од пола поморанџе са кашиком џема од кајсија и шећером у праху, па премазати колач. По оригиналу, колач се пече у посуди за киш-лорен. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 23, 2015 Пријави Подели Написано Јул 23, 2015 Ово сам ја нешто експериментисала, резултат је виш него одличан Кефир (домаћи) диња рогач све по укусу додавати/одузимати, изблендирати и расхладити ...и добитна комбинација, уместо диње ставити шљиве Пријатно Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 23, 2015 Пријави Подели Написано Јул 23, 2015 Ово сам ја нешто експериментисала, резултат је виш него одличан Кефир (домаћи) диња рогач све по укусу додавати/одузимати, изблендирати и расхладити ...и добитна комбинација, уместо диње ставити шљиве Пријатно Морти, ово му дође неки афро-зодијак JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јул 23, 2015 Пријави Подели Написано Јул 23, 2015 Морти, ово му дође неки афро-зодијак Домаћи рецепт за афричку шљиву. Kaludjerovic Sreten, Лапис Лазули and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Август 9, 2015 Пријави Подели Написано Август 9, 2015 dosta leda u blender sok od ananasa (next 100% voce) i pinakolada....bzzzzzzz.....sipati u lepu casu ,papirni kisobrancic,slamcica....MLJAC! Lagano osvezavajuce vise nego ukusno Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Torta za osobe koje ne tolerišu mleko i laktozu Foto: TesaPhotography/Pixabay.com Sastojci bilo koja kora za tortu 1/2 litra sojinog mleka za kuvanje jedno pakovanje sojine pavlake 100 grama šećera 4 žumanca 1 pakovanje biljnog margarina 4 kašike kakaoa 4 kašike oštrog brašna Način pripremeSojino mleko prokuvati sa 80 grama šećera. Žumanca, preostali šećer i sojinu pavlaku izmešati sa brašnom i to dodati uz stalno mešanje u kuvano mleko. Kuvati dok se ne zgusne, pa na kraju dodati kakao. Ostaviti da se ohladi. Biljni margarin dobro izmiksati sa 50 grama prah šećera, pa u to dodati ohlađeni krem uz miksanje, tako da sav krem bude penast. Tim kremom filovati kore po sredini i sa strane. Može se ukrasiti po želji. Vreme pripreme: 40 minuta Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Maџарска фора: Издинстате сладак купус, додате шећер и сирће Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Издинстате сладак купус, додате шећер и сирће :shocking: ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 :shocking: Па пробај сестро! "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 24, 2015 Пријави Подели Написано Август 24, 2015 Па пробај сестро! pa, ovaj....msm..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Септембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2015 U skladu sa mojim žru imenom dijelim recepte za palačinke koje sam našao na: http://gastro.vijesti.me/uvijek-svjeze/hrana-koje-nikada-nije-dosta-186# Samo što ja lično ne forsiram mnogo voća uz palačinke, više namaze, prelive itd. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2015 Па пробај сестро! Је л` то неки прилог? Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2015 U skladu sa mojim žru imenom dijelim recepte za palačinke koje sam našao na: http://gastro.vijesti.me/uvijek-svjeze/hrana-koje-nikada-nije-dosta-186# Samo što ja lično ne forsiram mnogo voća uz palačinke, više namaze, prelive itd. Jesi li primetio da neki ljudi kazu 5dkg cokolade a neki 50g. Sta mislis, kakve kulinarske profile skrivaju ova dva izbora? Pancakes је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука