Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 24. 1. 2014. at 23:22, Дејан Бићанић рече

није на услузи, али се стекне такав утисак.

Жене и мушкарци су аполутно једнаки .

Znači, jednaki su i po pitanju bioloških karakteristika?

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 24. 1. 2014. at 23:30, Gerhard рече

Nisu, logično da nisu.

Patrijarhat i jeste biološka dominacija muškarca nad ženom, ali gde je Hristos vera i kao takav mera, postoji li biloška dominacija nad bilo kim?

Подели на овим сајтовима

On 24. 1. 2014. at 23:30, Gerhard рече

Ne, ali jednako Gospodu bitni.

Stablo ima korijen i krošnju. Jedno crpi iz zemlje, drugo iz neba. Obje strane hrane stablo i pomažu da se iznese polod.

Svako svoje mjesto ima, a opet su jedno. Iščupaj korijen, okreni ga ka nebu, posadi krošnju...neće biti ploda, uvenuće stablo.

Neka svako uzima ono što valja i odakle treba i eto ploda valjanog od njega i nje. Jednaki pred Gospodom, a opet zna se ko stablo drži čvrstim na zemlji.

Ženama, je data nježnost, milost, toplina, moć da rađaju...njeguju i podižu, stvaraju...kud bi više?

Подели на овим сајтовима

On 24. 1. 2014. at 23:49, Дејан Бићанић рече

Nisu, logično da nisu.

Patrijarhat i jeste biološka dominacija muškarca nad ženom, ali gde je Hristos vera i kao takav mera, postoji li biloška dominacija nad bilo kim?

Ako nisu, onda ne možeš reći da su apsolutno jednaki. Samo sam to htio da te ispravim. :)

Osim toga, žene ne mogu biti sveštenice, i u Pismu piše da moraju da budu poslušne muževima.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

On 24. 1. 2014. at 23:50, Ayla рече

Ne, ali jednako Gospodu bitni.

Stablo ima korijen i krošnju. Jedno crpi iz zemlje, drugo iz neba. Obje strane hrane stablo i pomažu da se iznese polod.

Svako svoje mjesto ima, a opet su jedno. Iščupaj korijen, okreni ga ka nebu, posadi krošnju...neće biti ploda, uvenuće stablo.

Neka svako uzima ono što valja i odakle treba i eto ploda valjanog od njega i nje. Jednaki pred Gospodom, a opet zna se ko stablo drži čvrstim na zemlji.

Ženama, je data nježnost, milost, toplina, moć da rađaju...njeguju i podižu, stvaraju...kud bi više?

A muškarci nemaju nježnost, milosti, toplinu?

Подели на овим сајтовима

On 24. 1. 2014. at 23:57, Gerhard рече

Ako nisu, onda ne možeš reći da su apsolutno jednaki. Samo sam to htio da te ispravim. :)

Osim toga, žene ne mogu biti sveštenice, i u Pismu piše da moraju da budu poslušne muževima.

Pa to ti kažem, ni ti meni nisi jednak, relano ja sam lepši, zgodniji, inmteligentniji,moj tata ima više para od tvog tate :D

Poslušna mužu , kao muž Hristu a često muž nije poslušan Hristu ;)

Подели на овим сајтовима

On 25. 1. 2014. at 0:05, Дејан Бићанић рече

Pa to ti kažem, ni ti meni nisi jednak, relano ja sam lepši, zgodniji, inmteligentniji,moj tata ima više para od tvog tate :D

Poslušna mužu , kao muž Hristu a često muž nije poslušan Hristu ;)

Ne nego "slušajte muževe kao Gospoda". A Gospod se treba vazda slušati. ;)

Подели на овим сајтовима

Бог је створио Адама савршеног, и мушко и женско је било део њега. Али као савршен Адам никад не би згрешио, па се ни ми не бисмо родили. А пошто је Бог Љубав и има потребу да се даје,јер љубав која се не даје и није љубав, Он је поделио Адама на мушко и женско учинивши га тако несавршеним, а самим тим и Адаму и Еви је сада била потребна Божја Љубав, па је Он имао коме да да своју љубав. 

Поделвши Адама он је нечим даровао Адама а нечим Еву, па Адам може да види свој разум, али зато не може да осети своју душу, јер то је припало Еви. Зато су жене осетљивије, сензутивније од мушкараца, али будући да не могу да виде разум њима су у цркви ускраћене нека ствари.

Ево од кад су интелектуалци преузели коло у цркви и женама се полако допуштају поједине ствари у цркви, па могу да буду вероучитељи, е, али то ће цркву много да кошта, то ослањање на интелект уместо на разум. Зашто интелект, зато што и мушкарци који се ослањају на интелект нису у стању да виде разум. Ето зашто нам кола иду низбрдо, свуда владају интелектуалци, па можемо да очекујемо да буде само горе, никако боље, да се неко не заварава.

Жене могу да рађају а мушкарци су ускраћени за то. 

Нека испитивања су показала да женске мисли много јаче продиру у свет и лакше се освећују док мушкарци имају и до 5 пута слабију мисао али зато мушкарци лакше фокусирају своју мисао и остварују боље резултате. А када двоје који су блиски концентришу своје мисли у истом правцу, једно служи да фокусира мисли а друго да им да снагу резултати неочекивано расту. Зато би свако требало да буде задовољан својим делом а не завидан за оно што нема. Не може да у једној кући буде два господара, таква кућа пропада као и брак где муж и жена нису сложни и непокорни једно другоме.

Жене које су склоније неморалу и лакшем начину за стицање наговарају своје мужеве да лажу, да краду да би обезбедили породицу. Али, ако муж каже да то није добро и да треба бити моралан ако се породици жели стварно добро, тада жена треба да се покори мужу и да разуме да услед недостатка разума је њено мишљење такво. 

Али ако жена верујући у Исуса Христа у Њему нађе разум, онда је она нашла и свог духовног мужа коме треба да служи. Тада она више није дужна да слуша свог телесног мужа ако је овај неразуман и склон неморалу. Јер сви смо ми душе, а душа је женског рода, и сви у Христу тражимо свог мужа, разум. И тек удајом за Исуса Христа ми постајемо цео Човек, бивамо исцељени. Зато Христос и јесте Богомладенац, онај за кога Црква треба да се уда.

Подели на овим сајтовима

Пошто овај материјални свет извире из духовног света, то се наша духовна стања пресликавају у наш живот. Па жена у свом мужу може видети стање свог разума: и неразумне жене имају за мужеве алкохоличаре, коцкаре, лопове, курваре итд. Док мушкарци у својим женама могу видети стање своје душе, јер своју душу не могу да осете, па је Бог дао да мушкарцима жена буде огледало душе као што су мужевиу женама огледало разума. Тако мушкарац који не ради с вољом или није задовољан самим собом добије за жену неку свађалицу која га стално критикује и свађа се са њим терајући га да се промени. А ако је сам мушкарац задовољан собом у души, жена се неће свађати са њим макар и имао пороке. Ако је мушкарац курва у души његова ће жена бири прељубница на јави, јер жена увек буде онаква какав је мушкарац у души а мушкарац увек буде онакав каквог је разума жена. 

Подели на овим сајтовима

On 24. 1. 2014. at 23:11, kamila рече
ПиП, on 24 Jan 2014 - 15:51, каже: Жена која не жели бити мајка нити је добра, нити се више може назвати женом. Она се одрекла оног што је чини и добром и женом.

Nisi ti dobar covek kad takve zene smatras za rdjave.

----------------------------------------------------------------------------------------

Разлика је у томе шта ти сматраш за добро а шта за зло. Као што није злато све што сија, тако није добро оно што ти мислиш да је добро, већ оно што је добро по својој суштини. Није лако разликовати добро од зла и сва мука човечанства заснована је на тој немогућности. Једино мерило за познавање суштинског добра и зла је Христово Јаванђеље. Зато Христа и зовемо Спаситељем јер је дошао да нас спасе од лудости познања добра и зла без Бога.

Са друге стране, нигде и никада, ни у једној књизи, жена није тако узвишена као у Јеванђељу само то треба увидети.

Свако добро од Христа ти желим.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Poslanica Efescima,5 glava.  0703_read

https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ijekav&lang2=&book=49&chap=5

P.s.Ja ne znam šta je tu problam.Bog je stvorio muškarca i ženu.Oni treba da se vole,muž da bude glava ženi,a mužu glava da je Hristos.Muškarac i žena se razlikuju.Žene su emotivnije i osetljivije,na kraju svih krajeva one treba da nose bebu u sebi 9 mesec, da je rode ,da  neguju svoju  decu i da osećaju nihove potrebe.

Duša je pretežnija od tela,znači pred Bogom nema muško-žensko,samo duša.Ako si ugodio Bogu i ispuno zakon,a univerzalni zakon je ljubav,prema Bogu,prema bližnjima,ljubav u zajednici i želja da svima bude dobro i da svi zadobiju blagodat i Carstvo Nebesko,onda je zaista nelogično birati neki drugi put koji ne vodi ka spasenjeu kroz Isusa Hristosa u koji svi u nekoj meri verujemo.

P.s.s.Samo razmišljam na temu.  1324_womens

:351780:

Подели на овим сајтовима

On 22. 1. 2014. at 10:41, Midrash рече

Zašto se tako osećaš? Mnoge žene smatraju, recimo, da to što ne mogu da budu sveštenice, da to znači da su građani drugog reda. Međutim, Bog je odredio i u kom polu ćemo se roditi a i u Crkvi ko ima kakvu SLUŽBU a ne privilegiju. Ima i mnogo muškaraca koji bi želeli da budu sveštenici, pa ne mogu. Naravno, pad u greh je poremetio i odnose, ali to nije zato što je Bog tako odredio, to MI tako organizujemo stvari u svom grehu. Neravnopravnost ne postoji u Crkvi, ona postoji gde god je greh prevladao Božansku prirodu darovanu nam od Boga.

Ih, pa zena moze biti svestenica. Je se nedavno upoznala sa svestenicom iz Hare Krishna. Fina zena, bila katolikinja kao mala, prestrasili je na veronauci- o paklu I to je nekako odbilo. Zalosno. Pricase ona o svojoj novootkrivenoj veri a ja o nasem pravoslavlju, I tako sta ces. Ima I anglikanaca zena svestenica.

A sto se Justine tice, ovo mi sve vise lici na namerno uzburkavanje I namerno prepiranje. Aman, ljudi su lepo objasnili postanje, sve je ostalo suvisno.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...