Иван ♪♫ Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Хтео сам да кажем да ако бих ја рекао како из хармоније, комплексности, једноставности и лепоте природе можемо наслутити Творца, ви бисте опет рекли то није довољно, а делимично сте и у праву, јер то није основни покретач вере Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Хтео сам да кажем да ако бих ја рекао како из хармоније, комплексности, једноставности и лепоте природе можемо наслутити Творца, ви бисте опет рекли то није довољно, а делимично сте и у праву, јер то није основни покретач вере Ne bih rekao to nije dovoljno... vec da nisi u pravu... harmonija (bar ono sto vi nazivate harmonijom) je nuzna odlika univerzuma (kako zamisljas disharmonican univerzum?)... kompleksnost i jednostavnost su medjusobno suprotstavljeni (stoga ne mogu oba da budu indicija za Tvorca)... a lepota je u ocima posmatraca... Priroda tj. univerzum je jedno ogromno pusto mesto (waste of space) sa mrvicom materije... i medju tom mrvicom materije je tackica zivota... pa i na toj nasoj planeti, najveci broj zivih bica umire veoma brzo i uglavnom prilicno surovo i u mukama... od bolesti, od grabljivica, od parazita, od gladi, od toplote, od hladnoce, od davljenja... i to ako prezive do materice, ako prezive trudnocu, ako prezive radjanje... Naravno ima sjajnih stvari... ti i ja smo imali srecu da se rodimo u jednoj od najsrecnijih vrsta na planeti... u jednom od najboljih vremena do sada... da nam zivot bude bezbrizniji nego milijardama bica koja zive na njoj... da me neko ne shvati pogresno... zivot je cool... ali... bez uvrede za vernike, sto se mene licno tice, morao bih bas da stavim sarene naocare sa posebnim filterima pa da pomislim da gledam u tvorevinu nekog inteligentnog i dobrog tvorca koji nas sve voli... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Ne bih rekao to nije dovoljno... vec da nisi u pravu... harmonija (bar ono sto vi nazivate harmonijom) je nuzna odlika univerzuma (kako zamisljas disharmonican univerzum?)... Е сад, да не улазимо у филозофију, нећемо се испетљати лако kompleksnost i jednostavnost su medjusobno suprotstavljeni (stoga ne mogu oba da budu indicija za Tvorca)... a lepota je u ocima posmatraca... нису баш супротстављени, али то зависи од тога како гледаш на ствари Priroda tj. univerzum je jedno ogromno pusto mesto (waste of space) sa mrvicom materije... јеси ли сигуран... има ту разних теорија тачно је да је између елементарних честица огромно растојање у односу на њихову величину, а и у свемиру је слично, барем када је видљива материја у питању i medju tom mrvicom materije je tackica zivota... pa i na toj nasoj planeti, najveci broj zivih bica umire veoma brzo i uglavnom prilicno surovo i u mukama... od bolesti, od grabljivica, od parazita, od gladi, od toplote, od hladnoce, od davljenja... i to ako prezive do materice, ako prezive trudnocu, ako prezive radjanje... Naravno ima sjajnih stvari... ti i ja smo imali srecu da se rodimo u jednoj od najsrecnijih vrsta na planeti... da nam zivot bude bezbrizniji nego milijardama bica koja zive na njoj... da me neko ne shvati pogresno... zivot je cool... ali bez uvrede za vernike... sto se mene licno tice, morao bih bas da stavim "sarene naocare sa posebnim filterima" pa da pomislim da gledam u tvorevinu nekog inteligentnog i dobrog tvorca koji nas sve voli... А кад би свет био рај, еденски врт, да ли би веровао у Бога? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 А кад би свет био рај, еденски врт, да ли би веровао у Бога? Kako bih to mogao da znam ili pretpostavim? Sto pitas? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Ja nemam apsolutno nikakav problem da verujem u boga. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Kako bih to mogao da znam ili pretpostavim? Sto pitas? Па рекао си да је свет суров и да ти је зато тешко да прихватиш идеју о Творцу. Али у сваком случају, не мислим да ћемо много постићи бавећи се логичким доказивањима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 ko slusa neka ima usi Они који виде а не чују т.ј они који чују а не виде шта рећи какву послаку порати? јеси ли сигуран... има ту разних теорија тачно је да је између елементарних честица огромно растојање у односу на њихову величину, а и у свемиру је слично, барем када је видљива материја у питању Планете чине само 1 % универзума. Већина универзума су ти хидроген, хелијум, црна материја и црна енергија. Занимљива је то ствар, лепо би било знати да има неког твроца иза свега тога, неког много моћнијег од нас... јако привлчна и опојна идеја. Колико је истинита не знам. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Па рекао си да је свет суров и да ти је зато тешко да прихватиш идеју о Творцу. Da, ali "surovost" univerzuma nije jedini razlog sto ne verujem u dobrog i inteligentnog tvorca... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 svemir je surov, jer si i ti svemir u isto vreme, a uopste nisi, nego si u ovom telu kao u odelu 0102_laugh da bi se lakse doslo do te spoznaje, treba imati dobre hifi zvucnike Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Sta trabunjas Dyna? Nista te ne razumem? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Sta trabunjas Dyna? Nista te ne razumem? неке његове њу ејџерске приче које покупио од дејвида ајка oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 ne, nego pokusavam da objasnim i uprostim, iako je sve jos prostije, samo ne moze da se objasni, to se spoznaje polsusajte hriscane mudrace dedice sta kazu, to je pametnije od bilo cega sad sto mozes da procitas ili gledas, shvatite ih jednostavno kao mudre ljude Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 moj deda je izuzetno mudar covek... ali ipak ne bih da zivonu filozofiju gradim na njegovom vidjenju i subjektivnom tumacenju sveta. OK je kao savetodavac, ali kao zivotoupravitelj, ne hvala... sam cu Osim toga, eto Darvin je bio jedan od najmudrijih i najucenijih ljudi svoga doba, i sta mu je to donelo? Da ga vernici tolike godina nazivaju budalom i sarlatanom... Tako da je mudrost vrlo subjektivan dozivljaj subjektivnog gledanja na svet osoba koje su doboko uverene da su objektivne,... a nisu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 moj deda je izuzetno mudar covek... ali ipak ne bih da zivonu filozofiju gradim na njegovom vidjenju i subjektivnom tumacenju sveta. OK je kao savetodavac, ali kao zivotoupravitelj, ne hvala... sam cu Е па мој деда је био у апсу! ( Није мудар. ...... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Od vremena Ajnštajna preko kvantne mehanike do danas, nema više govora o praznom prostoru. Samo što to više nije etar, nego kvantna pena. U tom mikroskopskom svetu dešavaju se lude stvari koje ugrožavaju naša konvencionalna shvatanja prostora i vremena. Klasična logika je pogrešna vrsta logike u kvantnom kosmosu. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука