Jump to content

Велики прасак?

Препоручена порука

Не знам, нити разумем зашто толико пикујеш на брак - просто је бесмислено, када је за време феудализма било присилно покрштавање независно од брака...

Па зато што причају да је све то добровољно. Наводно су неписмени сељаци који нису могли ни да прочитају библију спознали исуса и тако су сви они постали чврстоверни хришћани. Што је једноставно лажно предстаљање.

Брак ми је један приемр уцене и по мом личном мишљењу најгори јер је за човека као биће породица и брак важно питање.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 799
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Па зато што причају да је све то добровољно. Наводно су неписмени сељаци који нису могли ни да прочитају библију спознали исуса и тако су сви они постали чврстоверни хришћани. Што је једноставно лажно предстаљање.

Брак ми је један приемр уцене и по мом личном мишљењу најгори јер је за човека као биће породица и брак важно питање.

Ко то прича?

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Ко то прича?

Вукша например. Још који разноразни. На тренутак сам помислио да и ти идеш у том правцу.

Јане исто прича одбијајући геопграфску условљеност религије, бар га ја тако схватам а можда га и погрешно схватам.

Подели на овим сајтовима

На тренутак сам помислио да и ти идеш у том правцу.
Ииујууу. Како си уопште могао да помислиш тако нешто? greengrin

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Ииујууу. Како си уопште могао да помислиш тако нешто? greengrin

Искрено пријатељу и сам сам помислио да ли је могуће мора да се нешто не разумемо лепо. Што је и испало.

Подели на овим сајтовима

Нека ти сто пута знаш више од њега/нека је он много грешнији од тебе, али он има диплому/рукоположен је, што значи да је добио формалну потврду/благослов да може да ради у твом интересу, да буде спона између тебе и неке више инстанце. Управо, поента постојања тих људи који су спона јесте у томе да ти, ма колико знања мислио да поседујеш, не застраниш и себи не нанесеш штету, која је често ненадокнадива (наравно, неупоредива је штета, али мислим да је паралела на месту док не зађеш дубље у тематику).

Deco, ako pop ili ma koji ludak krene da vas mazi, slobodno ga odlamite i bezite koliko vas noge nose! Osim ako niste odrasla, bradata deca kojima tako nesto prija, naravno...

Poenta je cuvanje odredjenog znanja u strogim okvirima, jer ako se, prema tom znanju, napuste ti okviri, sledi nenadoknadiva steta, ne toliko za znanje koliko za vas licno. Imajte u vidu da postoje i druga autoreferentna znanja prema kojima cete jednako ili gore ispastati jer im ne pripadate.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Jeste geografska uslovljenost jer su 2 osnovne hriscansake grane Katolicizam i Pravoslavlje rasuti sa 2 polovljene rimske drzave i njenim uticajem.

Pravoslavlje na Romejsko carstvo, Katolicizam na Rimsko carstvo.

I tu i dan danas dominiraju.

Замисли да постоје протестанти који нису англосаксонци. Зову се НЕМЦИ. Ајд сад сети се где је протестантизам измишљен?А протестаната нема по Француској, нпр., јер су их католици побили, не због географске условљености. Али их и даље има у Немачкој, и то много, могао би макар на Википедију да одеш, па да видиш. Одакле оно беху Лутер и Калвин? Из Енглеске?

Ево, ти планираш да постанеш правник, па ево ти пример који ће да ти буде близак:

Код наслеђа, по нашем претходном Закону о наслеђивању, и донекле по садашњем, ако се ја одрекнем наслеђа, одричем се за цело своје потомство. Е, сад, ако се неки предак неког муслимана одрекао православља, на пример, па и на овим просторима, где православци доминирају, нормално је да је његов потомак и даље муслиман, јер тако крупне одлуке остављају последице, исто као што ће потомак неког ко се одрекао баштине да буде без тог наслеђа. Акција - реакција.

Одакле онда муслимани у Босни, или у Црној Гори, које, колико знам, нису у Азији? Одакле онда код Албанаца много хришћана, католика или православаца? Одакле онда цела једна регија у Турској православна? А шта ћемо са Либаном или Израелом? По географској условљености, требало би да ву претежно муслиманске земље?

Dalje protestanci i ovi ostali englezi zamisli bas na engleskim kolonijama! Etc... jasno mozes da vidis nametanje kulture izmedju ostalog i religije kao deo kulture a ako gledas srednjovekovne zakonike u evropi mozes da vidis jasno nametanje hriscastva svud.

Нисам приметио да су Индијци или Пакистанци протестанти? Није ни Бангладеш. Ни Вијетнам ни приобални делови Кине нису католички. А ни Јапан за све ово време колико је под окупацијом САД није постао нешто много протестантски. Нити су амерички Индијанци, оно пто је од њих остало, постали протестанти.

Ајд се сконцентриши, па пробај опет.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Deco, ako pop ili ma koji ludak krene da vas mazi, slobodno ga odlamite i bezite koliko vas noge nose! Osim ako niste odrasla, bradata deca kojima tako nesto prija, naravno...

Poenta je cuvanje odredjenog znanja u strogim okvirima, jer ako se, prema tom znanju, napuste ti okviri, sledi nenadoknadiva steta, ne toliko za znanje koliko za vas licno. Imajte u vidu da postoje i druga autoreferentna znanja prema kojima cete jednako ili gore ispastati jer im ne pripadate.

Ако атеиста креће да вам прича о миру или о бољем свету, будите сигурни да се спрема да вас коље.

Дај знање о прављењу бомби лудацима који се шетају улицама, а има их и више него довољно, па ће да настане хармонија у којој ће да уживају сви они препуни знања које би било на корист и њима и њиховој околини.

И дај незналици да тумачи право и да се такав ненаучен појави на суду, и упропастиће се.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ако атеиста креће да вам прича о миру или о бољем свету, будите сигурни да се спрема да вас коље.

Ako vernik krene da iznese neku tvrdnju budite sigurni da ce ona biti prepuna mrznje i predrasuda.

Ovo sam napisao samo da osetis koliko si bezobrazan.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ako vernik krene da iznese neku tvrdnju budite sigurni da ce ona biti prepuna mrznje i predrasuda.

Ovo sam napisao samo da osetis koliko si bezobrazan.

Ако ниси укапирао, ово је већ један такав одговор на тврдњу о поповима педофилима, који је најгнуснија генерализација препуна мржње и предрасуда, тако да си промашио мету. Само што ја нисам нашао за сходно да му нагласим да се ради о сарказму.

Подели на овим сајтовима

Pa i nije bas tako... nije napisao za popove, nego je napisao "ako vas pop ili ma koji ludak..." dakle ne misli se samo na popove vec na sve one koji su pomerili pamecu do te mere da su pedofili (bez obzira dal su popovi ili ne)

e sad... to sto pedofilija nekako uvek nadje svoje, makar minijaturno, mesto medju svestenstvom, su neke druge teme... al nije lepo ni da se poricu.

Подели на овим сајтовима

Pa i nije bas tako... nije napisao za popove, nego je napisao "ako vas pop ili ma koji ludak..." dakle ne misli se samo na popove vec na sve one koji su pomerili pamecu do te mere da su pedofili (bez obzira dal su popovi ili ne)

e sad... to sto pedofilija nekako uvek nadje svoje, makar minijaturno, mesto medju svestenstvom, su neke druge teme... al nije lepo ni da se poricu.

Подели на овим сајтовима

Што ће рећи да су сви попови лудаци и изједначени са педофилима? Никако није исто, хвала што си ми указао да није само рекао да су сви попови педофили, него и лудаци.

А то што кад год се негде зацари атеизам као званична религија увек настану крвави сукоби и неслућена зверства, опет не значи да су сви атеисти такви, мада, опет, ово није тема ни о томе.

Подели на овим сајтовима

Svi popovi koji su pedofili jesu ludaci. Imas nesto protiv?

A kad se uspostavi neka monoteisticka religija kao zvanicna samo cvetaju ruze i zvima znoj mirise na ljiljan... A to sto za ateisam kazes da je "religija" pokazuje kolko nemas poja o cemu pricas... da ne kazem da lupas gluposti...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...