Jump to content

Велики прасак?

Препоручена порука

Jao sto je to lepo... ali ja odgovor ne dobih... csto da podsetim ;)

Ima li dokaza da ne postoji tufnasti slon? Ili nema? Sta uvijas tu i bezis u demagogiju i latentan kukavicluk u vidu postavljanja video klipova? sHa_sarcasticlol

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 799
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Мрачни, имам доказ да туфнасти слон не постоји. Да га има, био би у зоолошком врту и сви би га видели :)

Већ сам на другом форуму рекао да нећу више да се бакћем са атеизмом и вером, јер полазимо са сасвим различитих позиција, и све ћемо другачије да гледамо. Али, нема разлога да се хватамо за гуше због тога.

Дакле, нема кукавичлука, али нема ни разлога да се прегањамо око нечега око чега никада нећемо моћи да се сложимо.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Мрачни, имам доказ да туфнасти слон не постоји. Да га има, био би у зоолошком врту и сви би га видели :)

e, napokon znas sta znaci biti ateista...

meme_crying_face_normal.jpg

Подели на овим сајтовима

...

Немамо ми доказ за непостојање бога већ разлог за неверу у истог. А разлог за неверу је одсуство било каквог доказа о присуству.

Шта мислиш, може ли творевина рећи нешто, дати наговештај? На пример, путујеш негде, видиш неку грађевину и знаш да је то неко саградио. А колико је свет и природа комплексинији и савршенији од људске творевине. Теорија случајности није баш убедљива. Из свакодневног искуства знамо да живот рађа живот.

Подели на овим сајтовима

Шта мислиш, може ли творевина рећи нешто, дати наговештај? На пример, путујеш негде, видиш неку грађевину и знаш да је то неко саградио. А колико је свет и природа комплексинији и савршенији од људске творевине. Теорија случајности није баш убедљива. Из свакодневног искуства знамо да живот рађа живот.

Pa jeste... ali uverenje da je bog stvorio zivot nije nista vece od uverenja da su ga stvorili vanzemaljci... ni za jedno ni za drugo nema niti jednog jedinog dokaza a ima milion posrednih "dokaza".

(cak teorija o vanzemaljcima ima i neke prilicno zanimljive argumente, ali na zalost nenaucne)

Подели на овим сајтовима

Ако кажеш ванземаљци тиме мислиш на бића која евентуално постоје на исти начин као и ми.

Ми говоримо о Богу који је створио наш начин постојања, који је изнад материјалног

Подели на овим сајтовима

pa i to... mozda su neka visa bica... mozda vise njih... mozda niko...

osim toga mozda su vanzemaljci stvoreni od boga istinski... a mi stvoreni od vanzemaljaca posle... ne moz' da dokazes da nije...

Подели на овим сајтовима

Могла би да не знам да се зграде граде саме у природи. Видим рецимо човека. Од једне ћелије се изгради оволики човек. Нигде ту не видим никакво учешће бога све природа одради сама.

Са друге стране то што из свакодневног искуства знамо да живот рађа живот, знамо и да се живот састоји из органске хемије, знамо и да се органаска хемија добија из неорганске, знамо да све то чине атоми знако да они настају у звездама, знамо да су звезде настале из биг банга и тако у недоглед.

Можда иза свега тога стоји Бог, ја то не знам, али у свему томе ја не видим његово присуство самим тим не видим разлог да верујем.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Могла би да не знам да се зграде граде саме у природи. Видим рецимо човека. Од једне ћелије се изгради оволики човек. Нигде ту не видим никакво учешће бога све природа одради сама.

Са друге стране то што из свакодневног искуства знамо да живот рађа живот, знамо и да се живот састоји из органске хемије, знамо и да се органаска хемија добија из неорганске, знамо да све то чине атоми знако да они настају у звездама, знамо да су звезде настале из биг банга и тако у недоглед.

Можда иза свега тога стоји Бог, ја то не знам, али у свему томе ја не видим његово присуство самим тим не видим разлог да верујем.

Lepo receno!

Ko ima usi neka slusa... ;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...