Eniz Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Морамо бити мало прецизнији. Не разилазе се јудејство и хришћанство са исламом, већ ислам са њима. Из простог разлога што јудејство и хришћанство постоје пре ислама, те се за меру разлаза е може узети оно што долази касније већ оно што историјски претходи.Izuzev ako je ono što je došlo zadnje došlo da upotpuni ono što je prije bilo....или да га врати у прошлост.da, pa da ispravi greške iz prošlosti! dada...тако што ће одвести у још веће грешке. dada... ili vratiti na pravi put!...грешака. dadaopet grešiš:istine! dada...истине о употпуњењу грешака? Слажем се! dadane, istine o istinskom vjerovanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Морамо бити мало прецизнији. Не разилазе се јудејство и хришћанство са исламом, већ ислам са њима. Из простог разлога што јудејство и хришћанство постоје пре ислама, те се за меру разлаза е може узети оно што долази касније већ оно што историјски претходи.Izuzev ako je ono što je došlo zadnje došlo da upotpuni ono što je prije bilo....или да га врати у прошлост.da, pa da ispravi greške iz prošlosti! dada...тако што ће одвести у још веће грешке. dada... ili vratiti na pravi put!...грешака. dadaopet grešiš:istine! dada...истине о употпуњењу грешака? Слажем се! dadane, istine o istinskom vjerovanju!...у грешке.Нећу више,обећавам! dada Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Пирамида је све већа и моја слава све више расте на темељу ваших неспоразума! dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Морамо бити мало прецизнији. Не разилазе се јудејство и хришћанство са исламом, већ ислам са њима. Из простог разлога што јудејство и хришћанство постоје пре ислама, те се за меру разлаза е може узети оно што долази касније већ оно што историјски претходи.Izuzev ako je ono što je došlo zadnje došlo da upotpuni ono što je prije bilo....или да га врати у прошлост.da, pa da ispravi greške iz prošlosti! dada...тако што ће одвести у још веће грешке. dada... ili vratiti na pravi put!...грешака. dadaopet grešiš:istine! dada...истине о употпуњењу грешака? Слажем се! dadane, istine o istinskom vjerovanju!...у грешке.Нећу више,обећавам! dada Ja taman da pomislim skužio me me a on uvijek suprotno od onga što sam namjeravao reći kaže! dada Zbog ovoga je neko ono što sam ja a neko ono što si ti!Volio bih da neki vide i nauče što je kulturan dijalog iz ovog primjera.Nismo se ni u čemu složili ali je svako iznosio ovdje stav svoje vjere a ne ponižavajući drugog! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 dada Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Да поновим питање, немој да ми врдате: Ново питање: шта је то у Курану ново откривено у вези Бога и света, а да то није било познато Старом Завету? Конкретније, чиме се показује Куран као објава у односу на претходећи Стари Завет? Јер, ако је то последња објава, ондаона мора донети нешто што је људима до тада било непознато. Шта је то ново и до тада непознато објављено у Курану? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Ново питање: шта је то у Курану ново откривено у вези Бога и света, а да то није било познато Старом Завету? Конкретније, чиме се показује Куран као објава у односу на претходећи Стари Завет? Јер, ако је то последња објава, ондаона мора донети нешто што је људима до тада било непознато. Шта је то ново и до тада непознато објављено у Курану?da,ima pregrst stvari koje se bave bas time.o samom pojmu Boga ne toliko,manje vise se sve to negde i znalo.apsulutan,svemocan i slicno.jedan od dokaza je i Poslanikova nepismenost,a i neukost sto se same teologije tice...naucne cinjenice koje su date u Kuranu,i koje se vec dosta puta do sad potvrdise.o,njima licno ne volim da masem,a ni o cudima koje je sam Muhamed izveo,te teme uvek ostavljam po strani.s tim sto volim da kazem kao odgovor na pitanje "da te naucne cinjenice Muhamed nije "prepisao od nekud?",odgovaram "od koga" i "sta?",i "kako od tih ucenjaka nije prepisao sve,vec samo ispravne stvari?"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Ново питање: шта је то у Курану ново откривено у вези Бога и света, а да то није било познато Старом Завету? Конкретније, чиме се показује Куран као објава у односу на претходећи Стари Завет? Јер, ако је то последња објава, ондаона мора донети нешто што је људима до тада било непознато. Шта је то ново и до тада непознато објављено у Курану? Може ли неко да ми линк где се налази одговор на ово питање... ја никако да га нађем dada Да није нешто до мој компијутер 89898989898989 ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 dada dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Ново питање: шта је то у Курану ново откривено у вези Бога и света, а да то није било познато Старом Завету? Конкретније, чиме се показује Куран као објава у односу на претходећи Стари Завет? Јер, ако је то последња објава, ондаона мора донети нешто што је људима до тада било непознато. Шта је то ново и до тада непознато објављено у Курану? Може ли неко да ми линк где се налази одговор на ово питање... ја никако да га нађем dada Да није нешто до мој компијутер 89898989898989 imas kineski komp?....dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Да поновим питање, немој да ми врдате: Ново питање: шта је то у Курану ново откривено у вези Бога и света, а да то није било познато Старом Завету? Конкретније, чиме се показује Куран као објава у односу на претходећи Стари Завет? Јер, ако је то последња објава, ондаона мора донети нешто што је људима до тада било непознато. Шта је то ново и до тада непознато објављено у Курану? Добар ти одговор,Енизе! dada dada Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Ново питање: шта је то у Курану ново откривено у вези Бога и света, а да то није било познато Старом Завету? Конкретније, чиме се показује Куран као објава у односу на претходећи Стари Завет? Јер, ако је то последња објава, ондаона мора донети нешто што је људима до тада било непознато. Шта је то ново и до тада непознато објављено у Курану?da,ima pregrst stvari koje se bave bas time.o samom pojmu Boga ne toliko,manje vise se sve to negde i znalo.apsulutan,svemocan i slicno.jedan od dokaza je i Poslanikova nepismenost,a i neukost sto se same teologije tice...naucne cinjenice koje su date u Kuranu,i koje se vec dosta puta do sad potvrdise.o,njima licno ne volim da masem,a ni o cudima koje je sam Muhamed izveo,te teme uvek ostavljam po strani.s tim sto volim da kazem kao odgovor na pitanje "da te naucne cinjenice Muhamed nije "prepisao od nekud?",odgovaram "od koga" i "sta?",i "kako od tih ucenjaka nije prepisao sve,vec samo ispravne stvari?"... Ма пусти научне чињенице. То би људи сазнали и без Курана. Ја питам шта је ново Куран донео по питању откривања Бога и по питању спасења света, а да то није од раније познато? Ако је све већ било познато, који је онда смисао Курана као објаве? Ако поредиш Нови Завет и Стари, ондаћеш видети извесне новине, односно пуноћу Новог у односу на Стари Завет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Ново питање: шта је то у Курану ново откривено у вези Бога и света, а да то није било познато Старом Завету? Конкретније, чиме се показује Куран као објава у односу на претходећи Стари Завет? Јер, ако је то последња објава, ондаона мора донети нешто што је људима до тада било непознато. Шта је то ново и до тада непознато објављено у Курану?da,ima pregrst stvari koje se bave bas time.o samom pojmu Boga ne toliko,manje vise se sve to negde i znalo.apsulutan,svemocan i slicno.jedan od dokaza je i Poslanikova nepismenost,a i neukost sto se same teologije tice...naucne cinjenice koje su date u Kuranu,i koje se vec dosta puta do sad potvrdise.o,njima licno ne volim da masem,a ni o cudima koje je sam Muhamed izveo,te teme uvek ostavljam po strani.s tim sto volim da kazem kao odgovor na pitanje "da te naucne cinjenice Muhamed nije "prepisao od nekud?",odgovaram "od koga" i "sta?",i "kako od tih ucenjaka nije prepisao sve,vec samo ispravne stvari?"... Ма пусти научне чињенице. То би људи сазнали и без Курана. Ја питам шта је ново Куран донео по питању откривања Бога и по питању спасења света, а да то није од раније познато? Ако је све већ било познато, који је онда смисао Курана као објаве? Ако поредиш Нови Завет и Стари, ондаћеш видети извесне новине, односно пуноћу Новог у односу на Стари Завет. Prvo Kuran je objava u kojoj su spomenute neke stvari koje Biblija spominje u manje više iskrivljenom obliku.Kuran je te stvari ispravio i samo da je to, to je dovoljno.Gdje je islam Bibliju ispravio, ispravio ju je na desetinama mjesta.(Ovo poštivajući vas i ne vređajući vaše osječaje).Ako želite da vam navodim ispravke grešaka koje je Kuran učinio ja sam tu! bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Ново питање: шта је то у Курану ново откривено у вези Бога и света, а да то није било познато Старом Завету? Конкретније, чиме се показује Куран као објава у односу на претходећи Стари Завет? Јер, ако је то последња објава, ондаона мора донети нешто што је људима до тада било непознато. Шта је то ново и до тада непознато објављено у Курану? Може ли неко да ми линк где се налази одговор на ово питање... ја никако да га нађем bliss jeeee Да није нешто до мој компијутер 89898989898989 imas kineski komp?....bliss jeeee Oригинал директно увезен из Шангаја... bliss jeeee ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Ново питање: шта је то у Курану ново откривено у вези Бога и света, а да то није било познато Старом Завету? Конкретније, чиме се показује Куран као објава у односу на претходећи Стари Завет? Јер, ако је то последња објава, ондаона мора донети нешто што је људима до тада било непознато. Шта је то ново и до тада непознато објављено у Курану?da,ima pregrst stvari koje se bave bas time.o samom pojmu Boga ne toliko,manje vise se sve to negde i znalo.apsulutan,svemocan i slicno.jedan od dokaza je i Poslanikova nepismenost,a i neukost sto se same teologije tice...naucne cinjenice koje su date u Kuranu,i koje se vec dosta puta do sad potvrdise.o,njima licno ne volim da masem,a ni o cudima koje je sam Muhamed izveo,te teme uvek ostavljam po strani.s tim sto volim da kazem kao odgovor na pitanje "da te naucne cinjenice Muhamed nije "prepisao od nekud?",odgovaram "od koga" i "sta?",i "kako od tih ucenjaka nije prepisao sve,vec samo ispravne stvari?"... Ма пусти научне чињенице. То би људи сазнали и без Курана. Ја питам шта је ново Куран донео по питању откривања Бога и по питању спасења света, а да то није од раније познато? Ако је све већ било познато, који је онда смисао Курана као објаве? Ако поредиш Нови Завет и Стари, ондаћеш видети извесне новине, односно пуноћу Новог у односу на Стари Завет. da.saznale bi se,ali su navedene daleko pre sto se za njih saznalo.dakle,svojevrsna potvrda.e,sad.kao sto se kod Hriscana nalazi punoca u poredjenju Starog i Novog zavete,tako je i kod nas kad dodamo Kuran.s tim sto za nas Novi zavet( a i dobar deo Starog) nema 100% Boziju rec zbog izmena nastalih u njima.ali se ka tim knjigama i pored toga odnosimo sa postovanjem,jer iako izmenjene sadrze Boziju rec. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука