Grizzly Adams Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Ма јесте проблем, зато што је овде већ постављен контекст који не одговара реалности. Немуслимани у исламској држави имају у суштини статус "ратних заробљеника" па им је зато потребна сва та "заштита" и "посебна права". Када прекршиш тај "уговор" онда се са тобом поступа као са ратним заробљеником и препуштен си на милост и немилост исламске власти - можеш бити убијен, продан у робље и слично. Једини начин да избегнеш казну је ако пре тога прихватиш Ислам. Конкретно - јавно истицање симбола неисламских религија је забрањено у Шеријату, а казна је како сам изнад описао. Зато је у Саудији то строго забрањено и кажњава се (ретко смртном казном зато што су у питању по правилу неопрезни страни држављани). Други део питања - да ли било који муслиман сме да убије прекршиоца по својој вољи - не сме. Међутим с` обзиром да је убио некога ко је прекршио Шеријат он би на суду имао веома јаку одбрану и вероватно би био кажњен минимално. Извор "Reliance of the Traveller: The Classic Manual of Islamic Sacred Law", Ahmad ibn Naqib al-Misri (стр. 249, 247). o11.9 If non-Muslim subjects of the Islamic state refuse to conform to the rules of Islam, or to pay the non-Muslim poll tax, then their agreement with the state has been violated (dis: o11.11) (A: though if only one of them disobeys, it concerns him alone). ... o11.11 When a subject's agreement with the state has been violated, the caliph chooses between the four alternatives mentioned above in connection with prisoners of war (o9.14). o9.14 When an adult male is taken captive, the caliph (def: o25) considers the interests (O: of Islam and the Muslims) and decides between the prisoner's death, slavery, release without paying anything, or ransoming himself in exchange for money or for a Muslim captive held by the enemy. If the prisoner becomes a Muslim (O: before the caliph chooses any of the four alternatives) then he may not be killed, and one of the other three alternatives is chosen. interesantan lik...Autor je osvedoceni nacionalista koji u svojoj knjizi iznosi i tezu kako je muslimanima duznost da Arape smatraju visom rasom.nesto sto je u suprotnosti sa islamskim ucenjem.navode iz knjige osporavaju i Kuran,i sami hadisi,i praksa Halifa.tvrdnja da je knjiga relevantan vodic kroz islam i serijat je obicno smece Питање је да ли је ово што он наводи као део Шеријата тачно или не, а не да ли је "арапски националиста". То је књига коју су сами муслимани (Ал-Азар Универзитет, Каиро) сматрали репрезентативном па превели на енглески. Наведи нам онда цитат из неке релевантне књиге о исламском закону која тврди супротно. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Изволи, демантуј ме.nije demant u pitanju...sto se tice te vrste saznanja ok.ali je neprihvatljivo rvanje sa Bogom (Jakov/Izrailj),zatim ideja o obecanom narodu...i tako to...kao sto rekoh,po nasem misljenju ima tu previse interpolacija i ljudskog mesanja da bi mogli prihvatiti kao kompletnu Boziju rec.kao i sto vi imate stanovise ka Kuranu...to je Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Изволи, демантуј ме.nije demant u pitanju...sto se tice te vrste saznanja ok.ali je neprihvatljivo rvanje sa Bogom (Jakov/Izrailj),zatim ideja o obecanom narodu...i tako to...kao sto rekoh,po nasem misljenju ima tu previse interpolacija i ljudskog mesanja da bi mogli prihvatiti kao kompletnu Boziju rec.kao i sto vi imate stanovise ka Kuranu...to je Их, рвање са Богом. Па то је обични антропоморфизам, стилска фигура. Нема тог Јеврејина који би поверовао да се Бог буквално порвао са Јаковом. Изабрани народ је ствар Божијег Промисла. Бог њих није изабрао зато што су најбољи, већ по Свом Промислу, да би преко њих дошло спасење целом свету. Ок, хвала ти на одговору. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 tvrdnja da je knjiga relevantan vodic kroz islam i serijat je obicno smece This work is the first translation of a standard Islamic legal reference in a European language to be certified by Al-Azhar, the Muslim world’s oldest institution of higher learning. ... “There is no doubt that this translation is a valuable and important work, whether as a textbook for teaching Islamic jurisprudence to English-speakers, or as a legal reference for use by scholars, educated laymen, and students in this language.” Dr Taha Jabir al-‘Alwani, President of the International Institute of Islamic Thought. “We certify that the above-mentioned translation corresponds to the Arabic original and conforms to the practice and faith of orthodox Sunni Islam (Ahl al-Sunnah wa al-Jam’ah)” Al-Azhar. “This is a truly magnificent piece of work that will prove to be indispensable to the English-speaking Muslims and to any Western student of Islam….” Professor Farhat J. Ziadah, Journal of the American Oriental Society “This text will become the standard by which other translations are judged.” Professor A. Kevin Reinhart, MESA Bulletin http://www.albalagh.net/bookstore/?action=view&item=0423 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Изволи, демантуј ме.nije demant u pitanju...sto se tice te vrste saznanja ok.ali je neprihvatljivo rvanje sa Bogom (Jakov/Izrailj),zatim ideja o obecanom narodu...i tako to...kao sto rekoh,po nasem misljenju ima tu previse interpolacija i ljudskog mesanja da bi mogli prihvatiti kao kompletnu Boziju rec.kao i sto vi imate stanovise ka Kuranu...to je Их, рвање са Богом. Па то је обични антропоморфизам, стилска фигура. Нема тог Јеврејина који би поверовао да се Бог буквално порвао са Јаковом. Изабрани народ је ствар Божијег Промисла. Бог њих није изабрао зато што су најбољи, већ по Свом Промислу, да би преко њих дошло спасење целом свету. Ок, хвала ти на одговору. aha...to je u pitanju...mada cela stvar po neki put poprimi malo smesne oblike.ovako je-ne,ne,vec ovako.vi ovo,mi ono...mislim,ova nasa suceljavanja.nasa ucenja su jedno drugom drugom neprihvatljiva,to stoji,ali se ipak ni u jednom od njih ne priziva na Bezbozje,zar ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Боже сачувај. Само размењујемо мишљења. Мислим да ћу ислам боље упознати причајући са муслиманом који добро познаје своју веру, него читајући разне књижурине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Боже сачувај. Само размењујемо мишљења. Мислим да ћу ислам боље упознати причајући са муслиманом који добро познаје своју веру, него читајући разне књижурине.citajuci textove svetih Knjiga u islamu se sve svodi na pokornost i na Bogobojaznost.sve dobro se radi uz bismilu(u ime Boga)..od svakog zla se stiti Bogom (euzubila)...mislim da se bas tu nalazi jedan od kamencica gde se spoticemo stalno.jer islamsko ucenje se ne bazira samo u direktnom odnosu ka Stvoritelju,vec se i odnos ka Njemu odrazava i kroz odnos ka svemu sto coveka okruzuje.to iz toga jer je On apsulutni tvorac svega.tu je ta,kako ti kazes,teska sociologija.najuocljivija je jer se svet vidi.jer ne moze se dzenet zaraditi ako legnes sit,a komsija leze gladan(pa cini ti sedzdu po hiljadu puta na dan)....kod nas se spasenje postize i na takve nacine.kaze jedan ucenjak "najnizi stepen vere je kada sa puta uklonis drvo"...ne poricem da se kroz istoriju nije desavalo da musliman uz "bismilu" ucini nepravdu.pred Boga ce... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Такве идеје имаш и код нас као и код Јевреја. Добра дела и милостиња си неизоставни део како хришћанства, тако и јудејства. Затим, ту је и пост. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Ево види: Ако ко рече: Ја љубим Бога, а мрзи на брата свог, лажа је; јер који не љуби брата свог, кога види, како може љубити Бога, кога не види? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Ебу Бекр-Омер-Осман редакција Кура'на убацују суру у којој тврде да су хришћани многобошци. Размотримо помно увод за тврдњу да су хришћани многобошци: 13. Ali, zato što su zavjet svoj prekršili, Mi smo ih prokleli i srca njihova okrutnim učinili. Oni su riječi s mjesta na kojima su bile uklanjali, a dobar dio onoga čime su opominjani izostavili. I ti ćeš kod njih, osim malo njih, neprestano na vjerolomstvo nailaziti, ali im oprosti i njih ne karaj– Allah, uistinu, voli one koji čine dobro. (Ту се говорило о Јеврејима!!!!) (А сад, даље читајући исту суру, говори се ХРИШЋАНИМ!): 14. Mi smo zavjet prihvatili i od onih koji govore: "Mi smo kršćani"- ali su i oni dobar dio onoga čime su bili opominjani izostavili, zato smo među njih neprijateljstvo i mržnju do Sudnjeg dana ubacili! А Allah će ih sigurno obavijestiti o onome što su radili. 15. O sljedbenici Knjige! Došao vam je poslanik Naš da vam ukaže na mnogo šta što vi iz Knjige krijete, i preko čega će i preći. A od Allaha vam dolazi svjetlost i Knjiga jasna, 16. kojom Allah upućuje na puteve spasa one koji nastoje da steknu zadovoljstvo Njegovo i izvodi ih,po volji Svojoj, iz tmina na svjetlo i na pravi put im ukazuje! 17. Nevjernici su oni koji govore: "Bog je – Mesih, sin Merjemin!" Reci: "Ko može spriječiti Allaha da, ako hoće, uništi Mesiha! Sina Merjemina, i majku njegovu, i sve one koji su na Zemlji?! Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih.On čini što hoće, i Allah sve može. 18. I Jevreji i kršćani kažu: "Mi smo djeca Božija i miljenici Njegovi." Reci: "Pa zašto vas onda On kažnjava zbog grijehova vaših?" A nije tako! Vi ste kao i ostali ljudi koje On stvara: kome hoće On će oprostiti, a koga hoće, On će kazniti! Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih, i Njemu će se svi vratiti. 19. O sljedbenici Knjige! Došao vam je poslanik Naš, - nakon što je neko vrijeme prekinuto slanje poslanika – da vam objasni, da ne biste rekli: "Nije nam dolazio ni onaj koji donosi radosne vijesti, ni onaj koji opominje!" Eto, došao vam je onaj koji donosi radosne vijesti i koji opominje. A Allah sve može." ...и завршава се овим: 112. A kada učenici rekoše: “O Isa, sine Merjemin, može li nam Gospodar tvoj trpezu s neba spustiti?” – on reče: “Bojte se Allaha ako ste vjernici.” 113. “Mi želimo” – rekoše oni – “da s nje jedemo i da naša srca budu smirena i da se uvjerimo da si nam istinu govorio, i da o njoj budemo svjedoci.” 114. Isa, sin Merjemin , reče: “O Allahu, Gospodaru naš, spusti nam s neba trpezu da nam bude blagdan, i prvima od nas i onima kasnijim, i čudo Tvoje, i nahrani nas, a Ti si hranitelj najbolji!” 115. “Ja ću vam je spustiti” – reče Allah -”ali ću one među vama koji i poslije ne budu vjerovali kazniti kaznom kakvom nikoga na svijetu neću kazniti!” 116. A kada Allah rekne: “O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: ’Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!’” – on će reći: “Hvaljen neka si Ti! Meni nije priličilo da govorim ono što nemam pravo." ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Такве идеје имаш и код нас као и код Јевреја. Добра дела и милостиња си неизоставни део како хришћанства, тако и јудејства. Затим, ту је и пост.da.sve druge stvari spadaju u domen dogme,a sa cinjenicama se mozemo gadjati do Sudnjega dana.to ume biti i opasno,znas.jer cak i ako uspem da te ubedim u svoje vidjenje,kod coveka(npr kod mene) se moze probuditi majka svakog zla-GORDOST.imamo svoje istine.i kontraargumente.ti ces na moje odgovoriti,ja na tvoje.kroz to se ume perfidno uvuci bas to seme gordosti,i kroz to se cesto puta i zaboravi svrha razgovora.cesto puta se i sam uplasim da li ja to pokusavam da sebe izdignem iznad ostalih,dokazujuci svoja vidjenja,ili pokusavam li jos vise izici nekoga ko je i bez moje pomoci uzignut(ko razume,shvatice).ovakve raspre se vec 1400 godina vode...cini mi se da je jos uvek mrtva trka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 116. A kada Allah rekne: “O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: ’Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!’” – on će reći: “Hvaljen neka si Ti! Meni nije priličilo da govorim ono što nemam pravo." Никада хришћани, па ни хришћанске секте, нису Дјеву Марију сматрали за Бога нити је обожавали као Бога. Друго, Исуса хришћани никада нису сматрали за "другог" Бога. Бог је за хришћане увек био Један. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Ебу Бекр-Омер-Осман редакција Кура'на убацују суру у којој тврде да су хришћани многобошци. Размотримо помно увод за тврдњу да су хришћани многобошци: 13. Ali, zato što su zavjet svoj prekršili, Mi smo ih prokleli i srca njihova okrutnim učinili. Oni su riječi s mjesta na kojima su bile uklanjali, a dobar dio onoga čime su opominjani izostavili. I ti ćeš kod njih, osim malo njih, neprestano na vjerolomstvo nailaziti, ali im oprosti i njih ne karaj– Allah, uistinu, voli one koji čine dobro. (Ту се говорило о Јеврејима!!!!) (А сад, даље читајући исту суру, говори се ХРИШЋАНИМ!): 14. Mi smo zavjet prihvatili i od onih koji govore: "Mi smo kršćani"- ali su i oni dobar dio onoga čime su bili opominjani izostavili, zato smo među njih neprijateljstvo i mržnju do Sudnjeg dana ubacili! А Allah će ih sigurno obavijestiti o onome što su radili. 15. O sljedbenici Knjige! Došao vam je poslanik Naš da vam ukaže na mnogo šta što vi iz Knjige krijete, i preko čega će i preći. A od Allaha vam dolazi svjetlost i Knjiga jasna, 16. kojom Allah upućuje na puteve spasa one koji nastoje da steknu zadovoljstvo Njegovo i izvodi ih,po volji Svojoj, iz tmina na svjetlo i na pravi put im ukazuje! 17. Nevjernici su oni koji govore: "Bog je – Mesih, sin Merjemin!" Reci: "Ko može spriječiti Allaha da, ako hoće, uništi Mesiha! Sina Merjemina, i majku njegovu, i sve one koji su na Zemlji?! Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih.On čini što hoće, i Allah sve može. 18. I Jevreji i kršćani kažu: "Mi smo djeca Božija i miljenici Njegovi." Reci: "Pa zašto vas onda On kažnjava zbog grijehova vaših?" A nije tako! Vi ste kao i ostali ljudi koje On stvara: kome hoće On će oprostiti, a koga hoće, On će kazniti! Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih, i Njemu će se svi vratiti. 19. O sljedbenici Knjige! Došao vam je poslanik Naš, - nakon što je neko vrijeme prekinuto slanje poslanika – da vam objasni, da ne biste rekli: "Nije nam dolazio ni onaj koji donosi radosne vijesti, ni onaj koji opominje!" Eto, došao vam je onaj koji donosi radosne vijesti i koji opominje. A Allah sve može." ...и завршава се овим: 112. A kada učenici rekoše: “O Isa, sine Merjemin, može li nam Gospodar tvoj trpezu s neba spustiti?” – on reče: “Bojte se Allaha ako ste vjernici.” 113. “Mi želimo” – rekoše oni – “da s nje jedemo i da naša srca budu smirena i da se uvjerimo da si nam istinu govorio, i da o njoj budemo svjedoci.” 114. Isa, sin Merjemin , reče: “O Allahu, Gospodaru naš, spusti nam s neba trpezu da nam bude blagdan, i prvima od nas i onima kasnijim, i čudo Tvoje, i nahrani nas, a Ti si hranitelj najbolji!” 115. “Ja ću vam je spustiti” – reče Allah -”ali ću one među vama koji i poslije ne budu vjerovali kazniti kaznom kakvom nikoga na svijetu neću kazniti!” 116. A kada Allah rekne: “O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: ’Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!’” – on će reći: “Hvaljen neka si Ti! Meni nije priličilo da govorim ono što nemam pravo." lepo ti pokusavas odbraniti Poslanika...ali vodi racuna u prevodu ili znacenju samog texta.posebno na deo koji govori o tome da su Hriscani nevernici...objasnicu ti jednom,ako Bog da.nema tu nista umetnuto od strane "redakcije" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Такве идеје имаш и код нас као и код Јевреја. Добра дела и милостиња си неизоставни део како хришћанства, тако и јудејства. Затим, ту је и пост.da.sve druge stvari spadaju u domen dogme,a sa cinjenicama se mozemo gadjati do Sudnjega dana.to ume biti i opasno,znas.jer cak i ako uspem da te ubedim u svoje vidjenje,kod coveka(npr kod mene) se moze probuditi majka svakog zla-GORDOST.imamo svoje istine.i kontraargumente.ti ces na moje odgovoriti,ja na tvoje.kroz to se ume perfidno uvuci bas to seme gordosti,i kroz to se cesto puta i zaboravi svrha razgovora.cesto puta se i sam uplasim da li ja to pokusavam da sebe izdignem iznad ostalih,dokazujuci svoja vidjenja,ili pokusavam li jos vise izici nekoga ko je i bez moje pomoci uzignut(ko razume,shvati ce).ovakve raspre se vec 1400 godina vode...cini mi se da je jos uvek mrtva trka. Ма није циљ да се такмичимо. Мени је циљ да ДОБРО упознам ислам. А твојим верским осећањима се дубоко до земље поклањам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 30, 2010 Пријави Подели Написано Август 30, 2010 Такве идеје имаш и код нас као и код Јевреја. Добра дела и милостиња си неизоставни део како хришћанства, тако и јудејства. Затим, ту је и пост.da.sve druge stvari spadaju u domen dogme,a sa cinjenicama se mozemo gadjati do Sudnjega dana.to ume biti i opasno,znas.jer cak i ako uspem da te ubedim u svoje vidjenje,kod coveka(npr kod mene) se moze probuditi majka svakog zla-GORDOST.imamo svoje istine.i kontraargumente.ti ces na moje odgovoriti,ja na tvoje.kroz to se ume perfidno uvuci bas to seme gordosti,i kroz to se cesto puta i zaboravi svrha razgovora.cesto puta se i sam uplasim da li ja to pokusavam da sebe izdignem iznad ostalih,dokazujuci svoja vidjenja,ili pokusavam li jos vise izici nekoga ko je i bez moje pomoci uzignut(ko razume,shvati ce).ovakve raspre se vec 1400 godina vode...cini mi se da je jos uvek mrtva trka. Ма није циљ да се такмичимо. Мени је циљ да ДОБРО упознам ислам. А твојим верским осећањима се дубоко до земље поклањам. pa,pokusavam,koliko mogu,da ti priblizim.mada kada se realno pogleda hriscanstvo i islam imaju samo tri stvari koje se dublje razlikuju...prvi greh,sinstvo/poslanstvo,i raspece.vi imate jednu verziju,kroz vase ucenje tacnu.mi kroz svoju-takodje nama tacnu.ali,isto tako mnogo vise stvari koje spajaju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука